VRIJ EN VERANTWOORDELIJK

Divers


Dénomination : VRIJ EN VERANTWOORDELIJK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 543.346.884

Publication

31/12/2013
ÿþ1111111,11.11)1111,1111111111

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de a

~

'.E{~~~~~-`

~ ' . . , '.~~ ~ ~

8 ? DEC.

Griffie

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid instrumeriterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspereoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Benaming : Rechtsvorm: Vrij en Verantwoordelijk

Zetel : Private stichting

Lange Lozanastraa 41

2018 Antwerpen

-- .

__.--~_.

Voorwerp akte

oprichting



Uit een akte verleden voor notaris Jan Boeykens te Antwerpen op 11-12-2013, blijkt dat een private stichting werd opgericht, waarvan de statuten luiden als volgt:

"TITEL I  Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1, De Private Stichting draagt de naam: "Vrij en Verantwoordelijk" (hierna de Stichting Qenoemd).De zetel van de Stichting is gevestigd bo201D Antwerpen, Lange Lozanaatrout41in het gann:hbdijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2. De Stichting wordt o gericht voor onbepaalde duur. Zij kan enkel ontbonden worden door de Rechtbank van Eerste Aanleg van het bevoegde arrondissement.

Artikel 3. De Stichting heeft tot doel verenigingen en instellingen binnen de Europese Unie met financiële middelen te ondersteunen die het k|000iokj|beny|e hdæoëngood, waarin vrijheid en verantwoordelijkheid in Vlaanderen binnen de Europese Unie centraal staat, voorstaan.

Deze financiële ondersteuning gebeurt aan de hand van giften en donaties aan deze verenigingen en instellingen.

De Stichting kan daartoe bijkomende financiële middelen verwerven vanwege particulieren en rechtspersonen via giften of vergoedingen voor sporadisch geleverde dienstverlening zonder winstoogmerk vanuit de expertise van de Stichting.

Concreet zal de Stichting ofwel aanvragen van organisaties die het klassiek-liberale ideeëngoed voorstaan, tot financiële steun onderzoeken op grond van hun ingenomen standpunten en van hun daadkracht tijdens het afgelopen jaar, ofwel zelf organisaties uitzoeken en contacteren die aan deze twee toetsingscriteria voldoen. Zij zal hiervan jaarlijks een rapport opstellen.

De stichting kan ter verwezenlijking van haar doel alle handelingen van vermogensrechtelijke aard stellen, TITEL Il  Stichter - Raad van Bestuur

Artikel 4. De stichter is de vereniging zonder winstoogmerk "VZW GEZOND VERSTAND", met zetel ho84O0 Oostende, Troonstraat 38 bus 53.

Artikel 5. De Raad van Bestuur telt minstens drie leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit voor een termijn van zes (6) jaar. Dit mandaat is tevens hemieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdi eindigt d r overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting wordt doordo Raad van Bestuur in de vervanging van deze bestuurders voorzien voor de rest van de termijn.Tot zolan in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheid van de Raad van Bestuur uit. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 6. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de Stichting in alle

gerechtelijke en buiten nhbe|Ükehmndm|ingon.OeRaadvanGestuortreædtop,sdaeioornyvwnwmmnder,(nai|e

rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle hen6o|/ngon, zonder uitzcndering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenan, voor om het even welke termijn, van alle handels- en ban kverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheid wat betreft het dagelijks bestuur van de Stichting overdragen aan één of meer bestuurders. De Raad van Bestuur stelt bij de aanstelling de omvang van de bevoegdheden vast. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Om tegenover derden de Stichting te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan da gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur één gedelegeerd bestuurder wiens bevoegdheid zij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Do Raad van Bestuur vaordiQtmUehuishoudo|ijka reglementen uit die zij nodig heeft.

Artikel 7. De Raad van Bestuur vergadert minstens eenmaal per jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping" gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurder aanwezig zijn.

Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de Voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 8. In geval van belangenconflicten licht de betreffende bestuurder de Raad van bestuur in alvorens de Raad van Bestuur een beslissing neemt. Hij neemt noch deel aan de beraadslaging van de raad noch aan de stemming over de beslissing. Zijn gemotiveerde verklaring wordt toegevoegd aan het procesverbaal van de vergadering.

TITEL Ill  Diverse bepalingen

Artikel 9. Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december.

De Raad van Bestuur stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan te allen tijde, alleszins indien voldaan is aan de wettelijke bepalingen terzake, besluiten één commissaris of een college van commissarissen (minstens drie) aan te stellen met als opdracht de controle van de rekeningen en de begroting.

Artikel 10. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan 'Libera!' vzw, met zetel te 9230 Wetteren, Reuzenlaan 6, ingeschreven in het rechtspersonen register met ondememingsnummer 0824.737.847.

Artikel 11. De statuten kunnen enkel gewijzigd worden door een unanieme beslissing van de Raad van Bestuur.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel en aan de instellingen van openbaar nut rechtspersoonlijkheid wordt verleend, gewijzigd ingevolge de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen en de stichtingen, van toepassing,"

en waarvan de overgangsbepalingen ['Men als volet:

- het eerste boekjaar zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en veertien.

- als eerste bestuurders werden benoemd voor de duur van zes jean

1° de heer Marc Cools, geboren te Geel op 12 juni 1962, wonende te Lange Lozanastraat 41, 2018

Antwerpen.

2° de heer Jan Reijntjens, geboren te Antwerpen (Borgerhout) op 23 juni 1989, wonende te O.L.

Vrouwestraat 22, 2240 Zandhoven.

30 de heer Tim Van Helden, geboren te Neerpelt op 27 januari 1986, wonende te Kapelstraat 105, 3900

Overp ait.

welke opdracht zij onbezoldigd zullen uitoefenen.

De raad van bestuur aldus samengesteld is onmiddellijk in vergadering bijeengekomen om met

eenparigheid van stemmen, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van de oprichtingsakte op

de griffie van de bevoegde rechtbank,

- in zijn midden te benoemen:

1) tot voorzitter van de raad van bestuur de heer Marc Cools, voornoemd

2) tot secretaris: de heer Jan Reijntjens, voornoemd

3) tot penningmeester: de heer Tim Van Heiden, voornoemd.

4) tot Gedelegeerd-Bestuurder de heer Tm Van Helden, voornoemd. - geen commissaris te benoemen nu de stichting er niet toe gehouden is.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Jan Boeykens

Samen hiermee neergelegd: uitgifte akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i3ehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIJ EN VERANTWOORDELIJK

Adresse
LANGE LOZANASTRAAT 41 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande