WASAMAN ASSOCIATION ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : WASAMAN ASSOCIATION ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.993.815

Publication

03/12/2012
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iw 111111111111111111

*12195326*

Voc behoi aan Belgi Staat:

RECHTBANK

KOOpHANI]EL.

2 2 NOV. 2012

AN T ViPekielD E N

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benaming

(voluit) : Wasaman Association Antwerpen

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Gijselsstraat 50, 2140 Antwerpen

Ondernemingsnr : 0-5 0 0 . 9 9 3. 8 15

Voorwerp akte : registratie als vzw

Wa man Association antwerpen

STATUTEN

De ondergetekenden en hierna genoemde personen

L Kyei Bernard Nana, Gijseisstraat 50, 2140, Antwerpen

2. Aranooh Francis, Maxroosesstraat 8/2, 2020, Antwerpen

3. Nyankopah Mary, Maxroosesstraat 8/2, 2020, Antwerpen

4. Akorna Arna, jandavidlei 2113, 2020, Antwerpen

5. Agbozo Depuis, Gijselsstraat 101, 2140 Antwerpen

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstgevend doel op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02A/520002 en de wet van 16.41.21103.

HOOFDSTUK k NAAM, DOELSTELLING, ZETEL

Art.l:

De vereniging wordt genoemd Wasaman Association Antwerpen

Art. 2:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gelegen in Gijsclsstraat 50, 2140Antwerpen, in het gerechtelijk arrondisement Antwerpen. Deze kart bij beslissing van de Algemene Vergadering met een eenvoudige meerderheid naar een andere plaats overgebracht worden.

Art, 3:

De vereniging heel tot doel:

Desocale contacten nissenledentebevordereneneenzaamheidtebeshijden----" ---

Op de laatste l,lz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.a

-De integratie van de leden in de Belgische samenleving te bevorderen

-De leden te ondersteunen in tijden van zieke, overlijden en andere sociale problemen

-Een rol te spelen om de cultuur van de herkomstregio te promoten

-Een rol te spelen in de ontwikkelingsprojecten in e herkomstregio

De vereniging mag alle activiteiten ontplooien die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen.

Art. 4:

De vereniging waarborgt de regels van de democratie en de verdragen van de Verenigde Naties en van Europa over de rechten van de mens.

Art.5:

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde worden ontbonden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Art.6:

Er wordt een huishoudelijk reglement opgemaakt.

HOOFDSTUK Il: LEDEN

Art.7:

Het aantal leden is onbeperkt maar mag niet minder dan 3 bedragen.

Art.8:

Als lid kan toetreden, elke natuurlijke persoon die voldoet aan de voorwaarden zoals omschreven in het huishoudelijk reglement en die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft.

De verplichtingen van de vereniging ten aanzien van de leden zijn omschreven in het huishoudelijk regelement.

Art.9:

Aanvragen dienen schriftelijk te gebeuren bij de Raad van Bestuur

De aanvaarding van nieuwe leden behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur. Het huishoudelijk regelement bepaalt de modaliteiten.

Art. 10:

De leden zijn een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd. Deze bijdrage bedraagt maximum 10 euro per maand De algemene vergadering is bevoegd om dit bedrag eventueel in de toekomst te wijzigen.

Art. 11:

De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door per aangetekende brief hun ontslag mee te delen aan de Raad van Bestuur. Tenzij anders bepaald in de ontslagbrief, wordt de uittreding effectief op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Art. 12:

De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren onder de voorwaarden zoals bepaald in het huishoudelijk regelement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

/MD 2.0

Het lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan niet de teruggave eisen van betaalde bijdragen of een gedane inbreng vorderen.

HOOFDSTUK III: DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 13:

De Algemene vergadering bestaat uit alle leden, samengeroepen om te beraadslagen over de belangen van de vereniging en om te beslissen over de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheden die haar krachtens de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02.05.2002 en de wet van 16.01.2003, zijn toegekend. Zij is het soevereine orgaan van de vereniging. Zij alleen is bevoegd inzake:

-De wijziging van de statuten

-Benoeming en afzetting van de bestuurders

-Benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

-De kwijting aan bestuurders en commissarissen

-De uitsluiting van een lid

-De goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen

-De goedkeuring van de jaarplannen en jaarverslagen

-De goedkeuring van en de wijzigingen aan het huishoudelijk reglement

-Het bepalen van het lidgeld

-Goedkeuring van het bestuur gevoerd door de Raad van Bestuur

-De ontbinding van de vereniging

-Alle andere machten die haar zijn toegekend door de wet of krachtens de statuten

Alles wat in de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering ressorteert onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De wijziging van de statuten gebeurt comform de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 02.05.2002 en de wet van 16.01.2003.

Art. 14:

De Algemene Vergadering wordt minstens tweemaal per jaar bijeengeroepen door de Raad van Bestuur: in de Ioop van het eerste kwartaal voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, van de balans en het beleid van de bestuurders; in het tweede semester voor het goedkeuren van de begroting en de programmering voor het volgende jaar. De leden worden minstens acht dagen op voorhand schriftelijk uitgenodigd voor de bijeenkomst. De uitnodigingen vermelden de dagorde. Er kan niet worden beslist over punten die niet op de agenda staan tenzij tweederde van de aanwezige leden anders beslissen.

De algemene vergadering kan warden samengeroepen indien minimaal een vijfde van de leden het vraagt.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, in diens afwezigheid, de ondervoorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur.

Art. 15:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.0

Alle leden hebben op de Algemene vergadering stemrecht. Ieder lid mag zich op de zittingen van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een geschreven volmacht. Een lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen tenzij de wet of de statuten het anders bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem of haar vervangt doorslaggevend.

Art. 16:

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard. Daar kunnen alle leden er inzage van nemen.

HOOFDSTUK IV: RAAD VAN BESTUUR

Art. 17:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering voor twee jaar benoemd, hernoembaar en ten alle tijde door haar afzetbaar.

De procedure voor de samenstelling van de Raad van Bestuur wordt bepaald in het huishoudelijk regelement. Art. 18:

De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan en eventueel elke andere voor de vereniging nuttige functie. De functies en modaliteiten worden beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art. 19:

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, doch met uitsluiting van die bevoegdheden die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene vergadering zijn opgedragen.

Art. 20:

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij gerechtelijke en buitengerechtelijke akte. In geval van delegatie dient deze bevoegdheid aan minstens twee bestuurders die gezamenlijk handelen worden toevertrouwd. Voor het dagelijks beheer kan de maatschappelijke handtekening toevertrouwd worden aan een door de Raad van Bestuur benoemd persoon.

Art. 21:

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. Alle besluiten worden genomen met een gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

De bestuurders ontvangen voor hun mandaat geen bezoldiging.

HOOFDSTUK V: BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art. 22:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.0

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur bereid de rekeningen en begrrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

1JOOFDST&K VL ONTBINDING EN VEREFFENING Art.23:

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen.

In aile gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen, wordt liet maatschappelijk kapitaal dat netto overblijft na vereffening, besteed aan een vereniging die gelijkaardige doelstellingen nastreeft en die door de Algemene vergadering is aangeduid.

HOOFDSTUK UL- SLOTBEPALING

Art,. 24:

Voor alles wat niet door dele statuten wordt geregeld, Wordt verwezen naar de wel van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wel van 02.052002 en de wet van 16.011003. en naar het bníshoudelijk reglement.

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van 24/1012012werden volgende beslissingen genomen omtrent benoemingen van bestuursleden:

Benoeming van bestuurders

L Kyei Bernard Nana, Gijselsstraat 50, 2140 Antwerpen, 25/12/1954, Wasa Saab, Ghana, voorzitter

2. Armooh Francis, Maxroosesstraat 812, 2020 Antwerpen, 0210711962 Asankrangwa, Ghana, ondervoorzitter

3. Nyankopah Mary, Maxroosesstraat 812, 2020 Antwerpen, 01/04/1960, Accra Ghana, Chairlady 4.Akoma Mua, Jandavidlei 21/3, 2020 Antwerpen, 30/11/1988, Accra Ghana, lnancieel secretaris

4. Agbozo Dennis, Gijselsstraat 101, 2140 Antwerpen, 23/06/1983, Accra,Ghana secretaris

5 Amoah Anthony, Gijselsstraat 50, 2140 Antwerpen, 01/11/1976, Asankrangwa Ghana, bestuurder

6. Átobma Tberesah, Gasstraat 33141,20611 Antwerpen, 18/01/1963 Asankrangwa Ghana, Bestuurder

Gedaan Antwerpen op 24/10/2012 in drie exemplaren

y SVV~t '

behoudan aan het Belgisch Staatsblad

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa_: Naam en handtekening

Coordonnées
WASAMAN ASSOCIATION ANTWERPEN

Adresse
GIJSELSSTRAAT 50 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande