ZABA-KINA

Association sans but lucratif


Dénomination : ZABA-KINA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 480.008.260

Publication

21/11/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III 11 t1131,!1,111171J1111111



.mom

NEERGELEGD

-8 -11- 2013

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEL tSMIEGHELEN

Benaming : Zaba-kina

Rechtsvorm : Vzw

.Zetel : Tenderstraat 17 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 480.008.260

Voorwerp akte : Statutenwijziging met Naamsverandering, Adreswijziging, Ambtsbeëindiging en benoeming bestuurders

De algemene vergadering van de vzw Zaba-kina heeft, op datum van 30 oktober 2013, beslist de statuten als volgt te wijzigen:

Art. 1. De vereniging draagt de naam Zaba Kina vzw. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2400 Mol, Zonnebloemstraat nr. 22. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 3. Via Afrikaanse Dans en Muziek willen we een culturele ontmoetingsplaats creëren, mensen sensibiliseren voor andere culturen, de integratie bevorderen en jongeren stimuleren in hun zelfontplooing. Tegelijkertijd heeft de vereniging tot doel financiële en materiële steun te verlenen aan onderwijs- en gezondheidsprojecten in Congo (D.R.C.) en aan armoedebestrijding in het algemeen. Ze kan dit doen door het inzamelen van goederen en fondsen, door het organiseren van culturele activiteiten, het inrichten van manifestaties en door het verkopen van lokale Afrikaanse producten. Zij kan alle activiteiten verrichten die helpen bij de realisatie van haar doelstellingen. Zij kan medewerking verlenen aan en belangstelling tonen voor elke activiteit gelijkaardig aan haar doel. Handelsdaden mogen enkel gesteld worden voor zover ze in relatie staan tot het doel van de vereniging en de opbrengst ervan wordt gebruikt voor de realisatie van dit doel.

Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van vier. De stichters zijn de eerste leden. Als lid kan toetreden, iedere persoon die de doelstelling van de vereniging onderschrijft.

Elkeen die vast lid Wenst te worden, moet een schriftelijke aanvraag richten tot de raad van bestuur, dewelke op zijn eerstvolgende vergadering beslist het lid al dan niet te aanvaarden.

Art. 5. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk

hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid Kan slechts door de algemene

vergadering en niet 2/3 meerderheid van de stemmen worden uitgesproken.

Uittredende of uitgesloten leden hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Art. 6. De Leden zijn geen bijdrage verschuldigd. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

De algemene vergadering

Art. 7. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging en is samengesteld uit alle leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Elke lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid, behalve in de gevallen waarin de wet anders bepaalt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitters doorslaggevend. De Ieden mogen zich door een ander lid laten vertegenwoordigen bij middel van een volmacht. Een lid kan slechts houders zijn van één volmacht

Art. 8. De algemene vergadering is bevoegd voor.

- de goedkeuring en wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de uitsluiting van een lid;

- de ontbinding van de vereniging.

Art. 9. De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks - ten laatste in de maand maart - gehouden. Daarnaast wordt een buitengewone algemene vergadering gehouden na beslissing van de raad van bestuur of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Alle leden worden ten minste acht daden tevoren schriftelijk opgeroepen voor de algemene vergadering. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd.

De besluiten van de algemene vergadering worden kenbaar gemaakt bij gewone brief en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

De raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de algemene vergadering.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om postiiggende stukken, postassignaties, aangetekende brieven, en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Art. 11. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden, zonodig enkel deze van de voorzitter.

Art. 12. De raad van bestuur komt minstens 4 maal per jaar samen, De voorzitter roept de raad van bestuur bijeen en zit de vergaderingen voor. Bij afwezigheid wordt de voorzitter vervangen door een lid van de raad van bestuur.

Art. 13. De voltallige raad van bestuur is elke vijf jaar ontslagnemend. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van bestuurder eindigt ook door het overlijden, ontslag, afzetting.

Art. 14. Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder kan de raad van bestuur een redelijke ontslagtermijn voorzien totdat in de vervanging is voorzien of totdat de lopende bezigheden van de bestuurder werden afgesloten.

Art. 15. Afzetting van een bestuurder kan door de algemene vergadering bij aanwezigheid van 2/3 van de leden en mits 2/3 meerderheid van de stemmen.

Art. 16. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 17. De raad van bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, doch met uitsluiting van de bevoegdheden die door de wet uitsluitend aan de algemene vergadering zijn opgedragen. De raad van bestuur mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden.

Art. 18. De akten die de vereniging onderschrijft worden beschouwd als geldig, wanneer ze getekend worden door één van de bestuurders, tenzij het om transacties gaat die de som van 2.500,00 euro overschrijden. In dat geval is de handtekening van minimum twee bestuurders vereist.

Luik B - Vervolg

KVoor-

C. behouden

iaan het 13elgisch Staatsblad

Diverse bepalingen

Art. 19. Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

Art. 20. Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Art. 21. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Art. 22. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar zullen  ten laatste in de maand maart onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 23. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan,

bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto vermogen van het maatschappelijk

bezit gegeven wordt.

De bestemming zal plaatsvinden ten voordele van een vereniging die belangeloos gelijkaardige doeleinden

nastreeft. Deze beslissingen zullen gepubliceerd worden in de bijlage tot het Belgische Staatsblad.

Art. 24. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk en kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement.

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 30 oktober 2013 hebben de voorzitter

Zacharie Lebolo Bilongo, de ondervoorvoorzitter Eddy Balange Niangi, de secretaris Christiane Philipsen,

en de penningmeester Deleine Luzua Kitiki, hun ontslag gegeven,

De vergadering heeft deze, na toelichting van de redenen, aanvaard.

Nieuwe leden en bestuur werden voorgedragen en aanvaard:

Voorzitter: Nicole Vos, Europawijk 5 te 2440 Geel, Belg, geboren te Turnhout op 30 augustus 1956 Ondervoorzitter: Zacharie Lebolo Bilongo, Tenderstraat 17 te 2800 Mechelen, Belg, geboren te Kinkenda (Congo) op 15 oktober 1948

Secretaris: Christiane Philipsen, Zonnebloemstraat 22 te 2400 Mol, Belg, geboren te Mol op 5 februari 1956 Penningmeester: Ludo Vos, Zonnebloemstraat 22 te 2400 Mol, Belg, geboren te Retie op 19 juni 1952.

Aldus opgemaakt met eenparigheid van stemmen op de buitengewone algemene vergadering te Mechelen, op 31 oktober 2013.

(Gei) Zacharie Lebolo Bilongo,

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

07/11/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11Ï

X1116]522*

belg aar Belt Staa

NEERGELEGD

2 hi -10- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDEI,MMECHE L-EN

Bettamiing : Zaba-kina

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Tenderstraat, 17 - 2800 Mechelen

Ondernemingsnr : 480.008.260

Voorwerp akte : Statutenwijziging.

De buitengewone algemene vergadering van de vzw Zaba-kina, die geldig is samengekomen op 11 oktober 2011, heeft met unanimiteit beslist het volgende artikel uit de statuten te wijzigen:

Art. 3 werd gewijzigd en luidt voortaan als volgt:

Via Centraal-Afrikaanse Dans en Muziek willen we een culturele ontmoetingsplaats creëren, mensen sensibiliseren voor andere culturen, de integratie bevorderen en vooral jongeren stimuleren in hun zelfontplooiing.

Tegelijkertijd heeft de vereniging tot doel financiële en materiële steun te verlenen aan onderwijs- en gezondheidsprojecten in Congo (D.R.C.) en aan armoedebestrijding in het algemeen. Ze kan dit doen door het inzamelen van goederen en fondsen, door het organiseren van culturele activiteiten, het inrichten van manifestaties en door het verkopen van lokale Afrikaanse producten. Zij kan alle activiteiten verrichten die helpen bij de realisatie van haar doelstellingen. Zij kan medewerking verlenen en belangstelling tonen voor elke activiteit gelijkaardig aan haar doel. Handelsdaden mogen enkel gesteld worden voor zover ze in relatie staan tot het doel van de vereniging en de opbrengst ervan wordt gebruikt voor de realisatie van dit doel.

Voor eensluidend verklaard,

op 11 oktober 2011.

(Get) Christiane Philipsen,

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ZABA-KINA

Adresse
TENDERSTRAAT 17 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande