WIELERTOERISTENCLUB DE BOSSCHEN, AFGEKORT : WTC DE BOSSCHEN

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUB DE BOSSCHEN, AFGEKORT : WTC DE BOSSCHEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.586.378

Publication

05/03/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Afdeling I: Naam, zetel, doel, duur

Art. 1: De vereniging draagt de naam  Wielertoeristenclub De Bosschen , vereniging zonder winstoogmerk. De naam van de vereniging wordt afgekort als  WTC De Bosschen vzw .

Art. 2: De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, te 2845 Niel, Potaardestraat 74 Bus 19. Deze kan te allen tijde worden gewijzigd door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur, zolang de nieuwe zetel zich in het gewest Vlaanderen bevindt.

Art. 3: Het doel van de vereniging is de leden de gelegenheid te bieden hun fietshobby op een aangename, veilige, gezonde en georganiseerde manier in groep uit te oefenen. De vereniging is geen onderneming en beoogt zodanig geen enkele winst en/of stoffelijk voordeel voor haar leden. Zij kan echter wel winstgevende activiteiten ontplooien zolang deze vallen binnen wat wettelijk toegelaten is en deze een effectieve ondersteuning bieden aan het bereiken van het vooropgestelde doel van de vereniging.

Art. 4: De vereniging werd opgericht voor onbepaalde termijn. Zij kan echter op elk moment worden ontbonden, al is hiervoor een beslissing van de Algemene Vergadering vereist.

Afdeling II: De leden

Art. 5: Het aantal leden is niet beperkt, maar mag niet minder dan 4 bedragen.

Art. 6: Nieuwe leden kunnen pas tot de club toetreden na aanvaarding door de Raad van Bestuur. Vooraleer een beslissing uit te spreken, dienen zij twee à driemaal mee te rijden op zondag en zich akkoord te verklaren met de statuten en het clubreglement.

Art. 7: De jaarlijks door de leden te betalen bijdrage, wordt vastgesteld door de raad van Bestuur. Er wordt geen minimum- noch maximumbijdrage voorzien.

Art. 8: Elk lid is gehouden aan de betaling van zijn jaarlijkse bijdrage, binnen de maand na kennisname van de beslissing van de Raad van Bestuur. Indien dit niet gebeurd, wordt het desbetreffende lid geacht ontslagnemend te zijn.

Art. 9: Elk lid kan vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging. Hiertoe dient het lid een schrijven te richten aan de Raad van Bestuur. Het ontslag van het lid dient aanvaard te worden op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur alvorens het ingang vindt.

Indien de vereniging door het ontslag van desbetreffend lid echter minder leden zou tellen dan door deze statuten als een minimum omschreven, zal het lid rekening moeten houden met een opzegtermijn van zes maanden. Deze kan wel worden ingekort bij wederzijdse toestemming tussen de vereniging en het lid in kwestie van zodra een nieuw lid tot de vereniging is toegetreden.

Art. 10: De Raad van Bestuur houdt zich eveneens het recht voor een lid na onderling overleg te ontslaan wanneer deze zich niet houdt aan het clubreglement.

Afdeling III: De Algemene Vergadering

WTC DE BOSSCHEN

Vereniging zonder winstoogmerk

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Wielertoeristenclub De Bosschen

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : WTC De Bosschen

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Potaardestraat 74 19

*14302264*

Luik B

0547586378

2845

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Niel

Griffie

Neergelegd

03-03-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 11: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging en is bevoegd voor datgene bepaald door de wet van 27 juni 1921. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen stemmen door volmacht. Deze volmacht kan enkel worden gegeven aan een ander stemgerechtigd lid en geen lid mag houder zijn van meer dan één volmacht.

Art. 12: De Algemene Vergadering moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen. De datum wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Alle leden moeten ten minste 8 dagen voor deze vergadering worden opgeroepen. Dit geschiedt per gewone of elektronische post en met vermelding van de volledige agenda.

Art. 13: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter, of, bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

De secretaris van de vereniging is tevens ook secretaris van de Algemene Vergadering. Bij afwezigheid wordt door de voorzitter een andere secretaris aangesteld. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur is echter verplicht elk agendapunt dat door een stemgerechtigd lid minimaal 14 dagen voor de vergadering werd doorgegeven op de agenda te plaatsen. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel de voorzitter als de secretaris van de vergadering. Art. 14: De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 15: De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en door de secretaris van de Raad van Bestuur ondertekend.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Afdeling IV: Raad van Bestuur

Art. 16: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimaal 3 en maximaal 10 leden, dewelke door de Algemene Vergadering worden benoemd. Om tot bestuurder te kunnen worden gekozen, dient men lid te zijn van de vereniging en minimaal 14 dagen op voorhand per gewone of elektronische post zijn kandidatuur te hebben ingediend bij de Raad van Bestuur. Deze laatste bepaling geldt niet voor uittredende bestuurders.

Een benoeming tot bestuurder geldt voor een periode van drie jaar en eindigt van rechtswege door het verstrijken van deze termijn, overlijden, ontslag, aftreden of afzetting of verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Dit gebeurt per gewone of elektronische post gericht aan de Raad van Bestuur. Ingeval door het ontslag van deze bestuurder het aantal bestuurders zou terugvallen tot minder dan het in deze statuten bepaalde minimum, dient de bestuurder in kwestie echter een opzegtermijn van zes maanden in acht te nemen. Deze kan wel worden ingekort bij wederzijdse toestemming tussen de Raad van Bestuur en de ontslagnemende bestuurder van zodra een ander lid door de Algemene Vergadering als bestuurder wordt benoemd.

Een bestuurder kan enkel worden ontslagen door een beslissing van de Algemene Vergadering.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moeten binnen één maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Na benoeming van de bestuurders door de Algemene Vergadering kiest de Raad van Bestuur onder zijn leden autonoom een voorzitter, secretaris, ondervoorzitter en een penningmeester. Het staat de Raad vrij om, indien er meer dan 4 bestuurders zijn, extra functies te creëren. Indien er geen 4 bestuurders zijn verkozen, zal er geen ondervoorzitter worden aangeduid.

Art. 17: De Raad van Bestuur heeft de exclusieve bevoegdheid een clubreglement op te stellen. De Raad beslist zelf wat hij al dan niet in dit clubreglement opneemt, hij is enkel verplicht hier minimaal de modaliteiten omtrent kledijverplichting en -restitutie en de hoogte van het lidgeld in op te nemen. Dit clubreglement wordt minimaal één maal per jaar op een bestuursvergadering besproken en herzien. Bij eventuele wijzigingen worden de leden en belanghebbende niet-leden hiervan zo spoedig mogelijk bericht. Aangezien dit clubreglement vrij van inzage is, is elke bepaling uit dit reglement eveneens tegenwerpelijk aan derden.

De Raad is ten slotte bevoegd om de naleving van het clubreglement op te volgen en eventuele sancties te treffen. Zo heeft de Raad de bevoegdheid om, in het belang van de vereniging, elke actie te ondernemen die hij nuttig en doeltreffend acht. Voorbeelden hiervan kunnen onder meer schorsing en/of ontslag van leden zijn. De Raad kan eveneens alle handelingen van beheer en bestuur stellen die hij nodig acht. Hieronder vallen alle nuttige handelingen en daden van beschikking die niet uitdrukkelijk door deze statuten of de wet werden voorgehouden aan de Algemene Vergadering. Dit wil zeggen dat de Raad van Bestuur bijvoorbeeld koop- en verkoopovereenkomsten kan afsluiten.

De Raad kan op eigen verantwoordelijkheid zijn bevoegdheden overdragen aan één van zijn leden. Dit gebeurt door een uitdrukkelijke beslissing op een vergadering van de Raad.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 18: De bankrekening wordt door de penningmeester van de vereniging beheerd. Er wordt eveneens volmacht verleend aan de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Voor betalingen boven ~ 500 dient de penningmeester de goedkeuring van de Raad van Bestuur te krijgen. Onder dit bedrag kunnen zowel de penningmeester als de voorzitter en de secretaris, als volmachthouders, de handelingen stellen die zij nuttig achten zonder tegenover derden blijk te moeten geven van enige machtiging besluit. Boven dit bedrag is dit wel steeds vereist. Dit is eveneens steeds vereist voor leden van de Raad van Bestuur die niet in het bezit zijn van een volmacht.

Art. 19: De briefwisseling wordt beheerd door de voorzitter en wordt voorgelegd op de vergaderingen van de Raad van Bestuur. Deze is eveneens ter inzage van de leden zo zij dit willen ter gelegenheid van de Algemene Vergadering.

Art. 19: De Raad van Bestuur wordt tweemaandelijks bijeengeroepen. Extra vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen op vraag van één van de leden van de Raad van Bestuur. Om zulks een buitengewone vergadering bijeen te roepen, brengt de bestuurder in kwestie zijn collega s op de hoogte via elektronische post, met vermelding van alle punten die hij wil bespreken. Tenzij een noodgeval kan worden aangetoond, of bij unaniem akkoord van de leden van de Raad van Bestuur, dient dit 3 werkdagen op voorhand te gebeuren. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien hij afwezig is, neemt de ondervoorzitter deze functie waar. Indien geen van beiden aanwezig is, zal de oudste aanwezige bestuurder deze taak op zich nemen. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, al dient minstens de helft van de bestuurders vertegenwoordigd te zijn. Bij staking van stemmen geldt de stem van de voorzitter van de vergadering als doorslaggevend.

De notulen van de vergaderingen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de Raad van Bestuur. Tevens zal een uittreksel van de notulen ter beschikking worden gesteld van de leden, na het anonimiseren van eventuele persoonlijke informatie.

Afdeling V: Begroting, rekeningen

Art. 20: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op, deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Afdeling VI: Ontbinding, vereffening

Art. 21: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening. Art. 22: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft, zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goeddunken, zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 23: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Verkozen Raad van Bestuur:

Voorzitter : Dhr. Van Hoeymissen Diederik

Secretaris : Dhr. Bosmans Eddy

Ondervoorzitter : Dhr. Verelst Siemen

Penningmeester : Dhr. Iwens Patrick

Bestuurslid : Dhr. Moons Peter

Actief lid :

Dhr. Laureys Peter

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUB DE BOSSCHEN, AFGEKORT : …

Adresse
POTAARDESTRAAT 74, BUS 19 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande