WALTER EN WILSON

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : WALTER EN WILSON
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 843.905.641

Publication

07/03/2012
ÿþ Med Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie von de Rechtbont van Koophandel te Antwerpen, op

3FEB./Ol

Griffie

111H I 1H 11 Uh1QI1 1Ii

aaosiaaa"

bet ae Be Sta,

Ondernemingsnr: Benaming 0843.905 .641

(voluit) : Walter en Wilson

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Broekbosstraat 12, 2550 Kontich

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden :

a)Jacobs Walter, geboren op 25/03/1956, wonend te 2550 Kontich, Broekbosstraat 12

b)Vermeulen Leonard, geboren op 07/11/1955, wonend te Antwerpsesteenweg 28, 2550 Kontich

wordt overeengekomen een vennootschap onder firma op te richten onder de benaming "WALTER EN: WILSON" afgekort 'WW', met zetel te 2550 Kontich, Broekbosstraat 12, waarvan het maatschappelijk kapitaal werd vastgesteld op duizend euro (1.000 EUR).

De ondergetekenden verklaren op het maatschappelijk kapitaal in te tekenen als volgt:

1)Jacobs Walter tekent in op 999 euro;

2)Leonard Vermeulen tekent in op 1 euro.

De inschrijvers erkennen dat het maatschappelijk kapitaal van 1.000 euro waarop zij hebben ingeschreven, volledig werd afbetaald en vanaf heden ter beschikking van de vennootschap is.

Zij verklaren de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

STATUTEN

Rechtsvorm - naam

Artikel 1

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma en draagt:

de naam `Walter en Wilson" of afgekort "WW".

Zetel

Artikel 2

De vennootschap is gevestigd te Kontich, Broekbosstraat 12. Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder; kan de zetel, zonder statutenwijziging, overgebracht worden naar iedere plaats in België, doch met; inachtneming van de taalwetgeving ter zake, doch de wijziging van de zetel van de vennootschap wordt vooraf; ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen medegedeeld.

Doel

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel :

- Het uitoefenen van een bestuursmandaat in het verzekeringsagentschap "Jacobs en Ce" besloten; vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, en in het algemeen alles was enige verband met dit beheer; inhoudt.

- in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening : het verlenen van bijstand,

advies en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management , marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit; alles in de meest ruime betekening.

Op de laatste biz. van Luik B vermeiden : Recto : Naarm en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

' De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties

waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten

vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap wordt afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

- De vennootschap mag in België en in het buitenland alle roerende, onroerende, financiële, commerciële en industriële handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. Elke wijziging van het doel van de vennootschap wordt vooraf ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen medegedeeld.

Duur

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Algemeen

Artikel 5

De vennootschap verbindt er zich toe alle bepalingen van de bij KBC Verzekeringen onderschreven

samenwerkingsovereenkomst door het verzekeringsagentschap Jacobs en Co BVBA te respecteren, evenals

zijn eventuele bijlagen en ondergeschikte overeenkomsten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2012 - Annexes du Moniteur belge Kapitaal

Artikel 6

Bij de oprichting werd het kapitaal van de vennootschap vastgesteld op 1.000 euro; dit wordt

vertegenwoordigd door 1.000 delen met een fractiewaarde van 1 euro per deel. Het kapitaal werd bij de

oprichting volstort.

Artikel 7

De maatschappelijke delen zijn op naam. Op de maatschappelijke zetel wordt een register gehouden van de delen op naam. De eigendom van een deel op naam wordt vastgesteld door een inschrijving in het register. Iedere vennoot mag kennis nemen van dat register. Eventuele wijzigingen aan de lijst van de aandeelhouders wordt vooraf ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen voorgelegd.

Overdracht van deelbewijzen bij leven : alle overdrachten onder levenden, dus ook de overdrachten aan medevennoten, ascendenten, of descendenten en aan de echtgenoten, zijn onderworpen aan het akkoord van 90% van alle vennoten.

Overdracht van deelbewijzen bij overlijden : de erfgenamen van een overleden vennoot worden hierdoor automatisch vennoot. Zij kunnen dit evenwel weigeren. Bij weigering wordt er een vergoeding uitbetaald van de intrinsieke waarde van de deelbewijzen op het moment van overlijden. Betaalbaar binnen 9 maanden na weigering. Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige.

Artikel 8

Het kapitaal van de vennootschap kan mits éénparige toestemming van alle vennoten worden verhoogd door : een nieuwe inbreng van bestaande vennoten, het aantrekken van nieuwe vennoten, het incorporeren van gereserveerde winsten, het opslorpen van een éénmanszaak of van een andere vennootschap. Het kapitaal van de vennootschap kan door éénparige toestemming van alle vennoten verminderd worden wanneer : een vennoot zich terugtrekt uit de vennootschap, de vennootschap belangrijke verliezen heeft geleden, het kapitaal in aanzienlijke mate de financiële behoeften overtreft.

Bestuur

Artikel 9

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer al den niet bezoldigde zaakvoerders, natuurlijke personen, vennoten, benoemd door de algemene vergadering. De zaakvoerders moeten samen steeds minimum 75 % van het stemgerechtigd kapitaal bezitten. Elke zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte. Hierbij wordt de heer Walter Jacobs aangesteld als zaakvoerder. Elke voordracht tot zaakvoerder dient vooraf goedgekeurd te worden door KBC Verzekeringen. De bestuurders of zaakvoerders van de vennootschap nemen alle verplichtingen inzake exclusieve samenwerking op zich die voorzien zijn in de samenwerkingsovereenkomst tussen KBC Verzekeringen en het verzekeringsagentschap JACOBS en Co BVBA

Artikel 10

De zaakvoerder(s) , onverminderd de vergoeding van hun kosten en/of de nodige verzekeringen, worden een wedde toegekend betreffende een voorbije periode zonder dat dit enige garantie of verworven rechten inhoudt voor de toekomst, en waarvan het bedrag door de (gewone of buitengewone) algemene vergadering wordt vastgelegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Algemene vergadering

Artikel 11

Op 30 juni van ieder jaar wordt de boekhouding afgesloten en maken de vennoten de rekeningen en stukken op die voorgeschreven zijn door de wet. Het eerste boekjaar begint op de datum van neerlegging van deze akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en eindigt op 30 juni 2013.

De jaarvergadering wordt gehouden op 30 december om 20 uw en voor de eerste keer op 30 december 2013.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping. De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten over : de vaststelling van de jaarrekening, de bestemming van de beschikbare winst, de wijziging van de statuten, de benoeming en het ontslag van een zaakvoerder, de vaststelling van zijn wedde, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting. Elk deelbewijs geeft recht op één stem. In de

vergadering worden besluiten genomen bij meerderheid van stemmen. Bij wijziging van statuten is een meerderheid vereist van minstens twee derde van de stemmen.

Winsten

Artikel 12

Ter berekening van de winst van de vennootschap worden van de bruto-uitkomst afgetrokken, elk verlies, de algemene kosten, lasten en afschrijvingen en alle voorzieningen die naar goed koopmansgebruik geboden zijn. Van de netto-winst wordt elk jaar ten minste één /twintigste gereserveerd om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt; Het saldo van de winst wordt aangewend overeenkomstig de beslissing van de algemene vergadering.

Ontbinding-vereffening

Artikel 13

Alle wijzigingen aan de structuur van de vennootschap dienen te gebeuren in overleg met en na goedkeuring door de NV KBC Verzekeringen

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zal de vereffening gedaan worden door de zorgen van een vennoot. Alle vennoten kunnen aangesteld worden als vereffenaar. Na de aanzuivering van de schulden en lasten van de vennootschap wordt het saldo van het maatschappelijk vermogen tussen alle vennoten verdeeld in verhouding tot hun delen in het kapitaal.

Artikel 14

De vennootschap zal niet ontbonden worden door overlijden van één of meerdere vennoten. De erfgenamen kunnen slechts vennoot worden zoals bepaald in artikel 6, mits eenparige toestemming van de andere vennoten. De erfgenamen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen of wensen te worden, na toepassing van artikel 6, hebben slechts recht op de waarde van het aandeel van de overleden vennoot dat zal worden vastgelegd op basis van de laatst beschikbare jaarrekening van de vennootschap.

Keuze van woonplaats

Artikel 15

Alle zaakvoerder(s) en vereffenaar(s), die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht hun

woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap.

Artikel 16

In geval van betwisting tussen de vennoten of de erfgenamen van de vennoten, zijn enkel de rechtbanken

van Antwerpen bevoegd.

Toezicht

Artikel 17

Iedere vennoot heeft een onbeperkt recht van toezicht en controle op alle verrichtingen van de

vennootschap.

Opgemaakt te Kontich op 28 december 2011 in 3 exemplaren, waarvan elke partij erkent er 1 ontvangen te hebben en het derde bestemd is voor neerlegging in het vennootschapsregister op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte op de

bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel, verleent de vennootschap, hier vertegenwoordigd door haar

zaakvoerder, de heer Walter Jacobs hierbij volmacht aan:

- de BVBA "Van Herck & Co Accountants" met maatschappelijke zetel te 2531 Vremde, Bloemenhof 27,

- de heer Joris Goots, wonende te 2531 Vremde, Broechemsesteenweg 90

en alle door hen aangestelde personen, met macht om ieder afzonderlijk te handelen om volgende taken uit

te voeren:

Voor-.behouden

'dan hát

Belgisch Staatsblad

het aanvragen van alle nodige attesten.

- het vervullen van alle formaliteiten bij de diensten van de ondememingsloketten, de kruispuntbank ondernemingen, alle fiscale en sociale overheidsdiensten en besturen, inclusief de BTW en zo nodig, het melden of laten inschrijven van alle wijzigingen bij deze diensten.

- het vervullen en indienen van alle fiscale verplichtingen en aangiften en het indienen en verdedigen van bezwaarschriften tegen alle aanslagen bij alle fiscale besturen, controlecentra en overheden.

Hierbij tegelijkertijd neergelegd: de volledige statuten.

Walter Jacobs

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WALTER EN WILSON

Adresse
BROEKBOSSTRAAT 12 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande