WIELERTOERISTENCLUV DE DEUZELDDRAAIERS, AFGEKORT : W.T.C. DE DEUZELDDRAAIERS

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERTOERISTENCLUV DE DEUZELDDRAAIERS, AFGEKORT : W.T.C. DE DEUZELDDRAAIERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.865.740

Publication

20/03/2013
ÿþ , Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vooi

behouc

aan h

Belgis

Staatst





*13095676*





.0521.$65,740

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Wielertoeristenclub De Deuzelddraaiers

(verkort) : W.T.C. De Deuzelddraaiers

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, 20 februari 2013 zijn Loconsole Bjom, Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten, kennissen Gunther, Toekomstlaan 137, 2900 Schoten, Martijn Noé, Frans de Ceusterlei 12, 2900 Schoten, Coulon Jonny, De Lunden 30, 2170 Merksem en De Braeckeleer Peter, Kromvendreef 39, 2900 Schoten bijeengekomen om de Wielertoeristenciub De Deuzelddraaiers op te richten.

De oprichtingsakte werd als volgt samengesteld.

TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam "Wielertoeristenclub De Deuzelddraaiers".

In haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van de afkorting "W.T.C. De Deuzelddraaiers".

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel kan slechts verplaatst worden mits de algemene vergadering daar toe beslist.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel het uitoefenen van de wielersport in de ruimste zin van het woord. Het beoefenen, bevorderen en mede organiseren van allerlei activiteiten, hetzij sportief, cultureel of educatief karakter. Daartoe kan de vereniging allerlei manifestaties, festiviteiten, wedstrijden, bals, bijeenkomsten, voordrachten, festivals inrichten. Deze opsomming is louter ais voorbeeld en geenszins beperkend. De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten organiseren en middelen aanwenden.

De vereniging mag aile roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in  en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële en niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, en kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens vijf bedragen,

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam vermeld is in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de

Op de laatste blz. van L ik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke of rechtspersoon die door de algemene vergadering

ais zodanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een

kandidaat-lid moet schriftelijk of op elektronische wijze worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van

Bestuur,

Tegen het besluit van de Raad van Bestuur staat geen rechtsmiddel open.

Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten, Deze worden beschouwd ais toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 7

Ontslagnemingen en uitsluitingen van leden geschied door het indienen van zijn ontslag bij de bestuurders. Elk lid dat de door hem verschuldigde bedragen niet betaald, wordt geacht ontslag te nemen. De ontslaggevende of uitgesloten leden, evenmin als de erfgenamen van het overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het vermogen van de vereniging, Zij kunnen de bijdragen, gestort door hen of door hun rechtsvoorgangers, niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekening, noch verzegeling of inventaris eisen.

ARTIKEL 8

De verplichting voor alle leden is strikt beperkt tot hun bijdrage waarvan het bedrag voor alle leden wordt

vastgelegd door de Raad van Bestuur, met een maximum van 1.000 euro.

TITEL III r DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 9

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste vijf effectieve leden van de vereniging, die als college optreden en benoemd worden door de algemene vergadering voor onbepaalde duur.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

ARTIKEL 10

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders, Hij mag slechts uitspraak doen indien de gewone meerderheid van zijn leden aanwezig is en neemt beslissingen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend.

ARTIKEL 11

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris

en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

ARTIKEL 12

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten, daaronder het organiseren, benoemen en ontslaan van het personeel, alsmede het uitvaardigen van het huishoudelijk reglement. De Raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder meer koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitrage bedingen, het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijk waarborgen, voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffingen en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet. De Raad van een deel van zijn machten en plichten aan derden of toegetreden leden toekennen.

ARTIKEL 13

Bestuurder die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 14

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

%

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtbeëindiging van deze gemachtigde personen kart geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewon meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwei binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

TITEL IV: DE ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 15

De algemene vergadering is samengesteld uit alle affectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de ondervoorzitter, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 16

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

ARTIKEL 17

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 18

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 19

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering schriftelijk bijeen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding van de gevraagde punten op de agenda.

ARTIKEL 20

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend warden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat moment de vergadering voorzit.

ARTIKEL 21

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig is of vertegenwoordigd is. Voor elke statutenwijziging is een meerderheid van 2/3 van de stemmen nodig. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten door 4/5 van de stemmen.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledige gecoordineerde statuten na deze wijziging worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen dient de wijziging (bij uittreksel) bekend gemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 22

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels vereist als deze beschreven voor het

wijzigen van het doen van vereniging.

ARTIKEL 23

Een meerderheid van 213 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 24

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris

en worden opgenomen in een bijzonder register.

ARTIKEL 25

Het notulenboek, het ledenregister en aile stukken liggen ten allen tijde ter inzage van de effectieve leden op

de zetel van de vereniging.

Belanghebbende derden kunnen dit register raadplegen op de zetel van de vereniging. Zij richten hiervoor

een verzoek via aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

TiTEL V ; REKENINGEN EN BEGROTING

ARTIKEL 26

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

ln opdracht en onder toezicht van de Raad van Bestuur sluit de schatbewaarder rekeningen over het voorbije jaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TiTEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 27

Behoudens gevallen gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig is of vertegenwoordigt zijn en er bovendien 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering worden vermeld.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meerdere vereffenaars en bepaalt het tijdstip waarop de ontbinding ingaat.

De algemene vergadering zal het netto-actief van de vereniging overdragen aan een vereniging werkzaam in België met een belangtoze doelstelling.

TITEL VII : ALGEMEEN

ARTIKEL 28

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 20 februari 2013

Ondertekend te schoten op 20 februari 2013

Loconsole Bjom Coulon Jonny

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.2

Luik B - Vervolg

Tegelijk hierbij neergelegd,

Akte betreffende de Raad van Bestuur

Akte betreffende de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur is ais volgt samengesteld

Loconsole Bjom, Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten, geboren op 29 september 1977, te Diest Noé Martijn, Frans de Ceusterlei 12, 2900 Schoten, geboren op 19 oktober 1977, te Kapellen Hennissen Gunther, Toekomstlaan 137, 2900 Schoten, geboren op 3 februari 1982, te Kapellen Coulon Janny, De Lunden 30, 2170 Merksem, geboren op 15 oktober 1974, te Soest (Duitsland) De Braeckeleer Peter, Kromvendreef 39, 2900 Schoten, geboren op 13 mei 1974, te Zottegem

De Raad van Bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of de staten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Ondertekend te Schoten op 20 februari 2013.

Loconsole Bjom Coulon Jonny

Voorzitter Secretaris

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd :

Voorzitter : Loconsole l3jom, Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten, geboren op 29 september 1977, te Diest Secretaris : Coulon Jonny, De Lunden 30, 2170 Merksem, geboren op 15 oktober 1974 te Soest (Duitsland). Penningmeester: Hennissen Gunther, Toekomstlaan 137, 2900 Schoten, geboren op 3 februari 1982 te Kapellen

Feestmeester : Noé Martijn, Frans de Ceusterlei 12, 2900 Schoten, geboren op 19 oktober 1977 te Kapellen Technisch verantwoordelijke : De Braeckeleer Peter, Kromvendreef 39, 2900 Schoten, geboren op 13 mei 1974, te Zottegem

Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris, de penningmeester, feestmeester en technisch verantwoordelijke afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Ondertekend te Schoten op 20 februari 2013

Loconsole Bjom Coulon Jonny

Voorzitter SecretarisTekst

Voor

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/03/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

---Q ~~ na neerlegging van de akte ter griffie

i

Diu Il~iisii~uuuuiiu iiiiia

5092620

~G la811k vdlt IiBGj~h~ar~del

Antwerpen

10 ~á~~~ 2015

afdel~r 1eerpen



Ondernemingsnr : 0521.865.740

Benaming

(voluit) : Wielertoeristenciub De Deuzelddraaiers

(verkort) : W.T.C. De Deuzelddraaiers

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten

Onderwerp akte ; Ontslag/benoeming bestuurder, zetelverplaatsing

o Uit het verslag van de algemene vergadering, gehouden op 29 januari 2015 te Merksem, blijkt het volgende:

De algemene vergadering heeft beslist, na kennisgeving van de raad van bestuur om volgende artikels te wijzigen :

ARTIKEL 2

De algemene vergadering heeft beslist om de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsen van

Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten naar Toekomstlaan 137, 2900 Schoten en dit met onmiddellijke ingang.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft het vrijwillig ontslag van de heer Loconsole Bjorn, woonachtig te Frans de Ceusterlei 6, 2900 Schoten unaniem aanvaard op 29 januari 2015. Zijn mandaat als voorzitter bekomt volledige kwijting.

De algemene vergadering benoemt hierbij de nieuwe raad van bestuur

Noe Martijn, Frans de Ceusterlei 12, 2900 Schoten, geboren op 19 oktober 1977, te Kapellen Flennissen Gunther, Toekomstlaan 137, 2900 Schoten, geboren op 3 februari 1982, te Kapellen Coulon Jonny, De Lunden 30, 2170 Merksem, geboren op 15 oktober 1974, te Soest (Duitsland) De Braeckeleer Peter, Kromvendreef 39, 2900 Schoten, geboren op 13 mei 1974, te Zottegem Joos Joannes, Wildert 58, 2170 Merksem, geboren op 20 september 1954, te Antwerpen Bruynseels Roger, Wildert 21, 2170 Merksem, geboren te 8 januari 1949, te Antwerpen Piedfort Kevin, Azalealei 115, 2170 Merksem, geboren te 31 oktober 1979, te Schoten Deman Frederik, Azalealei 119, 2170 Merksem, geboren op 7 mei 1972, te Kortrijk

Van Loon Kurt, Eethuisstraat 9 bus 4, 2900 Schoten, geboren op 9 juli 1982, te Antwerpen

De mandaten gaan in vanaf 29 januari 2015 en zijn onbezoldigd.

De Raad ven Bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd :

Voorzitter : Noé Martijn, Frans de Ceusterlei 12, 2900 Schoten

Secretaris : Coulon Jonny, De Lunden 30, 2170 Merksem

Penningmeester : Rennissen Gunther, Toekomsttaan 137, 2900 Schoten

Technisch verantwoordelijke : De Braeckeleer Peter, Kromvendreef 39, 2900 Schoten

Feestbestuurder : Joos Joannes, Wildert 58, 2170 Merksem

Feestbestuurder : Bruynseels Roger, Wildert 21, 2170 Merksem

Feestbestuurder : Van Loon Kurt, Eethuisstraat 9 bus 4, 2900 Schoten

Wegkapitein : Piedfort Kevin, Azalealei 115, 2170 Merksem

Wegkapitein : Deman Frederik, Azalealei 119, 2170 Merksem.

Ondertekend te Merksem op 29 januari 2015

Noé Martijn Coulon Jonny

Voorzitter Secretaris

Op de laatste bfz. van Luik f3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
WIELERTOERISTENCLUV DE DEUZELDDRAAIERS, AFGE…

Adresse
FRANS DE CEUSTERLEI 6 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande