ZAALVOETBALKLUB MORSTEL, AFGEKORT : ZVK MORSTEL

Association sans but lucratif


Dénomination : ZAALVOETBALKLUB MORSTEL, AFGEKORT : ZVK MORSTEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.401.576

Publication

21/08/2013
ÿþna neerlegging van de akte ter

11189611 111

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

_pluie

KUUf'NAriûEi_

O 9 in 2513

ANTWERPEN

Griffie

Ondernemingsnr: O ``t~~ " ~

Benaming

(voluit) : Zaalvoetbalklub Mortsel vzw

(verkort) : ZVK Mortsel

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Struyfstraat 2 A 2845 Niel

Onderwerp akte : Oprichting-Statuten-Benoemingen

De volgende personen:

1) Dossche Peter, Koeisteerthofdreef 48/0 te 2640 Mortsel

2) Dossche Tony, Vijf Aprilwarande 97 te 2640 Mortsel

3) Waumans Veronique, Crauwelshoeve 48 te 2547 Lint

4) Wauters Kenny, Struyfstraat 2 A te 2845 Niel

zijn overeengeKomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, onder de hierna volgende voorwaarden.

STATUTEN

Titel I NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

§ 1 De vereniging wordt genoemd "Zaalvoetbalkiub Mortsel vzw", afgekort "ZVK Mortsel".

§ 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk' of docr de afkorting "vzve, met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2845 Niel in de Struyfstraat 2 A gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3

§ 1 De vereniging heeft tot doel, buiten iedere religieuze, filosofische of politieke

aanhorigheid, om de voetbalsport te bevorderen en aan te moedigen. Zij verzet zich tegen iedere vorm van racisme of vreemdelingenhaat, Zij streeft met alle middelen naar de verwezenlijking van haar doel en met name door het inrichten van sportontmoetingen, het aanleggen en uitbaten van sportvelden, de oprichting en uitbating van magazines, bladen, drankgelegenheden, restaurants, zaten, enz... . De vereniging mag in het algemeen alle handelingen stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doeleinden, door middel van overdracht, inbreng, fusie, deelname, finanàéletussenkomst, aankoop van aandelen of via ieder middel, belangstelling betonen voor alle sportondernemingen en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

g

aile daarmee verbonden bedrijven. Zij mag haar medewerking verlenen aan en belangstelling betonen voor activiteiten die gelijkaardig zijn aan haar doel. Zij mag tevens diensten of instellingen oprichten of beheren met het oog op de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

§ 2 De voertaal van de vereniging is het nederlands.

§ 3 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel il LEDEN

Artikel 5

De werkende leden worden hierna 'leden" genoemd. Enke! zij hebben stemrecht op de algemene vergadering. De vergadering kan ook toegetreden leden aanwerven. Zij kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

Artikel 7

§ 1 Om lid te worden van de vereniging moet men akkoord gaan met de statuten van de vereniging.

§ 2 Nieuwe werkende leden zijn personen die een schriftelijk verzoek richten tot de raad van bestuur en in die hoedanigheid worden aanvaard door de algemene vergadering. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet te worden gemotiveerd. Zij wordt soeverein genomen en er kan geen rechtvaardiging worden gevraagd. Zij wordt per gewone post ter kennis gebracht van de kandidaat, door de secretaris van de vereniging. De niet-aanvaarde kandidaat kan zijn kandidatuur pas opnieuw indienen na één jaar, te rekenen vanaf de datum van de beslissing door de algemene vergadering.

§ 3 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur, maar mag nooit meer zijn dan 200,- euro.

Artikel 8

§ I Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresserd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Worden eveneens als ontslagnemend beschouwd:

- Elk lid dat zijn verschuldigde bijdrage niet betaaalt binnen de maand nadat hem een

schriftelijke aanmaning werd toegestuurd per gewone post.

- Het werkende lid dat niet aanwezig of vertegenwoordigd was op drie opeenvolgende

vergaderingen.

§ 4 Uitsluiting is definitief en kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering en een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 5 leder lid wiens uitsluiting wordt gevraagd kan worden gehoord, zo deze erom verzoekt.

§ 6 Aangezien het een persoonsgebonden beslissing betreft, moet deze verplicht worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

4

MOD 2.2

genomen door geheime stemming. De algemene vergadering dient na beslissing geen rechtvaardiging te geven en de secretaris van de vereniging brengt de genomen beslissing per gewone brief ter kennis van de betrokkene,

De raad van bestuur kan ieder lid van de vereniging dat zich schuldig maakte aan ernstige

inbreuken op de statuten of wetten, schorsen in afwachting van een beslissing door de algemene vergadering.

§ 7 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen en hebben geen aanspraak

op het bezit van de vereniging, tevens mogen zij ook geen zegels laten aanbrengen.

Artikel 9

Toegetreden leden kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

Titel ll! ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10

§ 1 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, De toegetreden leden maken geen deel uitvan de algemene vergadering.

§ 2 Alle leden hebben een gelijkstemrecht in de algemene vergadering.

§ 3 Enkel het lid dat in regel is met de betaling van zijn bijdrage mag aan de stemming deelnemen.

Artikel 11

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1) De wijziging van de statuten

2) De benoeming en de afzetting van de bestuurders

3) De benoeming en afzetting van de commissarissen

4) De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

5) De goedkeuring van de begroting en de rekening

6) De ontbinding van de vereniging

7) De uitsluiting van een lid

8) Het bepalen van het jaarlijks lidgeld

9) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

10) Het aanvaarden van nieuwe leden

11) Het inspannen van een geding tegen een lid, een bestuurder of een commissaris van de vereniging.

12) Het beslissen over de bestemming van de activa in geval van de ontbinding van de vereniging.

Artikel 12

§ 1 Er zal jaarlijks een algemene vergadering gehouden worden op de derde maandag van de maand mei, om 19:00 uur, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3 De bijeenroeping geschiedt tenminste 8 dagen voor de vergadering bij gewone brief of per email, zowel voor de gewone als de buitengewone vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De raad van bestuur moet elk onderwerp op de agenda plaatsen dat minstens 15 dagen voor de vergadering schriftelijk aangebracht wordt door minstens één twintigste van de leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

{ ~ MOD 2.2

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien hij afwezig is, wordt hij voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14

Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Ieder gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

Artikel 15

§ 1 De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 2 In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden (50% + een stem). Er wordt geen rekening gehouden met de ongeldige en blanco stemmen, noch met de onthoudingen bij de berekening van de meerderheid.

Wanneer de vergadering zich dient uitte spreken over de uitsluiting van een lid, over een wijziging van de statuten, de ontbinding van de vereniging zonder winstoogmerk of haar omzetting tot een vennootschap met een sociaal oogmerk, worden de nietige stemmen, de blanco stemmen en de onthoudingen beschouwd ais tegenstemmen.

Besluiten in verband met een statutenwijziging kunnen slechts genomen worden met een aanwezigheidsquorum van 2/3 en een beslissingsquorum van 2/3. Besluiten in verband met de uitsluiting van [eden kunnen slechts genomen worden met een beslissingsquorum van 2/3. Besluiten in verband met de vrijwillige ontbinding of omzetting van een vzw of aanpassing van het doel van de vzw vereisen een aanwezigheidsquorum van 2/3 en een beslissingsquorum van 415. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§ 3 In principe wordt er gestemd met handopsteking, behalve wanneer er sprake is van personenkwesties waarvoor de geheime stemming verplicht is. Er wordt eveneens overgegaan tot een geheime stemming wanneer de helft plus één van de leden daarom verzoekt.

§ 4 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en een lid. Het verslag wordt in een register bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereninging en aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering.

Titel IV RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens 3 leden. Indien de algemene vergadering slechts uit drie leden bestaat, zetelen slechts slechts twee personen in de raad van bestuur.

§ 2 Om tot bestuurder verkozen te worden moet men geen lid zijn van de vereniging.

§ 3 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 4 Het ontslag of de afzetting van een bestuurder maakt een einde aan elk door de raad van bestuur toegekend mandaat.

Artikel 17

§ 1 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur. blz 5/8

§ 2 Noch de vertegenwoordiging, nog de coöptatie zijn toegelaten in de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

If i MOD 22

Artikel 18

De raad van bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 19

§ 1 De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3 De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn, ten opzichte van de vereniging, enkel aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 20

§ 1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijkse bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamelijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 21

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

Artikel 22

§ 1 De raad van bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar.

§ 2 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris. De oproeping gebeurt schriftelijk of per email, tenminste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is.ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4 Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris of penningmeester en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

§ 5 De beslissingen worden bijgehouden in een afzonderlijk register der verslagen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Titel V DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg MOD2.2



§ 1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§ 2 Elk boekjaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 24

§ 1 Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

§ 2 ln geval van ontbinding van de vereniging wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 25

Voor alles wat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 van toepassing.

De Algemene vergadering benoemt volgende personen tot bestuurder

1) Voorzitter : Peter Dossche

2) Secretaris Kenny Wauters

3) Penningmeester: Tony Dossche

Opgemaakt in drie exemplaren te Mortsel op 5 juni 2013.

Dossche Peter

Dossche Tony

Waumans Veronique

Wauters Kenny

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

\Toor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ZAALVOETBALKLUB MORSTEL, AFGEKORT : ZVK MOR…

Adresse
STRUYFSTRAAT 2A 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande