WILLEM VERHAEGHE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : WILLEM VERHAEGHE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 521.867.324

Publication

12/03/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): WILLEM VERHAEGHE

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2275 Lille, Beersebaan 155

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester François-Xavier Willems, notaris met standplaats

te Brugge, op 8 maart 2013 :

Het jaar tweeduizend dertien, op acht maart.

Voor mij, Meester François-Xavier WILLEMS, notaris met standplaats te Brugge.

IS VERSCHENEN

De Heer VERHAEGHE Willem Pieter Brecht, geboren te Brugge op 26 augustus 1983

(identiteitskaartnummer 591-0540940-73, nationaal nummer 83.08.26-053.93), ongehuwd, wonende

te 2275 Lille, Beersebaan, 175.

Die geen verklaring van wettelijke samenwoning heeft afgelegd.

De verschijner heeft mij voorafgaandelijk bevestigd dat ondergetekende Notaris hem voorlezing heeft gegeven van artikel 212 van het Wetboek van vennootschappen.

Luidens dit artikel wordt de natuurlijke persoon die enige vennoot is van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan.

Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de in het eerste lid bedoelde vennootschappen, zodra een nieuwe vennoot erin wordt opgenomen of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt.

De verschijner heeft mij, Notaris, verzocht de authentieke akte te verlijden van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, waarvan de statuten luiden als volgt :

Artikel 1.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Zij draagt de benaming « WILLEM VERHAEGHE ».

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken, al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende gegevens vermelden : 1° de naam van de vennootschap; 2° de rechtsvorm, voluit ("Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)") of afgekort ("Burg. Venn. o.v.v. BVBA"), leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; 3° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap; 4° het ondernemingsnummer; 5° het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de

Ondernemingsnr :

TITEL I - VORM - NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

*13301538*

0521867324

STATUTEN

Griffie

Neergelegd

08-03-2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap haar zetel heeft; 6° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap werd bij de oprichting vastgesteld.

Deze zal bij gewoon besluit van de zaakvoerder mogen overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats in het Vlaamse gewest of het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de zaakvoerder en zal eveneens voorafgaandelijk aan de Gewestelijke Raad der Orde van Dierenartsen worden meegedeeld.

De vennootschap zal eveneens bijkomende zetels of activiteitsplaatsen kunnen openen, dit mits naleving van de medische plichtenleer en mits voorafgaande goedkeuring van de bevoegde Gewestelijke Raad van de Orde van Dierenartsen.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België, de Europese Unie en derde landen : - het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie.

- het inrichten van de algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit.

- het verwerven en/of verhuren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit.

- het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behadeling en eventuele chirurgie.

Dit alles in de ruimste zin.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Te dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn haar verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologie en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefend specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

De vennootschap kan niet participeren in andere vennootschappen of associaties die diergeneeskunde tot doel hebben.

De vennootschap heeft eveneens tot doel, zowel in België als in het buitenland, in eigen naam en ten patrimoniale titel, de aankoop, de verkoop, de ontwikkeling, de verwezenlijking van onroerende goederen, het verwerven en de overdracht van opties of andere onroerende rechten.

Artikel 4.

De vennootschap werd opgericht voor een onbeperkte duur vanaf het verkrijgen van de

rechtspersoonlijkheid.

Zij kan slechts door de wil van de aandeelhouders ontbonden worden bij besluit van de

algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

TITEL II - KAPITAAL

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6. Kapitaalverhoging  kapitaalvermindering - statutenwijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tot verhoging of tot vermindering van het geplaatst kapitaal kan alleen worden besloten door een buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris.

In geval een kapitaalverhoging enige materiële niet geldelijke inbreng omvat, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast een bijzonder verslag van de zaakvoerder.

Kapitaalverhoging kan geschieden door omzetting van reserves.

Materiële en immateriële bestanddelen kunnen ingebracht worden, met een schriftelijke overeenkomst en mits voorlegging aan de Gewestelijke Raad van de Orde van Dierenartsen. Indien de schriftelijke overeenkomst slechts een quasi-inbreng regelt, dient deze niet voorgelegd te worden aan de Gewestelijke Raad van de Orde van Dierenartsen.

Iedere statutenwijziging dient ter goedkeuring aan de Gewestelijke Raad van de Orde van Dierenartsen voorgelegd worden.

Artikel 7.

De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen.

De vennootschap kan geen obligaties uitgeven.

Artikel 8. Statuut van de aandelen

De aandelen zijn op naam. De aandelen zijn t.o.v. de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar.

De splitsing van de eigendom van de aandelen in naakte eigendom en vruchtgebruik is verboden. De naakte eigenaar koopt het vruchtgebruik af of de vruchtgebruiker koopt de naakte eigendom af.

De titel van eigendom wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen, hetwelk in de zetel van de vennootschap wordt gehouden, en dat volgende inschrijvingen bevat:

1. De juiste aanduiding van elke vennoot en van het aantal hem toebehorende aandelen.

2. De vermelding van de gedane stortingen.

3. De overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en overnemer in geval van overdracht onder levenden, door een zaakvoerder en de rechtverkrijgende in geval van overgang wegens overlijden.

4. De uitdrukkelijke vermelding van de nietigheid van de effecten omwille van niet naleven van de wettelijke voorschriften bij inkoop van eigen aandelen.

De overdrachten gelden slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Elke vennoot of derde belanghebbende mag kennis nemen van dit register.

Aan elke vennoot zal een certificaat op zijn naam afgeleverd worden, houdende gelijkluidend uittreksel uit het register van aandelen en getekend door een zaakvoerder, vermeldende het aantal aandelen dat hij in de vennootschap bezit en dat geldt tot bewijs.

Artikel 9. Regeling van overdracht van aandelen

De aandelen mogen slechts worden overgedragen aan dierenartsen, ingeschreven op de Lijst van de Orde van Dierenartsen en die hun activiteiten in de vennootschap actief uitoefenen of zullen uitoefenen. De beperking tot een specialisme is deontologisch aanvaardbaar.

Het unaniem akkoord van de venno(o)t(en) is vereist voor het toetreden van nieuwe vennoten die van dezelfde of aanverwante discipline moeten zijn als de akkoord gaande venno(o)t(en).

Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich (ook na eventuele aandelenoverdracht), te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Artikel 10.

Elke overdracht van aandelen moet evenwel voorafgaandelijk worden onderworpen aan de

goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Dierenartsen.

Bij overdracht van aandelen moet de garantie geboden worden dat de dossiers overgaan op

dierenartsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

A. OVERDRACHT ONDER LEVENDEN EN OVERGANG VAN AANDELEN WEGENS

OVERLIJDEN INDIEN DE VENNOOTSCHAP SLECHTS UIT EEN VENNOOT BESTAAT

a) overdracht onder levenden

Zolang de vennootschap slechts uit één vennoot zal bestaan, zal deze vrij zijn al zijn aandelen of een gedeelte ervan over te dragen aan wie hij het wenst doch rekeninghoudende met de bepalingen opgenomen in artikel 9.

b) overgang wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt

ontbonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De aandelen van de enige vennoot mogen, naar aanleiding van zijn/haar overlijden, niet overgaan op een andere persoon dan op een andere dierenarts, die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden krachtens artikel 9 van onderhavige statuten.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een ander dierenarts, kan het doel van de vennootschap niet meer verwezenlijkt worden en blijft de bedrijvigheid beperkt tot het bestuur van het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen vennoot worden mits zij met eenparigheid van stemmen door de bestaande vennoten worden aanvaard. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten hebben recht op de waarde van de naar hen overgedragen aandelen. De waarde wordt bepaald in artikel 13 van de statuten.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de rechten eraan verbonden geschorst, tot dat één enkel persoon, die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden krachtens artikel 9 van onderhavige statuten, ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in artikel 12 van de statuten.

De aandelen mogen wegens overlijden op andere personen overgaan op voorwaarde dat binnen de maand de procedure tot wijziging van de statuten met o.a. aanpassing van de naam en het maatschappelijk doel wordt gestart, en ten laatste beëindigd is binnen de 5 maanden, zodat elke verwijzing naar een dierenartsenactiviteit uit de statuten verdwijnt.

B. OVERDRACHT ONDER LEVENDEN EN OVERGANG VAN AANDELEN WEGENS OVERLIJDEN INDIEN DE VENNOOTSCHAP UIT MEERDERE VENNOTEN BESTAAT

De overdracht onder levenden of de overdracht van aandelen wegens overlijden is, op straffe van nietigheid, onderworpen aan de toestemming :

a) indien de vennootschap slechts 2 vennoten telt op het ogenblik van de overdracht of de overgang : van de andere vennoot.

b) indien de vennootschap meer dan 2 vennoten telt op het ogenblik van de overdracht of de overgang : unanimiteit. Bij weigering is geen beroep voor de rechtbank mogelijk.

Artikel 11.

De erfgenamen, legatarissen en rechtsopvolgers van een vennoot zullen, om welke reden ook, nooit het recht hebben de zegels te laten leggen op de papieren of documenten van de vennootschap, noch inventaris te laten opmaken van de maatschappelijke goederen en waarden, er de veiling of verdeling van te vragen of zich op enige wijze met het bestuur in te laten. Zij moeten voor de uitoefening van hun rechten zich houden aan de inventarissen, jaarrekeningen en besluiten van de algemene vergaderingen.

Artikel 12. Waardebepaling van de aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden

De waarde van de aandelen, ingeval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdende met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

De waarde der aandelen zal bij ontstentenis van akkoord, bepaald worden door een erkend boekhouder, lid van het  Beroepsinstituut voor Boekhouders en Fiscalisten ( B.I.B.F. ), een erkend accountant, lid van het  Instituut der Accountants en Belastingsconsulenten ( I.A.B.) of een erkend bedrijfsrevisor, lid van het Instituut der Bedrijfsrevisoren ( I.B.R. ).

Bij ontstentenis of meningsverschillen nopens de effectieve aanstelling van voornoemde boekhouder, accountant of bedrijfsrevisor, zal, op verzoek van de meest gerede partij, een deskundige aangesteld worden door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van de plaats waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

Tegen de beslissing van deze deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen de 6 maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgelegd.

Artikel 13. Aansprakelijkheid van de dierenarts-vennoot

De dierenarts-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten.

De dierenarts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als dierenarts,

persoonlijk verantwoordelijk blijven.

De dierenarts dient verzekerd te zijn voor zijn professionele fouten. De aansprakelijkheid van de

vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle opgelopen veroordelingen (disciplinair, burgerlijk, strafrechtelijk of administratief) met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening moeten aan de andere vennoten gemeld worden.

Wordt een vennoot geschorst, dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De getroffen schikkingen betreffende de continuïteit van de zorg dienen te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Dierenartsen.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de dierenarts, dienen alle dierenartsen-vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

TITEL III  BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 14.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, die verplicht dierenartsen dienen te zijn.

De duur van het mandaat van de zaakvoerder is beperkt in de tijd.

Indien de vennootschap slechts 1 vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn, wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot maximum 6 jaar, voor zover de zaakvoerder actief blijft binnen de vennootschap. Dit mandaat is eventueel hernieuwbaar.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening voor alle bewerkingen die onder het doel van de vennootschap ressorteren.

Hij kan ondermeer alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur van de postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

Eveneens volstaat de handtekening van ieder zaakvoerder om stukken in ontvangst te nemen of ontlasting te geven aan het bestuur van de spoorwegen, posterijen, telegraaf, telefoon, postcheques en dergelijke openbare en private diensten, voor ontvangst van dagvaardingen, voor gerechtelijke dossiers en verklaringen tegenover gerechts- en politiediensten.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerders mogen zich in geval van afwezigheid of belet, onder persoonlijke verantwoordelijkheid, laten helpen of vertegenwoordigen in hun betrekkingen met derden, door gevolmachtigden van hun keuze, op voorwaarde dat dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. De gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht. Ieder algemene volmacht van bevoegdheid is verboden.

Artikel 15.

Zijn mandaat is bezoldigd en zijn bezoldiging kan zowel in geld als in natura toegekend worden.

Voor zijn professionele activiteit wordt de dierenarts-vennoot volgens de gebruiken op een normale manier vergoed.

Indien hij de functie van commissaris uitoefent, wordt hij voor deze functie niet vergoed.

Indien er meerdere vennoten zijn, moeten de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk  inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder  en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld worden in een schriftelijke overeenkomst tussen de dierenartsen-vennoten en de vennootschap.

Artikel 16.

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen na te leven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en het besluit mag slechts worden opgenomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder tevens de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij het besluit nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 17.

De zaakvoerders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap.

Zij zijn aansprakelijk overeenkomstig de artikelen 162 en 163 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 18.

Het overlijden of het uittreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij

vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Zo gaat het eveneens in geval van ontzetting, faillissement of onvermogen van een

zaakvoerder.

Het ontstaan van één of andere van deze gebeurtenissen stelt onmiddellijk en van rechtswege

een einde aan de opdracht van zaakvoerder.

Artikel 19.

De controle over de verrichtingen van de vennootschap wordt toevertrouwd aan de vennoten.

Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en controle van de maatschappelijke verrichtingen. Hij mag ter plaatse inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant en dit volgens de wettelijke bepalingen daaromtrent.

Voor zover dit door de wet vereist is, zal de algemene vergadering één of meer commissarissen aanstellen en hun vergoedingen vaststellen. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

TITEL IV - ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 20.

Ieder jaar, de eerste zaterdag van de maand juni om 10 uur zal een jaarvergadering gehouden worden.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

Zij zal plaats hebben op de zetel van de vennootschap of op gelijke welke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in deze statuten, dan moet het rondschrijven minstens twintig dagen voor de datum van de jaarvergadering wordt verstuurd.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief - of via een ander communicatiemiddel mits individuele, uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van de bestemmelingen - toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos toegezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

De vennoten, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) de bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Artikel 21.

Elk aandeel heeft één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen. Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

Betreffende de punten die niet in de agenda zijn opgenomen, kan slechts beraadslaagd worden in de vergadering, wanneer alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De zaakvoerder heeft het recht tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Behalve in de bij wet, de deontologie en de statuten bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Artikel 22.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal het bestuursorgaan een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Artikel 23.

a) Indien er meerdere vennoten zijn, worden de notulen van de vergadering ondertekend door alle aanwezige vennoten.

De expedities of uittreksels die in en buiten rechte worden voorgelegd, worden ondertekend door een zaakvoerder.

b) Indien er slechts één vennoot is, worden de besluiten van deze laatste, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

TITEL V - INVENTARIS - JAARREKENING  WINSTVERDELING

Artikel 24.

Het boekjaar begint op één januari en wordt op eenendertig december van hetzelfde

kalenderjaar afgesloten.

Artikel 25.

Elk jaar maakt (maken) de zaakvoerder(s) een inventaris op, alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel.

Nadat de jaarvergadering het jaarverslag van de zaakvoerder(s) en het verslag van de eventuele commissaris(sen) gehoord heeft, besluit zij bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en commissaris(sen) te verlenen kwijting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26.

De jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen inzake de boekhouding en de jaarrekening van toepassing op de ondernemingen.

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten van alle aard, gebeurlijke intresten aan de schuldeisers-vennoten, bezoldigingen aan de zaakvoerder(s) en commissarissen, zo er benoemd werden, en de noodzakelijke afschrijvingen, vormt het zuiver resultaat van het boekjaar.

Op de winst van het boekjaar zal vooraf genomen worden : vijf ten honderd (5%) voor de samenstelling van de wettelijke reserve; deze afhouding is niet meer verplichtend wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt.

De algemene vergadering beslist vrij, doch steeds rekening houdend met de regels ter zake van de deontologische code, over de aanwending van de resterende winst onverminderd hetgeen van dwingend recht is bepaald in de wet op de handelsvennootschappen.

De zaakvoerder(s) heeft/hebben het recht een interimdividend uit te keren onder voorbehoud van enige wettelijke beperking terzake.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto -actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

TITEL VI - ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 27.

De wijze van vereffening wordt bepaald door de algemene vergadering.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de dierenartsen-zaakvoerders ten aanzien van derden als vereffenaars beschouwd.

Voor zover de akte van benoeming niet anders bepaalt, beschikken de vereffenaars over alle machten genoemd in het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen zes (6) maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst ze zelf een vereffenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars vormen een college.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

Iedere wijziging van deze aanwijzing moet overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen worden besloten en overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen worden neergelegd en openbaar gemaakt.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een ontbinding en vereffening in één akte zijn slechts mogelijk mits naleving van de

volgende voorwaarden :

1° er is geen vereffenaar aangeduid;

2° er zijn geen passiva luidens de staat van activa en passiva;

3° alle aandeelhouders of vennoten zijn op de algemene vergadering aanwezig of geldig

vertegenwoordigd en besluiten met eenparigheid van stemmen.

Artikel 28.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er beroep gedaan te worden op dierenartsen voor de

afhandeling van zaken die betrekking hebben op het beroepsgeheim van de vennoten.

TITEL VII - DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 29.

Voor de uitvoering van deze statuten wordt elke vennoot, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar die in België geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, aanzien als hebbende woonst verkozen ter zetel van de vennootschap waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen, hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 30. Kennisgeving van wijzigingen  Deontologie - Veroordeling

Iedere wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding of stopzetting dient voorafgaandelijk te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Dierenartsen.

De dierenarts-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Plichtenleer door de Nationale Raad van de Dierenartsen opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de tegenwoordige statuten wordt verwezen naar het Wetboek van Vennootschappen en de plichtenleer.

De beschikkingen in deze akte welke strijdig zouden zijn met de gebiedende voorschriften van deze wetten worden geacht niet geschreven te zijn, zonder evenwel de nietigheid van deze akte tot volg te hebben.

Iedere vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, rrectionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke roepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht zijn beroep van dierenarts uit te oefenen, verliest de ordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mag hem gedurende de straftijd doen vervangen.

SLOTBEPALINGEN

Nadat de statuten aldus zijn vastgesteld treft de comparant in uitvoering van de wettelijke en statutaire voorschriften met betrekking tot de oprichting en met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap volgende beslissingen en legt hij volgende verklaringen af waarvan hij, mij notaris, verzoekt akte te verlenen :

a) overgangsbepalingen

- de vennootschap zal in toepassing van artikel 2 § 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

- de zetel van de vennootschap is gevestigd te 2275 Lille, Beersebaan, 155.

- het eerste boekjaar vangt aan op de datum van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige akte op de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

- de eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2015.

- de vennootschap neemt de verbintenissen over die door de oprichter zijn aangegaan voor de vennootschap in oprichting sedert 1 oktober 2012 en dit onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Deze verbintenissen worden geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan.

b) zaakvoerder

Het aantal zaakvoerders wordt door de oprichters op 1 bepaald en tot niet-statutair-zaakvoerder

wordt benoemd voor onbeperkte duur : de Heer VERHAEGHE Willem, voornoemd.

Hier aanwezig en die verklaart te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepa-

ling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De niet-statutair-zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden met dien verstande dat hij vanaf heden tot op de datum van neerlegging overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen, zal optreden als volmachtdrager van de vennoten en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en het Wetboek van vennootschappen.

c) verklaring

De aandacht van de verschijner wordt getrokken op de verplichting om in geval van verkrijging door de vennootschap van een vermogensbestanddeel toebehorend aan de verschijnster, aan een zaakvoerder of aan een vennoot, binnen de 2 jaar te rekenen vanaf de oprichting, tegen een vergoeding van tenminste één/tiende gedeelte van het geplaatste kapitaal, zich te voegen naar de voorschriften van de artikelen 220, 221 en 222 van het Wetboek van Vennootschappen.

d) benoeming van een commissaris

De verschijner verklaart ons dat volgens ter goede trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen, zodat, bij toepassing van artikel 141 2° van het Wetboek van Vennootschappen, het voorlopig niet nodig is een commissaris te benoemen.

e) woonstkeuze

Tot uitvoering dezer kiezen partijen woonst ter zetel van de vennootschap.

INSCHRIJVING - VOLSTORTING

De oprichter verklaart dat hij op alle honderd zesentachtig (186) aandelen heeft ingeschreven en dat hij deze aandelen in geld heeft volgestort tot beloop van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00) door storting in speciën van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00).

Overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, werd deze inbreng in geld, ten bedrage van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), voor de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een bijzondere rekening onder nummer BE80 7380 3792 2877 bij KBC BANK, geopend op naam van de Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) « WILLEM VERHAEGHE » in oprichting.

Het bewijs van deponering werd afgeleverd door voornoemde bank op 6 maart 2013.

Ondergetekende Notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet.

Over die rekening kan alleen worden beschikt door de personen die bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden en nadat ondergetekende Notaris aan de kredietinstelling bericht gegeven heeft van het verlijden van de oprichtingsakte en van de neerlegging ervan overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

In vergelding van zijn inbreng worden aan de oprichter honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde toegekend, als volgestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Door de verrichtingen die voorafgaan, werd de vennootschap opgericht, werd op het kapitaal volledig ingeschreven en werd dit volgestort tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Uit dien hoofde beschikt de vennootschap vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel over een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

FINANCIEEL PLAN

Overeenkomstig artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen werd door de verschijner, voorafgaandelijk aan de oprichting, aan de ondergetekende Notaris een financieel plan overhandigd waarin het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoord wordt.

De verschijner verklaart dat ondergetekende Notaris hem toelichting heeft verstrekt over de beschikkingen van het Wetboek van vennootschappen betreffende het financieel plan en betreffende de verantwoordelijkheid van de oprichter van een vennootschap wanneer deze opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal.

KOSTEN

De comparant verklaart te weten dat het bedrag van alle kosten, vergoedingen en lasten, die ten laste vallen van de vennootschap uit hoofde van haar oprichting, duizend tweehonderd en vier euro vijfenzeventig cent (¬ 1.204,75) bedraagt, BTW inbegrepen.

De comparant machtigt de instrumenterende notaris deze som vooraf te nemen op het ogenblik van het vrijgeven van de bij de bank gedeponeerde gelden.

Luik B - Vervolg

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

François-Xavier Willems Notaris

Terzelfdertijd neergelegd : afschrift van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

15/07/2015
ÿþ oa Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd i<ex~~---~.~.~

griffie van de

RECHTBANK PAN KOOPHANDEL

0 6 MULi 2015

ANTWERPEN af'deliu. ieNHOUT

De Ci iffiAt.

EDO

be

a

13

St



nY

Ondernemingsar : 0521.867.324

Benaming

(voluit) : WILLEM VERHAEGHE

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Beersebaan 155, 2275 Lille

(volledig adres)

Onderwerp akte : WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Uittreksel uit het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering dd. 9 juni 2015 gehouden op de zetel:

Ingevolge beslissing van de zaakvoerder wordt de maatschappelijke zetel met ingang van 9 juni 2015° ewijzigd naar Kluisbaan 24 te 2980 Zoersel.

Willem Verhaeghe

zaakvoerder

º%

M

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

23/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 06.06.2015, NGL 21.09.2015 15591-0322-009
29/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 04.06.2016, NGL 25.08.2016 16467-0406-013

Coordonnées
WILLEM VERHAEGHE

Adresse
KLUISBAAN 24 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande