WTC POWER-BIKERS

Association sans but lucratif


Dénomination : WTC POWER-BIKERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.979.853

Publication

27/11/2013
ÿþbr

E St

MOD Zz

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGPi

Ondememingsnr: 0479.979.853

Benaming

(voluit) : wtc Power-Bikers

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Stoopsstraat 12, 2330 Merksplas

Onderwerp akte : Wijziging bestuur + statuten

STATUTEN WTC POWER-BIKERS VZW De ondergetekenden, (oprichters)

Naam Woonplaats Geboortedatum Geboorteplaats

VERDONCK Robert 2381 RAVELS 0110611946 WEELDE

VAN GILS Johan 2330 MERKSPLAS 18/0311957 TURNHOUT

VAN DEN BROEK Jack 2382 POPPEL 19109/1956 POPPEL

VAN DER SNEPPEN Rudy 2381 RAVELS 12/08/1960 RAVELS

VANBECKEVOORT Herman 2300 TURNHOUT 15/09/1962 HERK-DE-STAD

JANSSENS Hilde 2381 RAVELS 29/04/1964 TURNHOUT

VAN GILS Elly 2381 RAVELS 28/06/1962 TURNHOUT

Zijn op 7 feb 2003 overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, conform de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

HOOFDSTUK 1

Naam  Zetel  Doel  Duur

Art. 1, naam van de vereniging: de vereniging draagt de naam WTC Power-Bikers vzw. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw'.

Art. 2, maatschappelijke zetel: de zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Stoopsstraat 12 te 2330 Merksplas, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3, maatschappelijk doel: WTC Power-Bikers is een wielertoeristenclub die als doel heeft haar leden actief bij de clubactiviteiten te betrekken door op een gezonde, verantwoorde manier aan sport te doen. Tot de concrete activiteiten waarmee het doet van de vereniging verwezenlijkt wordt, behoren onder meer wekelijks gezamenlijke fietsuitstappen doen, sporadisch meerdaagse uitstappen of socio-activiteiten organiseren. De leden worden gestimuleerd zoveel mogelijk clubactiviteiten mee te doen, dit in de mate van het mogelijke in clubkledij.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nuttig of nodig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden. Zij kan ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Art 4., duur. de vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2

Leden  Toetredingsvoorwaarden  jaarlijkse bijdrage  voorwaarden tot uittreding van de leden

GRIFFIE RECHTBANK VAN

15 NOV. 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

Grfee griffier

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

naoD 2.2

Art 5., Leden

De werkende leden worden hierna leden' genoemd. Enkel zij hebben stemrecht op de algemene Vergadering. De vereniging kan ook toegetreden leden aanwerven. Zij kunnen nooit stemrecht hebben in de Algemene Vergadering.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 6.

Art. 6, Toetredingsvoorwaarden

Een kandidaat werkend lid dient zijn schriftelijk verzoek te richten aan de Raad van Bestuur, die de voorwaarden tot lidmaatschap bepaalt. Om lid te worden van de vereniging moet men akkoord gaan met de statuten, het huishoudelijk en sportief reglement van de vereniging. Deze kandidatuur moet aanvaard worden door minstens één persoon van de Raad van Bestuur,

Art. 7, jaarlijkse bijdrage:

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van

Bestuur, maar mag nooit meer zijn dan 100 euro.

Dit bedrag kan jaarlijks bij het begin van het boekjaar aangepast worden, bv, als het lidgeld van de

overkoepelende wielrijdersbond wijzigt.

Art. 8, voorwaarden tot uittreding van de leden:

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een schrijven aan iemand van de Raad van Bestuur of door niet-betaling van de jaarlijkse bijdrage. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Raad van Bestuur met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Uittredende, uitgesloten leden en de erfgenamen van een overleden lid kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Art. 9, toegetreden leden:

Toegetreden leden kunnen niet aanwezig zijn op de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten

worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

HOOFDSTUK 3

Algemene Vergadering

Art, 10, samenstelling:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. De toegetreden leden maken

geen deel uit van de Algemene Vergadering.

Art. 11, bevoegdheden:

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen / kasnazichters, kwijting aan bestuurders en commissarissen / kasnazichters, goedkeuring van de begroting en de rekening, vrijwillige ontbinding van de vereniging, uitsluiting van een werkend of toegetreden lid, omzetting van de vereniging In een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 12, bijeenroeping:

§1: De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur jaarlijks bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum. Er is geen minimumaanwezigheid vereist maar alle leden moeten wel ertoe uitgenodigd worden.

§2: Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3: Alle werkende leden worden per email en/of per post uitgenodigd op de Algemene Vergadering, en dit ten minste 8 dagen voor de vergadering.

§4: De oproeping bevat dag, uur en plaats van de vergadering, evenals de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 13, voorzitter:

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door zijn

plaatsvervanger. Deze wordt door de voorzitter aangeduid.

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14, vertegenwoordiging:

teder lid van de vereniging kan zich door een ander lid behorend tot deze vergadering (volmachtdrager) laten vertegenwoordigen. Dit geschiedt door een schriftelijke machtiging. Een lid kan slechts drie andere leden vertegenwoordigen.

Art. 15, stemrecht  aanwezigheid  meerderheden --volmachten;

§1: De Algemene Vergadering kan slechts dan geldig vergaderen wanneer de bijeenroeping conform art. 12 verlopen is.

§2: In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldige besluiten nemen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Besluiten in verband met een statutenwijziging,' uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§3: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, welke wordt opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Dit verslag wordt bijgehouden op de plaats waar de vergaderingen van de Raad van Bestuur gehouden worden. Het verslag wordt aan aile leden, alsook derden die een rechtmatig belang kunnen laten blijken, bezorgd indien zij deze wens schriftelijk kenbaar maken,

HOOFDSTUK 4

Raad van Bestuur

Art. 16, benoeming van Bestuurders:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Om tot bestuurder

verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 17, duur: Het mandaat van bestuurders wordt bepaald op één jaar, doch zij zijn herkiesbaar.

Art. 18, invulling van de Raad van Bestuur;

De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, Hierin zitten vertegenwoordig(st)ers van de dames- en herenploeg zoals bepaald door het intern huishoudelijk reglement. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Naast de drie verplichte functies kunnen nog extra bestuurders aangesteld worden die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk geacht worden.

in geval een bestuurslid ontslag neemt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot in zijn vervanging is voorzien door de Algemene Vergadering,

Art. 19, bevoegdheden:

§1: De Raad van Bestuur bestuurt en verbindt geldig de vereniging -zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering- in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op  als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, Hij is bevoegd voor alle handelingen (zonder uitzondering) van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het . vervreemden -zelfs om niet van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen (voor om het even welke termijn), van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2: Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 20, overdracht;

§1: De Raad van Bestuur kan -onder de door hem te bepalen voorwaarden- zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of zelfs mits goedkeuring door de Algemene Vergadering aan elke derde. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar,

§2: Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige besluiten of van enige machtiging.

Art. 21, huishoudelijk reglement;

De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen -bv. een intern huishoudelijk reglement- uit die zij nuttig

oordeelt voor het goed bestuur van de vereniging.

Art. 22, werking van de Raad van Bestuur:

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervoig

§1: De Raad van Bestuur vergadert minstens zesmaal per jaar.

§2: De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, de secretaris of door twee bestuurders telkens dit noodzakelijk is. De oproeping gebeurt schriftelijk (per email en/of per post), tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur en plaats. De agenda wordt minstens één dag op voorhand doorgestuurd naar de Raad van Bestuur, De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door één van de aanwezige bestuurders.

§3: De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder kan zich echter door een andere bestuurder schriftelijk laten vervangen, met dien verstande dat niemand binnen de Raad van Bestuur over meer dan één volmacht kan beschikken.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter -of van degene die hem vervangt- doorslaggevend.

Bijlagen *ij int$etgisch-Staatsblad ÿÿ-21fl1'fift13 Alxnexes tirMiiffitëiir iiëlgë

§4: Van iedere vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris (of hun plaatsvervanger). Dit wordt aan alle bestuurders bezorgd, uiterlijk

tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

"

HOOFDSTUK 5

Diverse bepalingen

Art. 23, boekjaar.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot 31 december van dat jaar.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art. 24, ontbinding:

§1: Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de Algemene Vergadering op de wijze

vastgelegd door de wet.

§2; In geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief -na het vereffenen van de schulden en het aanzuivering van de lasten- overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

Art. 25; Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 17 juni 1921 van toepassing.

Aldus opgemaakt in 5 exemplaren en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de Algemene Vergadering, gehouden te Ravels op 6 maart 2013.

HOOFDSTUK 6

Ontslag en benoeming van bestuursleden

De Algemene Vergadering heeft op datum van 6 maart 2013 te Ravels overeenkomstig de wet van 27 juni

1921 en overeenkomstig haar statuten het ontslag van volgende leden van de Raad van Bestuur aanvaard:

Carols GEENEN Kampdijk 3- te 2380 Ravels; geboren op 15/06/1960

Elly VAN GILS Hof ten Bergestraat 28- te 2381 Weelde; geboren op 28/06/1962

Mirre VAN GESTEL Driebos 13- te 2381 Weelde, geboren op 2310211961

Jack VAN DEN BROEK Voortjesweg 22- te 2382 Poppel, geboren op 19/09/1956

De Algemene Vergadering heeft op datum van 6 maart 2013 te Ravels overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig haar statuten (her)benoemd tot leden van de Raad van Bestuur

Johan VAN GILS  voorzitter - Stoopsstraat 12 te 2330 Merksplas; geboren op 18/03/1957 Annick DRUYfS secretaris -Tilburgseweg 110 te 2382 Poppel; geboren op 17/11/1968 Jef DRIES  penningmeester - Weeldestraat 149 b00.1 te 2381 Weelde, geboren op 28/12/1978 Paul VAN COOL  bestuurder - Dr. A Van Baelenstraat 7 te 2381 Weelde, geboren op 28/08/1964

Op de laatste blz. van Luik i3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/02/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RI

Ondememingsnr : 0479.979.853

Benaming

(voluit) : WTC POWER-BIKERS

Ncergeiew tee vüfa

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

17 FEI 2015

ANTWERPEN atc,eltng TURNHOUT De C--fdfri#fie

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : rc cipSS L ---.t2 1-1-e-1"

Onderwerp akte : WIJZIGING BESTUUR + STATUTEN





Art. 2, maatschappelijke zetel: de zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Weeldestraat 149 bus: 00.1, 2381 Weelde, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 8, voorwaarden tot uittreding van de leden:

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een schrijven aan iemand van de Raad van Bestuur of door niet-betaling van de jaarlijkse bijdrage. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Uittredende, uitgesloten leden en de erfgenamen van een overleden lid kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging,

Art. 18, invulling van de Raad van Bestuur:

De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Hierin zitten vertegenwoordig(st)ers van de dames- en herenploeg zoals bepaald door het intern huishoudelijk reglement. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar, Naast de drie verplichte functies kunnen nog extra bestuurders aangesteld worden die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk geacht worden.

In geval een bestuurslid ontslag neemt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot de volgende Algemene Vergadering.

Art. 20, overdracht:

§1: De Raad van Bestuur kan -onder de door hem te bepalen voorwaarden- zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere leden of zelfs mits goedkeuring door de Algemene Vergadering aan elke derde, Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§2: Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van minstens één bestuurder. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enige besluiten of van enige machtiging.

Aldus opgemaakt in 5 exemplaren en met éénparigheid van stemmen aanvaard op de Algemene Vergadering, gehouden te Ravels op 6 februari 2015.

HOOFDSTUK 6

Ontslag en benoeming van bestuursleden

De Algemene Vergadering heeft op datum van 6 februari 2015 te Ravels overeenkomstig de wet van 27 juni

1921 en overeenkomstig haar statuten het ontslag van volgende leden van de Raad van Bestuur aanvaard:

Johan VAN GILS Stoopsstraat 12 te 2330 Merksplas; geboren op 18/03/1957

De Algemene Vergadering heeft op datum van 6 februari 2015 te Ravels overeenkomstig de wet van 27 juni

. 1921 _en.overeenkomstig haar statuten (her)benoemd_tot leden van de Raad van _Bestuur_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOQ 2.2

Voor- Luik B a Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Jef DRIES  voorzitter - Weeldestraat 149 b00,1 te 2381 Weelde, geboren op 28/12/1978

Annick DRUYTS -- secretaris - Koekoeklaan 1 te 2382 Poppel; geboren op 17/11(1968

Bart MEERTS  penningmeester - Hegge 371a000 te 2381 Weelde, geboren op 26/01/1981

Paul VAN COOL  bestuurder - Dr, A Van Baelenstraat 7 te 2381 Weelde, geboren op 28/08/1964

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/04/2011
ÿþ1..406 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouder 11111!IIIIItI1111!01

aan het

Belgisch Staatsblac

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 8 *AART 2011

KOOPHANDEL TaiiasIOUT

De çriffier.

Ondernemingsnr : 0479.979.853

Benaming

(voluit) : VVTC POWER-BIKERS

(verkort):

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : STOOPSSTRAAT 12 2330 MERKSPLAS

Onderwerp akte : ONTSLAG-BENOEMING

Bij de algemene vergadering dd 02 maart 2011 is beslist:

-ontslagen van : Rudy Van Der Sneppen Jozef van Gorpstraat 43 2380 Ravels

Cyriel Verbeek Vond 31 2382 Poppel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WTC POWER-BIKERS

Adresse
STOOPSSTRAAT 12 2330 MERKSPLAS

Code postal : 2330
Localité : MERKSPLAS
Commune : MERKSPLAS
Province : Anvers
Région : Région flamande