XPERTUM ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : XPERTUM ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 821.727.976

Publication

06/02/2014 : ME. - JAARREKENING 30.06.2013, GGK 31.12.2013, NGL 31.01.2014 14025-0367-015
06/02/2013 : ME. - JAARREKENING 30.06.2012, GGK 31.12.2012, NGL 30.01.2013 13023-0134-012
23/02/2012
ÿþmod 11.1

Deli In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie;-na neerlegging ter griffie van de akte

V u

bah

aa

Be

Star





iiiecrcini^md tsr griffie van df

Rechtbank ;7:. . " ^. . t - ;`:,t=.:orpea

op - 40 Fut 201,

Grüi~ié Griffier,

Ondememingsnr : 0821.727.976

Benaming (voluit) ; XPERTUM ARCHITECTEN BVBA

(verkort) :

Rechtsvorm : burgeriijke vennootschap onder cie vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Konijnenbergstraat 42

2530 Boechout

IJI

ui

nnexes du Moniteur belge

23/02/2012

Staatsblad

Onderwerp akte :Statutenwijziging

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd Frederic Van Cauwenbergh te Edegem op vierentwintig januari tweeduizend en twaalf dat is bijeengekomen de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijk XPERTUM ARCHITECTEN BVBA met zetel te 2530 Boechout, Konijnenbergstraat 42, rechtspersonenregister 0821.727.976.

Gans het kapitaal was vertegenwoordigd.

Met eenparigheid van stemmen zijn volgende beslissingen genomen

1. Aanpassing van de statuten aan de opmerkingen gemaakt door de Orde van Architecten bij schrijven van dertig april tweeduizend en tien en negen september tweeduizend en tien evenals de zetelverplaatsing zoals :; vermeld in de statuten.

De aangepaste statuten, rekening houdend met de zetelverplaatsing luiden bij uittreksel dan ook als volgt:

Naam en rechtsvorm: De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en zal handelen onder de benaming "Xpertum Architecten.

Zetel: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2500 Lier, Heilige Geeststraat 22A.

Doel: De vennootschap heeft tot doel :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van, het beroep van architect;

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect; deze diensten omvatten "

- het uitvoeren van studies en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, CV, verluchting, akoestiek, wegeniswerken

- het uitvoeren van expertises.

- beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd

zijn

- decoratie, interieur- en landschapsinrichting

- design

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

versa : Naam en handtekening

mod 11.1

- stedenbouwkunde

- expertises

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of

onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap alle financiële, onroerende of roerende verrichtingen nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De deontologische beperkingen omvatten dat de financiële, roerende en onroerende handelingen moeten gebeuren op een niet commerciële wijze, volgens het beheer van een goed huisvader en moeten het doel van de vennootschap, zoals hier omschreven, dienen. Handelsverrichtingen, onder welke vorm ook, mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap. Aankopen en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel.

De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Duur: De vennootschap wordt met ingang van heden, aangegaan voor onbepaalde duur.

Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die vennoot moeten zijn.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

Uitsluitend architegten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met allés wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

De.zaakvoerder(s) kan(kunnen) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De vo(machtdrágers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen ten overstaan van de

Vennootsçhappen zich gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet

de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij de agenda samenstelt.

Op alle documenten uitgaande van de vennootschap moeten de namen van alle vennoten vermeld worden. Alle vennoten zijn verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken voor hun activiteiten binnen de vennootschap. Telt de vennootschap één zaakvoerder, dan mag deze zaakvoerder alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voer-

behouden

aan het

Belgisch

~Staatsblad

mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vogr-

behouden

aan het

Belgisch

,Staatsblad

c

Telt de vennootschap twee of meerdere zaakvoerders , dan mag elke zaakvoerder alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden, en zij vertegenwoordigen, elk afzonderlijk geldig de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder met die beperking dat voor alle beslissingen die betrekking hebben

- op de aan-, verkoop, leasing, verhuring van onroerende goederen,

- kredieten,

- het stellen van waarborgen,

- het aanwerven en het ontslaan, de promotie en de bezoldiging van personeelsleden en medewerkers,

- de deelname van de vennootschap aan de oprichting of een kapitaalverhoging van een andere vennootschap,

- verbintenissen die een bedrag van 20.000,00 (twintigduizend) euro te boven gaan,

het handtekening van alle zaakvoerders vereist.

Indien ten gevolge van overlijden, ontslag of wanneer één of meer zaakvoerder in de onmogelijkheid zijn hun taak als zaakvoerder uit te oefenen, bijvoorbeeld door langdurige ziekte of door afwezigheid zoals bepaald in het burgerlijk wetboek, zullen de overblijvende zaakvoerder(s) het recht hebben voorlopig hierin te voorzien, voor de duur van het lopend mandaat van de te vervangen perso(o)n(en). In dat geval gaat de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst over tot de definitieve benoeming. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het, beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van dé tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisai_ie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bijgebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet er onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

De vennootschap zal, tot regularisatie, alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect rechtspersoon in de zin van artikel 2 § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder%bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Kapitaal: Het geplaatste kapitaal wordt vastgesteld op achttienduizend

vijfhonderd vijftig euro (18.550,00), vertegenwoordigd door honderd (100)gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Algemene vergadering: De algemene vergadering komt ieder jaar rechtens bijeen in de maatschappelijke zetel of in een andere plaats daartoe in de oproeping aangewezen, op de tweede woensdag van de maand december.

Als deze dag 'een feestdag is, wordt ze uitgesteld tot de eerstvolgende werkdag. Elke algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering zullen bijeengeroepen worden en beraadslagen volgens de regels voorzien door het Wetboek op de Vennootschappen.

De zaakvoerder i°s verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect vennootbepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadëring. /

Alleen.de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de vennootschap, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat. Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect - aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van andere aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Boekjaar: Het maatschappelijk boekjaar begint op één juli om te eindigen op dertig juni van het daaropvolgende jaar.

Op deze laatste datum wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stel(len)(t) de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij (hij), na goedkeuring door de algemene

Op de 1aatee biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Staatsiiïad - 23/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen Ti) het-Belgisch

Voer-

behouden

aan het

Betgiséh

,Staatsblad

mort 11.1

a

vergadering, de bekendmaking verzorgt (verzorgen), overeenkomstig de wet.

De bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen zijn van toepassing op de inventarissen en de jaarrekeningen.

Winstverdeling: De winsten waarover de vennootschap, na rekening gehouden te hebben met de wettelijke voorschriften, vrij kan beschikken, worden verdeeld volgens de beslissing van de algemene vergadering. Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

2. Met betrekking tot de volstorting van het kapitaal.

De algemene vergadering stelde vast en ondergetekende geassocieerde notaris bevestigde uitdrukkelijk dat in tegenstelling tot hetgeen is geacteerd in de notariële oprichtingsakte dat het maatschappelijk kapitaal dat achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00) bedraagt, volstort is tot beloop van 6.200 (zesduizend tweehonderd euro). Dit alles blijkt tevens uit het bankattest dat werd afgeleverd door ING Pro.

Aldus wordt uitdrukkelijk benadrukt dat :

de Heer Peeters Augustijn bij de oprichting : 99 aandelen heeft onderschreven, genummerd van 1 tot en met 99, voor een bedrag van 18.364,50 euro waarvan volstort bij de oprichting : zesduizend honderd achtendertig euro (6.138,00)

Aldus is nog een bedrag te volstorten van twaalfduizend tweehonderd zesentwintig euro vijftig eurocent (12.226,50) hetzij per aandeel door hem onderschreven een bedrag van honderd drieëntwintig euro vijftig eurocent (123,50).

Mevrouw Katarina Vets bij de oprichting : één aandeel heeft onderschreven, genummerd 100, voor een bedrag van 185,50 euro, waarvan volstort bij de oprichting : tweeënzestig euro (62,00). Aldus is hierop nog te volstorten : honderd drieentwintig euro vijftig eurocent (123,50)

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

DE NOTARIS (getekend K. Ducatteeuw)

" Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Staatsblad---2-17M012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-'behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

19/10/2011 : ME. - JAARREKENING 30.06.2011, GGK 21.09.2011, NGL 12.10.2011 11580-0029-011
06/02/2017 : ME. - JAARREKENING 30.06.2016, GGK 31.12.2016, NGL 31.01.2017 17035-0488-012

Coordonnées
XPERTUM ARCHITECTEN

Adresse
WELVAARTSTRAAT 41 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande