WERKEN DER PAROCHIE VAN HET HEILIG SACRAMENT

Association sans but lucratif


Dénomination : WERKEN DER PAROCHIE VAN HET HEILIG SACRAMENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.205.944

Publication

17/05/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0413.205.944

Benaming

(voluit) : Werken der Parochie van het Heilig Sacrament

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Geluwestraat 4, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Aanpassing statuten en vernieuwing Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering, bijeen te Antwerpen-Berchem op 6/04/2013, beslist de huidige statuten integraal

te vervangen door wat volgt:

TITEL I. - Naam, zetel, doel

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd "Hart voor Tarcidall

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in Helderstraat 17, 2600 Berchem, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

§1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de ondersteuning van de feitelijke vereniging KSJ Tarcidall-Berchem door het beheer van het jeugdbewegingslokaal en groot materiaal van deze plaatselijke groep en het organiseren van initiatieven die bijdragen tot de verdere ontwikkeling en ontplooiing van de feitelijke vereniging KSJ Tarcidall-Berchem.

§2 Bij de realisatie van dit doel worden de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind nageleefd en bevorderd. In de werking worden de principes en de regels van de democratie aanvaard.

§3. De vereniging kan tevens alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, o.m, alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

§4.Handelsdaden mogen enkel gesteld worden voor zover ze in relatie staan tot het doel van de vereniging en de opbrengst ervan gebruikt wordt voor de realisatie van dit doel.

§5. De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II - Leden

Artikel 4

Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum aantal leden bedraagt drie.

Artikel 5

§1.Enkel natuurlijke personen kunnen lid worden van de vereniging.

§2.0e Raad van Bestuur kan een bijdrage vaststellen voor het lidmaatschap.

Artikel 6

§1. Over het aanvaarden en het uitsluiten van leden wordt beslist door de Algemene Vergadering bij

gewone meerderheid volgens de procedure zoals opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§2. Kandidaat-leden dienen hun kandidatuur schriftelijk of per e-mail in bij de voorzitter.

§3. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per e-mail aan de voorzitter worden bekendgemaakt. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

 RCC,~ ï EAï~n' ~KOQPHANDEL

0 7 MEI 2013

ANGTrrro ,~fERPEN

i

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2,2

TITEL III - Algemene Vergadering

Artikel 7

De Algemene Vergadering is bevoegd voor volgende zaken:

- het wijzigen van de statuten;

- het benoemen en afzetten van de bestuurders;

- het benoemen en het afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

- het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

- het aanvaarden en uitsluiten van leden;

- het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- het ontbinden van de vereniging.

Artikel 8

§1.Er moeten ten minste twee Algemene Vergaderingen per kalenderjaar gehouden worden. Een eerste voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en het verlenen van kwijting aan de bestuurders. Een tweede om de begroting van het volgende jaar goed te keuren.

§2.De Raad van Bestuur roept de Algemene Vergadering bijeen. Wanneer 1/5 van de vaste leden daarom verzoeken, is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering bijeen te roepen.

§3.Elke oproeping tot een Algemene Vergadering gebeurt schriftelijk of per e-mail die ten minste acht dagen vóár de dag van de Algemene Vergadering verstuurd wordt. Deze uitnodiging vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en omvat de agenda van de Algemene Vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijk of per email wordt voorgedragen door ten minste 1/20 van de vaste leden, moet op de agenda worden vermeld.

§4.Bij afwezigheid kan een lid volmacht geven aan een ander lid en niet aan een derde. Elk aanwezig lid kan maximaal over één volmacht beschikken.

§5.0m geldig te beraadslagen, moet tenminste de meerderheid van de leden aanwezig of door volmacht vertegenwoordigd zijn. Wordt dit aantal niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe bijeenkomst samengeroepen waar dan geldig wordt beslist met de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde vaste leden. De tweede vergadering mag niet binnen de acht dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

§B.De Algemene Vergadering streeft steeds naar consensus. Indien geen consensus wordt bereikt, heeft ieder vast lid op de Algemene Vergadering een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden. Het voorstel wordt verworpen bij staking van stemmen.

§7. Bij het nemen van besluiten mag niet van de toegestuurde agenda afgeweken worden. De Algemene Vergadering kan enkel beslissingen nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, ais 2/3 van de leden aanwezig zijn, en alle aanwezige leden akkoord gaan met de agendawijziging. Dit geldt niet voor statuutwijziging.

Artikel 9

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen die voor de leden ter

inzage liggen op de zetel van de vereniging.

Een uittreksel van deze notulen kan door de Raad van Bestuur worden verstrekt aan elke derde die een

belang aantoont.

Artikel 10

De Algemene Vergadering stelt het huishoudelijk reglement vast dat de praktische werking van de

vereniging regelt.

Artikel 11

De Algemene Vergadering kiest de voorzitter en kan deze ontslaan.

De voorzitter wordt verkozen voor onbepaalde termijn.

TITEL IV - Raad van Bestuur

Artikel 12

§1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die uit minstens drie personen bestaat.

Ais evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee

personen. Het aantal bestuurdersmoet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de

vereniging.

§2. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde termijn.

§3.Bestuurders worden aangesteld door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

§ 4.Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 13

ledere bestuurder kan te allen tijde door de Algemene Vergadering ontslagen worden.

De Algemene Vergadering kan te allen tijde de Raad van Bestuur in zijn geheel afzetten. De Algemene Vergadering benoemt vervolgens een nieuwe Raad van Bestuur, die niet geheel dezelfde samenstelling heeft als de vorige Raad van Bestuur.

Artikel 14

Elke bestuurder kan schriftelijk of per e-mail zijn ontslag indienen bij de voorzitter, ln dat geval wordt dit op de eerstvolgende agenda van de Algemene Vergadering geplaatst.

De Algemene Vergadering is niet verplicht een nieuwe bestuurder te benoemen wanneer er op basis van artikel 12 nog voldoende bestuurders zijn.

Artikel 15

§1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als etser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle zaken die niet expliciet bij de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toegewezen.

§3.Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders,

Artikel 16

§1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail die ten minste acht dagen vóór de dag van de Raad van Bestuur verstuurd wordt. Deze uitnodiging vermeldt de plaats, dag en uur van de vergadering en omvat de agenda van de Raad van Bestuur.

§2.Bij afwezigheid kan een bestuurder volmacht geven aan een andere besturder en niet aan een derde. Elke aanwezige bestuurder kan maximaal over één volmacht beschikken.

§ 3.De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wannneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. ledere bestuurder beschikt over één stem. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§3,Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat schriftelijk of per e-mail aan alle bestuurders wordt overgemaakt.

TITEL V - Wijziging van de statuten en ontbinding

Artikel 17

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de agenda en wanneer ten minste 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Zijn niet minstens 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd op de eerste vergadering, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Deze kan een geldig besluit nemen bij 2/3 meerderheid, hoeveel leden ook aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien de wijziging het doel betreft waarvoor de vereniging werd opgericht, dient de goedkeuring door 4/5 van de stemmen te gebeuren door de aanwezige of vertegenwoordigde leden op de vergadering.

Artikel 18

§1.Wat de ontbinding van de vereniging betreft, is enkel de Algemene Vergadering bevoegd mits naleving van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en van de bepalingen van het huishoudelijk reglement daaromtrent. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid,

§ 2.Over de ontbinding kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer het voorstel tot ontbinding uitdrukkelijk is vermeld in de agenda en wanneer ten minste 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Zijn niet minstens 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd op de eerste vergadering, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Deze kan een geldig besluit nemen bij 2/3 meerderheid, hoeveel leden ook aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De beslissing van de Algemene Vergadering moet worden genomen met 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 19

Bij ontbinding van de vereniging, zowel gerechtelijke ais vrijwillige, zal haar netto-actief na aanzuivering van alle schulden en lasten moeten besteed worden aan één of meerdere gelijkaardige verenigingen zonder winstoogmerk of instellingen zonder winstoogmerk, waarvan het doel het best met dat van de huidige vereniging overeenstemt.

Artikel 20

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing, de algemene bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

BENOEMINGEN EN ONTSLAGEN

De Algemene Vergadering van Hart voor Tarcidall vzw, bijeen te Antwerpen-Berchem op 5/04/2013 heeft

het ontslag aanvaard van:

- Maurits Van Elsacker, geboren te Edegem op 2 augustus 1938, bediende, wonende te 2600 Berchem,

Valkenputstraat 63, Belg;

- Johan Dierckx, geboren te Merksplas op 1 maart 1946, bediende, wonende te 2600 Berchem, Lode Van

Berkenlaan 83, Belg;

- Walter Vermeylen, geboren te Borgerhout op 25 oktober 1943, wonende te 2600 Berchem, Helderstraat

33, Belg.

en heeft tot nieuwe bestuurders benoemd:

- Jolien Lynen, geboren te Borgerhout op 14 juni 1990, studente, wonende te 2600 Berchem,

Morpheusstraat 32, Belg;

- Dorien Moerenhout, geboren te Dendermonde op 10 februari 1988, kleuteronderwijzeres, wonende te

2600 Berchem, Mevrouw Courtmansstraat 15, Belg;

- Joris Lynen, geboren te Wilrijk op 22 september 1988, maatschappelijk werker, wonende te 2600

Berchem, Mevrouw Courtmansstraat 15, Belg;

- Tom Vandromme, geboren te Wilrijk op 16 september 1988, ambtenaar, wonende te 2140 Borgerhout,

René Carelsstraat 2a, Belg.

De Raad van Bestuur is vanaf heden als volgt samengesteld:

- Jolien_ Lynen, geboren te Borgerhout op 14 juni 1990, studente, wonende te 2600 Berchem,

Morpheusstraat 32, Belg;

- Dorien Moerenhout, geboren te Dendermonde op 10 februari 1988, kleuteronderwijzeres, wonende te

2600 Berchem, Mevrouw Courtmansstraat 15, Belg;

- Joris Lynen, geboren te Wilrijk op 22 september 1988, maatschappelijk werker, wonende te 2600

Berchem, Mevrouw Courtmansstraat 15, Belg;

- Tom Vandromme, geboren te Wilrijk op 16 september 1988, ambtenaar, wonende te 2140 Borgerhout,

René Carelsstraat 2a, Belg.

De Algemene vergadering benoemt Jolien Lynen als voorzitter van de vereniging en voorzitter van de Raad van Bestuur.

Jolien Lynen Tom Vandromme

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

d Vodr-, behbuden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WERKEN DER PAROCHIE VAN HET HEILIG SACRAMENT

Adresse
GELUWESTRAAT 4 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande