WAAD HARABANIM

Association sans but lucratif


Dénomination : WAAD HARABANIM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.874.601

Publication

12/09/2013
ÿþ MOd 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



r

31 9937* 11111111

º%>>.:+'íl ti ;#

KOOPS-1A

rt ~-, ;,,;,~~

ANTwEe E

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : ' [,~ `'í " GOL

Benaming

çvaluifil : WAAD HARABANiM

çafgekorti

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Van Diepenbeeckstraat 1

2018 Antwerpen

Beigid

Onderwerp akte : Oprichting

"WAAD HARABANIM VZW"

Zetel : Van Diepenbeeckstraat 1, 2018 Antwerpen

STATUTEN

Tussen ondergetekenden:

Mevrouw SCHREIBER Sara, wonende te 2018 Antwerpen, Van Diepenbeeckstraat 1, geboren op 19/05/1949 te Wenen, Oostenrijk.

De heer EHRENTREU Mordechai Dov, wonende te 2018 Antwerpen, Isabellalei 93B, geboren op 29/10/1987 te Antwerpen-Wilrijk, Belgte.

De heer GEFNER Haim Yossef wonende te 10 Rehov Hayechiva 9578515 Jerusalem Israel Street 10, geboren op 10/04/1959 te Jerusalem, israel.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in overeenstemming met de Wet van 21 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 meï 2002, gepubliceerd in de bijsagen van het Belgische Staatsblad van 11 december 2002, hierna de VZW wet genoemd, met de hiernavolgende statuten:

TITEL L NAAM -" ZETEL-- DOEL - DUUR

Artikel 1 - Naam De vereniging draagt ais naam "WAAD HARABANIM",. Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw". Artikel 2 - Zetel De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de ; Van Diepenbeeckstraat 1, 2018 Antwerpen

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de vzw - wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3  Doel De vereniging stelt zich tot doel:

Vereniging stelt zich tot doel: Het ondersteunen van behoeftige en niinderbedeelden. Zij zal dit doen door financiële steun te geven aan werklozen, gezinnen in moeilijkheden, studenten zonder inkomen. Het leveren in natura van levensmiddelen en kledij aan armen in de vorm van liefdadigheid.

De vereniging kan ook samenwerken en bijstand verlenen aan andere instellingen die het zelfde doel beogen. De vereniging ambieert de lijn van bestaande Instellingen van Waad Harabanim in het buitenland te volgen. De activiteiten kunnen uitgevoerd worden door de vereniging zelf of door bemiddeling van fysieke of rechtspersonen am haar doel te bereiken.

De vereniging Kan meer algemeen, aile middelen aanwenden, die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreekse bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, gelden mogen verzamelen, feestelijkheden en manifestaties inrichten, de hulp van aile overheden mogen vragen en aanvaarden, tombola inrichten en op alle andere wijzen beroep doen op de vrijgevigheid van de bevolking, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel

Op delriatsta treri v4rYnmdwr REIitO Cl: t1;sLari%înirjl1F.ii; '" rí3r rf.-r i-.ntrulYi-irlP.ren(dP notaris Ile'{zg yen drs i1Cr.4(o1rS(cr3~

l.4'" vi" eyJ ç5;' '4:Yr,l'14jif1j,::ttr.11tirm ,,"qol'llsrrir:"sEtï eailï,ierk van enter' te vilrlt](iE"lrlwoordi9rn VflYSÇS : ~lír~t.' t'slt ti%fr"Yt(fiSnílRU,;

Voorbehouden ast> n~t Belgisch 5laatablad

._`

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOa 2.2

Luik B ve rol,2

stellen

Artikel 4  Duur De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITELIJ. LEDEN

Artikel 5 - Soort en aantal De vereniging telt "wettelijke" leden, "steunende" leden en "toegetreden" leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stem recht op de algemene vergadering, komt uitsluitend

toe aan de "wettelijke" leden.

a- De "Wettelijke" leden zijn de personen die de vereniging gesticht hebben. Mits akkoord van de raad van bestuur kunnen nieuwe "wettelijke" leden aanvaard worden,

b- De "Steunende" leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen, met dien verstande dat hun stem slechts adviserend is en hun aanwezigheid op de vergadering niet noodzakelijk is. De raad van bestuur beslist over de uitnodiging van de "steunende" leden op de algemene vergadering. De "steunende" leden zijn de personen die binnen de vereniging actief zijn en in order zijn met hun jaarlijkse lidmaatschapbijdrage.

c- De "Toegetreden" leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen m uitvoering van de wet. De "toegetreden" leden zijn de personen dle binnen de vereniging actief zijn, maar geen lldmaatschapbijdrage betalen aan de vereniging.

De statutaire bepalingen dlenaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de "steunende" of "toegetreden" leden worden gewijzigd.

De vereniging telt minstens drie "wettelijke" leden.

Waar de notie leden" vermeld staat in deze statuten worden de wettelijke leden bedoeld.

Artikel 6 - Aanvaarding Ais wettelijk" lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de Voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijke reglement.

De Raad van Bestuur kan inhoudelijke of formele voorwaarden bepalen onder de welke natuurlijke personen als "steunende" en "toegetreden" leden kunnen aangenomen worden. Deze voorwaarden worden opgenomen in het huishoudelijke reglement.

In geen geval zijn de "wettelijke", "steunende" en "toegetreden" leden persoonlijk aansprakelijke voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 7-Lidgeld Het jaarlijkse Lidgeld is vastgesteld op maximum 250EUR. De algemene vergadering bepaald binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur het verschuldigde lidgeld. Het jaarlijks lidgeld voor de "steunende" leden wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 8  Verplichtingen De leden(wettelijke, steunende en toegetreden) van de vereniging zijn verplicht:

a- de statuten en het huishoudelijke reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b- de belangen van de vereniging of een van haar organen niet te schaden

Artikel 9  Ontslag Elk Lid kart te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.Een lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een iid kan de Raad van Bestuur het lidmaatschaap schorsen van de persoon, die de verplichtingen, in artikel 8 opgelegd aan de leden, op ernstige wijze schendt, die ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiele enfof administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting van het betrokken lid te beraadslagen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten.

Besluit de algemene vergadering om niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, een lid die een hetze voert tegen het Raad van Bestuur of de vereniging, waardoor de vereniging m een onstabiele situatie zou kunnen terechtkomen of ingeval het lid een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun opvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen af gedane inbrengen.

TITLE!_ IIi. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10 - Benoeming De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimum drie bestuurders, allemaal leden van de vereniging. De bestuurders handelen als een college De voorzitter heeft een veto recht tegen alle beslissingen die genomen wordt hetzij door de algemene vergadering, hetzij door de Raad van Bestuur, ook al heeft een meerderheid van de leden dit goedgekeurd. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur.

Artikel 11 Afzetting De algemene vergadering kan met een 2/3 meerderheid de Raad van Bestuur afzetten.Om de voorzitter af te zetten dient er een unanimiteit der stemmen zijn van alle stemgerechtigde leden van de vereniging.Om artikel 11 van de statuten te veranderen dient er eveneens een unanimiteit der stemmen zijn van alle stemgerechtigde leden van de vereniging,

Artikel 12 - Structuur en werking

a- De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor ingeval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurder.

b- De raad van bestuur vergadert zo mogelijk eenmaal per kwartaal en wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuursleden

Op de lsatsie blz. .ar.r. ~~ rr'.rrf;i'E{ r. Reco . , tint: de e3'rlrinr'ritCrencle notaris, iteixil var' p?r5cfnlniClty

i.'.r.v,rF,'.rr" :t CL " 1-'nl cral'7iwr: van derden fe viet49(7f1wfaSfPdigr:,

4rtNso 5'E c rtA i :k4r'IrS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

M01) 2.2

Luik lil . vervolg

1.c- De raad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien

dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met de zelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

d- Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

e- ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen,

f- Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en ingeschreven in het daartoe bestemde register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

g- De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht.

h- in uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijke akkoord kan meegedeeld worden per brief, fax of email.

Artikel 13 - Bevoegdheden

a- De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De Raad kan zelfs daden van beschikking steilen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken.

b- De Raad van Bestuur laat zich vertegenwoordigen door de voorzitter bij alle gerechtelijke of buitengerechtelijke handelingen.

o- Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van een

bestuurder. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

d- De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan een of meer bestuurders, of zelfs aan een ander persoon, al dan met lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan een persoon met het dagelijkse bestuur wordt belast, wordt de vereniging in a1 haar handelingen van het dagelijkse bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door een persoon belast met het dagelijkse bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

e- De algemene vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijke reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijke reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de verenig¬ ng wordt geacht.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14  Samenstelling De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden. De algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudst aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, Elk lid kan echter slechts een ander lid vertegenwoordigen. Eik wettelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15  Bevoegdheden De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende onderwerpen;

a- Het wijzigen van de statuten

b- De benoeming en de afzetting van de bestuurders

c- De benoeming en de afzetting van de commissarissen

d- De kwijting van de bestuurders en de commissarissen

e- Het goedkeuren van de begroting en de jaarrekeningen

f- Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g- Het uitsluiten van een lid

h- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

1- - Alle gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen

Artikel 16 - Vergaderingen De Raad van Bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens ais het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar, De Raad van Bestuur bepaalt de plaats en datum. Deze vergadering moet vallen voor 30 juni.

a- Aile leden worden bij gewone brief uitgenodigd minstens acht dagen voor de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de vcorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

b- De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die met op de agenda vermeldt staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

Artikel 17 - Besluitvorming

Vc.or-

hehoutlen aan tiet Belgisch

5taatt;hlad

\\, -

00. de Ise t7i.. var, io ?T in:'" { :Çt " ~~~.. . , ' hW, r'rentk' rn7tnri$ ':?r. [,{e'. {34trveir'{pn)

hP.vr:e ta,t'°7 .'v11i)i!}^ S+i S" f ~.'Sá ~l7 .S e: ier üo!"u" reri van t,iÆ;cjv,+37 te Lr;eje7(,}Gr1vtrü47r1{Îlj1:f.

iíen.,0 ,

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik " r" rf

a- ln gewone gevallen warden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b- In geval van uitsluiting van een lid, van wijzigen van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding worden onthoudingen gesteld aïs tegenstem.

Artikel 18  Verslag Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of een bestuurder en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

TITEL V - INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19  Inzagerecht Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de

personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI - BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 20 - Begrotingen en rekeningen

a- Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, in afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2014.

b- De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

c- De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw - wet vernielde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Artikel 21- Controle

a- Indien de vereniging ap grond van do op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekeningen op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de vzw - wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering.

b- De algemene ledenvergadering benoemt twee commissarissen die geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur en van de vereniging. Zij maken hun bevindingen over op de jaarlijkse algemene ledenvergadering, Zij worden gekozen door de leden van de vereniging. Hun mandaat is beperkt tot aan de volgende vergadering.

c- De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

TITEL VII - ONTBJNDING VEREFFENING

Artikel 22  Ontbinding Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of hij gebreke daarvan de rechtbank, één of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 23 - Vereffening In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Voor alles wat in deze statuten met uitdrukkelijk is geregeld, zijn de vzw wet en de besluiten genomen van toepassing, alsook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken ter zake. BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomst de statuten de volgende personen, onder haar leden, aangesteld als bestuurders;

1- Voorzitter: Mevrouw SCHREIBER Sara.

2- Secretaris: De heer GEFNER Halm Yossef.

3- Penningmeester: De heer EHRENTREU Mordechai Dov.

Antwerpen, 30 juni 2013, Voor echt verklaard uittreksel,

De Voorzitter

SCHRE1BER Sara

Mordechai Dov

Up rta iBniSir~?;rs :a,: 1.1 r.~'nc" lr' 'F' f3~s~ " N ," ir,';rr hrrr'f:i"';gliCirí 4r0 " ,IC ',Mi, rrf" +:t'r$rtde: rloterf. frnryit 'F" ;,t tAr: peike(tlin(="3i

:~rrr ;:ir ~'h :; ,fi:1 , t,7ri{ r rr.. fcR wa1,2;rfzR v>, Oe; fr" go

vU~" :O ' l4 . r hnl" Ifl .~" :`.''1" Ç

Coordonnées
WAAD HARABANIM

Adresse
VAN DIEPENBEECKSTRAAT 1 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande