WIELERTOERISTENCLUB-ACHTERBOS

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUB-ACHTERBOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.000.576

Publication

19/05/2011
ÿþ Ai





eiui

V d

*11075883*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te-maken kopie na neerlegging ter griffi

NEERGE'L.EGD...

GRIFFIE RECHTBANK VAN,:

0 g MEI 2611

KOOPHANDEL TURNi" IOv i' De grifkA«.~

Benaming : W.T.C.-ACHTERBOS

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetei : e.,11_,2_I L _ L

Ondernemingsar :22

~0 C4. GP-O,SfC

Voorwerp akte

De uitzonderlijke algemene vergadering van de VZW WielertoeristenclubAchterbos heeft op haar zitting van 30 april 2011 met unanimiteit van de aanwezige leden volgende statuten van de vereniging goedgekeurd, voor publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad d.d. 17 juli 1986.

TITEL I. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam: 'Wielertoeristenclub-Achterbos", vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel te 2400 Mol, Koekenberg 43. De zetel kan binnen deze gemeente bij beslissing van de raad van bestuur worden verplaatst naar iedere andere plaats. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en de wielersport in het bijzonder. De vereniging kan alle initiatieven nemen die van aard zijn tot de verwezenlijking van haar doel bij te dragen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan te allen tijde worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering zoals voorgeschreven door de weL

TITEL Il. Leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van vijf. De vereniging telt werkelijke leden en toegetreden leden. Onder werkelijke leden wordt verstaan zij die op een actieve wijze bijdragen tot de goede werking van de vereniging. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden. De wettelijke bepalingen zijn enkel op hen van toepassing. Onder toegetreden leden worden alle andere leden bedoeld zoals de sportbeoefenaars, de trainers, de begeleiders, de ereleden, de steunende leden en zo meer. De werkelijke en toegetreden leden kunnen nooit persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen. Verderop in de tekst slaan de woorden "lid" of "leden" op het werkelijke lid of de werkelijke leden, tenzij anders gespecificeerd.

Art. 6. Elke meerderjarige natuurlijke persoon kan zich steeds kandidaat stellen om als lid aanvaard te worden. Het verzoek om toelating van een kandidaat lid moet ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist met een dubbele twee derde meerderheid van de stemmen over de benoeming tot lid. De leden gaan de verbintenis aan zich akkoord te verklaren met en zich te schikken naar de statuten van de vereniging, alsmede geen daden van welke aard te ondernemen die de belangen van de vereniging kunnen schaden.

Art. 7. De toegetreden leden gaan eveneens de verbintenis aan geen daden van welke aard te ondernemen die de belangen van de vereniging kunnen schaden. De algemene vergadering kan op elk moment een toegetreden lid uitsluiten.

Art. 8. De persoonlijke bijdrage van de leden en toegetreden leden wordt jaarlijks door de raad van bestuur bepaald. Deze bijdrage zal niet hoger liggen dan EUR 35. per jaar.

Art. 9. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Een lid kan door de algemene vergadering uitgesloten worden op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 10. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kunnen ook nooit teruggave enlof vergoeding voor gestorte bijdragen en/of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III. Raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris; hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden ie veriegemwoordigen Voren " Naaai an hanritP.4rP.ninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 11. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur van tenminste vier leden die lid zijn van de vereniging.

Art. 12. De leden van de raad van bestuur worden voor onbepaalde tijd benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Elk lid van de raad van bestuur kan ten allen tijde ontslag nemen, Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. -De'leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

_ _ = Art..13. Om tot lid van de raad van bestuur verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging en-voorgedragen worden door twee leden van de vereniging die de kandidatuur voorstellen aan de voorzitter

- 4 J"

van de raad van bestuur. Deze zal de kandidatuur voorleggen aan de eerstvolgende algemene vergadering De beslissing tot aanvaarding komt uitsluitend toe aan de algemene vergadering, die daarover beslist met gewone meerderheid.

Art. 14. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee leden van de raad van bestuur. De vergadering van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur.

Art. 15. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid der stemmen mits inachtneming van de dwingende aanwezighed van minimum twee derden van de leden van de raad van bestuur. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. De stem van de voorzitter of zijn vervanger is een volwaardige stem.

Art. 16. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of in onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Art. 17. Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamelijke handtekening van de voorzitter en de penningmeester, behoudens wanneer de raad van bestuur uitdrukkelijk een lid van de raad van bestuur heeft afgevaardigd.

Art. 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en een lid van de raad van bestuur. De notulen dienen te worden goedgekeurd op de eerstvolgende raad van bestuur, waarna ze worden opgenomen in een speciaal daartoe voorzien klassement dat zich bevindt op het secretariaat van de vereniging.

TITEL IV. Algemene vergadering

Art. 19. De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door het oudste aanwezige lid van de raad van bestuur. Elk lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elke lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 20. De algemene vergadering is bevoegd voor alle aangelegenheden voorzien door de wet of deze statuten.

Art. 21. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur in de gevallen zoals voorzien in de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. Zij komt minstens eenmaal per jaar samen, voor het goedkeuren van de rekenigen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgende jaar.

Art. 22. Alle leden worden bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de dag, de plaats en het uur van de vergadering, evenals de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur of diegene die de algemene vergadering samenroept. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. De oproepingsbrief wordt tenminste veertien kalenderdagen voor de vergadering verzonden.

Art. 23. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegenen die op dat opgenblik de vergadering voorzit.

. Art. 24. Tot wijzing van de statuten kan slechts besloten worden met een twee derde meerderheid van de stemmen indien deze wijzing gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot wijziging van het doel van de vereniging is éénparigheid der stemmen noodzakelijk.

Art. 25. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

Art. 26. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen in een bijzonder register. De notulen liggen ter inzage voor de leden op de maatschappelijke zetel van de VZW. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en een

lid van de raad van bestuur of door twee leden van de raad van bestuur. .

TITEL V. Rekeningen, begrotingen

Art. 27. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het volgende boekjaar voor. Beiden worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI. Ontbinding, vereffening

Art. 28. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet. ln geval van vrijwillige

ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke ervan, de rechtbank, twee vereffenaars: één lid

van de raad van bestuur en één ander lid. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de

vereffeningsvoorwaarden. De netto-activa zullen worden omgeslagen over een nieuw op te richten vereniging

met dezelfde doelstelling of worden overgedragen aan een reeds bestaande vereniging waarvan het doel het

meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 29. Voor alles wat in deze statuten niet voorzien of geregeld is, blijft de wet terzake toepasselijk.

TITEL VII.Benoeming van de bestuurders

*Lodewijdoc Dirk geboren te Mol op 01 februari 1976 en met woonplaats te Mol: Koekenberg 43

*Geerts Hans, geboren te Mol op 24 juli 1978 en woonplaats te Mol: Rolleken 73

Wouters Hanne, geboren te Mol op 28 januari 1978 met woonplaats te Mol: Rollekens 73

`Geysen Ben, geboren te Mol op 1 september 1980 en met woonplaats te Mol:Tumhoutsebaan 283

*Claes Geert, geboren te Geel op 21 juni 1973 en met woonplaats te Mol:Bruggeske 22

"Gevers Gert, geboren te Mol op 10 maart 1974 en met woonpiats te Mol:Dungendijk 67

`Hooyberhgs Wim, geboren te Mol op 28 juni 1980 met woonplaats te Mol: Scheepvaartstraat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUB-ACHTERBOS

Adresse
BRUGGESKE 22 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande