XING LONG ZHEN WU

Association sans but lucratif


Dénomination : XING LONG ZHEN WU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.452.605

Publication

27/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 1 - Benaming

Art. 2 - Zetel

Art. 3 - Doel

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel I - Benaming - Maatschappelijke zetel - Doel - Duur

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming "Xing Long Zhen Wu"; deze benaming zal in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken van de vereniging gebruikt worden, voorafgegaan of gevolgd door de volledige rechtsvorm of afkorting VZW.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Sparrenstraat 1, 2020 Antwerpen. Het betreft in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Deze kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats binnen het Vlaams Gewest. Iedere wijziging van de zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlage van het Staatsblad.

De vereniging heeft tot doel :

1° De inrichting van een instituut waar Chinese krijgskunsten en bewegingsleer, beter bekend onder de officiële

benaming "wushu", beoefend en gepromoot worden.

2° Ondersteuning van culturele uitwisselingen met het oog op de verbetering en de verspreiding van de kennis

van Chinese krijgskunsten, bewegingsleer en de Chinese cultuur in het algemeen.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. Deze initiatieven kunnen o.a. zijn: het geven van nationale

-Elisabeth Raudales Guerrero, Voorzitter, Sparrenstraat 1, 2020 Antwerpen van Belgische nationaliteit; -Hiëmad Haddouch, Schatbewaarder, Henri Evenepoelstraat 16, 2020 Antwerpen van Belgische nationaliteit; -Dieter De Potter, Secretaris, Jules Moretuslei 331, 2610 Wilrijk van Belgische nationaliteit;

-Monica Eva Sandoval Carrillo, Consultant, Sparrenstraat 1, 2020 Antwerpen van Belgische nationaliteit;

De Ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Xing Long Zhen Wu

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307150*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Sparrenstraat 1

0542452605

2020

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

25-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

en internationale lespakketten, colleges, workshops en/of lezingen en het organiseren van demonstraties, seminaries, evenementen en wedstrijden. Bovendien kan de vereniging in ondergeschikte orde handelsdaden stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in Art. 3 en voor zover de hieruit voortgekomen winsten gebruikt worden om dit doel te ondersteunen.

Art. 4 - Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden na beslissing van de algemene vergadering.

Titel II - Lidmaatschap Art. 5 - Leden

De vereniging bestaat uit actieve leden en toetredende leden. Het aantal actieve leden mag niet lager zijn dan drie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 6 - Actieve leden: Duur

Het lidmaatschap van de actieve leden is van onbepaalde duur

Art. 7 - Actieve leden: Ontslag

Art. 8 - Bijdrage

De bijdrage van de toegetreden leden wordt vastgesteld op maximum 1.500,00 euro per jaar.

Titel III - Algemene vergadering

Art. 9 - Samenstelling

Art.10 - Bevoegdheden

Zijn actief lid:

1° Zij die bij deze akte verschijnen,

2° Ieder toetredend lid dat, voorgesteld door minstens twee vennoten, als dusdanig wordt toegelaten bij

beslissing genomen door de Algemene Vergadering met drie vierden van de aanwezige stemmen.

De leden van de vereniging, evenals de erfgenamen of rechthebbenden van de leden, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin een staat van rekeningen, noch een verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels, noch een inventaris, noch de teruggave van welkdanige inbreng of gestorte bijdrage of van een gift gedaan ten voordele van de vereniging, eisen of vorderen.

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle actieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De leden beschikken in de Algemene Vergadering over één stem.

De actieve leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. Wordt als uittredend lid geacht, het lid dat de verschuldigde bijdragen niet betaalt binnen de maand na een herinnering die hem per aangetekende brief wordt toegestuurd.

De uitsluiting van een actief lid kan slechts uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen.

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

1° Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming van

de wettelijke beschikkingen ter zake.

2° Het recht om de bestuurders te benoemen en te ontslaan.

3° Het recht de jaarlijks begroting en de rekeningen goed te keuren.

4° Het recht om alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten uit te oefenen;

Art.11 - Samenkomst

Elk jaar wordt minstens één Algemene Vergadering gehouden in de loop van de maand april. De leden worden samen uitgenodigd op de Algemene Vergadering door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De uitnodigingen worden verstuurd tenminste acht dagen vóór de vergadering. De uitnodigingen maken eveneens melding van de agenda van de Algemene Vergadering, uur van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aanvang en de plaats.

Art.12 - Op vraag

De vergadering moet uitgenodigd worden door de raad van bestuur wanneer één derde van de leden erom verzoekt. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één derde van de leden op de agenda geplaatst te worden.

Art.13 - Aanwezigheidsquorum en meerderheden

Alle actieve leden hebben op de Algemene Vergadering gelijke stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt beslist door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art.15 - Notulen

Art.17 - Duur mandaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art.14 - Geldig beslissen

Titel IV - De Raad van Bestuur Art.16 - Aantal bestuurders

Art.18 - Benoeming

Art.19 - Beslissingen

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig het bepaalde in de 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register van de processen-verbaal die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden.

Iedere wijziging van de statuten moet gepubliceerd worden binnen de maand in het bijvoegsel van het Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de herroeping van bestuurders.

De beslissingen van de raad worden genomen met de meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter, een schatbewaarder en een secretaris. De schatbewaarder heeft de bevoegdheid om officiële bankdocumenten afzonderlijk - zonder handtekening van de overige leden van de raad van beheer - te ondertekenen in naam van de vereniging.

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering. De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is.

De duur van hun mandaat is vastgesteld op vier jaar. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopig bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art.20 - Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te besturen; hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voorvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken, alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als verweerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; alle in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen, rekeningen openen bij de banken of het postchequeambt; op vernoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van cheques , overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen, alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij, alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen; alle postwissels of postassignaties of - kwijtingen innen.

Art.21 - Overdracht bevoegdheden

De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde al dan niet vennoot.

Art.22 - Vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art.23 - Persoonlijke verplichting

Art.24 - Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur.

Art.25 - Huishoudelijk reglement

Art.26 - Boekjaar

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen

op 14 november 2013 om te eindigen op 31 december 2014.

Art.27 - Begroting en rekeningen

De andere daden dan deze van het bestuur van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten aanzien van derden, tenzij de raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die daden.

Titel V - Huishoudelijk reglement

Een huishoudelijk reglement kan door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgelegd worden. Wijzigingen kunnen door de Algemene Vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen.

Titel VI - Begroting & rekeningen

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar zullen jaarlijks

onderworpen worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, die zal gehouden worden op de eerste zondag van de maand april van ieder jaar of de onmiddellijk daarop volgende dag indien die dag op een feestdag valt.

De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Titel VII - Ontbinding & vereffening

Art.28 - Ontbinding

Behalve in gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding gaan indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de algemene vergadering en er bovendien onder de aanwezigen een 4/5 meerderheid van stemmen tot stand komt. Het voorstel van vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agende van de algemene vergadering vermeld worden.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Deze bestemming zal noodzakelijk moeten plaats grijpen ten voordele van een goed doel of ten voordele van een gelijkgestelde vereniging met dezelfde doelstellingen. Dit wordt dan beslist door de Raad van Bestuur met een normale meerderheid. Deze beslissingen alsmede de naam, het beroep en adres van de vereffenaars zullen in het bijvoegsel van het Staatsblad gepubliceerd worden.

Titel VIII - Slot

Art.29 - Wet

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt in vier exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen tijdens de oprichtingsvergadering, gehouden te wilrijk op 10 november 2013.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aanwezig: - Elisabeth Raudales Guerrero

- Hiemad Haddouch

- Dieter De Potter

- Monica Sandoval Carrillo

4. De Raad van Bestuur wordt belast met de publicatie van de oprichtingsakte en de benoeming van de leden van de Raad van Bestuur in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad en de Raad van Bestuur wordt tevens belast met de neerlegging van de ledenlijst ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk "Xing Long Zhen Wu" zijn de oprichters op 10 november 2013 in de buitengewone Algemene Vergadering bijeengekomen en hebben het volgende besloten:

1.De algemene vergadering stemt vast dat de statuten goedgekeurd zijn. De vereniging is daardoor formeel opgericht. De rechtspersoonlijkheid wordt verworven na publicatie van de oprichtingsakte in de bijlage tot het Belgische Staatsblad.

2.De Algemene Vergadering benoemt Elisabeth Raudales Guerrero tot voorzitter van de Algemene Vergadering.

3.Bij unanieme beslissing van de Algemene Vergadering worden tot bestuurders benoemd:

-Voorzitter: Elisabeth Raudales Guerrero, Sparrenstraat 1, 2020 Antwerpen, geb. te Ekeren, 11/03/1989 -Schatbewaarder: Hiemad Haddouch, Henri Evenepoelstraat 16, 2020 Antwerpen, geb. te Edegem, 17/07/1987 -Secretaris: Dieter De Potter, Jules Moretuslei 331, 2610 Wilrijk , geb. te Hamme, 27/07/1978 -Consultant: Monica Eva Sandoval Carrillo, Sparrenstraat 1, 2020 Antwerpen, geb. te Guatemala-stad, (Guatemala), 12/08/1965

Notulen van de 1ste Algemene vergadering van "Xing Long Zhen Wu"

Beraadslaging en stemming:

De aangeduide leden verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Coordonnées
XING LONG ZHEN WU

Adresse
SPARRENSTRAAT 1 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande