WATER-LINK

Divers


Dénomination : WATER-LINK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 204.923.881

Publication

26/06/2014
ÿþ Mai Word 11.1

r[il In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1

91 4935

MONITEUR BELGE

19 -06- 2014

BELGISGrifgé!\ATSBLAD

Ondernemingsnr : 020492388/

Benaming

(voluit) : Antwerpse Waterwerken

(verkort) : A.W.W.

Rechtsvorm : Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoemingen en ontslagen

Het directiecomité en de raad van bestuur gaan akkoord met de rechtzetting voorgesteld in het directiecomité van 18 maart 2014:

Sinds de uittreding van de gemeente Brasschaat uit de intercommunale AWW, is mevrouw Karin De Clerck niet langer bestuurder en lid van het DC. Het DC draagt de heer Wouter Rombouts, bestuurder, voor aan de raad van bestuur.

Het DC stelt vast dat de benoeming van mevrouw Karin De Clerck werd gepubliceerd in het BS dd. 29 juli 2013 doch dat haar naam niet in de notulen van de raad van bestuur dd. 27 maart 2013 werd vermeld. Voor zover als nodig vraagt het DC de raad van bestuur aile rechtshandelingen van mevrouw Karin De Clerck gedurende haar bestuursperiode van 27 maart 2013 t.e.m. 31 december 2013 te bekrachtigen.

Rob Van de Velde

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 26.06.2014, NGL 27.06.2014 14256-0130-042
15/07/2014
ÿþ idod Word 11,1

ilje< In de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1!111,1111.!,1111111,1111111111

MONITEUR BELGE

09 -07- 2011

BELGISCUpplATSBLAD t

Ondernenningsnr : 0204.923.881

Benaming

(voluit) : Antwerpse Waterwerken

(verkort): A.W.W.

Rechtsvorrn : intergemeentelijke Samenwerking onder de vorm van een Opdrachthoudende Vereniging

Zetel: Mechelsesteenweg 66, 1018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte: Verlening bestaansduur, uittreding deelgenoten, statutenwijziging

Uittreksel uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van deelgenoten van 18 december 2013:

De bestaansduur van AWW in haar huidige vorm, en met behoud van de bestaande bevoegdheidsoverdrachten inzake watervoorziening en watersanering, werd verlengd met twaalf (12) jaar,

De deelgenoten hebben vastgesteld vast de volgende gemeenten-deelgenoten niet deelnemen aan de verlenging van AWW voor wat betreft de activiteit watersanering:

- de gemeente Brasschaat, houder van 38 B-aandelen, ter waarde van EUR 25,00 per aandeel, die in totaal EUR 950,00 van het variabel kapitaal vertegenwoordigen; en

- de gemeente Aarteslaar, houder van 15 B-aandelen, ter waarde van EUR 25,00 per aandeel, die in totaal EUR 375,00 van het variabel kapitaal vertegenwoordigen.

De deelgenoten stellen bijgevolg de uittreding vast van deze gemeenten uit AWW.

Bijgevolgd wordt het variabel gedeelte van het kapitaal verlaagd met EUR 1.352,00, De kapitaalverlaging werd vastgesteld door de algemene vergadering.

Er werd beslist de statuten integraal te vervangen door de volgende tekst:

HOOFDSTUK I. NAAM  RECHTSVORM DOEL  ZETEL - DUUR

Artikel 1. Naam Rechtsvorm Toepasselijke rechtsregels

"Antwerpse Waterwerken", afgekort "AWW", is een intergemeentelijk samenwerkingsverband dat de rechtsvorm heeft aangenomen van een opdrachthoudende vereniging in de zin van het Decreet van 6 juli 2001 houdende Ce intergemeentelijke samenwerking, met latere wijzigingen (hierna het "Decreet") (hierna de "vereniging").

Deze vereniging is een publiekrechtelijke vereniging.

Deze vereniging wordt beheerst door deze statuten, het Decreet en in voorkomend geval de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen die gelden voor de vennootschapsvorm van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatee blz. van Luik B vernielden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 2. Doel

De vereniging heeft tot doel het integraal waterbeheer in de meest ruime betekenis van het woord, en omvat onder meer de watervoorziening, de watersanering, en het beheer van watergebonden producten en diensten. Daarbij is de term water te begrijpen in zijn meest ruime betekenis.

Onder watervoorziening wordt begrepen, in de ruimste zin, het bestuderen, ontwerpen, financieren, realiseren, herstellen, beheren en exploiteren van installaties voor waterwinning en -productie, wateropslag, waterbehandeling, watertransport, waterdistributie en waterleveringen, inclusief de studie, controle, financiering en levering van producten, processen, concepten en diensten die met de watervoorziening verband houden. ln het raam hiervan verzorgt de vereniging het beheer van de drinkwatervoorziening op het grondgebied van de aan deze activiteit deelnemende gemeenten in overeenstemming met het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending, zoals van tijd tot tijd gewijzigd.

Onder watersanering wordt begrepen, in de ruimste zin, het bestuderen, ontwerpen, financieren, realiseren, herstellen, beheren en exploiteren van alle netten van leidingen, kunstwerken en inrichtingen van alle aard inzake afvalwater en hemelwater, inclusief waterzuiveringsinstallaties en individuele behandelingsinstallaties, die moeten dienen voor de opvang, het transport, het beheer of de zuivering en verwijdering of hergebruik van afvalwater en hemelwater. In het raam hiervan verzorgt de vereniging de gemeentelijke saneringsplicht van de aan deze activiteit deelnemende gemeenten in overeenstemming met het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid en het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending, zoals van tijd tot tijd gewijzigd.

Onder beheer van watergebonden producten en diensten wordt begrepen, in de ruimste zin, het bestuderen, het ontwikkelen en valoriseren van watergebonden producten en diensten, onder meer maar niet uitsluitend, inzake de nexus water en energie en hergebruik van water.

De vereniging mag aile verrichtingen stellen en deelnemen aan aile bedrijvigheden die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel verband houden of de verwezenlijking van dit doel ondersteunen, zo onder meer alle dienstverlening, waarbij de beschikbare technische, commerciële, administratieve, economische, financiële, sociale en beheersmatige competenties, zoals inzake klantenmanagement, investering, exploitatie, studie en financiering, worden ingezet.

De vereniging mag dit doel mede verwezenlijken door samen te werken met derden, zowel door het afsluiten van overeenkomsten ais door oprichting van of deelneming in andere rechtspersonen, door het verzekeren van de watervoorziening en -sanering of door daarover te adviseren en in het algemeen door op welke wijze ook aile diensten te verrichten die met de activiteiten verband houden. In het algemeen heeft de vereniging tot taak alle handelingen te stellen die nodig of nuttig zijn om het gestelde doel te bereiken, met inbegrip van elke financiële, roerende of onroerende transactie die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met haar doel.

Artikel 3. Zetel,

De zetei van de vereniging is gevestigd te 2018 Antwerpen, Mechelsesteenweg 66,

Artikel 4. Duur.

Bij de oprichting van de vereniging werd de duur van de vereniging vastgesteld op vierenvijftig jaar, ingaande op 1 januari 1930. De duur kan worden verlengd op de wijze bepaald in het Decreet.

Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van de vereniging van 29 juni 1983 is de duur van de vereniging verlengd met een termijn van dertig (30) jaar om te eindigen op 31 december 2013.

Bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van de vereniging van 18 december 2013, is de duur van de vereniging verlengd met een termijn van twaalf (12) jaar, dit wil zeggen van 1 januari 2014 tot 31 december 2025.

-,

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK U - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL, AANDELEN, INSCHRIJVINGEN  AANSPRAKELIJKHEID  VORM EN OVERDRACHT VAN AANDELEN

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal van de vereniging is niet begrensd en bedraagt de som van het vaste en het variabele gedeelte van het kapitaal.

Het kapitaal is verdeeld in twee categorieën van aandelen, met name "A-aandelen en "B-aandelen".

De "A-aandelen" worden toegekend aan de stad Antwerpen en de gemeenten die deelnemen aan de watervoorzieningsactiviteit in verhouding tot hun respectievelijke inbreng van al hun eigendoms- en genotsrechten op de roerende en onroerende goederen die worden gebruikt voor de watervoorziening.

De B-aandelen worden toegekend aan stad Antwerpen en de gemeenten die deelnemen aan de watersaneringsactiviteit en in het raam hiervan een gebruiksrecht verlenen aan de vereniging op al hun roerende en onroerende goederen die op hun grondgebied worden gebruikt voor de watersanering. De deelnemende gemeenten blijven eigenaar van hun rioleringsinfrastructuur. Zij verlenen aan de vereniging een gebruiksrecht op deze infrastructuur.

De deelnemende gemeenten worden met opgave van hun respectieve aandelenparticipaties vermeld in de lijst met deelgenoten die als bijlage aan deze statuten is gehecht. Wijzigingen aan deze lijst ingevolge toetredingen, uitsluitingen of niet deelname bij de verlenging van de vereniging, worden niet als een statutenwijziging beschouwd.

Artikel

De A-aandelen, toegewezen aan de deelgenoten aan de watervoorzieningsactiviteit, vertegenwoordigen het vaste gedeelte van het kapitaal.

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is bepaald op vijfenveertig miljoen vijfhonderd dertienduizend negenhonderd zevenendertig euro en vierenvijftig eurocent (EUR 45.513.937,54) en wordt vertegenwoordigd door honderd twintigduizend (120.000) A-aandelen met een gelijke nominale waarde van driehonderd negenenzeventig euro en achtentwintig eurocent (EUR 379,28) per aandeel.

Artikel 7,

Het variabele gedeelte van het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit een veranderlijk aantal Baandelen, toegewezen aan de deelgenoten aan de watersaneringsactiviteit, die allemaal een gelijke nominale waarde van vijfentwintig euro (¬ 25,00) hebben. De B-aandelen worden toegekend aan de deelnemende gemeenten in verhouding tot hun op datum van 31 december 2013 laatst gekende bevolkingscijfer: per begonnen schijf van duizend (1.000) inwoners wordt één (1) 6-aandeel toegekend.

Artikel 8.

De A-aandelen moeten steeds ten belope van minstens een derde (1/3de) volgestort worden.

De B-aandelen moeten steeds ten belope van minstens een vierde (1/4cfe) volgestort worden.

De raad van bestuur kan het niet volgestorte gedeelte geheel of gedeeltelijk bij de deelnemers opvragen. De volstorting moet gebeuren binnen de zes (6) maanden na de verzending bij aangetekende brief van het schriftelijk verzoek tot gehele of gedeeltelijke volstorting van het geplaatste kapitaal. Bij gebreke aan tijdige betaling is de in gebreke blijvende deelnemer vanaf de vervaldag zonder voorafgaande ingebrekestelling verwijlintresten verschuldigd waarvan de intrestvoet gelijk is aan deze voor de verwijlintresten inzake overheids-'opdrachten.

Artikel 9..

Het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal kan in elk geval slechts verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de algemene vergadering en gedragen door een meerderheid van A- aandelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het vartabete gedeelte van het maatschappelijk kapitaal kan variëren zonder dat daarvoor een wijziging van de statuten vereist is, ten gevolge van de toetreding, uittreding of uitsluiting van deelnemers aan de watersa neringsactiviteit.

Artikel 10.

De deelnemers zijn niet hoofdelijk gehouden; zij zijn slechts ten belope van hun inschrijving gehouden tot de verbintenissen van de vereniging..

Artikel 11.

De overdracht van de aandelen is aan geen enkele beperking onderworpen als ze gedaan wordt ten voordele van een deelnemende gemeente.

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen aan niet-deelgenoten dewelke behoren tot entiteiten zoals bepaald in artikel 10 van het Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en indien de overdracht voorafgaandelijk de goedkeuring heeft genoten van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK 1H  DEELGENOTEN

Artikel 12.

Zijn deelgenoot:

1.de deelnemende gemeenten vermeld in de lijst met deelnemers die als bijlage aan deze statuten is

gehecht;

2.de rechtspersonen door de algemene vergadering als deelgenoot aanvaard.

Wordt de aanvaarding geweigerd, dan hoeft de algemene vergadering haar beslissing niet te verantwoorden.

Om als deelgenoot te worden aanvaard, moet de aanvrager ten minste op één aandeel inschrijven tegen de voorwaarden vastgesteld door de raad van bestuur en voor elk aandeel voldoen aan de volstortingsplicht zoals voorzien in artikel 8. De aanvaarding houdt in dat de deelgenoot instemt met de statuten en in voorkomend geval met de huishoudelijke reglementen.

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot-deelgenoot gebeurt door een inschrijving in het register van aandelen, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van Vennootschappen, zoals van tijd tot tijd gewijzigd..

Artikel 13.

De deelgenoten houden op deel uit te maken van de vereniging ingevolge hun uitsluiting.

Een deelgenoot kan door de algemene vergadering worden uitgesloten wegens behoorlijk vastgestelde niet-naleving der verbintenissen ten opzichte van de vereniging.

Artikel 14.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering.

De deelgenoot van wie de uitsluiting wordt gevraagd, moet worden uitgenodigd zijn opmerkingen binnen een maand na de verzending van een aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting schriftelijk kenbaar te maken aan de algemene vergadering. Als hij erom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de deelgenoot worden gehoord.

Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist hiertoe, met een drie vierde meerderheid van de gemeenten-deelgenoten, op voorafgaand verslag van de raad van bestuur en op verzoek van een gewone meerderheid van het totale aantal deelgenoten.

De beslissing tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door de algemene vergadering. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond. De uitsluiting wordt in het register van aandelen overgeschreven. Een eensluidend afschrift van de beslissing wordt binnen de vijftien (15) dagen per aangetekende brief aan de uitgesloten deelgenoot verzonden.

De deelgenoot die uitgesloten is, heeft recht op de tegenwaarde van zijn aandelen, zoals die blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening van het lopende boekjaar..

De ontslagnemende, uitgesloten deelgenoot kan ten opzichte van de deelgenootschap geen enkel ander recht laten gelden.

Artikel 15..

In geval van verlies van de hoedanigheid van deelgenoot hebben de deelgenoot, zijn rechtsopvolgers, schuldeisers of vertegenwoordigers recht op de uitkering van de tegenwaarde van zijn aandelen zoals in het voorgaande artikel 14 bepaald. De betaling zal plaatsvinden volgens de modaliteiten uiteengezet in datzelfde artikel.

HOOFDSTUK III RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16.

De raad van bestuur is samengesteld uit een even aantal bestuurders dat gelijk is aan tweemaal het aantal deelnemende gemeenten, met uitzondering van de stad Antwerpen. De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming voor een termijn van maximum zes (6) jaar,

Enkel natuurlijke personen kunnen het mandaat van bestuurder bekleden.

De in het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalde onverenigbaarheden met betrekking tot het mandaat van bestuurder en de uitoefening ervan zijn van toepassing.

De helft van de bestuurders wordt benoemd uit kandidaten voorgedragen door de stad Antwerpen. ledere andere deelnemende gemeente heeft, ongeacht het aantal of de categorie van zijn aandelen (A of B-aandelen), recht op één bestuurdersmandaat. Indien de gemeenteraad kandidaat-bestuurders voordraagt die geen lid zijn van de gemeenteraad of van de districtsraad, maar van wie de deskundigheid met betrekking tot de statutair bepaalde doelstellingen manifest aantoonbaar is, wordt deze voordracht uitdrukkelijk gemotiveerd.

Onverminderd het voormelde betreffende de samenstelling van de raad van bestuur als orgaan, wordt aan de vergaderingen van de raad van bestuur bovendien ook deelgenomen door twee leden met raadgevende stem zoals bepaald in artikel 17 van deze statuten.

De uittredende leden kunnen herbenoemd worden.

De leden van de raad van bestuur zijn van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van hun openbaar mandaat, behalve ingeval van een volledige vernieuwing van de gemeenteraden. in dit gavai moet binnen de eerste drie (3) maanden van het jaar volgend op dat van de verkiezingen, een algemene vergadering worden bijeengeroepen waarbij tot een algemene vervanging van de raad van bestuur wordt overgegaan, voor zover de gemeenteraden reeds in hun nieuwe samenstelling vergaderd hebben. Is zulks niet het geval, dan worden de betrokken nieuwe bestuurders benoemd door de algemene vergadering die voorzien is voor de vaststelling van de jaarrekening, die tevens kwijting verleent aan de bestuurders die het voorgaande boekjaar in functie waren en die tot dan de verantwoordelijkheid blijven dragen overeenkomstig artikel 30 van deze statuten.

De leden van de raad van bestuur worden eveneens van rechtswege als ontslag nemend beschouwd wanneer zij niet meer het vertrouwen genieten van de gemeenten-deelgenoten die hun benoeming hebben voorgedragen en wanneer door die gemeenten-deelgenoten een nieuwe kandidaat wordt voorgedragen. In voorkomend geval wordt de nieuwe kandidaat tijdelijk benoemd tot aan de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering gaat in haar eerstvolgende bijeenkomst over tot de definitieve benoeming.. Het aldus benoemde lid voltooit het mandaat van zijn voorganger.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien, om welke reden ook, een vacature ontstaat in de raad van bestuur, kan de raad - op voordracht van de gemeente-deelgenoot die het uittredende lid had voorgesteld tijdelijk een nieuw lid benoemen en dit tot aan de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering gaat in dit geval in haar eerstvolgende bijeenkomst over tot de definitieve benoeming. Het aldus benoemde lid voltooit het mandaat van zijn voorganger.

Iedere bestuurder beschikt over één stem.

Artikel 17.

Aan de vergaderingen van de raad van bestuur wordt steeds deelgenomen door twee leden met raadgevende stem.

De stad Antwerpen en elke deelnemende gemeente heeft het recht een afgevaardigde aan te duiden als lid van de raad van bestuur met raadgevende stem. Deze afgevaardigden warden aangeduid onder de eigen gemeenteraadsleden die verkozen zijn op een lijst waarvan geen enkele gekozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen of aangesteld is als voorzitter van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn.

Deze afgevaardigden worden meegedeeld aan de algemene vergadering, die na de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur hiervan een rangorde opmaakt in stijgende volgorde aan de hand van de laatst gekende officiële bevolkingscijfers van de gemeenten.

Het mandaat van de opeenvolgende leden met raadgevende stem geldt voor één (1) jaar, Het mandaat van de eerste twee afgevaardigden gaat onmiddellijk in, zodat deze in deze hoedanigheid deelnemen aan de eerste vergadering van de nieuwe raad van bestuur die onmiddellijk na de algemene vergadering waarop zij benoemd zijn, zef plaatsvinden. Bij het verstrijken van elke ambtstermijn nemen de volgende afgevaardigden het mandaat op. indien onvoldoende afgevaardigden aangeduid zijn voor de volledige legislatuur van de raad van bestuur, komen, na uitputting van de rangorde, de mandaten achtereenvolgens opnieuw toe aan de in dezelfde volgorde gerangschikte oorspronkelijke afgevaardigden.

Bij het openvallen van het mandaat voor het verstrijken van de ambtstermijn, kan dezelfde gemeente een nieuwe afgevaardigde aanduiden om het mandaat van de voorganger te voltooien. Wordt de voorzitter van de raad van bestuur niet op de hoogte gebracht van dit voornemen binnen een termijn van vijftien (15) dagen na het openvallen van het mandaat, dan neemt vanaf de eerstvolgende raad van bestuur de volgende op de rangorde gerangschikte afgevaardigde het mandaat op tot het einde van de ambtstermijn van de oorspronkelijk afgevaardigde wiens mandaat vacant is geworden.

Artikel 18,

Op de eerste zitting van de raad van bestuur, na de algemene vergadering die de nieuw samengestelde raad van bestuur heeft benoemd, kiest de raad van bestuur onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. Zij worden in principe benoemd voor de duur van hun bestuursmandaat.

Indien de voorzitter afwezig is of in de onmogelijkheid verkeert zijn mandaat uit te oefenen, wordt hij, zolang hij niet beschikbaar is, vervangen door de ondervoorzitter. Indien op datzelfde ogenblik de ondervoorzitter eveneens afwezig is of in de onmogelijkheid verkeert het mandaat van voorzitter uit te oefenen, wordt hij, zolang hij niet beschikbaar is, vervangen door het oudste lid van de raad van bestuur, dat wel in de mogelijkheid is het mandaat van voorzitter uit te oefenen.

Artikel 19.

De raad van bestuur vergadert minstens zes (6) keer per jaar.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter en bij ontstentenis van de voorzitter, of indien de voorzitter weigert bijeen te roepen, op bijeenroeping door vier (4) leden van de raad van bestuur.

Bijkomende vergaderingen worden gehouden telkens het belang van de vereniging dit vereist, na bijeenroeping door de voorzitter of minstens vier bestuurders.

Behoudens in geval van hoogdringendheid geschiedt de bijeenroeping van de raad van bestuur steeds langs digitale weg en tenminste acht (8) katenderdagen van tevoren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20.

De raad van bestuur beraadslaagt slechts op geldige wijze indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij anders bepaald in deze statuten. Voor het berekenen van voormeld aanwezigheidsquorum wordt er geen rekening gehouden met de leden met raadgevende stem. Een bestuurder die belet is, kan digitaal of schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een welbepaalde vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen; een bestuurder kan slechts drager zijn van één (1) volmacht. De volmachtdrager en de volmachtgever moeten tot dezelfde categorie van deelnemers behoren.

Indien het vereiste aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe vergadering van de raad van bestuur worden bijeengeroepen die geldig zal beraadslagen over de punten die een tweede maal op de agenda worden gebracht, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders op die tweede vergadering.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, tenzij anders bepaald in deze statuten. Blanco stemmen en onthoudingen worden niet als een uitgebrachte stem beschouwd. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor de beslissingen die uitsluitend betrekking hebben op de watervoorzieningsactiviteit, dient een gewone meerderheid te worden bereikt binnen de groep van bestuurders die benoemd zijn op voordracht van de deelnemende gemeenten die één of meer A- aandelen bezitten.

Voor de beslissingen die uitsluitend betrekking hebben op de watersaneringsactiviteit, dient een gewone meerderheid te worden bereikt binnen de groep van bestuurders die benoemd zijn op voordracht van de deelnemende gemeenten die één of meer B- aandelen bezitten.

Artikel 21.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgesteld in processen-verbaal, ondertekend door de leden die aan de beraadslaging hebben deelgenomen, of door de leden die de zitting bijwonen tijdens dewelke het proces-verbaal wordt aangenomen. De processen-verbaal worden chronologisch in een bijzonder register bijgehouden.

De uittreksels en afschriften van de processen-verbaal worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

De notulen der beraadslagingen met bijgevoegd stemgedrag van de individuele leden en aile documenten waar in de notulen naar verwezen wordt, liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden op het secretariaat van de aangesloten gemeenten, onverminderd de decretale bepalingen inzake de openbaarheid van bestuur. Op verzoek van een deelnemend bestuur, stelt de vereniging de notulen en alle stukken waarnaar in de notulen wordt verwezen, elektronisch ter beschikking van het bestuur, die deze vervolgens ter beschikking moet stellen van zijn raadsleden.

Artikel 22.

De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behoudens die waarvoor volgens wetten, decreten, reglementen, besluiten en/of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is en de bevoegdheden waarvan zij de uitoefening heeft toevertrouwd aan het directiecomité of aan de algemeen directeur.

De bevoegdheden van de raad van bestuur bestaan onder meer uit:

-het bepalen en evalueren van de strategische beleidslijnen en het plannen en bewaken van de lange termijn doelstellingen van de vereniging en de opvolging ervan;

-het bepalen van de algemene bedrijfsstrategie;

-de goedkeuring van de budgetten en tarieven en de financiële opvolging;

-de benoeming van de leden van het directiecomité en het bepalen van de bevoegdheden waarvan de

uitvoering wordt toevertrouwd aan het directiecomité;

-de benoeming van de algemeen directeur en het bepalen van de bevoegdheden waarvan de uitvoering

wordt toevertrouwd aan de algemeen directeur

-het vaststellen van het ambtelijk en geldelijk personeelsstatuut, het arbeidsreglement en het

remuneratiebeleid;

-het vrijwaren van de belangen van de vereniging, met inbegrip van het beleid inzake risicobeheer;

-het aangaan en goedkeuren van verbintenissen in hoofde van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

-het vastleggen van de agenda en de voorbereiding van de algemene vergadering.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De beslissing hiertoe wordt genomen door de voorzitter samen met één bestuurder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, worden aile akten die de vereniging verbinden, geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur samen met één bestuurder, behoudens voor wat betreft de bevoegdheden waarvan de uitvoering bij door de raad van bestuur goedgekeurde besluiten is toevertrouwd aan het directiecomité en de algemeen directeur.

Artikel 23.

De raad van bestuur legt aan de jaarvergadering, die plaatsvindt in de loop van het eerste werkingsjaar na het jaar waarin verkiezingen voor de volledige hernieuwing van de gemeenteraden worden georganiseerd, een evaluatierapport voor over de werking van de vereniging. Dat rapport bevat een nieuw ondernemingsplan voor de komende zes (6) jaar of een gemotiveerd voorstel om het samenwerkingsverband te beëindigen met inachtneming van de statutair bepaalde rechten van de deelnemers. Alle deelnemers ontvangen dit rapport uiterlijk zes (6) weken voor de datum van de jaarvergadering en bepalen het mandaat van hun vertegenwoordiger.

De algemene vergadering bepaalt, binnen de perken en overeenkomstig de toekenningsvoorwaarden vastgesteld door de Vlaamse regering, het presentiegeld en de vergoedingen die aan de leden van de raad van bestuur worden toegekend.

Artikel 24.

De vereniging rapporteert bij monde van de voorzitter van de raad van bestuur aan de Vlaamse regering over haar werking, met naleving van de vereisten inzake inhoud, periodiciteit en wijze van rapportering, vastgelegd door de Vlaamse regering.

HOOFDSTUK IV  DIRECTIECOMITÉ, MANAGEMENTTEAM en ALGEMEEN DIRECTEUR

Artikel 25. Directiecomité.

Het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur toevertrouwd worden aan een directiecomité, bestaande uit maximum vijf (5) leden die in zijn midden worden benoemd, en onder wie minstens de voorzitter, ondervoorzitter en secretaris. Minstens één lid van het directiecomité dient verkozen te worden uit en op voordracht van de bestuurders benoemd op voordracht van de andere gemeentelijke deelnemers dan de Stad Antwerpen.

De algemeen directeur maakt deel uit van het directiecomité met raadgevende stem en kan in die hoedanigheid, gemandateerd worden, de vereniging te vertegenwoordigen voor handelingen van dagelijks beheer.

Enkel natuurlijke personen kunnen het mandaat van lid van het directiecomité bekleden.

Ieder lid van het directiecomité heeft één (1) stem. Het directiecomité beslist collegiaal en bij consensus.

De raad van bestuur bepaalt de verdere bevoegdheden van het directiecomité.

De bevoegdheden van het directiecomité bestaan onder meer uit:

.De handelingen van dagelijks bestuur;

"De voorbereiding van de vergaderingen van de raad van bestuur en de voorbereiding van de door de raad

van bestuur te nemen beslissingen;

'Flet omzetten van de strategische beleidslijnen en de lange termijn doelstellingen van de vereniging in

operationele beleidslijnen en doelstellingen en de opvolging ervan;

" Evalueren van en toezicht houden op de financiële en operationele resultaten van de vereniging en de

prestaties van het managementteam;

'Toezicht op het beleid en de opvolging van het operationeel beleid inclusief het risicomanagement;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26. Algemeen directeur

De algemeen directeur wordt benoemd door de raad van bestuur.

De raad van bestuur bepaalt de bevoegdheden van de algemeen directeur en stelt zijn bezoldiging vast.

De algemeen directeur is belast met het operationeel beheer van de vereniging en alle aan hem/haar gedelegeerdebevoegdheden.

De algemeen directeur heeft de dagelijkse leiding van de vereniging, is het hoofd van het personeel en zit het managementteam voor.

Artikel 27, Managementteam.

Het directiecomité kan een managementteam samenstellen.. De algemeen directeur zit het managementteam voor.

Enkel natuurlijke personen kunnen het mandaat van lid van het managementteam bekleden. Het directiecomité bepaalt de nadere bevoegdheden van het managementteam.

De rot van het managementteam is het garanderen van de dagelijkse operationele werking van de vereniging binnen de lijnen uitgezet door de raad van bestuur en het directiecomité.. De algemeen directeur kan individuele leden van het managementteam belasten met taken van dagelijks operationeel beheer.

Het managementteam beslist collegiaal en bij consensus.

Onverminderd de algemene controlebevoegdheid van de raad van bestuur zal het managementteam op iedere vergadering van het directiecomité verslag uitbrengen van zijn activiteiten gedurende de voorgaande periode. Dit verslag wordt opgenomen in het proces-verbaal van de zitting van het directiecomité.

HOOFDSTUK V  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 28.

De regelmatige samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid der deelnemende gemeenten. De leden die als vertegenwoordigers der gemeenten in de algemene vergadering zetelen, worden rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraden uit hun leden en dit voor een periode die maximaal .1 legislatuur kan bedragen. Elke gemeente duidt minstens één (1) lid aan. Voor elke begonnen schijf van honderdduizend (100.000) inwoners kan een bijkomend lid aangeduid worden, met een maximum van twee (2) leden.

De vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiging wordt herhaald voor elke vergadering.

Artikel 29.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die de statuten en het Decreet hebben toegekend.

De toetreding van nieuwe deelgenoten tot de vereniging dient te worden aanvaard door de algemene vergadering. Een deelgenoot kan door de algemene vergadering worden uitgesloten wegens behoorlijk vastgestelde niet-naleving van zijn verbintenissen ten opzichte van de vereniging, voor zover de niet-naleving behoorlijk vastgesteld wordt en de beslissing tot uitsluiting wordt genomen overeenkomstig artikel 14 van de statuten

Artikel 30.

Afgezien van de jaarvergadering wordt elk jaar minstens een bijzondere algemene vergadering gehouden in de loop van het laatste trimester, om de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar te bespreken met op de agenda een door de raad van bestuur opgestelde begroting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt opgeroepen door de raad van bestuur door middel van een aangetekende brief, met opgave van de agenda, die ten minste vijfenveertig (45) dagen voor de bijeenkomst aan de vennoten wordt verstuurd.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald ieder jaar de tweede donderdag van juni om 16 uur, om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de deelgenoten belast met de controle. Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De algemene vergaderingen komen bijeen op de zetel van de vereniging of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering kan verder in buitengewone zitting bijeengeroepen worden telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De raad van bestuur is verplicht om de algemene vergadering bijeen te roepen binnen de vijfenveertig (45) dagen op vraag van tenminste drie (3) deelnemende gemeenten of van een deelnemende gemeente die minstens één tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt. De aanvraag vermeldt de punten die op de agenda moeten voorkomen.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de deelgenoten schriftelijk/digitaal alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, wat in dat geval gebeurt met eenparigheid van stemmen.

Artikel 31.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of diens vervanger overeenkomstig artikel 18 van deze statuten.

De voorzitter duidt de secretaris aan. De vergadering duidt twee afgevaardigden van de gemeenten aan als stemopnemers.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de deelgenoten die zulks wensen.

De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter getekend.

Artikel 32.

De algemene vergadering kan enkel geldig beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda zijn vermeld, wanneer de meerderheid van het aantal statutair bepaalde stemmen aanwezig of vertegenwoordigd is.

Over agendapunten die uitsluitend betrekking hebben op de watervoorzieningsactiviteit, kan enkel rechtsgeldig worden beraadslaagd en beslist wanneer bovendien de meerderheid van het aantal statutair bepaalde stemmen verbonden aan de A aandelen aanwezig of vertegenwoordigd Is.

Over de agendapunten die uitsluitend betrekking hebben op de watersaneringsactiviteit, kan enkel rechtsgeldig worden beraadslaagd en beslist wanneer bovendien de meerderheid van het aantal statutair bepaalde stemmen verbonden aan de B-aandelen aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien één van de aanwezigheidsquorums niet wordt bereikt, beraadslaagt de algemene vergadering geldig over de punten die een tweede maal op de agenda worden gebracht tijdens de zitting die volgt op een tweede bijeenroeping, ongeacht of deze aanwezigheidsquorums op deze tweede vergadering zijn gehaald. Deze bepaling geldt niet voor een statutenwijziging.

Artikel 33.

Elk aandeel geeft recht op één (1) stem.

Geen enkele deelnemer kan evenwel beschikken over een aantal stemmen dat hoger ligt dan de helft van het totaal aantal stemmen verbonden aan alle aandelen samen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De verschillende categorieën van aandelen geven enkel recht op een stem met betrekking tot die activiteiten waarvoor respectievelijk wordt deelgenomen en waarvoor bedoelde aandelen zijn toegekend. De deelnemers die aandelen van categorieën A hebben, kunnen derhalve stemmen over agendapunten die (i) de vereniging in haar geheel aanbelangen of (il) betrekking hebben op de drinkwatervoorzieningsactiviteit. De deelnemers die aandelen van categorie B bezitten kunnen op hun beurt enkel stemmen over agendapunten die (i) de vereniging in haar geheel aanbelangen of (ii) betrekking hebben op de watersaneringsactiviteit. Onder agendapunten die de vereniging in haar geheel aanbelangen, worden de agendapunten bedoeld die niet uitsluitend betrekking hebben op hetzij de drinkwatervoorzieningsactiviteit, hetzij de watersaneringsactiviteit.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de stemmen verbonden aan aile vertegenwoordigde aandelen en door tenminste twee (2) deelnemende gemeenten, behoudens andersluidende bepalingen in de wet en/of in deze statuten. Indien een agendapunt uitsluitend betrekking heeft op de watervoorzieningsactiviteit, dan moet de beslissing bovendien worden aangenomen door een of meerdere deelnemende gemeenten met een meerderheid van de stemmen verbonden aan alle aanwezige of vertegenwoordigde A aandelen. Indien een agendapunt uitsluitend betrekking heeft op de watersaneringsactiviteit, dan moet de beslissing bovendien worden aangenomen door een of meerdere deelnemende gemeenten met een meerderheid van de stemmen verbonden aan aile aanwezige of vertegenwoordigde B-aandelen.

Artikel 34.

Tot een wijziging van de statuten en van de bijlagen ervan kan enkel artikelsgewijs worden beslist door de algemene vergadering met een drie vierden (3/4den) meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen en op voorwaarde dat de gewone meerderheid van het totale aantal deelnemende gemeenten van de vereniging haar instemming betuigt. De oproeping moet het voorwerp van de beraadslagingen vermelden. Blanco stemmen en onthoudingen worden niet als een uitgebrachte stem beschouwd.

Uiterlijk negentig (90) dagen voor de algemene vergadering die over de statutenwijziging moet beslissen, wordt een door de raad van bestuur opgesteld ontwerp aan de deelnemende gemeenten voorgelegd.

De beslissingen ter zake van de gemeenteraden die de oorspronkelijke statuten hebben goedgekeurd, bepalen het mandaat van de respectieve vertegenwoordigers op de algemene vergadering en worden bij het verslag gevoegd.

De deelnemende gemeenten die nalaten binnen de gestelde termijn een beslissing voor te leggen, worden geacht zich te onthouden..

Het verslag van de algemene vergadering houdende wijzigingen van de statuten wordt, samen met de bijbehorende documenten waaronder de beslissingen van de gemeenten, binnen een termijn van dertig (30) kalenderdagen na de dagtekening ervan voorgelegd aan de toezichthoudende overheid.

De wijzigingen worden goedgekeurd door de Vlaamse regering binnen een termijn van negentig (90) kalenderdagen na de ontvangst van het verslag door de toezichthoudende overheid. Verstrijkt deze termijn zonder dat de Vlaamse regering een beslissing heeft genomen en verstuurd aan de vereniging, dan wordt de goedkeuring geacht te zijn verleend.

De statutenwijzigingen worden op dezelfde wijze als de oprichtingsakte neergelegd en bekendgemaakt.

Een volledig gecoördineerde tekst van de statuten wordt neergelegd op de zetel van de vereniging, bij de toezichthoudende overheid en in de gemeentehuizen van elke deelnemende gemeente, evenals in de provinciehuizen van de deelnemende provincies, binnen een termijn van dertig (30) kalenderdagen na de ontvangst door de vereniging van het goedkeuringsbesluit of na het verstrijken van de termijn voor de goedkeuring.

HOOFDSTUK VI COMMISSARIS

Artikel 35.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Decreet en van deze statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt uitgeoefend door één of meer commissarissen. Deze worden door de algemene vergadering benoemd onder de leden van het Instituut der bedrijfsrevisoren. Ze zijn onderworpen aan de wettelijke en reglementaire bepalingen die hun ambt en hun bevoegdheid regelen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK VII - JAARREKENING, BESTEMMING EN VERDEUNG VAN DE WINST

Artikel 36.

Het boekjaar vangt aan de eerste (1) januari en eindigt de één en dertigste (31) december.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichUng.

Aan het eind van elk boekjaar stelt de raad van bestuur, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de jaarrekening en het verslag op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd en overhandigt de documenten samen met het verslag aan de commissaris(sen) belast met de controle.De jaarrekening wordt vastgesteld door de algemene vergadering in de loop van het eerste semester van het volgende boekjaar aan de hand van de verslagen van de raad van bestuur en de commissaris.

Deze documenten worden samen met de uitnodiging ten minste vijfenveertig dagen vélôr de vergadering ter beschikking gesteld van de deelnemende gemeenten, die het mandaat van hun afgevaardigde ter zake bepalen.

Artikel 37.

§1 -Activiteit watervoorziening:

Het batig saldo m.b.t. deze activiteit wordt als volgt verdeeld;

1.afname van vijf procent (5 %) voor het tot stand brengen van een reserve; deze afname is niet meer verplicht wanneer de reserve tien procent (10 %) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2.eventueel toewijzing aan een door de algemene vergadering te bepalen bijzondere reserve;

S,een dividend voor de gemeentelijke deelnemers naar evenredigheid met het bedrag van hun inbrengen en stortingen.

§2 - Watersaneringsactiviteit:

Het saldo wordt steeds bepaald per deelnemende gemeente. Een batig saldo wordt niet uitgekeerd maar ter beschikking gehouden voor de uitvoer van verdere watersaneringsactiviteiten..

§3- De betaling van de dividenden gebeurt op de door de algemene vergadering bepaalde data en plaatsen.

De raad van bestuur is bovendien bevoegd om op het resultaat van het boekjaar interim dividenden uit te keren, mits naleving mutatis mutandis van de wettelijke regels die gelden voor naamloze vennootschappen.

HOOFDSTUK VIII - VERLENGING - ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 38.

Na afloop van de statutaire bepaalde duur kan de vereniging opeenvolgende malen verlengd worden met een termijn die telkens niet langer mag zijn dan achttien (18) jaar.

Artikel 39.

Op verzoek van drie vierden (3/4den) van de deelnemende gemeenten en aan de hand van een daartoe strekkende gemeenteraadbeslissing, kan de algemene vergadering met een drie vierden (3I4den) meerderheid van het aantal stemmen beslissen tot de ontbinding van de vereniging voor het verstrijken van de statutair bepaalde duur.

In geval van ontbinding om gelijk welke reden en op gelijk welk tijdstip wijst de algemene vergadering die de ontbinding vaststelt, de vereffenaars aan op dezelfde wijze als bepaald is voor de bestuurders. Een beperkt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

, Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

college van vereffenaars kan samengesteld worden op dezelfde wijze als een directiecomité. Alle andere organen vervallen op het ogenblik van de ontbinding.. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zoals gewijzigd van tijd tot tijd.

Na betaling van de schulden en kosten van de vereniging zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen. Als op aile aandelen niet in eenzelfde mate stortingen werden uitgevoerd, zullen de vereffenaars het evenwicht onder de aandelen vanuit het standpunt van de volstorting herstellen hetzij door een opvraging, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen.

Artikel 40 Slotbepaling.

De werkingsmodaliteiten van de verschillende in deze statuten voorziene organen worden opgenomen in ' een apart huishoudelijk reglement dat voor elk van deze organen wordt opgesteld en bij deze statuten gevoegd en dat door een eenvoudige beslissing van het betrokken orgaan kan worden gewijzigd.

De bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en het Decreet waarvan niet op geoorloofde wijze bij deze statuten is afgeweken, worden beschouwd als zijnde erin opgenomen, en de clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van dit wetboek of het Decreet moeten als ongeschreven worden geacht.

Niettemin zullen statutaire clausules die wetsbepalingen geheel of gedeeltelijk overnemen, al dan niet in ; identieke bewoordingen, ophouden van kracht te zijn wanneer de wetsbepalingen, waarvan zij de inhoud overnemen, worden opgeheven of versoepeld.

Rob Van de Velde Samuel Markowitz

Voorzitter van de raad van bestuur Secretaris van de raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

16/07/2014
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mod %id '41.1

r,'LL,e115 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

^

Onderrtemingsnr : 0204923881

Benaming

(voluit): Antwerpse Waterwerken

(verkort) : A.W.W.

Rechtsvorm: Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel: Mecheisesteenweg 66 te 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte Naamswijziging

De Algemene Vergadering van besliste tijdens de zitting van 26 juni 2014 om de naam 'Antwerpse

Waterwerken' afgekort A.W.W. niet langer te behouden en deze te wijzigen in 'water-link'. De naamswijziging Impliceert een statutenwijziging. De te wijzigen naam komt voor in de aanhef van de statuten en in artikel 1.

MONITEUR BELGE

0.9 -07- 201't

BELGISCH STAATSBLAD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

111111111,111111j1111111,1,11111111111

_ .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

02/01/2014
ÿþMoa Wad 11.1

I- ~t fr i ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 204.923.881

Benaming

(voluit) : Antwerpse Waterwerken

(verkort) : A.W.W.

Rechtsvorm : Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Mandaten

Ingevolge de beslissing van de raad van bestuur dd. 17 september 2013 werd het hierna volgend mandaat van aankoop goedgekeurd;

Binnen de bevoegdheden die door de wet en haar statuten aan de raad van bestuur zijn toevertrouwd, beslist de raad van bestuur van AWW, tot volgende delegatie met betrekking tot de opdrachten van leveringen, werken en diensten:

Het directiecomité is bevoegd voor alle opdrachten van leveringen, werken en diensten binnen de perken van de begroting.

Het directiecomité delegeert deze bevoegdheid op haar beurt aan de algemene directie (management team) zoals hierna bepaald:

De aanvragen tot bestellingen kleiner dan 5.500 EUR worden steeds goedgekeurd door een goedkeurder, die nooit de aanvrager kan zijn.

De aanvragen tot bestellingen vanaf 5.500 EUR worden door de dienst beheerscontrole gebundeld op een lijst (hierna 'de bestellijst' ) waarbij elke aanvraag gefiatteerd dient te worden door de bevoegde overste van de aanvrager ( hierna, de 'goedkeurder', vermeld op de lijst van goedkeurders).

De opdrachten van leveringen, werken en diensten binnen de perken van de begroting én vermeld op de bestellijst worden als goedgekeurd beschouwd bij gebreke aan uitdrukkelijk schriftelijk protest binnen de 12u na mededeling door de vaste leden van de algemene directie (management team).

De goedgekeurde lijst van deze leveringen, werken en diensten wordt ondertekend door de bijzonder gevolmachtigde. Na ondertekening worden de aanvragen tot bestelling door beheerscontrole goedgekeurd in het ERP systeem en kunnen bestelorders worden aangemaakt.

De goedgekeurde en ondertekende lijst van leveringen, werken en diensten, met een geraamde waarde vanaf 250.000 EUR, wordt ter kennisname voorgelegd aan het directiecomité. Indien de opdracht aanleiding geeft tot een substantiële budgetoverschrijding wordt dit gemotiveerd aan het directiecomité.

Voor de opdrachten van leveringen, werken en diensten buiten de begroting een geraamde waarde van meer dan 250.000 EUR wordt goedkeuring gevraagd aan de Raad van Bestuur. Nadien wordt dezelfde procedure gevolgd als voor opdrachten, werken en diensten binnen de begroting.

Dit mandaat vervangt alle voorgaanden en meer bepaald de beslissing van de raad van bestuur van AWW dd. 23 januari 2002 voor wat betreft de opdrachten van leveringen, werken en diensten.

u

d

d

111

I Mpi1lITEUR BELGE

2 0 -12- 2013

BELGISCH STAATSBLAD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van t_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

De raad van bestuur beslist, ingevolge de hogervermelde taakverdeling, de handtekenbevoegdheid van de dienst aankoop ais volgt te preciseren. Deze subdelegatie heeft tot doel om een coherent en efficiënt aankoopbeleid mogelijk te maken en tegelijkertijd een afdoend niveau van controle in te bouwen.

1.

Lanceren van opdrachten van leveringen, werken en diensten ( bedoeld wordt: prijsvraag, marktbevraging,

bekendmaking, publicatie, ...) en selectie van kandidaten + het nemen van de selectiebeslissing.

1A. binnen de begroting

-Tussen 1 EUR en 170.000 EUR

iedere medewerker van de dienst aankoop

-Vanaf 170.000 EUR

verantwoordelijke aankoop, deassistent verantwoordelijke aankoop

1B. buiten de begroting

-Tussen 1 EUR en 250.000 EUR

Verantwoordelijke aankoop na goedkeuring vast !id algemene directie/ management team

-Vanaf 250.000 EUR verantwoordelijke aankoop na goedkeuring raad van bestuur

2.

Plaatsen van bestellingen, inkooporders, contracten en gunningsbrieven, aangaan en verbreken/opzeggen

van verbintenissen

-Tussen I EUR en 5.500 EUR

Elke Inkoper ( opmerking : inkoper is enkel bevoegd voor het ondertekenen van inkooporders I)

-Tussen 5.500 EUR en 170.000 EUR : Verantwoordelijke aankoop + assistent verantwoordelijke

aankoop , na goedkeuring van de lijst

-Tussen 170.000 EUR en 250.000 EUR:

Verantwoordelijke aankoop + directeur financiën, na goedkeuring van de lijst

-Vanaf 250.000 EUR

Verantwoordelijke aankoop + bijzonder gevolmachtigde of directeur financiën in afwezigheid van

bijzonder gevolmachtigde, na goedkeuring van de lijst

In afwezigheid van de verantwoordelijke aankoop kan het order getekend worden door de directeur financiën.

In afwezigheid van de directeur financiën, kan het order getekend worden door de bijzonder gevolmachtigde.

Afroepingen zijn bestellingen binnen een raamcontract en zijn dus reeds gefiatteerd. Alle personen,

bevoegd voor het plaatsen van afroepen, kunnen deze versturen zonder handtekening. Het gaat om volgende

functies

Magazijn Kielsbroek : verantwoordelijke centraal magazijn + verantwoordelijke magazijn en magazijn

administratie

Magazijn Notmeir : verantwoordelijke sector magazijnen + magazijnier

Magazijn Oelegem : magazijnier + back-up

Bij de bekendmaking/lancering van een dossier wordt de verantwoordelijke aankoop 1 assistent-verantwoordelijke aankoop sowieso aangeduid ais leidend ambtenaar, met inbegrip van alle wettelijke bevoegdheden inzake het verdere verloop van de procedure.

Dit mandaat vervangt alle eerdere mandaten aan de aankoopdienst.

De raad van bestuur dd. 28 maart 2012 keurde de deligatiebeslissing van het directiecomité dd. 20 september 2011 goed:

Hierbij heeft het directiecomité een aantal bevoegdheden van dagelijks bestuur en algemene leiding van de organisatie aan Ivan Geilenkotten gedelegeerd, die als bijzonder gevolmachtigde van het directiecomité zal ' optreden en dit met ingang vanaf I april 2012 en voor de duur van de dienstverleningovereenkomst.

ROB VAN DE VELDE, voorzitter

SAMUEL MARKOWITZ, secretaris van de raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

oor-

ouden aan hit Belgisch Staatsblad

05/08/2013
ÿþMod Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

talt i ID

tvl,rüNlTEUR BELGE

2 9 -07- 2013

BELGISCH STAATSBLAD

Griffie

Ondernemingsnr : BE0204923881

Benaming

(voluit) : Antwerpse Waterwerken

(verkort) : AWW

Rechtsvorm : Intergemeentelijk samenwerkingsverband (opdrachthoudende vereniging)

Zetel : Mechelsesteenweg 66, 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Samenstelling van de raad van bestuur

Volgende punten van de agenda van de buitengewone algemene vergadering dd. 27 maart 2013 werden goedgekeurd:

Overeenkomstig de artikelen 10 en 11 van de statuten worden voorgesteld voor de benoeming tot lid van de

Raad van Bestuur voor de termijn van zes jaar, met ingang op datum van deze vergadering, volgende

kandidaten voorgedragen door de stad Antwerpen

Rob Van de Velde

Philip Heylen

Robert Voorhamme

Ludo Van Campenhout

Patrick Paredaens

Luc Thiessen

André Gantman

Samuel Markowitz

Jan Van der Vloet

Peter Wouters

Tjerk Sekeris

Ludo Van Reusel

Ronny Saba

Worden voorgesteld voor de benoeming tot lid van de Raad van Bestuur voor de termijn van zes jaar, met

ingang op datum van deze vergadering, volgende kandidaat voorgedragen door:

Aartselaar, An Van Ruyssevelt

Boechout, Mik Renders

Brasschaat, Karin De Clerck-Verbiest

Edegem, Koen Metsu

Hemiksem, Vicky Dombret

Hove, Veerle D'Haene

Kalmthout, Jan Oerlemans

Kapellen, Frederic van Haaren

Kontich, Marleen Van den Eynde

Mortsel, Lieve Voets

Ranst, Fernand Bossaerts

Schoten, Wouter Rombouts

Zwijndrecht, Bruno Byl

Deze voorstellen worden aangenomen met eenparigheid van stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Punt 2 van de agenda

Vaststelling rangorde voorgedragen bestuurders met raadgevende stem:

Overeenkomstig artikel 12 van de statuten van AWW wordt met eenparigheid van stemmen de rangorde voor de door de deelnemende gemeenten aan te duiden afgevaardigden met raadgevende stem in de raad van bestuur tot de volgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden, als volgt vastgesteld:

Periode 2013  2019

-gemeente Mortsel, vanaf 28.03.2013

-gemeente Kapellen, vanaf 28.03.2014

-gemeente Schoten, vanaf 28.03.2015

-gemeente Brasschaat, vanaf 28.03.2016

-gemeente Hove, vanaf 28.03.2017

-gemeente Hemiksem, vanaf 28.03.2018

Dit voorstel wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

Ingevolge beslissing van de raad van bestuur dd, 27 maart 2013 wordt de heer Rob Van De Velde aangesteld wordt als voorzitter, de heer Philip Heylen als ondervoorzitter, de heer Samuel Markowitz ais secretaris van de raad van bestuur.

De raad hecht zijn goedkeuring aan het voorstel het directiecomité samen te stellen uit de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, Karin Verbist en Robert Voorhamme als leden van het directiecomité.

Dit voorstel wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

De raad beslist financiële volmacht (opdrachten aan financiële instellingen), steeds met tweede handtekening, met ingang van 28 maart 2013, toe te kennen aan volgende personen:

Rob Van de Velde, voorzitter

Philip Heylen, ondervoorzitter

Samuel Markowitz, secretaris

Robert Voorhamme, lid raad van bestuur en directiecomité

Ivan Geilenkotten, bijzondere Gevolmachtigde AWW

Johan Comelis, directeur M&V

Koen De Schutter, directeur Financiën

Daisy De Clercq, hoofdboekhouder

Aile financiële volmachten verleend bij vorige beslissingen vervallen bij onderhavige beslissing, Dit voorstel wordt aangenomen met eenparigheid van stemmen.

Voor AWW,

Rob Van De Velde, voorzitter

Samuel Markowitz, secretaris van de raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notarrs, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

28/06/2013 : ME. - GECONSOLIDEERDE REKENING 31.12.2012, GGK 31.12.2012, NGL 21.06.2013 13213-0153-053
28/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 19.06.2013, NGL 21.06.2013 13213-0079-047
28/01/2015
ÿþOndernemingsnr : 0204923881

Benaming

(voluit) : water-link

(verkort) :

Rechtsvorm : Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Aanstelling commissaris - revisor

De algemene vergadering van water-link beslist in zitting van 19 juni 2013 om de firma Grant Thomton aan te stellen tot commissaris-revisor met aanduiding van Paul De Weerdt als vaste vertegenwoordiger voor een termijn van 3 jaar, met ingang van 19 juni 2013.

Op de laatste blz. van Luik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

V

~8

Mbd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1131!

i

MOil t EUR-BELGE

1 9 -01- 2015

BELGISCH STAATSBLAD

 Griffte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

05/10/2012
ÿþia

htod Word 11.1.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR BELGE

2 6 -09- 2012

; 3AATSBL.AD

. . Griffïè~

I tI!III III II 111111 IIIII

*iaiss3es«

Ondernemingsnr : 0204.923.881

Benaming

(voluit) : Antwerpse Waterwerken

(verkort) : AWW

Rechtsvorm : Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 66 te 2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Delegatiebesluit

Ingevolge beslissing van de raad van bestuur van 28 maart 2012 werden volgende bevoegdheden via volmacht gedelegeerd aan de heer Ivan Geilenkotten, die ais bijzonder gevolmachtigde voor het directiecomité zal optreden;

- algemene Leiding van AWW;

- het dagelijks bestuur van AWW in het algemeen (Dit omvat het verlenen van bijstand en het adviseren van

het directiecomité in de uitoefening van haar bevoegdheden van dagelijks bestuur en de ondertekening van de

akten van dagelijks bestuur);

- periodiek rapporteren aan het directiecomité en zo gevraagd aan de raad van bestuur;

- bestellingen, contracten, gunningen en opvolging van aanbestedingen (order, goedkeuring) t.e.m. EUR

250.000 met inbegrip van de betalingsopdrachten aan financiële instellingen;

- het sluiten van huur- en gebruiksovereenkomsten voor maximum 9 jaar;

- de vertegenwoordiging en ondertekening voor:

1) patrimoniumzaken,

2) kwijtingen, beslagen, faillissementen en gerechtelijke machten,

3) verzekeringen;

- voorbereiden van de begroting, jaarrekening en vergaderingen van de Raad van Bestuur;

- invulling en uitvoering van de beleidsbeslissingen van alle bestuursorganen in samenspraak met de

bevoegde directeurs;

- maandelijkse opvolging van de rapportering door de directie;

- het dagelijks beheer van de thesauriebeleggingen en middellange en lange termijnbeleggingen in

samenspraak met de bevoegde directeur;

- handtekeningsbevoegdheid bij hangende en dreigende geschillen;

Dit besluit gaat in op 1 april 2012 en geldt voor de duur van de overeenkomst met Focus Competitive Reengineering BVBA dd. 30 januari 2010.

Luc Bungeneers

Voorzitter

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

26/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 14.06.2012, NGL 19.06.2012 12195-0292-044
26/06/2012 : ME. - GECONSOLIDEERDE REKENING 31.12.2011, GGK 14.06.2012, NGL 19.06.2012 12195-0416-049
20/03/2012
ÿþ ~..,, ihcd Word 11,1

~

.. 1l ~i,-`a -_WL" "~~',._.~



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1111111

*iaosseei

be

a

B

5~

MONITEUR BELGE

12 -02- 2012

BEL.GISCW STAATSBLAD

Ondernemingsnr : 0204923881

Benaming

(voluit) : ANTWERPSE WATERWERKEN

(verkort) :

Rechtsvorm : INTERGEMEENTELIJK SAMENWERKINGSVERBAND ONDER DE VORM VAN EEN OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING

Zetel : MECHELSESTEENWEG 64 TE 2018 ANTWERPEN

(volledig adres)

Onderwerp akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

INGEVOLGE DE BESLISSING VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN 21 DECEMBER. 2011 WORDT VOORGESTELD DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL TE VERPLAATSEN VAN MECHELSESTEENWEG 64 TE 2018 ANTWERPEN NAAR MECHELSESTEENWEG 66 TE 2018, ANTWERPEN.

LUC BUNGENEERS

VOORZITTER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/11/2011
ÿþ mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



II h I II Y I~~IIYI YI II~N

uadertnervt i ng 5n r : 0204.923.881

 1V[ONITtUR -SLGE

04 - 11- 2011

BELGISCH STAATSBLAD

~.____-------_-.

Beramnzi : Antwerpse Waterwerken

(voluit)

Rechtsvorm.: Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 64

2018 Antwerpen

O;ndencverp akte :Volmacht

Uit een akte, verleden voor geassocieerd notaris Erik Celis te Antwerpen op 28 september 2011, geregistreerd te Antwerpen, zevende kantoor der registratie op 4 oktober 2011, boek 155 blad 99 vak 13, ontvangen 25,00 E. De ontvanger ai getekend W. WUYTACK, blijkt dat:

De volmacht verleden voor geassocieerd notaris Erik Celis te Antwerpen op 27 april 2009, bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 20 mei daarna onder nummer 09071470, gedeeltelijke werd herropene en dat er bijkomende volmachtdragers aangesteld werden vanaf 28 september 2011, en wel als volgt:

Herroeping volmacht:

De volmachten (vermeld sub B in voormelde akte van volmacht) verleend aan mevrouw MINIS Flora, geboren te Maastricht (Nederland), op 20 september 1977, worden met onmiddellijke ingang herroepen.

Aanstelling vervangende volmachtdragers :

In vervanging van mevrouw Flora Minis worden als bijzondere lasthebbers aangesteld:

- de heer VAN NOTEN Peter Thérèse Marcel, gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudend te 2000 Antwerpen, Amerikalei 207, geboren te Wilrijk op 27 maart 1959, wonende te 2970 Schilde ('s Gravenwezel), Sint-Jobsteenweg 100, met identiteitskaart nummer 591-0680280-24;

- de heer RIGOUTS Willem Jozef Anna, gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudend te 2000 Antwerpen, Amerikalei 207, geboren te Mechelen, op 24 augustus 1970, wonende te 2970 Schilde, Pater Nuyenslaan 62, met identiteitskaart nummer 590-9273278-07;

- de heer BOGAERTS Alain, gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudend te 2000 Antwerpen, Amerikalei 207, geboren te Lier op 20 december 1966, wonende te 2640 Mortsel, Guido Gezellelaan 89, met identiteitskaart nummer 590-5782718-89;

- de heer ONSEA Christopher Walter Marie-Antoinette, gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudend te 2000 antwerpen, Amerikalei 207, geboren te Turnhout op 21 september 1973, wonende te 2300 Turnhout,Oude Dijk 26, met identiteitskaart nummer 590-7318238-02.

- Mevrouw BEUSEN Saaitje (roepnaam Sara) Kim Lutgart, geboren te Leuven op 18 april 1973, wonende te 2018 Antwerpen, Jan Van Rijswijcklaan 83 bus 9, met identiteitskaart nummer 590-9627581-66 en met rijksregisternummer 73.04.18-022.29.

- De heer VER ELST Alex Georges Jeanne, geboren te Wilrijk op 5 oktober 1958, wonende te 2110 Wijnegem, Jan Viemincklaan 8, met identiteitskaart 590-8851589-74 en met rijksregistemummer 58.10.05395.64.

- Mevrouw PEETERS Geertje Paula Peter, geboren te Mortsel op 9 september 1959, wonende te 2018 Antwerpen, Van Putiei 47, met identiteitskaartnummer 590-4731053-01 en met rijksregistemummer 59.09.09472.75.

Met macht om elk afzonderlijk handelend de machten uit te oefenen vermeld sub B in voormelde volmacht de dato 27 april 2009 te weten:

B. 1° Ontvangsten - Betalingen - Afgiften - Afrekeningen:

Te ontvangen, in te vorderen, te betalen of af te geven alle geldsommen, geldwaardige papieren, waarden, titels, waren en welkdanige goederen of stukken, onder meer maar niet noodzakelijk met betrekking tot de opdracht van de lastgever te weten watervoorziening en watersanering, kortweg integraal waterbeheer.

B. 2° Kwijting en opheffingen: Kwijting en décharge met of zonder indeplaatsstelling te verlenen en te ontvangen, voor voldaan te tekenen; schuldvergelijking en schuldvermenging in te roepen en te aanvaarden zonder waarborg.

Het ambtshalve nemen van inschrijvingen te vorderen of daarvan geheel of gedeeltelijk te ontslaan; opheffing te verlenen van verzet, inbeslagnemingen en andere beletselen; opheffing te verlenen en in de -doorhaling .toe te stemmen .van..aile inschrijvingen-hoegenaamd en kantmeldingen -van -in_.pandaevina,-met of

Op de Laatste blz. var. Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)rten) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

VoGr-behouden aan het. Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

mod 2.1

zonder verzaking van zakelijke rechten; af te zien van vervolging en middelen tot tenuitvoerlegging; dit alles zelfs zonder betaling; rangafstand en gelijkheid van rang te bedingen.

B. 3° Faillissement: Ingeval van faillissement, concordaat of vereffening, de belangen van de lastgever te vrijwaren door alle rechtsmiddelen, alle vormen van procedure in te stellen, te doen instellen of er aan deel te nemen; de echtheid van de schuldvorderingen van de lastgever te bevestigen; deze van de andere schuldeisers te betwisten; de vergaderingen van schuldeisers bij te wonen; deel te nemen aan aile beraadslagingen en regelingen; alle contracten van schuldregeling, van vereniging van schuldeisers en concordaten te sluiten.

B. 4° Gerechtelijke machten: Bij gebrek aan betaling, ingeval van betwisting en telkens er aanleiding toe bestaat, in rechte op te treden onder meer te dagvaarden en voor het gerecht te verschijnen als eiser of als verweerder, te doen pleiten, verzet te doen, hoger beroep in te stellen en zich in cassatie te voorzien; kennis te nemen van aile titels en stukken, vonnissen en arresten te bekomen; alle, zelfs buitengewone middelen van uitvoering aan te wenden, zoals bewarend en uitvoerend beslag, vernietiging der verkoping, herveiling ten laste van de gebrekkige koper, rangregeling, enzovoort; steeds verdrag te sluiten, dading te treffen en compromis aan te gaan.

De toewijzing van roerende en onroerende goederen te vorderen en hiertoe alle lastenboeken en processen-verbaal te ondertekenen en goed te keuren, aan deze akte alle wijzigingen die hij zou goedvinden aan te brengen, te ontslaan van enige betekening te doen hem, hem te vertegenwoordigen op de openbare verkoping van deze roerende en onroerende goederen, deze toe te wijzen aan zodanige personen en prijzen die de lasthebber zal goedvinden.

De verkoopprijzen en kosten geheel of gedeeltelijk te ontvangen; er kwijting en ontlasting van te geven met of zonder in de plaats stelling; af te zien van alle vervolgingen en dwangmiddelen, optreden in alle akten van rangregeling en verdeling, alle sommen die aan verkopers toekomen zo in hoofdsom als in intresten, onkosten en aankleven en die hen ten titel van rangregeling zouden toebedeeld worden te ontvangen en er

" kwijting en ontlasting van te geven, ten voorschreven einde alle rechtshandelingen te sluiten, alle akten en stukken te ondertekenen, in de plaats te stellen, woonplaats te kiezen en in het algemeen alles te doen wat , noodzakelijk of nuttig zou zijn zelfs niet uitdrukkelijk in deze vermeld.

Notarissen, advocaten, scheidsrechters, deskundigen aan te stellen, of te laten aanstellen.

Aanstelling bijkomende lasthebber.

Als bijkomende lasthebber wordt aangesteld:

- mevrouw LARDENOIT Vanessa, geboren te Beveren op 6 juni 1979, wonende te 2000 Antwerpen,

Tabakvest 59B, met identiteitskaart nummer 590-7515173-27.

Met macht om de machten uit te oefenen vermeld sub C in voormelde volmacht de dato 27 april 2009 te

weten:

C. Verzekeringen: Alle verzekeringscontracten tegen om het even welk risico af te sluiten, te vernieuwen

" of aan te passen, zowel verzekeringen met betrekking tot de bezittingen van de lastgever, als verzekeringen voor aansprakelijkheid.

Alle schadevergoedingen bedingen, aanvaarden en regelen voortspruitend uit verzekeringscontracten en schadegevallend.

VOOR UITTREKSEL (Ondertekend)

Frank Liesse

Geassocieerd Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/11/2011
ÿþ*1116659]*

mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITEUR BELGE

2 a -10- 2011

13ELGiSC S~AATSBL.AD

Onc9erroeonlngsnr : 0204.923.881

Benaming : Antwerpse Waterwerken

(vol uit)

Rechtsvorm : Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 64

2018 Antwerpen

Onderwerp akte :JURIDISCHE VOLMACHT VOOR WIM SCHOOFS

Ingevolge beslissing van de raad van bestuur van 26 oktober 2011 werd met behoud van eigen machten, aan de heer SCHOOFS William (roepnaam Wim) Cornelia, wonende te 2570 Duffel, Lange Weversstraat 29, de'. volmacht verleend om Antwerpse Waterwerken (AWW) in België en in het buitenland te vertegenwoordigen voor alle juridische geschillen en procedures, alle juridische handelingen en démarches in rechte, ongeacht of'. het geschil aanhangig werd gemaakt door AWW zelf of door een derde.

Met dien verstande dat te allen tijde eventuele specifieke en algemene ad hoc aanwijzingen, richtlijnen en bevelen door de bestuursorganen (dagelijks bestuur, directiecomité en raad van bestuur) uitgevaardigd in de desbetreffende dossiers en anderszins, nauwgezet en loyaal gevolgd en uitgevoerd dienen te worden zonder''. dat evenwel de volmachtdrager van voorgaande beslissingen ten aanzien van derden het bewijs moeten: leveren.

Deze volmacht wordt in beginsel, noch in tijd, noch in financiële omvang beperkt, behoudens hetgeen hierboven bepaald.

BUNGENEERS Luc,

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/10/2011
ÿþ Mpd 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MONITEUR BELGE

2.g `09- 2011

BELGISC.Are4ATSBLAD

Ondernemingsnr : 0204923881

Benaming

(voluit) : ANTWERPSE WATERWERKEN

Rechtsvorm : Intergemeentelijk Samenwerkingsverband onder de vorm van een opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 64 te 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Toekenning handtekeningsbevoegdheid dagelijks bestuur

INGEVOLGE DE BESLISSING VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN 29 SEPTEMBER 2010 WORDT: HANDTEKENINGSBEVOEGDHEID VERLEEND, AKTE VAN DAGELIJKS BESTUUR, AAN DE HEREN JOHAN CORNELIS, KAUWLEI 42 TE 2550 KONTICH EN KOEN DE SCHUTTER, WAGEMANSSTRAAT 27: TE 2275 LILLE, IN OVEREENSTEMMING ART. 23 VAN DE STATUTEN.

LUC BUNGENEERS

VOORZITTER

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

'11150984*

11

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 16.06.2011, NGL 27.06.2011 11219-0282-042
27/01/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

belegd fer elfe van de Rechlb* vrom Koophandel ie Antwerpen op

7 JAN. 2011

Griffie

1

Voorbehouden 1IIi" 111111,111,1.111111111911p111449IIIIIII~IV9" I~fl

aan het

Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 0204923881

Benaming

(voluit) : Antwerpse Waterwerken Ve&-'alk . A L-~

Rechtsvoren : Opdrachthoudende vereniging

Zetel : Mechelsesteenweg 64 te 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur - Adviescomité

INGEVOLGE DE BESLISSING VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN 22 DECEMBER 2010 WORDEN VOLGENDE LEDEN BENOEMD IN DE RAAD VAN BESTUUR

- DHR. GUIDO LAUWERS, BEATRIJSLAAN 80 TE 2050 ANTWERPEN

- DHR GERD ADRIAENSEN, LOUIS VERVOORTLAAN 22 TE 2900 SCHOTEN

L^l'JC13~NGENEERS

VOORZITTER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 11.06.2009, NGL 18.06.2009 09272-0129-039
24/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 05.06.2008, NGL 12.06.2008 08232-0274-041
25/04/2008 : ANT000065
26/02/2008 : ANT000065
18/02/2008 : ANT000065
05/02/2008 : ANT000065
15/01/2008 : ANT000065
12/10/2007 : ANT000065
21/08/2007 : ANT000065
10/08/2007 : ANT000065
10/07/2007 : ANT000065
30/04/2007 : ANT000065
30/11/2006 : ANT000065
10/11/2006 : ANT000065
17/07/2006 : ANT000065
13/07/2006 : ANT000065
30/06/2006 : ANT000065
30/12/2005 : ANT000065
27/06/2005 : ANT000065
17/06/2005 : ANT000065
23/12/2004 : ANT000065
23/12/2004 : ANT000065
19/07/2004 : ANT000065
24/06/2004 : ANT000065
11/06/2004 : ANT000065
09/06/2004 : ANT000065
04/12/2003 : ANT000065
27/11/2003 : ANT000065
27/10/2003 : ANT000065
06/08/2003 : ANT000065
17/07/2002 : ANT000065
29/06/2002 : ANT000065
16/03/2001 : ANT000065
01/07/2000 : ANT000065
08/02/2000 : ANT000065
02/12/1999 : ANT000065
09/03/1999 : ANT000065
29/12/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 17.12.2015, NGL 21.12.2015 15698-0410-046
29/12/2015 : ME. - GECONSOLIDEERDE REKENING 31.12.2014, GGK 17.12.2015, NGL 21.12.2015 15700-0160-051
15/05/1993 : ANT65
01/01/1992 : ANT65
14/07/1989 : ANT65
01/01/1989 : ANT65
27/01/1988 : ANT65
01/01/1988 : ANT65
26/06/1986 : ANT65
01/01/1986 : ANT65

Coordonnées
WATER-LINK

Adresse
MECHELSESTEENWEG 66 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande