WIZO

Association sans but lucratif


Dénomination : WIZO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.882.462

Publication

23/02/2015
ÿþ Mod 2.2

Ile 3'~ Ib: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte ter griffie

I

iitrn~~nuiumi~iu~u~i~um

*'15029542

-"'"eilarilieteireete4i~r~~~t`"~° An1werpim

11 FER. 2015

afdeling Antipe

Ondernemingsnr : O?- . óó ), " U-L 1-

Benaming

(voluit): WIZO

(verkort):

Rechtsvorm ; Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2610 Antwerpen-Wilrijk, Heistraat 44-46

Onderwerp akte : Oprichting - vzw WIZO

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "WIZO".

Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk."

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2610 Antwerpen-Wilrijk, Heistraat 44-46.

De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

De prioritaire doelstelling is het behartigen van de belangen van de handelszaken gesitueerd in Antwerpen-Wilrijk centrum, met name deze van de Jules Moretuslei, Heistraat, Bist en de Kern en deze in alle omliggende straten en aangrenzende omgevingen.

Zij heeft ook tot doel in overleg te gaan met andere Wilrijkse zelfstandige organisaties.

Zij streeft naar een samenwerking tussen de Wilrijkse handelaars en wenst met een herkenbaar en uniform beeld de Wilrijkse bevolking benaderen.

Zij organiseert activiteiten en evenementen uit eigen beweging alsook in samenspraak met het district Wilrijk, waaronder deze met het oog op het mooier en aantrekkelijker maken voor de klanten van het handelscentrum of delen door bijvoorbeeld straatverlichting rond de Kerstperiode.

Zij kan ook allerlei activiteiten organiseren en/of aan deze zoals braderijen, koopzondagen, Kerstmarkten en andere, uiteraard steeds na overleg en in samenspraak met het districtsbestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

" t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het T elgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

zij wil een gesprekspartner zijn van en voor het district Wilrijk, voor alle activiteiten die door of rond het handelscentrum van Wilrijk plaatsvinden en daar de belangen van de handelaars behartigen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II : DE LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie (3) bedragen.

De eerste leden zijn de ondergetekende oprichters.

Artikel 6

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet zijn, is geen beroep mogelijk.

Artikel 7

De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag per brief of per e-mail gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Artikel 8

Er is geen ledenbijdrage verschuldigd.

Artikel 9

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 10

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

TITEL III : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden.

Artikel 12

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit

de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige

statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie;

3. desgevallend de benoemiu en de afzetting van de commissarissen en

Luik B - vervolg

het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 13

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand september.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden.

In laatstgenoemd geval roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen binnen de eenentwintig (21) dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veerstigste (40ste) dan na dit verzoek.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht (8) dagen vóór de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 15

Ieder lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 17

In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 18

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van

ti

t

Voor-

behouden

aan het

~ëriscfi`

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Artikel 19

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het

register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een

bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels

vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL, IV : HET BESTUUR

Artikel 20

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden, al dan niet lid van de vereniging, gekozen voor een termijn van vier jaar.

Als evenwel maar drie (3) personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in

elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 21

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking

van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem

vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de

voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één (1) volmacht.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de ber'aadsla.in. en de stemmin " . Hi zal dit vooraf.aandeli'k melden aan de

voor-

behouden

aan iet

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 22

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De raad kan zelf daden van beschikking stellen.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Artikel 23

De raad benoemt onder de leden van de vereniging een gedelegeerd bestuurder, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Artikel 24

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de gedelegeerd bestuurder. Artikel 25

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V : INZAGERECHT LEDEN

Artikel 26

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI : BEGROTINGEN REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 janurai tot 31 december van ieder jaar; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van heden tot 31 december 2015.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Artikel 28

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 29

Zo lang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedracen vermeld in de Wet betreffende de verenigingen zonder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

'b ar-

behouden

aan Flet

~3erisc í~

Staatsblad

Luik B - vervolg

winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen met betrekking tot de aanstelling van een commissaris niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiêle toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie (3) jaar. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de commissaris.

TITEL VII : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 30

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbidning en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 31

In gevel van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 32

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

BIJZONDERE BEPALINGEN

Vervolgens hebben de oprichters beslist:

a) het aantal bestuurders te bepalen op 3

b) te benoemen tot bestuurders:

*De heer Werckx Wilfried Gaston, oprichter voornoemd sub 1);

*Mevrouw Bastiaenssens Kristel Mathilda, oprichter voornoemd sub 3);

*Mevrouw Van den Bussche Peggy, oprichter voornoemd sub 4);

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de

jaarvergadering van het jaar 2016.

De benoemde personen zijn hier aanwezig en verklaren hun mandaat te

aanvaarden.

Zij verklaren verder niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich

tegen de uitoefening van dit mandaat verzet.

Bijzondere volmacht

De oprichters geven volmacht aan Robert Bertels, te Wilrijk, Jules Moretuslei 402/1 om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, in naam en voor rekening van de vereniging zonder winstoogmerk op te treden bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel, de diensten van de Kruispuntbank voor Ondernemingen, inclusief het ondernemingsloket, om aldaar alle formaliteiten te vervullen van inschrijvingen, latere wijzigingen en schrappingen van de vereniging zonder winstoogmerk en tevens om alle formaliteiten te vervullen bij de directe en indirecte belastingen en de diensten van de BTW.

Aangegane verbintenissen vanaf 1 december 2014

Verbintenissen aangegaan voor de vereniging rechtspersoonlijkheid heeft, kunnen door de vereniging worden overgenomen en door haar geacht te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van deze verbintenissen. De personen die deze verbintenissen zijn aangegaan zijn persoonlijk en hoofdelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

i

. Voor- "

° behouden Luik B - vervolg

aan het aansprakelijkheid indien demovereniging binnen de twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij deze verbintenissen niet heeft overgenomen binnen de 6 maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

Staatsblad Deze statuten werden met éénparigheid van stemmen aangenomen op oprichtersvergadering van 22 januari 2015. Gedaan te Antwerpen-Wilrijk in twee originele exemplaren waarvan één exemplaar bestemd voor neerlegging.

Geassocieerd notaris Caroline De Cort











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WIZO

Adresse
HEISTRAAT 44-46 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande