YESHIVA AHAVAS YAKOV

Association sans but lucratif


Dénomination : YESHIVA AHAVAS YAKOV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.944.377

Publication

15/12/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iliglingem

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

04 DEC. 2014:

afdeling Antvel IPrpen

r

Voorbehouden

aan het -

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr

Benaming : 50 5, 9 4 4 o 3 7 7

(voluit) Y HIVA AHAVAS YAKOV

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : SINT THOMASSTRAAT 26

2018 ANTWERPEN

Onderwerp akte : OPRICHTING AANSTELLING BESTUURDERS

Uittreksel neergelegd voor registratie. Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick Vandeputte te Antwerpen Borgerhout op 3.12.2014 dat een Vereniging zonder Winstoogmerk YESHIVA AHAVAS YAKOV werd opgericht als volgt :

Oprichters

1. De heer RABINOVIZ Yechiel, zonder beroep, geboren te Netanya (Israël) op 9 januari 1983 RR 83010934766 van Israëlische nationaliteit, echtgenoot van nagenoemde mevrouw Freidi Slomovics, wonende te 2018 Antwerpen Belgiëlei 118 bus 1.

2. Mevrouw SLOMOVICS Freidi, zonder beroep, geboren te Antwerpen op 17 mei 1983 RR 83051740884 van Belgische nationaliteit, echtgenote van voornoemde heer Rabinoviz Yechiel, wonende te 2018 Antwerpen Belgiëlei 118 bus 1.

3. Mevrouw ENGLANDER Nicole, zonder beroep, geboren te Parijs (Frankrijk) op 21 november 1952 van Belgische nationaliteit, echtgenote van de heer Slomovics Sander Shaja, geboren te Wenen op 6 september 1952 samenwonende te 2018 Antwerpen Lange Leemstraat 192 bus 2.

TITEL I: NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1. Naam

De vereniging ressorteert onder de Belgische vereniging zonder winstgevend doel

en draagt als benaming " YESHIVA AHAVAS YAKOV".

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2018 Antwerpen Sint Thomasstraat 26.

en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. Doel

De vereniging heeft tot doel :

Het inrichten van, en voor en door haar leden van godsdienstbeoefening en

werken die nuttig, gewenst of nodig zouden geoordeeld worden tot het verspreiden en/of

het belijden van de joodse eredienst.

Het aanleren, bestuderen en ontleden van de Tora, de Talmoed en alle andere

godsdienstige werken en alles wat hiermede in verband zou staan.

Dit doel zal tevens omvatten het geven van onderwijs en opvoeding aan de

volwassen aanhangers en hun kinderen.

Verder alle handelingen die verband hebben met hoger beschreven doeleinden.

De vereniging zal zich kunnen associëren met andere verenigingen of groeperingen

die een gelijkaardig doel nastreven, zowel op lokaal als op nationaal vlak.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden De-vereniging mag alle reel-tstïaridelirrgenstell en; -die-nodigcf'n-ottigz ijnwvoorhet----verwezenlijken van haar maatschappelijk doel , en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

aan het De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

L Belgisch Staatsblad Artikel 4. Duur

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.







TITEL II : LEDEN

1 !jlagenïi j Tiet Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 5. Aantal

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6. Voorwaarde lidmaatschap

Als voorwaarde van het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met het doel van de vereniging, en de inhoud van de statuten.

Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur zonder dat er beroep tegen de beslissing mogelijk is.

De leden zijn geen lidgeld noch waarborgsom verschuldigd,maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten, Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen van de vereniging laten gelden, Evenmin hebben ze recht om de door hen zelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte bedragen terug te vorderen.

Artikel 7. Duur ontsla. en uitsluiting van lidmaatscha " -ledenre. ister

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname ais lid rechtvaardigde,

overlijden, of enige andere reden in de statuten voorzien. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis aan de secretaris van de vereniging.

Uitsluiting kan alleen worden uitgesproken door de algemene vergadering met twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam,voornamen en woonplaats van de leden en ingeval het een rechtspersoon betreft, de naamrechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven, binnen de acht dagen nadat het lid van deze beslissing is in kennis gesteld.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8 Samenstellen.

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt

over één stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, bij schriftelijke

volmacht. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht

beschikken.

Artikel 9. Bevoegdheid

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a) de wijziging van de statuten

b) de benoeming en afzetting van de bestuurders

c) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend, voor het geval de vereniging aan deze verplichting dient te voldoen

d) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e) de goedkeuring van de begroting en de rekening

f) de ontbinding van de vereniging en uitsluiting van een lid Artikel 10. Gewone jaarlijkse en buitengewone algemene vergadering









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

In-dë Itiop-vawhet eerste'serrsestervan elk burgerlijk jaarwordt-tenitnîinste-ëen -___ " gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren  op verzoek van de raad van bestuur van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor " volgend jaar, voor het geval de vereniging aan deze verplichting dient te voldoen.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste een/vijfde van de leden van de vereniging.

Artikel 11. Oproeping,

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter of secretaris. Alle leden moeten worden opgeroepen en de oproeping vermeldt de dag, uur en plaats van de vergadering alsmede de agenda.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter der raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12, Besluiten der als emene ver. aderin.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent de aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee/derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of de ontbinding van de vereniging , kan ze alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier/vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Indien op de eerste vergadering minder dan twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten , met de meerderheden bedoeld in derde en vierde alinea hiervoor, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Een uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 13. Verslagen van algemene vergadering

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris.De verslagen liggen ter inzage van alle leden van de vergadering.

TITEL 1V: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 14. Samenstelling

De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de algemene vergadering . Ze zijn allen tijde afzetbaar

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid van de vereniging zijn,

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van viif jaar en hun mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden,vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde , wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang niet in de vervanging is voorzien,oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit,

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

*Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

De bestuurders klezerionder-elkaairee t-voorzitter,"s'en-ondervoorzitter"e-n eensecretaris. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 15. Vertegenwoordiging en bevoegdheid

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur is bevoegd voor aile handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden door de raad van bestuur uitgeoefend.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Elk jaar en ten laatste zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van volgend boekjaar , indien toepasselijk op de vereniging,ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Artikel 16. Externe vertegenwoordiging

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders,

Artikel 17. Oproeping

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris, De oproeping gebeurt schriftelijk ten minste acht dagen op vcorhand en vermeldt dag, uur en plaats alsmede de agenda.

Artikel 18. Besluiten

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, bij schriftelijke volmacht. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 19. Verslagen

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. Elke bestuur kan ten allen tijde inzage nemen van alle verslagen van de raad van bestuur,

TITEL V: DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 20. Boekiaar

Het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december.

Elk jaar moet de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen boekjaar vaststellen en

eventueel indien van toepassing de begroting voor volgend boekjaar opmaken, en deze ter

goedkeuring aan de algemene vergadering voorleggen.

Artikel 21, Ontbinding

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding kan tot vrijwillige ontbinding slechts

door de algemene vergadering worden besloten zoals hiervoor aangeduid. In het besluit tot

ontbinding worden één of meer vereffenaars aangeduid.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan,het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

ingeval vara ontbinding wordt het overblijvend actief,rta-liet-ve-reffenen vari-de -----___,

schulden en het aanzuiveren van alle lasten,overgedragen aan een vereniging met een

gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 22. Algemeen

Voor al hetgeen door de statuten niet is geregeld is de wet van zeven en twintig iuni

negentienhonderd een en twintig van toepassing , gewijzigd bil wet van twee mei twee

duizend en twee, en eventuele latere wetswijzigingen.

Benoeming bestuuders

Met eenparigheid van stemmen worden als bestuurders benoemd:

- de heer Rabinoviz voornoemd die aanvaardt.

- mevrouw Slomovics voornoemd die aanvaardt.

- Mevrouw Englander voornoemd die aanvaardt.

De opdracht, die niet bezoldigd is -- tenzij andersluidende beslissing van de algemene

vergadering - geldt voor een periode van 5 laar, en neemt een aanvang op de dag dat de

vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft.

Zetelvestiging

De comparanten-oprichters besluiten de maatschappelijke zetel te vestigen te 2018

Antwerpen Sint Thomasstraat 26,

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

NOTARIS PATRICK VANDEPUTTE

TEGEL1JK HIERMEE NEERGELEGD AFSCHRIFT OPRICHTINGSAKTE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

m '' %.

I. '

Voorbehouden aan bet t Belgisch Staatsblad

V





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/12/2014 - Annexes du Moniteur belge



Coordonnées
YESHIVA AHAVAS YAKOV

Adresse
SINT THOMASSTRAAT 26 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande