WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM ZUIDRAND, AFGEKORT : WGC ZUIDRAND

Association sans but lucratif


Dénomination : WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM ZUIDRAND, AFGEKORT : WGC ZUIDRAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 823.683.517

Publication

04/06/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op 22 ME] 2014

Griffie

111111 IJR1111C

Voor-botioudon

aan hot

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr . 823.683.517

Benaming

(voluit) Wijkgezondheidscentrum zuidrand

(verkort) : Wgc Zuidrand

Rechtsvorm : vzw

Zetel Antwerpsesteenweg 10, 2660 Hoboken

; Onderwerp akte (her)benoeming en ontslag van bestuurders, wijziging adres maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de algemene vergadering dd 24 april 2014 blijkt:

- aanvaarding als lid en benoeming tot bestuurder van de vereniging van de heer Gert Devolder, wonende te Antwerpsesteenweg 10, 2660 Hoboken, geboren op 28/3/1969 te Witrijk

- aanvaarding als lid en benoeming tot bestuurder van de vereniging van mevrouw Ineke Deprijcker, wonende te Cornelis De Herdtstraat 19, 2640 Mortsel, geboren op 27/05/1981 le Sint-Niklaas

- aanvaarding als lid en benoeming tot bestuurder van de vereniging van mevrouw Lieve Van Eesbeek, wonende te Sint-Bavostraat 83, 2610 Wilrijk , geboren op 29/06/1978 te Aalst

-ontslag als lid en bestuurder van de vereniging van de heer Johan Goris, wonende te Vlierstraat 35, 9120 Melsele, geboren op 6/8/1962 te NeerpeIt

-ontslag als lid en bestuurder van de vereniging van de heer Frederik Michiels, wonende te Melkmarkt 13/3, 2000 Antwerpen, geboren op 2/4/1981 te wilrijk

-herbenoeming als voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging van mevrouw Jo Bernagie

-herbenoeming als lid en secretaris van raad van bestuur van de vereniging van de heer Marc Hermans -wijziging van het adres van de maatschappelijk zetel naar de de Bosschaertstraat 289, 2020 Antwerpen

gedaan te Antwerpen op 20 mei 2014

Jo Bernagie

voorzitter raad van bestuur

Marc Hermans

secretaris raad van bestuur

^ + µ ^

^

^ f ( ^

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

28/06/2013
ÿþ M0D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Lui& B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de verenging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso , Naam en handtelçeni g.

tiitt~i~~ui~uuuuu~u

099235*

frèergolegû ter Orne ;van aleº%Rec-htbank van ii+foophal'rdeJ fgAntwerpen, op

19 JUNI 2013

Griffie

Ondememingsnr : 823.683.517

Benaming

(voluit} : Wijkgezondheidscentrum Zuidrand

(verkort) . Wgc Zuidrand

Rechtsvorm : vzw

Zetel . Antwerpsesteenweg 10 2660 Hoboken

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur

Titel 1: Naam, zetel, duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam 'Wijkgezondheidscentrum Zuidrand' vereniging zonder winstoogmerk (vzw),

afgekort ais vzw Wgc Zuidrand.

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen,

Antwerpsesteenweg 10, 2660 Hoboken.

Artikel 3:

De vereniging is aangegaan voor onbepaalde duur.

Titel 2: Doel

Artikel 4:

a. De vereniging heeft tot doel, in de meest algemene zin, bij te dragen tot het bevorderen en handhaven van de volksgezondheid. Om dit doel te bereiken kan de vereniging een of meerdere wijkgezondheidscentra oprichten.

b. Deze wijkgezondheidscentra zullen een eerste lijn ambulant gezondheidscentrum zijn met als belangrijke kenmerken het multidisciplinaire, een gemeenschapsgerichte werking in een duidelijk afgebakende regio, structurele samenwerkingsverbanden, aandacht voor preventieve en integrale zorgverlening, een grote toegankelijkheid op alle gebied voor de patiënten en leden en een zeer grote aandacht voor de kwaliteit van de zorgverstrekking.

c. De vereniging zal om dit doel te bereiken een wijkgezondheidscentrum oprichten in de regio Hoboken-Valser-Kiel en mag aile rechtshandelingen stellen die daartoe nodig of nuttig zijn.

Titel 3: De leden

Artikel 5:

1. Het aantal leden mag niet lager zijn dan 4.

2. Alle personen die willen meewerken aan de uitbouw en de goede werking van de vereniging kunnen hun kandidatuur stellen bij de Algemene Vergadering om lid te worden. De Algemene Vergadering dient bij twee derde meerderheid te beslissen over de toetreding van kandidaat-leden.

3. Aan elk lid van de vereniging staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging.

4. De uitsluiting van een lid gebeurt automatisch indien deze twee maal na elkaar afwezig is zonder verontschuldiging.

5. De leden dienen geen bijdrage te betalen.

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2 2

Titel 4: De Algemene Vergadering

Artikel 6:

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en is samengesteld uit alle leden.

Artikel 7:

Voor de hiernavolgende zaken wordt een beraadslaging van de vergadering vereist:

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging

- de kwijting van de bestuurders en de commissarissen

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

- de toetreding en uitsluiting van een lid

- de ontbinding van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

alle gevallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering eisen

Artikel 8:

1. Er zal jaarlijks minstens éénmaal een Algemene Vergadering gehouden warden op dag en uur te bepalen door de Raad van Bestuur. Alle leden worden daartoe uitgenodigd.

2. De vereniging kan op ieder ogenblik een buitengewone Algemene Vergadering samenroepen op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van tenminste 1/5 van de [eden van de vereniging.

3. De bijeenroeping geschiedt ten minste 8 dagen voor de vergadering per e-mail of bij gewone brief, zowel voor de gewone als voor de buitengewone vergadering. De oproep vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De Algemene Vergadering kan alleen beslissingen nemen betreffende de op de agenda voorkomende punten, tenzij een agendapunt nog werd toegevoegd bij aanvang van de vergadering en dit met meerderheid van stemmen werd goedgekeurd.

4. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid of een derde, mits schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan slechts 1 lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 9:

1. Alle leden hebben gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering en de besluiten worden in gewone gevallen genomen bij meerderheid van stemmen. De vergadering kan bij meerderheid beslissen dat de stemming geheim is. Concrete modaliteiten worden uitgeschreven in het huishoudelijk reglement.

2. De vergadering heeft beslissingsmacht wanneer de helft van de leden aanwezig is, volmachten meegerekend.

3. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van [eden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer tweederde van de leden op de vergadering aanwezig is. Er kan enkel tot wijziging of uitsluiting worden besloten met tweederde van de stemmen. Wanneer de wijziging eventueel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of op de ontbinding ervan, kan zij alleen worden aangenomen met vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zijn tweederde van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering werden gehouden.

Artikel 10:

1. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden, onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard op de maatschappelijke zetei van de vereniging. Oit verslag blijft daar ter inzage van alle leden en wordt schriftelijk of per e-mail aan aile leden bezorgd.

2. De beslissingen die een derde aasbelangen, kunnen hem meegedeeld worden bij middel van een door een bestuurder getekend afschrift.

Titel 5: Raad van Bestuur

Artikel 11:

Het bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan de Raad van Bestuur.

Artikel 12:

1. De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie leden, door de Algemene Vergadering benoemd. Het mandaat is te allen tijde door de Algemene Vergadering herroepbaar.

2. Het aantal leden van de Raad van Bestuur die tevens werknemer zijn van de vereniging, mag niet meer bedragen dan een derde van het totale aantal leden van de Raad van Bestuur. Deze werknemers genieten bovendien geen stemrecht aangaande bestuursmateries die betrekking hebben op personeelsaangelegenheden. Zij worden geacht op verzoek van de voorzitter bij de bespreking van deze onderwerpen de vergadering te verlaten.

r Z

1L'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MQO 2.2

Artikel 13:

1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet en deze statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan alle daden stellen die voor het bereiken van het doel van de vereniging nodig zijn en is bevoegd voor alle daden van het dagelijkse bestuur,

2, De Raad kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging.

3. Alle handelingen die de vereniging verbinden en alle akten waartoe beslist werd in de Raad van Bestuur, worden, behoudens bijzondere lastgeving en/of delegatie door de Raad van Bestuur, geldig gesteld en ondertekend door minstens twee bestuurders, aangesteld door de leden van de Raad van Bestuur.

4. Onverminderd de vertegenwoordiging door de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging ook vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur en een tweede bestuurder.

Artikel 14:

De raad kiest onder zijn leden een voorzifter, een secretaris en een penningmeester. Zij krijgen een

mandaat voor een periode van drie jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Artikel 15:

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter en/of secretaris. De uitnodiging wordt per email of per gewone brief bezorgd aan alle leden van de Raad van Bestuur, minstens 8 dagen voor de vergadering. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd.

Artikel 16:

De Raad van Bestuur heeft enkel beslissingsmacht wanneer minstens de helft van het aantal leden aanwezig is. Indien geen consensus, wordt er beslist bij meerderheid van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend. De beslissingen worden opgesteld onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een speciaal register.

Artikel 17:

Het mandaat van de Raad van Bestuur is onbezoldigd.

Titel 6: De rekeningen:

Artikel 18:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, tenzij in het eerste boekjaar vanaf de

datum van oprichting tot 31 december.

Artikel 19:

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar. Beiden worden, en ten laatste 4 maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Titel 7: Actief bij ontbinding

Artikel 20:

In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van de schulden, aan het vermogen een bestemming worden gegeven die met het doel van deze vereniging overeenkomt of aan een vereniging die het doel van deze vereniging het meest benadert.

Artikel 21:

Voor alles wat hier niet nadrukkelijk is voorzien, blijft de wet betreffende de verenigingen zonder

winstoogmerk van toepassing.

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Wijkgezondheidscentrum Zuidrand, hebben aangesteld

als nieuwe bestuurders in de Algemene vergadering van 27/3/2013:

Goiris Johan, Vlierstraat 35 9120 Melsele, geboren op 6/8/1962 te Neerpelt.

De Vaick Karin, Hugo Verrieststraat 10 2600 Berchem, geboren op 15/7/1960 te Grimbergen. Giebens Liesbet, Lange Pastoorstraat 3 te 2600 Berchem, geboren op 6/8/1976 te Antwerpen. Michiels Frederik, Melkmarkt 13/3 te 2000 Antwerpen, geboren op 2/4/1981 te wilrijk

Tevens hebben de leden van de vereniging het onslag ais bestuurder en als penningmeester aanvaard van: Ceulemans Bianca, Edmond De Coussemakerstraat 12 2050 Antwerpen, 1/5/1983 te Antwerpen

Op de laatste biz van Luicc B vertu de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en)

d de vereniging. stichti organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

"verso . t" taam sn riandtekenrng

Maa 2.2

90ec-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor- Luik B - Vervolg

behouden An het Belgisch Staatsblad

Aldus samenstelling nieuwe raad van bestuur

Jo Bernagie , Lbstee .Ic-

Karin be Varck , c, teàum.,,

Marc Hermans e ta f+'41"..

Liesbet Giebens

Johan Goiris

Frederik Michiels

. (et. 1_2{ ~~a

e ~.

/111111111~T

Ove

~iL

~~~ ce.u.Q_

07/05/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 I APR. 2015

afdelingilim-en



Voor-

behoude

aan het

Belgisct

StaatsblE



Ondernerningsnr : 823.683.517

Benaming



~ (voluit) : Wijkgezondheidscentrum zuidrand Gert Devolder, wonende te

~ (verkort) : WGC Zuidrand

~ r.. Rechtsvorm : vzw

0 ers Zetel : De Bosschaertstraat 289, 2020 Antwerrpen

ín rq Onderwerp akte : ontslag van bestuurder

Jr-

uit het verlsga van de Algemene Vergadering dd 01 april 2015 blijkt:

-ontslag als lid en bestuurder van de vereniging van de heer

Antwerpsesteenweg 10, 2660 Hoboken

gedaan te Antwerpen op 20 april 2015

Jo Bernagie

voorzitter raad van bestuur

Marc Hermans

secretaris raad van bestuur

Op de laatste blz van Luik B vermeiden : Recto : Naam eet hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
WIJKGEZONDHEIDSCENTRUM ZUIDRAND, AFGEKORT : …

Adresse
BOSSCHAERTSTRAAT 289 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande