WEGI-VOLLEY GROOT LILLE, AFGEKORT : WEGI VOLLEY

Association sans but lucratif


Dénomination : WEGI-VOLLEY GROOT LILLE, AFGEKORT : WEGI VOLLEY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 425.453.480

Publication

05/08/2014
ÿþ Moo 2,2

j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij fïët feTgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

eSek3A'ge1~.-bga ter g3'?,iSle tº%an rxe RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 5 JULI 2014

ANTWERPEN ;xzxeiaixe TURNHOUT le ieler



Ondernemingsnr : 425.453.480

Benaming

(voluit) : WEGI VOLLEY GROOT-LILLE

(verkort) : Wegi Volley

Rechtsvorm : vzw

Zetel : 8e/2~ 3g, .1.2.'g56º%F,eLe

Onderwerp akte : Wijziging statuten

TITEL 1 Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "Wegi-volley Groot-Lille" Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting VZW voorafgegaan of gevolgd worden.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming VZW Wegi Volley" te gebruiken.

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd te Brulens nr. 38: te 2275 Lille-Gierle. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Alle stukken voorgeschreven door de VZW wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich tot doel : het actief beoefenen, propageren en stimuleren van de sport en volleybal in het bijzonder.

De vereniging tracht het in lid 1 van dit omschreven doel ondermeer te bereiken door:

a.Deelname aan de competitie van de Vlaamse Volleybaifederatie, provinciale- en gewestelijke competities en {of andere nevenverbonden en anderen.

b.Deelname aan tornooien, criteria , kampioenschappen ed. ingericht door een van de organisaties vermeld onder a. en deze georganiseerd door andere verenigingen.

c.Het propageren van de volleybalsport door middel van externe communicatie, het houden van recreatieve tornooien, deelname aan scholensport, opleiden van jeugd en het zich openstellen in de breedste zin van het woord aan alle belangstellenden van de volleybalsport.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. in het kader van haar doel , kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

*19150 7x

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan ten allen tijde ontbonden worden

TITEL II Lidmaatschap

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOA 2.2

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens 3 bedragen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:

Ais lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft, De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld voor de leden is vastgesteld op maximaal 500 euro. De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door het kernbestuur ten minste bestaande uit de voorzitter van het dagedagelijks bestuur, de secretaris van het dagdagelijks bestuur en de penningmeester.

Artikel 8:

De leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht :

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven.

b.De belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden,

Artikel 9:

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt:

a.indien de verplichting opgelegd aan de leden in artikel 8 op ernstige wijze worden geschonden,

bindiien het lid in gebreke blijft om zijn/haar financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de

vereniging na te komen.

c.Vrijwillig doormiddel van een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van

bestuur,

d.Automatisch door overlijden van de natuurlijke persoon of ingeval van een rechtspersoon, door haar

ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

e.Na uitsluiting of vervanging door de Algemene vergadering met 2/3 van de stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden.

Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels laten leggen.

TITEL IIIRaad Van Bestuur

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum 3 leden van de vereniging. Indien de vereniging slechts 3 leden telt bestaat de raad van bestuur uit 2 leden. De bestuurders handelen als een college. Zij worden, uit de leden, benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit , tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen,

t, Artikel 11: MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of secretaris roepen de algemene vergadering bijeen. De Voorzitter zit de vergadering voos, ingeval van zijn aívsezighsid wordt hij vervangen doAr een aangestelde door de raad van bestuur.

Artikel 12:

De bestuurders warden verkozen voor een termijn van 4 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van het lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder vaarzien voor de rest van de termijn.

Artikel 13:

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-,verzekerings-, en bankverrichtingen, het opzeggen van hypotheken, het voeren van rechtsgedingen ais verweerder ....

b.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts gebonden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. De bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet door blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

d.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovenvernoemde perso(o)n (en) wordt duidelijk afgebakend door de raad van bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde en met onmiddelijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e.De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet van de statuten alle maatregelen genomen worden in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL IV Algemene vergadering

Artikel 14:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook de toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a.het wijzigen van de statuten

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders

c.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen

d.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

e.het goedkeuren van de begroting en van de rekening

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g.het uitsluiten van een werkelijk lid

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

i.in alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 16:

a.De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

goedkeuren van de rekeningen en begrotingen, opeen door de raad van bestuur te bepalen datum en plaats,en die voor 30 juni van dat jaar valt.

b.De leden worden ten minste 10 dagen voor de vergadering opgeroepen via elektronische weg. De toegetreden leden zullen via oproeping op site uitgenodigd worden.

c. De oproepingsbrief vermeldt de agenda. Op de agenda moet elk voorstel worden ingeschreven dat minstens een maand voor de samenkomst schriftelijk door een lid werd ingediend bij de vzw voorzitter of de vzw secretaris

Voor de buitengewone algemene vergadering geldt dezelfde procedure

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 17:

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Alle leden en toegetreden leden kunnen op aanvraag de notulen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen.

TITEL VHet boekjaar

Artikel 18:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

TITEL VlOntbinding  Vereffening

Art. 19:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op wijze zoals bepaald in de wet.

Artikel 20:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffingssaldo wordt overgedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
WEGI-VOLLEY GROOT LILLE, AFGEKORT : WEGI VOL…

Adresse
BRULENS 38 2275 GIERLE

Code postal : 2275
Localité : Gierle
Commune : LILLE
Province : Anvers
Région : Région flamande