WIELERCLUB KOERSKAMELEN, AFGEKORT : KOERSKAMELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERCLUB KOERSKAMELEN, AFGEKORT : KOERSKAMELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.745.394

Publication

13/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

2. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1: De vereniging draagt de naam "Wielerclub Koerskamelen vzw".

Art. 2: De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2370 Arendonk, Grotstraat 5a, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Turnhout.

Art. 3.1: De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het organiseren van wielersport-evenementen zoals toertochten, trainingen en wedstrijden, ter bevordering en promotie van deze sport. Minstens éénmaal per jaar wordt een evenement georganiseerd waarbij het aanzetten tot en het begeleiden van wielersport voor de jeugd centraal staat. De inkomsten gegenereerd uit bovenvermelde evenementen zullen worden aangewend om een prijzenpot uit te betalen die zal worden verdeeld onder de deelnemers van deze evenementen. Van de inkomsten worden evenwel de organisatiekosten afgetrokken, evenals een door de vzw te bepalen som die wordt ingehouden teneinde toekomstige werkingskosten te dekken. De evenementen zijn toegankelijk voor iedereen die een, door de vzw te bepalen, inschrijvingsgeld betaalt.

Art. 3.2: De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 3.3: De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Erpels Peter, Grotstraat 5a, 2370 Arendonk, Belg; Wouters Gert, Bremberg 31, 2370 Arendonk, Belg; Gielis Maarten, Grens 126, 2370 Arendonk, Belg; De Pauw Ben, Koeistraat 82, 2370 Arendonk, Belg; De Pauw Hans, Hovestraat 28, 2370 Arendonk, Belg.

STATUTEN WIELERCLUB KOERSKAMELEN vzw

1. STICHTERS

Stichters van de vereniging zijn:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Wielerclub Koerskamelen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306745*

(afgekort) : Koerskamelen

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Grotstraat 5a

0541745394

2370

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Arendonk

Griffie

Neergelegd

08-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 4: De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

3. LEDEN

Art. 5: De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden. Het lidmaatschap van beide wordt voltrokken na het betalen van een, door de vzw te bepalen, lidgeld.

Art. 6.: Voor de effectieve leden geldt hetvolgende:

Art. 6.1: Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 6.2: Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6.3: Nieuwe leden kunnen door elk lid van de algemene vergadering worden voorgedragen.

Art. 6.4: Nieuwe leden kunnen enkel worden aangenomen door beslissing van de algemene vergadering en slechts wanneer hun aanneming bij gewone meerderheid wordt goedgekeurd.

Art. 6.5: Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. Het eindigt door hun vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid zou rechtvaardigen, of overlijden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 7: De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Het aantal volmachten is echter beperkt tot één volmacht per aanwezig lid. Een effectief lid mag bijgestaan worden door een advocaat of raadsman als het over een agendapunt gaat waar hij als effectief lid of in een andere hoedanigheid persoonlijk bij betrokken is (bv uitsluiting), maar altijd mits specifieke toestemming van de algemene vergadering. Vertegenwoordiging is evenwel uitgesloten.

Art. 8: De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- de wijziging van statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging naar een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 9.1: Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar een gewone algemene vergadering gehouden voor de goedkeuring van de rekeningen en het afgelopen jaar en van de begroting van volgend jaar.

Art. 9.2: Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één derde van de leden van de vereniging.

Art. 9.3: Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk of per elektronische post te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de algemene vergadering ofwel van twee bestuurders hiervan.

4.ALGEMENE VERGADERING

Art. 9.4: Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering evenals de agenda.

Art. 10: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter.

Art. 11.1: De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Art. 11.2: In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

mits de voorwaarden bepaald bij de artikelen 8,12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

Art. 11.3: Met afwijking van art. 11.1 kan de de procedure voor de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, heeft van rechtswege ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art. 12: Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgesteld dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen te bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

5. RAAD VAN BESTUUR

Art. 13: De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering en is ten allen tijde door deze afzetbaar.

Art. 13.1: De bestuurders oefenen hun mandaat kostenloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 13.2: De bestuurders worden verkozen voor een termijn van één jaar. Dit mandaat is onbeperkt hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet voorzien oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

Art. 13.3: De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en een schatbewaarder aan.

Art. 14.1: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of op verzoek van twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per elektronische post en dit ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Art. 14.2: De Raad van Bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

Art. 14.3: Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De vertegenwoordiging gebeurt schriftelijk of per elektronische post.

Art.14.4: De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen als ten minste de helft van de beheerders aanwezig of vertegenwoordigd is. Alle besluiten, uitgezonderd anders in deze statuten bepaald, worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 14.5: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat na goedkeuring door de vergadering wordt ondertekend door de voorzitter.

Art. 15.1: De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en ontlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtigingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 15.2: Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 15.3: De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 15.4: Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Art. 15.5: De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

6. REKENING EN BEGROTING

Art. 16: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar geeft de Raad van Bestuur rekenschap aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de algemene vergadering van zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt begroting op voor volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

7. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 17: Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Met het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, conform artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 18: In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel als dat van wielerclub Koerskamelen vzw, aan te duiden door de algemene vergadering. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging. Ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Arendonk op 7 november 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Getekend:

Erpels Peter, Grotstraat 5a, 2370 Arendonk, VOORZITTER; Wouters Gert, Bremberg 31, 2370 Arendonk, ONDERVOORZITTER; Gielis Maarten, Grens 126, 2370 Arendonk, PENNINGMEESTER; De Pauw Ben, Koeistraat 82, 2370 Arendonk, SECRETARIS; De Pauw Hans, Hovestraat 28, 2370 Arendonk.

Coordonnées
WIELERCLUB KOERSKAMELEN, AFGEKORT : KOERSKAM…

Adresse
GROTSTRAAT 5A 2370 ARENDONK

Code postal : 2370
Localité : ARENDONK
Commune : ARENDONK
Province : Anvers
Région : Région flamande