WOON- EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS KALMTHOUT, AFGEKORT : WOON- EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS OF WZC SINT-VINCENTIUS

Association sans but lucratif


Dénomination : WOON- EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS KALMTHOUT, AFGEKORT : WOON- EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS OF WZC SINT-VINCENTIUS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.923.276

Publication

25/02/2014
ÿþJ111101,11!1

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr: 0410.923.276

Benaming

(voluit): Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout

(verkort):

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Kapellensteenweg 81 - 2920 Kalmthout

Voorwerp akte: fusie van overname VZW Woon en zorgcentrum Sint Vincentius Kalmthout door VZW GZA

Het blijkt uit een akte verleden op 22 januari 2014, geregistreerd 4 bladen, 0 verzendingen te Antwerpen, 9° kantoor der registratie op 28.01,2014. Boek 239 bled 89 vak 5. Ontvangen: E 100,00, De e.a. inspecteur, (get) C.Van Eisen, dat voor mij, Dirk STOOP, notaris te Antwerpen (Linkeroever), optredende voor de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte aansprakelijkheid Notaris Dirk Stoop, ingeschreven in de Kruispuntbank te Antwerpen onder nummer 0899.286.109, BTW-nummer BE 0899.286.109, te 2610 Wilrijk, Oosterveldlaan 22. is bijeengekomen de bijzondere algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk WOON- EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS KALMTHOUT, met zetel te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 81. ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0410.923.276 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer BE 0410.923.276, opgericht bij onderhandse akte van tweeëntwintig maart negentienhonderd tweeënzeventig, bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad onder nummer 3547/72.

Waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd zijn door de algemene vergadering van twaalf november tweeduizend en twaalfbekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad onder nummer 2013-01-0710004212.

Toelichting door de voorzitter

De voorzitter zet uiteen en verzoekt de ondergetekende notaris bij akte vast te stellen

A, Dat deze bijzondere vergadering werd bijeengeroepen met de volgende agenda:

1, inbreng van algemeenheid om niet van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in de VZW GZA.

a. Voorleggen en kennisneming van het neergelegd voorstel van inbreng om niet en het definitief omstandig schriftelijk verslag van de Raad van Bestuur van eenentwintig november tweeduizend dertien bijgestaan door de bedrijfsrevisor de heer Frans Dewaele in het kader van de inbreng van algemeenheid om niet.

b. Beslissing tot inbreng van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in haar algemeenheid om niet in de VZW GZA conform artikel 58 VZW wet juncto artikel 770 W. Venn. per 1 januari 2014 en dit conform het voorstel van inbreng van algemeenheid om niet.

c. Machtiging verlenen om alle handelingen te stellen die verder noodzakelijk zijn in het kader van de inbreng van algemeenheid om niet, alsook de neerlegging van de beslissingen ter griffie en de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

2. Ontbinding en vereffening van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in één beweging.

a. Beslissing tot ontbinding van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout

b. Vaststelling van het netto-actief.

c. Afsluiting van de vereffening.

d. Machtiging verlenen om alle handelingen te stellen die verder noodzakelijk zijn in het kader van de ontbinding, alsook de neerlegging van de beslissingen ter griffie en de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

B. Dat in totaal zesendertig leden op deze vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn

C. Dat aan de leden en bestuurders tijdig de uitnodiging voor de algemene vergadering en de verplichtend te bezorgen stukken werden verzonden of afgeleverd, met name dat de bijeenroepingen die de agenda vermelden werden gedaan door middel van aangetekende brieven tijdig verzonden aan alle leden van de vereniging.

De notaris verwijst naar artikel 6 en volgende van de VZW-Wet die luiden als volgt: "Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. (...) De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid of, zo de statuten het toelaten, door een persoon die geen lid is.

Artikel 7. "Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij de statuten zulks uitdrukkelijk toelaten."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

KOOPHAND,

1 FER. 24

ANTw uffleEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. "Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden:

Verder wordt gewezen op artikel 20 van zelfde wet, welk artikel bepaalt 'De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel 8, vierde lid, is van overeenkomstige toepassing! en artikel 761 §1 Wetboek van Vennootschappen: "(...) Wanneer een rechtspersoon leden heeft, wordt hen ten minste één maand voor de algemene vergadering een kopie van het voorstel en van dat verslag bezorgd Het wordt eveneens onverwijld toegestuurd aan de personen die aile door de statuten vereiste formaliteiten hebben vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten."

De statuten houden geen verdere bepalingen omtrent de bijeenroeping in, behoudens de bijeenroeping bij aangetekend schrijven verklaart de voorzitter aan de vergadering.

Uit de aanwezigheidslijst blijkt dat er thans benevens de twee VZW's vierendertig leden op deze vergadering vertegenwoordigd zijn, hetzij meer dan twee derde van het totale aantal.

Vaststelling

De uiteenzetting door de voorzitter wordt door de vergadering als juist erkend. Zij stelt vast dat zij geldig is samengesteld en bevoegd is om over de agenda te beraadslagen.

Beraadslaging en besluiten:

De vergadering neemt na beraadslaging de volgende beslissingen:

EERSTE BESLISSING

Na discussie en beraadslaging worden volgende beslissingen met de vereiste aanwezigheden of vertegenwoordigers genomen:

1. Inbreng van de algemeenheid om niet van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in de VZW GZA.

a) Voorlegging verslagen in verband met inbreng om niet van de algemeenheid.

Bij wijze van inleiding wordt verwezen naar het op negen januari tweeduizend dertien ondertekende fusieprotocol, zoals goedgekeurd op de respectieve Raden van Bestuur voor beide verenigingen

De fuserende rechtspersonen (VZW GZA en VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout) hebben in dit fusieprotocol besloten de fusie te laten doorgaan door middel van een inbreng om niet van de algemeenheid van de overdragende VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in de overnemende VZW GZA, en dit op basis van artikel 58 van de VZW-wet juncto artikel 670, lid 2 W. Venn.. en 770 W.Venn. ln dit kader formuleerden de raden van bestuur van de betrokken fuserende rechtspersonen een voorstel van inbreng van algemeenheid om niet van de overdragende VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout aan de overnemende VZW GZA. Het is dit voorstel van inbreng om niet dat blijkt uit het proces verbaal van de vergadering van de onderscheiden raden van bestuur van 27 maart 2013 dat werd opgesteld en gestoten door mij, notaris,

Net voorstel van inbreng werd vervolgens neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen en werd vervolgens (voor zowel Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout als GZA) gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad op datum van acht mei tweeduizend dertien respectievelijk onder nummer 13071200 en 13071201 De raad van bestuur van VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout heeft vervolgens in haar Raad van Bestuur van eenentwintig november tweeduizend dertien, bijgestaan door een bedrijfsrevisor, een omstandig schriftelijk verslag opgesteld (en goedgekeurd) waarin de stand van het vermogen, de toelichting de voorwaarden, wijze en gevolgen van de inbreng, en de wenselijkheid van de voorgenomen inbreng van algemeenheid om niet vanuit juridisch en economisch oogpunt evenals in het licht van het doel of de doelstelling van de betrokken verenigingen wordt beschreven. Dit omstandig schriftelijk verslag werd naar de vergadering verklaart tijdig ter kennisname overgemaakt aan aile leden. Vaststelling

De vergadering verklaart na onderzoek de bovenstaande verklaringen van de voorzitter te bevestigen en voor waar en juist te aanvaarden.

Vaststelling van de interne en externe wettigheid

Ondergetekende notaris bevestigt voor zoveel ais nodig na onderzoek het bestaan van de externe en interne wettigheid van de rechtshandelingen waartoe de onderhavige rechtspersoon gehouden is in het kader van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en de VZW-wet

De algemene vergadering onderzoekt voormelde stukken en verslagen, waarvan de leden aldus voorafgaand een afschrift mochten ontvangen, en die conform het goedgekeurde fusieprotocol werden opgesteld. De voorzitter verstrekt de nodige toelichtingen bij deze verslagen en benadrukt nogmaals de draagwijdte van een inbreng van een algemeenheid om niet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

b) Goedkeuring van de inbreng om niet.

Het bestuursorgaan bijgestaan door Mertens, Dewaele, Achten en C° Bedrijfsrevisoren BVBA, vertegenwoordigd door de heer Frans Dewaele, Bedrijfsrevisor-zaakvoerder, aangeduid door de raad van bestuur heeft een verslag opgesteld over het fusievoorstel.

Het verslag van de revisor (mede namens het bestuursorgaan) besluit met de volgende bewoordingen: '7. Besluit De fusie door opslorping van WZC Sint-Vincentius Kalmthout vzw (0410.923.276) door

GZA vzw (0426.651.017) gebeurt door middel van een inbreng in nature aom nier van de algemeenheid van de vereniging WZC Sint-Vincentius Kalmthout. De kristaldatum is vastgelegd op 1 januari 2014. Op basis van de gedetailleerde beschrijvingen, waarderingen en van de door ons uitgeoefende controles, kunnen we volgende besluiten formuleren: - dat de verrichtingen werden nagezien overeenkomstig de contmlenormen van het Instituut der Bedriffsrevisoren inzake een inbreng in nature en dat de inbrenger en ovememer van de vereniging verantwoordelijk zijn voor de waardering van de over te dragen bestanddelen en voor de bepaling van de vergoeding "om nier van de inbreng in nature;

dat de beschrijving van de te verwerven bestanddelen beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid;

dat de voor de inbreng in nature door partijen weerhouden waarderingscriteria bedrijfseconomisch verantwoord zijn en leiden tot een inbrengwaarde of netto actief bepaald op 31 december 2012 ad 3.571.980 Euro De waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, komen tenminste overeen met de bednjfseconomische waarde van de bestanddelen rekening houden met het besloten karakter van de fusietransactie zodat de inbreng niet is overgewaardeerd. Er worden geen andere bijzondere voordelen gegeven aan de inbrengende vereniging.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Zandhoven, 4 oktober 2013 Mertens, Dewaele, Achten & C° Bedrijfsrevisoren VA vertegenwoordigd door Frans Dewaele Bedriffsrevisor zaakvoerder"

De algemene vergadering ontslaat eenparig de voorzitter van lezing te geven van de verslagen van de raad van bestuur en van bedrijfsrevisor daar elke aanwezig lid erkent een exemplaar van die verslagen te hebben gekregen en er kennis van te hebben genomen.

Een exemplaar van deze verslagen zal terzelfdertijd met een uitgifte van onderhavig proces-verbaal neergelegd worden op de bevoegde griffe van de rechtbank van koophandel.

Aanvaarding inbreng om nid

Na kennisname van voormelde verslagen en mogelijkheid tot vraagstelling besluit de algemene vergadering unaniem het voorstel tot inbreng om niet van de algemeenheid van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout, met zetel te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 81 en ondememingsnummer 0410.923.276 in de VZW GZA, met zetel te 2610 Wilrijk, Oosterveldlaan 22 en ondememingsnummer 0428.651.017 conform artikel 58 VZW wet juncto artikel 670, lid 2W. Venn. en 770 W.Venn goed te keuren en dit per 1 januari 2014.

De vergadering besluit tot inbreng om niet van de algemeenheid conform het voornoemde fusievoorstel, waarbij het gehele vermogen van de inbrengende vereniging als gevolg van het voorgaande, overgaat op de verkrijgende vereniging. Aile verrichtingen die na deze datum zijn verricht op naam of voor rekening van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout worden geacht voor naam en voor rekening van de VZW GZA te zijn gebeurd.

Deze beslissing tot fusie zal slechts gevolgen hebben vanaf het ogenblik van het nemen, door de algemene vergadering van zowel de inbrengende ais de verkrijgende vereniging, van overeenstemmende besluiten tot een inbreng om niet van een algemeenheid van activa en passive in het vermogen van de inbrengende vereniging naar de verkrijgende vereniging van de statutenwijzigingen die uit de fusie voortvloeien overeenkomstig artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen en de aanvaarding van de inbreng om niet door de raad van bestuur van de overnemende vereniging.

De vergadering besluit aldus dat het gehele vermogen van de inbrengende vereniging, zowel de rechten als de verplichtingen, als gevolg van voorgaande inbreng om niet, overgaat op de verkrijgende vereniging.

Alle verrichtingen sinds de datum van één januari tweeduizend veertien door de inbrengende vereniging gedaan, komen voor rekening van de verkrijgende vereniging, en de sindsdien verworven resultaten zullen in de rekeningen van de verkrijgende vereniging geboekt worden.

c. De vergadering stelt vast, dat geen enkel bijzonder voordeel toegekend is aan de leden van de bestuursorganen van enerzijds de verkrijgende vereniging en anderzijds de inbrengende vereniging.

d. De verkrijgende vereniging zal tevens eigenaar zijn van alle lichamelijke en onlichamelijke bestanddelen en zal, zonder dat hieruit novatie kan voortvloeien, in de plaats gesteld worden in aile overgedragen rechten, overeenkomsten, schuldvorderingen en schulden, te rekenen vanaf één januari 2014.

e. De verkrijgende vereniging zal de overgemaakte goederen in haar patrimonium vinden in de staat waarin zij zich nu bevinden zonder enig verhaal te kunnen uitoefenen tegen de inbrengende vereniging voor welke reden dan ook, meer bepaald gebreken in de bouw, het gebruik of slechte staat van het materiaal, de inrichting, het gereedschap en de roerende voorwerpen, dwaling omtrent de omschrijving en de inhoud, insolvabiliteit van de schuldenaars. De schulden en schuldvorderingen van de inbrengende vereniging zullen van rechtswege overgaan op de verkrijgende vereniging, die in dat opzicht, zonder dat hieruit schuldvernieuwing voortvloeit, in de plaats zal zijn gesteld in de rechten en verplichtingen en zekerheden van de inbrengende vereniging.

f. De overdracht van het vermogen zal op algemene wijze bevatten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

IvSOD 2.2

- alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, administratieve verhalen, voordelen uit eventuele lopende onteigeningen, persoonlijke waarborgen en waarborgen waarvan om welke reden dan ook de inbrengende vereniging tegenover aile derden, hierin begrepen de openbare Administraties, geniet of titularis is; - de last van het ganse passief van de inbrengende vereniging tegenover derden, hierin begrepen het passief later voortvloeiend uit verplichtingen aangegaan voor de datum van onderhavige notulen, alsook de uitvoering van elle verplichtingen van de inbrengende vereniging tegenover elke derde, om welke reden dan ook;

- de archieven en boekhoudkundige documenten betreffende het overgedragen vermogen, met last voor de verkrijgende verenigingen om ze te bewaren.

PRO FISCO

Pro fisco verklaart de vergadering dat de artikels 117 § 1 en 120 alinea 3 van het Wetboek van registratierechten, artikel 211 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen en 11 van het B.T.W.-wetboek van toepassing zijn op de verrichtingen in deze.

2. Ontbinding en vereffening van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in één beweging. Volgende beslissingen worden genomen onder opschortende voorwaarde van goedkeurng van de fusie in continuïteit conform de fusievoorstellen hiervcor vermeld door de VZW GZA.

a) Beslissing tot ontbinding.

De algemene vergadering beslist bij eenparigheid van stemmen om de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout, met zetel te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 81 en ondememingsnummer 0410.923.276 vrijwillig te ontbinden,

De leden zijn het erover eens dat na de beslissing tot inbreng van de algemeenheid om niet per 1 januari 2014 de voortzetting van de voormelde VZW geen zin meer heeft.

De algemene vergadering verleent kwijting en ontslag aan de bestuurders van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout te weten:

-De Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Etienne Mules, met maatschappelijke zetel te 9402 Meerbeke (Ninove) Tenbergkets 1, ondernemingsnummer 477.020.957 , opgericht bij akte verleden voor notaris Dirk Van Haesebrouck te Kortrijk  Aalbeke op vijfentwintig februari tweeduizend en twee, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad onder nummer 2002-03-20 / 112, hier vertegenwoordigd door haar statutaire zaakvoerder, de heer WAUTERS Etienne Arthur, wonende te 9402 Meerbeke (Ninove) Tenbergkets 1, welke tevens optreedt als vast vertegenwoordiger

-de heer DECLERCK Jan Karel Emile, geboren te Brugge op tien mei negentienhonderd eenenvijftig, wonende te 3140 Keerbergen, Egelweg 2;

-de heer WILLEMSEN Alfons wonende te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 25rijksregistemummer 33121712545 -de heer DERIJCKE Luc Modeste Marie Ghislain, geboren te Kuume op achttien april negentienhonderd veertig, rijksregisternummer 40.04.18-123.11, wonende te 2920 Kalmthout, Lindendreef 225, Mevrouw JESPERS Josepha;, wonende te 2920 Kalmthout, Kastanjedreef 42, rijksregistemummer 42102618485

-de heer BODEN Willy wonende te 2920 Kalmthout, Voetbooglaan 18 rijksregistemummer 43102315531

-Mevrouw MESKENS Josée, wonende te 2170 Merksem, Moeshofstraat 138 rijksregistemummer 44012438421

- de heer VAN OOTEGHEM Koen, wonende te 2920 Kalmthout, Groene Weg 38 rijksregisternummer 59091440193 -Mevrouw JESPERS Josepha geboren te Antwerpen op 26/1011942,Kastanjedreef 42 2920 Kalmthout

Vaststelling netto-vermogen.

Aangezien door de inbreng van de algemeenheid om niet per 1 januari 2014 van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout in de VZW GZA (inclusief aile verrichtingen die nadien gebeurden), de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout heden geen lopende contractuele verplichtingen meer heeft, geen schulden meer heeft, noch schuldvorderingen en het netto-actief eenvoudig en onmiddellijk door de algemene vergadering kan worden vastgesteld beslist de algemene vergadering unaniem om geen vereffenaar aan te stellen.

De algemene vergadering stelt vast dat het netto-vermogen van de VZW thans door de volledige overdracht hieraan voorafgaand (en onder opschortende voorwaarde als hiervoor bepaald) nui euro bedraagt, waardoor dit bedrag niet bestemd dient te worden.

b) Afsluiting van de vereffening.

Met eenparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering tot afsluiting van de vereffening van de VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout, met zetel te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 81 en ondernemingsnummer 0410.923.276. De vereniging houdt op te bestaan met ingang vanaf heden.

c) Machtiging tot het vervullen verdere formaliteiten

De algemene vergadering verleent alle bevoegdheden aan de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Etienne Wauters, met maatschappelijke zetel te 9402 Meerbeke (Ninove) Tenbergkets 1, met ondernemingsnummer 477.020.957, opgericht bij akte verleden voor notaris Dirk Van Haesebrouck te Kortrijk - Aalbeke op vijfentwintig februari tweeduizend en twee, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad onder nummer 2002-03-20 /112, vertegenwoordigd door haar statutaire zaakvoerder en vast vertegenwoordiger, de heer WAUTERS Etienne Arthur, (identiteitskaartnummer 590 101897516), wonende te 9402 Meerbeke (Ninove) Tenbergkets 1, tot deze benoemd bij de oprichting., afgevaardigd bestuurder, hier aanwezig en die aanvaardt, teneinde de opgeslorpte vereniging te vertegenwoordigen in de bewerkingen van de fusie en om te waken over het verloop van de overdrachtsbewerkingen naar de overnemende vereniging betreffende de inschrijving van de verschillende elementen van het actief en passief vermogen van de inbrengende vereniging op hun boekhoudkundige waarde op eenendertig december tweeduizend en

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

twaalf in de boekhouding van de ovennemende vereniging.

Bij deze overdracht ten gevolge van de fusie, zijn de bestuurders hierboven aangeduid ook nog gemachtigd om:

- de hypotheekbewaarder te ontslaan om ambtshalve inschrijving te nemen; aile zakelijke rechten, voorrechten,

ontbindende rechtsvorderingen te verzekeren, opheffing te verlenen " met of zonder betaling van alle bevoorrechte of

hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, verzet of andere beletselen;

- de inbrengende vereniging in de plaats te stellen van elle verbeterende of aanvullende akten en in geval van vergissing of

vergetelheid in de opsomming van de overgedragen goederen door middel van algemene vermogensoverdracht

tengevolge de inbreng om niet, zoals ze zullen worden vermeld in het proces-verbaal van de algemene vergadering van de

overnemende vereniging.

- alle formaliteiten te vervullen ln het ondememingsregister en bij de B,T.W.;

- onder hun verantwoordelijkheid en voor bijzonder en welbepaalde opdrachten, een bepaald deel van hun bevoegdheid

afvaardigen zoals zij dat bepalen en voor de door hen vastgelegde duur.

d) De algemene vergadering geeft verder aan de notaris de volmacht om deze akte van vaststelling van de inbreng van

de algemeenheid neer te leggen op de griffie van de rechtbank en te laten publiceren in het Belgisch Staatsblad.

De boeken en bescheiden van de vereniging zullen gedurende de wettelijk bepaalde termijnen bewaard worden op de

maatschappelijke zetel van de VZW GZA, met name Oosterveldlaan 22, 2610 Wilrijk.

Al de voormelde beslissingen werden ieder afzonderlijk genomen met eenparigheid van stemmen.

Vermits de agenda afgehandeld is, wordt de vergadering opgeheven om achttien uur vijftien.

Voor ontledend uittreksei, (get) notaris Dirk Sloop

-mede neergelegd afschrift met aanwezigheidslijst

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/08/2013
ÿþOp de laatste Dlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0410.923.276

Benaming

(voluit) : vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout

(verkort): WZC Sint-Vincentius

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kapellensteenweg 81, 2920 Kalmthout

Onderwerp akte ; Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering d.d. 26.06.2013

her benoeming bestuurder

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering d.d. 26.06.2013

4e beslissieérolming bestuurder

De Algemene Vergadering beslist met eenparigheid van stemmen, voor een mandaat van 3 jaar, als

bestuurder te herbenoemen:

" de heer Willy Boden, geboren te Kalmthout op 23.10.1943 en wonende Voetbooglaan 18 te 2920 Kalmthout.

voor eensluidend afschrift

E. Wauters bvba

Afgevaardigd bestuurder

Bijgevoegd verslag Algemene Vergadering d.d. 26.06.2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

V beh aa Bel Staa

D11

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

r .M3'nn~},.,

KOCáPHFuM]EL

2 G -137- 'a3

ANTWERPEN

rune

na neerlegging van de akte t

MOD 2.2

08/05/2013
ÿþ MOD 2.2

~ RAt~;~ !~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK

KOOPHANDEL

~._

2 6 -04- 2013

ANTehiE1IiqPEN

Ondernemingsnr : 0410.923.276

Benaming

(voluit) : WOON-EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS KALMTHOUT

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapellensteenweg 81 -2920 Kalmthout

Onderwerp akte : voorstel inbreng om niet door de overdragende VZW in de ontvangende

VZW

Het blijkt uit een akte verleden op 27 maart 2013 dat voor mij, Dirk STOOP, notaris te Antwerpen; (Linkeroever), optredende voor de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap: met Beperkte aansprakelijkheid Notaris Dirk Stoop, ondememingsnummer 899.286.109,

Is bijeengekomen de Raad van Bestuur van de vereniging zonder winstoogmerk WOON-EN? ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS KALMTHOUT, met zetel te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 81.ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0410.923.276 en onderworpen aan de B.T.W., onder nummer BE 0410.923.276, opgericht bij onderhandse akte op 16 mei 1927, onder de benaming 'Florent; Standaert Gesticht', bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 9 juni 1927 onder nummer 414. Waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd zijn door een beslissing van de algemene vergadering van; 12 november 2012, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 7 januari 2013 onder nummer' 13004212.

Toelichting door de voorzitter

De voorzitter zet uiteen en verzoekt de ondergetekende notaris bij akte vast te stellen:

Tussen de onderscheiden Verenigingen Zonder Wistoogmerk 'Woon-en Zorgcentrum Sint-Vincentius; Kalmthout" en de vereniging zonder winstoogmerk "VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK; GASTHUISZUSTERS ANTWERPEN" (Vereniging Zonder Winstoogmerk GasthuisZusters Antwerpen) in het kort "VZW GZA", met maatschappelijke zetel te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Sint Augustinuslaan 20, ingeschreven' in de Kruispuntbank der Ondernemingen onder nummer 0428.651.017 werden reeds geruime tijd contacten onderhouden en besprekingen gevoegd met betrekking tot de mogelijke fusie door inbreng om niet van de: algemeenheid van de vermogensbestanddelen van de Vereniging Zonder Winstoogmerk Woon-en Zorgcentrum: Sint-Vincentius Kalmthout in de Vereniging Zonder Winstoogmerk VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK , GASTHUISZUSTERS ANTWERPEN.

Hieme zal de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Woon-en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout" ook genoemd worden de `overdragende vereniging of VZW' en de Vereniging Zonder Winstoogmerk "VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GASTHUISZUSTERS ANTWERPEN" ook genoemd worden 'de ontvangende vereniging of VZW ;

A. Dat deze vergadering van de raad van bestuur werd bijeengeroepen met de volgende agenda: -kennisname van de inhoud van de gevoerde besprekingen en de voorgestelde besluiten; -vaststellen van een voorstel van inbreng om niet;

B. Dat de bestuurders werden uitgenodigd om aanwezig te zijn

C. de raad van bestuur van heden wordt bijgewoond door acht van de acht bestuurders zodat zij in getal is en geldig kan vergaderen, beraadslagen en besluiten;

De uiteenzetting door de voorzitter wordt door de raad van bestuur als juist erkend. De vergadering stelt vast dat zij geldig is samengesteld en bevoegd is om over de agenda te beraadslagen.

Beraadslaging en besluiten :

EERSTE BESLISSING Vaststelling van een voorstel tot inbreng om niet door de overdragende VZW in de: ontvangende VZW

Artikel I. Gekozen rechtsgrond

Conform de mogelijkheid voorzien door de VZW-wet wordt door de Raad van Bestuur ervoor geopteerd om de inbreng van algemeenheid om niet te doen in continuïteit, conform de procedure voorzien in het Wetboek; van Vennootschappen zoals dit meer in concreto wordt bepaald door artikel 58 van de VZW-Wet, met verwijzing naar artikel 670 tweede lid, artikel 770 Wetboek van Vennootschappen en de artikels waar laatstgenoemde artikel naar verwijst, mits het vervullen van alle wettelijke formaliteiten en de volledige realisatie van overgang

Op de laatste blz. van Luik _a vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge MoD 2.2

zoals hierna gestipuleerd, waarbij de realisatie van de formaliteiten en het vervullen van de voorwaarden moet worden beschouwd als een opschortende voorwaarde.

Artikel Il. Statutaire specialiteit en beheersstructuur

Bij de voorgenomen fusie stellen voormelde fuserende partijen uitdrukkelijk voorop dat de werking van de overdragende VZW in going concern wordt verdergezet door de ontvangende VZW.

Het doel van de ontvangende VZW luidt als volgt in artikel 3 van de statuten:

"§1. De vereniging heeft tot doel initiatieven te nemen in verband met de gezondheidszorg en welzijnszorg, onder meer door het coördineren, steunen, beheren, oprichten, meewerken aan of sturen van gezondheids- en welzijnsvoorzieningen in de breedste zin van het woord, rekening houdend met het christelijk sociaal doel van de vereniging. De vereniging heeft eveneens tot doel woongelegenheden aan te bieden in de meest ruime zin van het woord. Zij kan in dit verband, zonder dat deze opsomming een beperkend karakter zou hebben, initiatieven nemen op het vlak van de logistieke steun, de ter beschikkingstelling van materiële en personele middelen, de uitrusting en het beheer ervan, de belangenverdediging bij alle officiële instanties, de adviesverlening, gerichte samenwerkingsverbanden, de verbetering én verhoging van de kwaliteit, de doelmatigheid en doeltreffendheid van het beleid en de organisatie van de voorzieningen en woongelegenheden. Kortom, door het stellen van alle daden die een financieel gezonde, toekomstgerichte, toonaangevende en maatschappelijk verantwoorde beleidsvoering van de woongelegenheden en voorzieningen behorende tot de GZA, of zelfs van andere woongelegenheden of welzijns- en gezondheidsvoorzieningen, ais doel hebben.

§2. De vereniging mag aile initiatieven nemen, aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen, kortom alle rechtshandelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Specifiek tot het beoogde doel behoort ook het invoeren uit het buitenland van producten of apparaten, nodig of bruikbaar voor welzijns- en gezondheidsvoorzieningen, alsook alle daarmee gepaard gaande formaliteiten en verrichtingen.

§3.Gelet op het waardevol patrimonium beoogt de vereniging tevens de instandhouding en de valorisatie van haar gebouwen die rechtstreeks gebruikt worden voor het maatschappelijk doel."

De statuten van de overdragende VZW omschrijven in artikel 4 het doel van de VZW als volgt.

"Art. 4. De vereniging zal geen nijverheids- of handelszaken voeren. Zij zal nooit trachten een stoffelijk voordeel aan haar leden te verschaffen.

De vereniging heeft tot doel en voorwerp de inrichting, de uitbating en het beheer van verzorgingsdiensten en  instellingen in brede zin ten behoeve van de zorg voor ouder wordende personen.

Met het oog op de verwezenlijking van dit doel kan de vereniging alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten zoals ondermeer aile nodige roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel."

De raad besluit dat de statutaire specialiteiten van beide verenigingen compatibel zijn, gezien beide verenigingen in algemene termen tot doel hebben de gezondheids- en welzijnszorg vanuit een Christelijke inspiratie in ruime zin aan te bieden. Daardoor dringt een wijziging van de statutaire specialiteit zich in het kader van deze fusie niet op.

Artikel III. Overdracht/inbreng om niet van algemeenheid  vooropgestelde timing:

13e fuserende rechtspersonen wensen de fusie te laten doorgaan door middel van een fusie door overneming in continuiteit. Deze overname dient te gebeuren door een inbreng om niet van de algemeenheid van de vermogensbestanddelen van de overdragende VZW in de ontvangende VZW

Als kristallisatiedatum, te weten de datum waarop de verrichtingen door de overdragende vereniging boekhoudkundig worden geacht te zijn uitgevoerd voor rekening van de ontvangende vereniging wordt één januari tweeduizend veertien vooropgesteld.

Artikel IV. Inbreng van algemeenheid: in concreto

De overdragende VZW brengt haar algemeenheid in, in de ontvangende VZW. Van rechtswege zal daardoor het geheel van de activa en passiva van de overdragende VZW worden overgedragen aan de ontvangende VZW met in de plaats stelling in aile rechten en verplichtingen van de overdragende VZW zoals ondermeer de overeenkomsten, schuldvorderingen en schulden, met alle verbonden rechten en plichten, met alle belastingen, bijdragen, taksen, verzekeringspremies en -bijdragen, en in het algemeen alle lasten, hierin begrepen de gewone of buitengewone lasten van eigendom, die de overgedragen goederen belasten of zouden belasten en die inherent zijn aan de eigendom of het genot ervan.

De ontvangende VZW zal de overgedragen goederen overnemen in de staat waarin zij zich bij de overdracht bevinden zonder enig verhaal te kunnen uitoefenen tegen de overdragende VZW voor elke reden dan ook, meer bepaald dwaling omtrent de beschrijving en de inhoud, insolvabiliteit van de schuldenaars.

Alle schulden van de overdragende VZW zullen van rechtswege overgaan en worden ingebracht in de ontvangende VZW, die in dat opzicht in de plaats zal zijn gesteld in alle rechten en verplichtingen van de

overdragende VZW. Bijgevolg zal de ontvangende VZW in de plaats worden gesteld van de overdragende VZW voor het ganse passief; zij zal meer bepaald de betaling van de interesten en de terugbetaling van aile

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

overeengekomen en door de vereniging ingebrachte schulden verzekeren, dit alles op de tussen deze laatste en haar schuldeisers overeengekomen vervaldagen.

De ontvangende VZW za! alle transacties, kopen, overeenkomsten en welk danige verbintenissen cok moeten uitvoeren, aangezien alle contracten van de overdragende VZW worden overgedragen zoals deze contracten en verbintenissen zullen bestaan op het ogenblik van de effectieve verwezenlijking van de overdracht.

Alle algemene betwistingen en rechtsvorderingen, gerechtelijk of niet, zowel in hoedanigheid van eiser als verweerder, zullen door de ontvangende VZW worden vervolgd, die hieruit profijt zal trekken of er de nadelige gevolgen van zal dragen.

Alle mogelijke erkenningen (en erkenningsnummers), (voorlopige) vergunningen (..) zullen eveneens aan de ontvangende VZW worden overgedragen.

Alle onroerende goederen en zakelijke rechten eigendom van overdragende VZW zullen op datum van overdracht bij authentieke akte kosteloos overgedragen worden aan de ontvangende VZW.

De werknemers en de bijhorende verplichtingen uit de arbeidsovereenkomsten die bestaan op het tijdstip van de overdracht van de overdragende VZVV zullen ingevolge CAO 32bis automatisch en verplicht door ontvangende VZW worden overgenomen,

Alle andere zaken -- waarvan in algemene termen geen expliciete melding werd gemaakt -- zijn eveneens vervat in de overdracht van het vermogen.

In navolging van de overdracht verbindt overdragende VZW zich er toe om eventuele betalingen en andere ontvangsten die zij nog verwerft na de datum van de overdracht, door te storten naar de ontvangende VZW. Artikel V. Het exploitatiefonds

Overdragende VZW verklaart per één januari tweeduizend veertien over te dragen aan de ontvangende VZW, de roerende goederen, evenals het exploitatierecht van alle erkende ROB-bedden, RVT-bedden en andere in het woonzorgdecreet verankerde woongelegenheden, zoals geformuleerd in de erkenningsverslagen van de bevoegde Overheid met de specifiek toegekende erkenningsnummers. Idem wat betreft de toegekende voorafgaande vergunningen.

Het betreft het volledige exploitatiefonds, inclusief (en zonder limitatief te zijn) kasgelden, uitrusting, apparatuur, meubilering, vorderingen en schulden. Dit exploitatiefonds wordt door overdragende VZW reeds gedetailleerd omschreven in het omstandig schriftelijk verslag zoals bedoeld in artikel 111.3,

Na de opmaak van dit omstandig schriftelijk verslag verbindt de overdragende VZW zich ertoe enkel nog daden van dagelijks bestuur te stellen, zijnde alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die wegens hun minder belang en wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen het optreden noodzakelijk maken. Dit om te vermijden dat er tussen de datum waarop het omstandig verslag werd opgesteld en datum van de effectieve juridische overgang nog belangrijke beslissingen worden genomen die een belangrijke invloed kunnen hebben op de werking van de ontvangende VZW. Van deze bepalingen kan in onderling overleg tussen OVERDRAGENDE VZW en ONTVANGENDE VZW worden afgeweken,

Het definitieve exploitatiefonds dat in januari 2014 wordt overgedragen is datgene dat bij overdragende VZW aanwezig is op eenendertig december tweeduizend dertien en zoals zal blijken uit de eindbalans, die door overdragende VZW zal worden opgemaakt en door de bedrijfsrevisor voor getrouw en volledig moet worden geattesteerd.

De overgedragen roerende goederen bevinden zich in de lokalisaties van het onroerend patrimonium van de overdragende VZW, zoals opgelijst in artikel VI (overdracht onroerende eigendom/zakelijke rechten), en zijn welbekend aan de overnemende VZW, aan wie ze overgedragen worden onder waarborgen als naar echte en zonder waarborg van de staat waarin ze zich bevinden, en alles op risico van de overnemende VZW.

De ontvangende VZW zal eveneens per één januari tweeduizend veertien aile verplichtingen, engagementen en contracten en inzonderheid dienstcontracten afgesloten door de overdragende VZW voor de exploitatie van diens voorziening(en), overnemen en naleven ter volledige ontlasting van de overdragende VZW.

De ontvangende VZW engageert zich per één januari tweeduizend veertien ten opzichte van de subsidiërende en toezichthoudende overheden aile rechten en plichten op te nemen verbonden aan alle erkenningbesluiten, convenanten, subsidieregelingen, vergunningen en overeenkomsten van welke aard ook aangegaan door en van toepassing op de overdragende VZV11.

De ontvangende VZW engageert zich per 1 Januari 2014 ten opzichte van de subsidiërende en toezichthoudende overheden aile rechten en plichten op te nemen verbonden aan alle erkenningsbesluiten, convenanten, subsidieregelingen, vergunningen en overeenkomsten van welke aard ook aangegaan door en van toepassing op de overdragende VZW.

De ontvangende VZW zal per 1 januari 2014 alle financiële en andere verbintenissen, met inbegrip van de lopende rechtsgedingen van de overdragende VZW, zowel met betrekking tot het overgedragen exploitatiefonds, zoals deze zal blijken uit de hiervoor vermelde eindbalans of buiten balans, op zich nemen en de terugbetaling en de kosten ervan stipt voldoen voor rekening van de overdragende VZW.

Artikel VI. Overdracht/inbreng om niet van onroerende eigendommen en zakelijke rechten.

In het kader van voorliggende inbreng om niet van de algemeenheid van de overdragende VZW worden alle onroerende goederen en zakelijke rechten eigendom van overdragende VZW per één januari tweeduizend veertien eveneens bij authentieke akte overgedragen aan de ontvangende VZW.

Artikel VI I. Overdracht van de aan de exploitatie verbonden medewerkers

Conform de voorwaarden opgenomen in de Collectieve Arbeidsovereenkomst nr. 32bis van de Nationale Arbeidsraad wordt het personeel verbonden met een arbeidsovereenkomst met overdragende VZW met ingang

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

van één januari tweeduizend veertien en behoud van rechten en plichten overgedragen aan de ontvangende VZW.

De ontvangende VZW zal eveneens met ingang van één januari tweeduizend veertien alle gedocumenteerde verplichtingen, contracten en inzonderheid contracten met zelfstandige medewerkers, afgesloten door overdragende VZW, overnemen en naleven ter volledige ontlasting van overdragende VZW.

Artikel VIII. Ontbinding

De overdragende VZW stelt heden voorop om samen met de beslissing tot vaststelling van de inbreng door diens algemene vergadering in januari 2014, de ontbinding zonder vereffening van de overdragende VZW formeel vast te stellen. Ook deze ontbinding maakt voor de ontvangende VZW een opschortende voorwaarde uit.

AI de voormelde beslissingen werden ieder afzonderlijk genomen met eenparigheid van stemmen.

Vermits de agenda afgehandeld is, wordt de vergadering opgeheven om vijftien uur.

Voor ontledend uittreksel, (get) notaris Dirk Stoop

-mede neergelegd afschrift

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r ti` I Voor-

behouden

aan het Belgisch

Staatsblad

4\./7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2013 - Annexes du Moniteur belge



25/02/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

iIII1.111j1111311111111111~~u~u

1 33216<

i

III

Neerpleed for

~d te Ant~erp ~K~pst~r~

van ~`Gop~iail

13 FEB, 2013

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

0410.923.276

vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout

WZC Sint-Vincentius

Vereniging zonder Winstoogmerk

Kapellensteenweg 81, 2920 Kalmthout

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering d.d. 30.01.2013

- bekrachtiging fusieprotocol door overname tussen vzw WZC Sint Vincentius en vzw

GasthuisZusters Antwerpen (vzw GZA)

- herbenoeming bestuurders

Ondernemingsnr ; Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

Uittreksel uit het verslag van de Algemene Vergadering d.d. 30.012013

2e beslissing

Bij wijze van inleiding wordt verwezen naar de op 25 oktober 2012 afgesloten principe-overeenkomst tussen de vzw WZC Sint-Vincentius en de vzw GZA inzake de fusie door overname van vzw WZC Sint-Vincentius door vzw GasthuisZusters Antwerpen,

De principe-overeenkomst legt hiertoe de eerste basisprincipes vast.

De basisprincipes worden verder uitgewerkt in het fusieprotocol vzw WZC Sint-Vincentius en vzw GasthuisZusters Antwerpen. Dit fusieprotocol werd door de raden van bestuur op respectievelijk 13.12.2012 (WZC Sint-Vincentius) en 19.12.2012 (GZA) goedgekeurd en werd ter kennisname als bijlage samen met de agenda van deze Algemene Vergadering aan de leden verzonden.

De Algemene Vergadering onderzoekt dit fusieprotocol. De voorzitter verstrekt de nodige toelichtingen en benadrukt dat in dit fusieprotocol wordt besloten de fusie door overname concreet te laten doorgaan door een inbreng van algemeenheid om niet door de overdragende vzw WZC Sint-Vincentius in de vzw GZA en dit conform de wettelijke bepalingen van artikel 58 VZW-wet juncto artikel 670 lid 2 en artikel 770 W.Venn. en dit per 1 januari 2014, Dit heeft tot gevolg dat van rechtswege het geheel van alle activa en passiva, waaronder ook het onroerend patrimonium, vanaf 1 januari 2014 van de overdragende vzw WZC Sint-Vincentius in de vzw GZA zal overgaan.

Na kennisname van het fusieprotocol en de mogelijkheid tot vraagstelling besluit de Algemene Vergadering unaniem om het fusieprotocol zoals goedgekeurd door de raad van bestuur te bekrachtigen.

3e beslissing

De Algemene Vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen, te herbenoemen als bestuurder voor 1

termijn:

" de heer Derijcke Luc, geboren te Kuume op18.04.1940 en wonende Lindedreef 22 te 2920 Kalmthout;

" Mevrouw Jespers Josepha, geboren te Antwerpen op 26.10.1942 en wonende Kastanjedreef 42 te 2920 Kalmthout;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

,,f

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

r

" Mevrouw Meskens Jasée, geboren te Opwijk op 24.01.1944 en wonende Moeshofstraat 138 te 2170 Merksein;

" de heer Van Ooteghem Koen, geboren te Gent op 14.09.1959 en wonende Groene Weg 38 te 2920 Kalmthout;

" de heer Willemsen Alfons, geboren te Kalmthout op 17.12.1933 en wonende Kapellensteenweg 71 te 2920 Kalmthout.

voor eensluidend afschrift

E. Wauters bvba

Afgevaardigd bestuurder

Bijgevoegd verslag Algemene Vergadering d.d. 30.01.2013

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

-

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

29/01/2013
ÿþOp de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : (verkort) : Rechtsvorm Zetel Onderwerp akte :

vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout WZC Sint-Vincentius

Vereniging zonder Winstoogmerk

Kapellensteenweg 81, 2920 Kalmthout

uittreksels uit het verslag van de vergadering van de Raad van Bestuur d.d. 13.12.2012

- benoeming afgevaardigd bestuurder

0410.923.216

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Uittreksels uit het verslag van de vergadering van de Raad van Bestuur d.d. 13.12.2012

ln eerste instantie licht Willeke Dijkhoffz, juriste GZA, de tekst "Fusieprotocol WZC Sint-Vincentius & GasthuisZusters Antwerpen" toe. De tekst is vooraf aan iedereen bezorgd. Hij wordt als bijlage aan dit verslag toegevoegd. De vergadering keurt het protocol unaniem goed. Het dient ook goedgekeurd te worden door de Raad van Bestuur van GZA.

De goedkeuring impliceert onder meer dat de afgevaardigd bestuurder van GZA, nu met name Etienne Wauters bvba met maatschappelijke zetel Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke (Ninove), vertegenwoordigd door Wauters Etienne, geboren te Ninove op 15.02.1954 en wonende Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke (Ninove), ook zal functioneren als afgevaardigd bestuurder van onze vzw. Deze benoeming wordt expliciet bevestigd door de Raad van Bestuur.

voor eensluidend afschrift

Luc Derijcke Alfons Willemsen

Voorzitter ondervoorzitter

litGHTl'TiNir

4 KOOPHANDEL

1 Ji -01- 2013

ANTVeVIPEN

A

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

07/01/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

e

RECHTSANK KOOPHANDEL

2tt-12-21312

MEM§

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : (verkort) : Rechtsvorm : Zetel :

Onderwerp akte

"

ANrINVERPEN

0410.923.276

vzw Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout WZC Sint-Vincentius

Vereniging zonder Winstoogmerk

Kapellensteenweg 81, 2920 Kalmthout

: uittreksels uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d 12.11.2012

- bekrachtiging principe-overeenkomst tot fusie door overname tussen WZC Sint-Vincentius en vzw GatshuisZusters Antwerpen (vzw GZA)

- ontslag bestuurders

- benoeming bestuurders

- statutenwijziging (artikel 28)

- benoeming leden Algemene Vergadering (leden Algemene Vergadering GZA)

- tekst gecoördineerde statuten

Uittreksels uit het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d.. 12,11.2012

2e beslissing

De Algemene Vergadering aanvaardt met eenparigheid van stemmen het ontslag als bestuurder van de

heren

" Beyers Franciscus, wonende Bezemheidelaan 16a te 2920 Kalmthout,

" Van den Broeck Robert, wonende Baillet latourlei 95 te 2930 Brasschaat,

" De Smet Johan, wonende Jos Craeybeckxlaan 16 te 2180 Ekeren.

3e beslissing

De Algemene Vergadering beslist met eenparigheid van stemmen, voor een mandaat van 4 jaar, als

bestuurders te benoemen:

" Etienne Wauters bvba met maatschappelijke zetel te 9402 Meerbeke (Ninove), Tenbergkets 1, vertegenwoordigd door Wauters Etienne, geboren te Ninove op 15.02.1954 en wonende Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke (Ninove),

" Declerck Jan Karel Emile, geboren te Brugge op 10.05.1951 en wonende Egelweg 2 te 3140 Keerbergen.

4e beslissing

M.b.t. de wijziging van de statuten beslist de Algemene Vergadering met eenparigheid van stemmen het

volgende:

De huidige tekst van

Artikel 28: "De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur delegeren aan één of meerdere personen, al dan

niet bestuurder. Zij bepaalt de modaliteiten van deze overdracht van bevoegdheden."

wordt integraal vervangen door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

NpOD 2.2

Artikel 28: "De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur overdragen aan een afgevaardigd bestuurder. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid voor onbepaalde duur.

Het dagelijks bestuur omvat alle handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de Raad van Bestuur zelf niet rechtvaardigen. Binnen deze bevoegdheid kan de afgevaardigd bestuurder de vzw alleen in en buiten rechte vertegenwoordigen."

5e beslissing

Met eenparigheid van stemmen beslist de Algemene Vergadering bovendien te benoemen als leden van de

Algemene Vergadering (zijnde alle leden van de VZW GasthuisZusters Antwerpen (vzw GZA)):

" vzw Gasthuiszusters van Antwerpen, met maatschappelijke zetel Lokkaardstraat 12 te 2018 Antwerpen,

" vzw Gezondheidszorg, met maatschappelijke zetel Sint-Vincentiusstraat 20 te 2018 Antwerpen,

" Adam Jan, geboren te Brugge op 08.08.1962 en wonende Asbroeklaan 26 te 2900 Schoten,

" Aerts Bruno, geboren te Deume op 04.03.1967 en wonende Rodestraat 39 bus 3A te 2000 Antwerpen,

" Annicg Charles, geboren te Berchem (0. VI.) op 09.02.1928 en wonende Kamerijklaan 4 te 1700 Dilbeek,

" Beeckmans de Westmeerbeeck Martine, geboren te Antwerpen op 19.08.1946 en wonende Edelweisslaan 15 te 3080 Tervuren,

" Bertrand Luc, geboren te Leopoldstad op 14.02.1951 en wonende Gouvernementsweg 67 te 1150 Sint-Pieters-Woluwe,

" Borghys Albert, geboren te Lippelo op 22.12.1939 en wonende Beekboshoek 29 te 2550 Kontich,

" Cantillon Bea, geboren te Mortsel op 06.12.1956 en wonende Bloemenlei 38 te 2640 Mortsel,

" Cardyn Frans, geboren te Leuven op 01.01.1944 en wonende Sint-Theresiastraat 23 te 2600 Berchem,

" Collen Michel, geboren te St.-Agatha-Berchem op 10.09.1939 en wonende Prins Boudewijnlaan 321 bus 8 te 2650 Edegem,

" Costermans Eduard, geboren te Essen op 18.04.1942 en wonende Ravenstraat 98 te 3000 Leuven,

" De Corte Georges, geboren te Brugge op 21.01.1940 en wonende Ter Elststraat 106 te 2650 Edegem,

" De Groof Mia, geboren te Wilrijk op 23.11.1953 en wonende Sneeuwbestaan 1 te 2610 Wilrijk,

" De Meyer Wivina, geboren te Aalst op 13.12.1943 en wonende Monnikendreef 7 te 2940 Zoersel,

" De Wolf Etienne, geboren te Sint-Niklaas op 09.07.1934 en wonende Churchilllaan 72/bus 7 te 2900 Schoten,

" Engels Jan, geboren te Wilrijk op 11.12.1954 en wonende Ijzernatieloft, Stijfselrui 1 te 2000 Antwerpen,

" Goslain Marie-Christiane, geboren te Sint-Niklaas op 01.05.1944 en wonende Kapucijnenvoer 22 te 3000 Leuven,

" le Grelle Daniel, geboren te Wilrijk op 20.07.1922 en wonende Reigershof, Bosdreef 1 te 2040 Antwerpen,

" Mathot Filip, geboren te Antwerpen op 23.04.1976 en wonende Wielewaalstraat 10 te 2610 Wilrijk,

" Mathot Walter, geboren te Antwerpen op 12.11.1931 en wonende Sint-Jacobsmarkt 56 te 2000 Antwerpen,

" Nys Alfons, geboren te Leuven op 01.09.1927 en wonende Oosterveldlaan 44 te 2610 Wilrijk,

" Reyns Cari, geboren te Antwerpen op 12.12.1946 en wonende Ertbruggestraat 18 te 2110 Wijnegem,

" Schreyen Willy, geboren te Oosterzele op 30.09.1942 en wonende Ravenstraat 98 te 3000 Leuven,

" Sebreghts Hugo, geboren te Brecht op 30.01.1947 en wonende Zeedijk 409/bus 103 te 8670 Koksijde/Oostduinkerke, voorzitter

" Stouten Hendrik, geboren te Rekkem op 13.01.1922 en Prosperdreef 9 te 3054 Vaatbeek,

" Suykerbuyk Herman, geboren te Kapellen op 05.01.1934 en wonende Nieuwstraat 26 te 2910 Essen, -Van den Berghe Paul, geboren te Geraardsbergen op 07.01.1933 en wonende Lokkaardstraat 12 te 2018 Antwerpen,

" Van der Straten Patrick, geboren te Wilrijk op 01.07.1956 en wonende Ruytenburgstraat 19 te 2600 Berchem,

" Vanholder Michel, geboren te Mechelen op 13.07.1948 en wonende Zemstlaan 190 te 2800 Mechelen,

" Van Oevelen Guido, geboren te Essen op 06.01.1950 en wonende Blijde Inkomststraat 31d/bus 15 te 3000

Leuven,

-Van Schil Karine, geboren te Antwerpen op 05.04.1958 en wonende Hallebaan 78 te 2980 Zoersel,

-van Vooren Theo, geboren te Antwerpen op 12.09.1937 en wonende Sint-Michielskaai 7/bus 5 te 2000

Antwerpen,

" Verboven Henri, geboren te Paal op 18.03.1944 en wonende Sint-Bemardsstraat 95 te 2531 Vremde,

-Verstreken Antoon, geboren te Lier op 23.12.1932 en wonende A. Coolsstraat 16 te 2020 Antwerpen,

" Viaeminck Michiel, geboren te Wilrijk op 25.10.1952 en wonende Harmoniestraat 26 te 2018 Antwerpen, -Wouters Etienne, geboren te Ninove op 15.02.1954 en wonende Tenbergkets 1 te 9402 Meerbeke (Ninove),

I

lUioD 2.2

Op de laatste blz. van t_esiV. B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

" Wellens Paul, geboren te Antwerpen op 14.011928 en wonende Lange Noordstraat 1 te 2000 Antwerpen.

í

,Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Alfons Willemsen

ondervoorzitter

Bijlagen-Wi-het- Belgise-h Staatsblad---07f0-1/2ai3 _A-nnexes-ûu Miiuituû"r ééééééé

voor eensluidend afschrift

Luc Derijcke

Voorzitter

19/12/2012
ÿþ MOo 2.2

A

IME1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



RECHTBANK KOOPHANDEL

1. 0 -12- 2012

AN~~~PEN

.....

Ondernemingsnr: 0410.923.276

Benaming

(voluit) : Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; 292D KALMTH013T KAFELLENSTEENWEG 81

Onderwerp akte :

Tekshiet mandaat van de heer Willy Boden; Voetbooglaan 18 2920 Kalmthout RR:4310237M1106127BEL

wordt verlengd niet 1 termijn.

Mevrouw Neys Liliane; Groene weg 3; 2920 Kalmthout RR:4308184F11060136e1 neemt ontslag uit de RvB

en de Alg. Verg. VANAF 25/06/2012

~ Je3t~l ~ tA\Z4LILe_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

07/06/2012
ÿþ M00 2.0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" iaioaiea*

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van. KaapI Wdd arp ome* 9

Griffie 2 9 MEI 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0410.923.276

Benaming

(voluit) : Woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapellensteenweg 81; 2920 Kalmthout

Voorwerp akte : herbenoeming commissaris - vervanging vast vertegenwoordiger

De bedrijfsrevisor BDO Atrio CVBA wordt aangesteld voor de volgende 3 jaren. (lopende tot 2014. BDO wordt vertegenwoordigd door dhr

f3oo~l

,~.cê (te,

étzeees te a.. i)zeA. /,7)7,, .zes

Op de laatste biz, van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

`Verso : Naam en handtekening.

08/03/2012
ÿþ M0D 2.2

icelf5'. ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" izosaeso*

RECFM:ANK

KOOPHANDEL

2092

ANï`li1l~I~~EF~

Ondernemingsnr : 410.923.276

Benaming

(voluit) : VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout (verkort) : WZC Sint-Vincentius

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kapellensteenweg 81; 2920 Kalmthout

Onderwerp akte : Aanpassing statuten.

VZW Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius Kalmthout

Kapellensteenweg 81

2920 Kalmthout

Ondernemingsnummer: 410.923.276.

STATUTEN

TITEL I  Benaming, zetel, duur, doel, oprichting.

Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW Woon- en Zorgcentrum Sint Vincentius Kalmthout, verkort WZC Sint-Vincentius.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzve, en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2: De vereniging heeft haar zetel te 2920 Kalmthout, Kapellensteenweg 81 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel van de vereniging zal kunnen worden overgebracht naar een andere plaats in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen bij beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 4: De vereniging zal geen nijverheids- of handelszaken voeren. Zij zal nooit trachten een stoffelijk voordeel aan haar leden te verschaffen.

De vereniging heeft tot doel en voorwerp de inrichting, de uitbating en het beheer van verzorgingsdiensten en -instellingen in brede zin ten behoeve van de zorg voor ouder wordende personen.

Met het oog op de verwezenlijking van dit doel kan de vereniging alle daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten zoals ondermeer alle nodige roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 5; De vereniging werd opgericht op 0910611927, onder de benaming 'Florent Standaert-gesticht'

TITEL Il -- Toetreding, uittreding, uitsluiting van leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen 1 ',

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Artikel 6: De vereniging bestaat uitsluitend uit effectieve leden. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen lid zijn van de vereniging.

Artikel 7: Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens zes bedragen. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

Artikel 8: De leden zijn geen enkele bijdrage aan de vereniging verschuldigd.

Artikel 9: De aanvaarding van nieuwe leden gebeurt, op voordracht van de raad van bestuur, door de algemene vergadering bij meerderheid van minstens twee derden der uitgebrachte stemmen.

Artikel 10: Het lidmaatschap eindigt door overlijden, uitsluiting, vrijwillig ontslag of in de hierna genoemde omstandigheden

Artikel 11: De uitsluiting van leden gebeurt door de algemene vergadering bij meerderheid van minstens twee derden van de uitgebrachte stemmen.

Artikel 12: ieder lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Daartoe dient het zijn ontslag in door middel van een per post aangetekende brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger. Binnen de dertig dagen na ontvangst dient de voorzitter ervan kennis te geven aan de raad van bestuur. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de kennisgeving aan de raad van bestuur.

Artikel 13: Een lid wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd bij het bereiken van de leeftijd van 80 jaar. Het lidmaatschap neemt een einde na de eerstvolgende algemene vergadering.

Het lidmaatschap neemt tevens een einde als een lid tweemaal achter elkaar afwezig is op een algemene vergadering en niet verontschuldigd is of vertegenwoordigd bij volmacht. Deze vaststelling en beslissing zal namens de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur, aan het lid per aangetekend schrijven worden betekend.

Artikel 14: De leden en/of hun rechtsopvolgers die ontslag nemen of worden uitgesloten, hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kunnen niet de teruggave eisen van de eventueel door hen betaalde bijdragen, gedane inbrengsten of gestorte gelden.

Artikel 15: Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een ledenregister bijgehouden. Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door toedoen van de raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL III  Algemene vergadering

Artikel 16: Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar,

Artikel 17: De gewone algemene vergadering heeft jaarlijks plaats in de loop van het eerste semester. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks noodzakelijk acht. Bovendien is de bijeenroeping van de algemene vergadering verplicht binnen de maand, op schriftelijke en gemotiveerde aanvraag van één vijfde der leden van de vereniging.

Artikel 18: De bijeenroeping van de algemene vergadering geschiedt ten minste tien dagen voor de vergadering ; voor een gewone algemene vergadering met een gewone brief en voor een buitengewone algemene vergadering met een aangetekende brief. De uitnodigingen tot de algemene vergaderingen vermelden de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Hij moet echter worden aangevuld met de punten die, op verzoek van ten minste één lid aan de raad van bestuur, per aangetekende brief, ter kennis worden gebracht.

Artikel 19: Elk lid van de vereniging beschikt over één stem in de algemene vergadering. Elk lid kan krachtens een schriftelijk gegeven volmacht voor een of meerdere punten van de agenda zich laten vertegenwoordigen door één enkel ander lid van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slechts één enkel ander lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 20: De leden van de raad van bestuur die geen lid zijn van de vereniging en de directeur worden op de algemene vergadering uitgenodigd, Zij wonen de algemene vergadering bij met een raadgevende stem. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders, bij gebreke daarvan door de oudste der aanwezige leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

Artikel 21: Om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen, moet minstens de helft van het aantal leden der vereniging op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de maand een nieuwe algemene vergadering met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling, geldig kan beraadslagen en beslissen.

Artikel 22: Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van bestuurders;

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een

bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de benoeming van de vereffenaar en bepaling van zijn machten;

8.de benoeming en de uitsluiting van een lid;

9.de omzetting van de vereniging naar een vennootschap met een sociaal oogmerk;

10.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door alle op de vergadering aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 23: De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet anders voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend,

Artikel 24: Over een wijziging van de statuten kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproepen en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen wanneer zij goedgekeurd wordt door ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op het doel van de vereniging, kan zij enkel worden aangenomen wanneer zij goedgekeurd wordt door ten minste vier vijfden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 25: Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter en een bestuurder. Deze verslagen worden aan alle leden bezorgd uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering. Deze verslagen worden ingeschreven in een speciaal register. Alle leden kunnen er inzage van nemen. Aan belanghebbende derden worden de beslissingen per brief ter kennis gebracht.

Artikel 26: Elk jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TITEL IV  Raad van bestuur

Artikel 27: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens vijf

bestuurders.

Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 28: De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur delegeren aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder. Zij bepaalt de modaliteiten van deze overdracht van bevoegdheden.

Artikel 29: De bestuurders worden niet bezoldigd. Bij beslissing van de algemene vergadering kunnen aan de bestuurders presentiegelden worden toegekend, waarvan de omvang en de modaliteiten door de algemene vergadering worden vastgesteld.

Artikel 30: De bestuurders worden benoemd voor een termijn van maximaal zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, of afzetting wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn,

1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zolang de vervanging van een bestuurder niet is geregeld, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Een bestuurder wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd bij het bereiken van de leeftijd van 75 jaar. Het mandaat neemt een einde na de eerstvolgende algemene vergadering, tenzij de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van aanwezige en vertegenwoordigde stemmen beslist het mandaat na de vermelde leeftijd te verlengen met een periode die zij beslist,

Artikel 31: Aan elke bestuurder staat het vrij om ontslag te nemen uit deze functie door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na het schrijven ingaan. De raad van bestuur zal aan de leden van de algemene vergadering mededeling doen van dit ontslag.

Artikel 32: De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders minstens vier maal per jaar en tevens wanneer een vijfde van de leden dit vraagt.

Bijkomende vergaderingen zullen door de raad van bestuur worden samengeroepen, telkens hij zulks noodzakelijk acht.

Alle leden van de raad moeten ten minste acht dagen voor de vergaderingen worden opgeroepen. De agenda moet bij de oproepingsbrief gevoegd zijn.

De voorzitter van de raad van bestuur stelt in overleg met de algemeen directeur de agenda van de vergadering op.

Artikel 33: ln de vergadering van de raad van bestuur beschikt elke bestuurder over één stem. Een bestuurder kan een volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op vergaderingen van de raad van bestuur. Een gevolmachtigde kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

Artikel 34: De raad van bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee weken een nieuwe vergadering van de raad van bestuur met dezelfde agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling geldig kan beraadslagen en beslissen. Geen zaak mag buiten de dagorde behandeld worden, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door een meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 35: De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de statuten of de wet anders voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 36: De directeur woont de vergaderingen van de raad van bestuur bij met raadgevende stem. De vergadering mag bijgewoond worden, voor advies over bepaalde punten, door alle personen wier aanwezigheid daarvoor door de raad van bestuur wenselijk wordt geacht.

Artikel 37: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging en om aile daden van beheer en beschikking te verrichten die binnen het maatschappelijk doel vallen. Ailes wat niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering of aan de voorzitter, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad van bestuur mag in die zin aile roerende en onroerende handelingen stellen : verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen, hypotheek geven, hypothecaire handlichting geven ... in één woord de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. Deze opsomming is exemplatief en niet beperkend.

De raad van bestuur kan overgaan tot de oprichting van een bureau van de raad van bestuur waarvan hij de samenstelling en de bevoegdheden bepaalt. De raad van bestuur zal steeds in kennis gesteld worden van de beslissingen welke door het bureau van de raad van bestuur genomen werden.

Artikel 38: De raad van bestuur stelt jaarlijks de begroting, de balans, de resultatenrekening en de bedrijfsrekeningen op. Na ieder kalenderjaar maakt de raad van bestuur een verslag op nopens de activiteiten van de vereniging. Dit verslag alsmede het financieel verslag en de rekeningen worden in de eerstkomende algemene vergadering aan deze ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 39; De vereniging wordt in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen vertegenwoordigd en verbonden door twee bestuurders. De raad van bestuur kan bepaalde van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere van zijn leden, of aan één of meerdere derde(n) mits aan de publicatievereisten is voldaan. Deze delegatie is op elk ogenblik herroepbaar.

Artikel 40: Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt door de algemeen directeur dat wordt ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Dit verslag wordt bijgehouden in een speciaal register. Alle leden van de vereniging kunnen er inzage van nemen, Aan belanghebbende derden worden de beslissingen per brief ter kennis gebracht.

foor, behouden aan het Belgisch staatsblad

MOU 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 41: De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die kunnen worden toegerekend aan haar' aangestelden of aan de organen waardoor zij handelt.

TITEL V -- Voorzitter

Artikel 42. De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter die door hem benoemd wordt voor een periode van maximaal zes jaar. Een uittredend voorzitter is herkiesbaar.

Artikel 43; De voorzitter van de raad van bestuur leidt de activiteiten van de raad van bestuur. Hij zorgt voor het voorafgaand onderzoek van de zaken die aan de algemene vergadering en aan de raad van bestuur worden voorgelegd. Hij is tevens belast met het toezicht op de uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudst aanwezige bestuurder.

TITEL VI  Controle

Artikel 44: De vereniging moet één of meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld, wanneer de vereniging voldoet aan de voorwaarden opgesomd in artikel 17 van de VZW Wet.

Artikel 45: De commissaris(sen) word(t)(en) door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, benoemd en afgezet. Hij(zij) dien(t)(en) de hoedanigheid te hebben van erkend(e) bedrijfsrevisor(en). Zijn (hun) bezoldiging wordt door de algemene vergadering bepaald.

TITEL VII  Ontbinding, vereffening, slotbepalingen

Artikel 46: De algemene vergadering kan beslissen de vereniging te ontbinden. De ontbinding kan ook door de rechtbank worden uitgesproken op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of het openbaar ministerie wanneer:

-de vereniging niet in staat is haar verbintenissen na te komen;

-haar vermogen of de inkomsten van dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan die waarvoor zij is opgericht,

-in ernstige mate in strijd handelt met de statuten of in strijd handelt met de wet of de openbare orde,

-gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten,

-ze minder dan zes leden telt,

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging enkel uitspreken onder dezelfde

voorwaarden als die welke gelden voor de wijziging van het doel,

Artikel 47: De algemene vergadering benoemt de vereffenaar en bepaalt diens bevoegdheden, de wijze van vereffening en de bestemming die aan de netto-opbrengst van de vereffening moet worden gegeven. Deze opbrengst dient te worden aangewend voor één of meerdere verenigingen die zoveel mogelijk een gelijkaardig doel nastreven.

TITEL VIII  Diverse bepalingen

Artikel 48: Een huishoudelijk reglement m.b.t. de werking van de vereniging kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met meerderheid van de aanwezige stemmen,

Artikel 49: Voor alles wat niet door deze statuten is geregeld zal de VZW-Wet van toepassing zijn.

Aldus opgemaakt en goedgekeurd ingevolge een beslissing van de buitengewone algemene vergadering , te Kalmthout, in twee originele exemplaren op 17 oktober 2011 ,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid ven de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WOON- EN ZORGCENTRUM SINT-VINCENTIUS KALMTHO…

Adresse
KAPELLENSTEENWEG 81 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande