WIELERCLUB EULEGOEM, AFGEKORT : WC EULEGOEM

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERCLUB EULEGOEM, AFGEKORT : WC EULEGOEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 525.689.817

Publication

12/04/2013
ÿþA9QD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBA KOOPHANDEL

0 3 APR. 2013

ANTWErifféEN

NK



il





r

Ondernemingsnr : 0 5.2 5* 6 8 9. 8 1 7

Benaming

(voluit) : Wielerclub Eulegoem

(verkort) : WC Eulegoem

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lindberg 6, 2520 Oelegem

Onderwerp akte : Oprichting - benoemingen

De ondergetekenden,

1. Denckens Jan, Hoornveldstraat 8, 2520 Oelegem, ° 10/09/1984 te Lier

2. Van Cauwenbergh Gert, Hoornveldstraat 2c2.4, 2520 Oelegem, ° 19/02/1985 te Brasschaat

3. Carron Stijn, Lindberg 6, 2520 Oelegem, ° 12/06/1976 te Antwerpen

4. Sels Sven, Venusstraat 56, 2520 Oelegem, ° 11/04/1974 te Schoten

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27

juni 1921 (hierna de `VZW-wet'), met de hiernavolgende statuten.

Statuten WIELERCLUB EULEGOEM

Titel I: Algemeen

Art. 1.De vereniging draagt de naam: Wielerclub Eulegoem.

De verkorte naam is WC Eulegoem.

Art. 2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 2520 Oelegem aan de Lindberg 6.

De zetel kan naar een ander adres in België verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering

en mits inachtname van de formaliteiten inzake statutenwijziging.

Art. 3.De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Titel li: Duur

Art. 4.De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd.

Titel III: Doel

Art. 5.De vereniging heeft tot doel het wielertoerisme te promoten, alsook de wielersport in het algemeen en het organiseren van sportactiviteiten kaderend in het wielertoerisme. Zij mag aile initiatieven nemen en activiteiten op het getouw zetten die met dit doel te maken hebben of dit doel kunnen bevorderen en helpen verwezenlijken, zoals onder meer, doch niet beperkend: het inrichten van en deelnemen aan wedstrijden, wielertochten, vormingsmomenten, alsook andere ondersteunende en randactiviteiten;

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het in het eerste lid vermelde doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat supra bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de inkomsten gebruikt worden om dit doel te bereiken

Titel IV: Lidmaatschap

Art. 6.De vereniging bestaat uit twee soorten leden, enerzijds de werkende leden en anderzijds de

toetredende leden.

8.2.De werkende leden vormen de algemene vergadering en bezitten volheid van lidmaatschap. Alle

wettelijke en statutaire bepalingen zijn op hen van toepassing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

hSOD 2 7

8.3.De toetredende leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie ot akkoord van de toetredende leden worden gewijzigd.

Art. 9.Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

9.2Als toetredende leden kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

9.3De leden onderschrijven door hun toetreding de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement van de vereniging. De leden zullen zich in hun gedragingen door de principes van de statuten laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Art. 10.1-let maximum aantal leden is onbeperkt, het minimum aantal leden is vastgesteld op drie. Een wijziging van het ledenbestand om welke reden dan ook kan niet leiden tot de ontbinding van de vereniging. De oprichters zijn de eerste werkende leden.

Art. 11.Het bestuur bepaalt jaarlijks de door de leden te betalen bijdrage, met dien verstande dat de maximale bijdrage tweeduizend euro bedraagt. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand februari 2013. De nieuwe index is deze van de maand februari voorafgaand aan de aanpassing.

Art. 12.1-let lidmaatschap eindigt door

12.1.Opzegging door het lid. Dit kan ten allen tijde mits het opsturen van een aangetekende brief gericht aan de raad van bestuur

12.2.Door het overlijden van de natuurlijke persoon of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Dit gebeurd automatisch.

12.3.Een werkend lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die

a.de verplichtingen opgelegd aan de leden door de statuten en het huishoudelijk, op ernstige wijze schendt; b.ondanks schriftelijke aanmaning in gebreke blijft zijn financiële enfof administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zat per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken liid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

12.4.Het niet betalen van het jaarlijkse lidgeld.

Om lid te blijven van de vereniging dient deze zijn lidgeld te betalen voor 1 maart van het nieuwe kalenderjaar en geldt voor één volledig kalenderjaar ingaande op 1 januari en eindigend op 31 december. indien binnen 1 maand na oproeping daartoe niet wordt overgegaan tot betaling, eindigt het lidmaatschap van rechtswege.

12.5.Ontslagnemende of uitgesloten werkende leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel V: De algemene vergadering

Art. 13.0e algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging, en wordt samengesteld

door alle werkende leden.

De regelmatige bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden.

Art. 14.De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn ;

het wijzigen van de statuten;

- het benoemen en afzetten van bestuurders;

de kwijting van de bestuurders;

de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

het aanvaarden en uitsluiten van de leden;

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

Art. 15.0e algemene vergadering kiest onder haar reden een raad van bestuur;

Art. 16.Bij de afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste

aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Art. 17.0e gewone jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de maand februari of maart voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor het goedkeuren van de begrotingen van het volgend jaar.

Art. 18.Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer minstens één vijfde van de Leden daarom verzoeken, In dit laatste geval dient binnen de maand gevolg te worden gegeven aan het verzoekschrift.

Art. 19.0e leden worden door middel van een gewoon schrijven opgeroepen voor de algemene vergadering. De oproepingsbrief dient de leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De oproeping kan tevens gebeuren per elektronische post (e-mail), wanneer het lid hiervoor voorafgaandelijk zijn toestemming heeft gegeven.

Art. 20.De algemene vergadering, wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. Een onderwerp moet op de agenda worden geplaatst wanneer één twintigste van de leden hierom uitdrukkelijk en voorafgaandelijk heeft verzocht.

Art. 21.De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, tenzij anders voorzien in de wet of de statuten.

Art. 22.0e algemene vergadering kan over de wijzigingen in de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden van de leden op de vergadering aanwezig zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derden der stemmen.

Art. 23.Echter, wanneer de wijziging een der doeleinden betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden eenparig goedgekeurd wordt.

Art. 24.Zijn twee derden van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze kan beraadslagen, welke het getal aanwezige leden ook zij. Deze beslissing moet echter door de Burgerlijke Rechtbank bekrachtigd worden.

Art. 25.Elke wijziging in de statuten moet, binnen een maand nadat er toe besloten is, in de bijlage van het Staatsblad bekend gemaakt worden. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming van een bestuurder_

Art. 26.Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één.

Art. 27.Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

At 28.De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Art. 29.De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden en aan derden meegedeeld per gewone brief. De notulen kunnen desgevallend bezorgd worden per elektronische past (e-mail), wanneer het lid hiervoor voorafgaandelijk zijn toestemming heeft gegeven. De originele notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

Art. 30.Uittrekseis van de notulen worden geldig ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris of bij ontstentenis door twee bestuurders.

Art. 31.Leden, evenals derden die enig rechtmatig belang kunnen laten blijken, hebben het recht om inzage te vragen van deze besluiten.

Titel VI: Het bestuur

Art. 32.0e algemene vergadering van de leden kiest om de drie jaar uit haar leden minstens drie leden  die zich daarvoor kandidaat hebben gesteld  die worden gelast met het dagelijkse bestuur van de vereniging.

Art. 33.De leden van het bestuur worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering.

Art. 34.Het bestuur bestaat uit ten minste drie en ten hoogste vijf leden. En heeft dus een termijn van drie jaren.

Art. 35.De bestuurders zijn bevoegd te allen tijde zelf hun ontslag te nemen, mits dit schriftelijk geschiedt aen de overige bestuursleden.

Art. 36.Het bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 37.Onder leiding van de voorzitter verdeelt het bestuur zijn taken in onderling overleg op de eerste bestuursvergadering na hun benoeming.

Art. 38.De raad van bestuur vertegenwoordigd de vereniging in en buiten rechte

Art. 39.Dit bestuur is bevoegd voor alle materies die niet bij wet of statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering en die de vereniging aanbelangen.

Art. 40. De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd tegenover derden door één bestuurder alleen optredend, zonder dat deze moet doen blijken van enige bijzondere machtiging of beslissing van de raad van bestuur

Art. 41.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Art. 42.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Dit mandaat kan niet langer zijn dan 3 jaar, doch kan hernieuwd

MOD 2 2

' Vooi behouden aan het Belgisch Staatsblad

  ~ _

~_- `~

Luik B - Vervolq

worden en kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast wordt de sportclub in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon betast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Art. 43.De beslissingen van de raad van bestuur worden schriftelijk of per e-mail aan alle leden overgemaakt.

Art. 44.De leden van het bestuur oefenen hun opdracht kosteloos uit.

Titel VII: Rekeningen - Begrotingen

" Art. 45.Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december. Het eerste boekjaar van de vereniging loopt van heden tot éénendertig december tweeduizend dertien.

Art. 46.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Art. 47 De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de maand na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel Vil: Einde

Art. 48.ln geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars en bepaalt de algemene vergadering hun bevoegdheid. De algemene vergadering bepaalt in geval van ontbinding van de vereniging, in overeenstemming met het doel van de vereniging, de bestemming die aan het vermogen van de feitelijke vereniging moet worden gegeven.

Diverse bepaling

Art. 49.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld is de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van WC Eufegoem op 21/03/2013 :

De vergadering stelt vast dat alle leden aanwezig zijn en bevestigt eenparig dat zij rechtsgeldig bijeengeroepen is.

Vervolgens beslist zij om de volgende personen aan te duiden als lid van de raad van bestuur

1. Voorzitter:

Jan Denckens, Hoornveldstraat 8, 2520 Oelegem, ° 10/09/1984 te Lier, rijksregisternummer 84.09.10-399-

61

2. Secretaris:

Gert Van Cauwenbergh, Hoornveldstraat 2c2.4, 2520 Oelegem, ° 19/02/1985 te Brasschaat,

rijksregistemummer 85.02.19-271.85

3.Penningmeester:

Stijn Carson, Lindberg 6, 2520 Oefegem, ° 12/0611976 te Antwerpen, rijksregisternummer 76.06.12-039.75

De aangeduide personen zijn aanwezig en verklaren hun mandaat te aanvaarden.

San Denckens Gert Van Cauwenbergh, Stijn CARRON Svens SELS

Voorzitter Secretaris Penningmeester Stichtend lid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
WIELERCLUB EULEGOEM, AFGEKORT : WC EULEGOEM

Adresse
LINDBERG 6 2520 OELEGEM

Code postal : 2520
Localité : Oelegem
Commune : RANST
Province : Anvers
Région : Région flamande