ZAKENKANTOOR LAURYSSEN

Société en commandite simple


Dénomination : ZAKENKANTOOR LAURYSSEN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 546.573.818

Publication

25/02/2014
ÿþMoceNced11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van

"

11111111.I.11,1111,1,1111,R111111111

ondernerningsnr : ,0 Çyé .5y.3 g 12

Benaming

(voluit) : Zakenkantoor Lauryssen Comm. V

(verkort)

Rechtsvorm Comm. V

Zetel: Meerdorp 59 /2321 Meer

(volledig adres)

Onderwerp akte: oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTING COMM. V

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt: Zakenkantoor LAURYSSEN Comm. V.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Meerdorp 59 te 2321 Meer.

De zetel kan, zonder statutenwijziging, dcor een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden. De bepalingen van artikel 39, 3° - 5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel

Optreden ais tussenpersoon in bank- en beleggingsdiensten

- Optreden als tussenpersoon voor verzekeringen

- Optreden als tussenpersoon voor kredieten

- het verrichten van aile diensten en/of verkopen van goederen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband

houden met de activiteit van verzekeringsagenten en van verzekeringsmakelaars;

, - het aanleggen, het cordeelkundig beheren en uitbreiden van een roerend en onroerend vermogen;

- het verrichten, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of voor gezamenlijke rekening met derden, in België of in het buitenland, van alle studiën en operaties met betrekking tot alle onroerende gcederen en rechten en met betrekking tot alle roerende goederen en rechten welke daaruit voortvloeien, zoals de aankoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de huur en de onderhuur, de ruiling, de verkoop en, in het algemeen, alle cperaties die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, voor zichzelf of voor anderen van aile bebouwde of onbebouwde cnroerende goederen.

- De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriele, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn op enige manier bij te dragen tot de verwezenlijking van haar

maatschappelijk doel in de ruirnst ,mogelijke zin. ...... . . .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso; Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

- De vennootschap mag bij wijze van inbreng, overdracht, fusie of op enige andere wijze een belang verwerven In alle bestaande of op te richten rechtspersonen waarvan het maatschappelijke doel identiek, gelijkwaardig of verwant is met het hare, of waarvan het maatschappelijk doel van aard is om op enige manier de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

- Het uitoefenen van managementopdrachten, het verstrekken van adviezen inzake marketing, commerciële politiek, verkoopstructuren, administratie en in het algemeen alle adviezen met betrekking tot een commercieel beleid of algemeen beheer.

Het deelnemen in vennootschappen, bedrijven en ondernemingen door inbreng van participatie.

Deze opsomming is niet beperkend.

Zij mag zich voor deze vennootschappen en verenigingen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

De vennootschap mag ook functies van zaakvoerder, bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen, ongeacht welk doel deze hebben.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken, zullen in onderaanneming worden uitgegeven.

- Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit van stemmen.

Artikel 5. Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 20 000,00 euro.

Artikel 6: Aandelen

Het kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel met steeds volledig volgestort zijn.

Artikel 7. Overdracht van aandelen

Een participatie mag op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder ievenden, of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van aile vennoten. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verpficht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg op verzcek van één der partijen een deskundige aan.

Artikel 8. Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten : beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoot is:

Lauryssen Kris, woonachtig te Einhoven 26 te 2980 Zoersel

Hij is onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoot is:

Verheyen Elle, woonachtig te Einhoven 26 te 2980 Zoersel

Zij is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Zowel de stille als beherende vennoten verbinden er zich toe geen zelfstandige activiteiten uit te oefenen die op enige manier concurrerend zijn aan die van de vennootschap.

Artikel 9. Bestuur

9.1. Aantal

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Tot zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd:

Lauryssen Kris, woonachtig te Einhoven 26 te 2980 Zoersel

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekend gemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

9.2, Bestuursbevoegdheid en externe vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrich-iten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 10. Controle

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op aile verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 11. Algemene vergadering

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste woensdag van de maand juni, om 19 uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten : de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, bestemming van de winst en kwijting aan de zaakvoerder.

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, gesohiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 12. Besluitvorming - notulen

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elke aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. Bij wijziging van de statuten of ingeval van ontbinding is de unanimiteit van alle vennoten vereist.

Artikel 13. Boekjaar -jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 01/01 tot 31/12 van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming zal gegeven worden aan het resultaat

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de dag verkrijging rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31.12.2014.

Artikel 14. Ontbinding

4. Moor-behouden aan het Belgisch Staatsblad Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meervereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit.

De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering unaniem anders besluit,



Het netto vermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Artikel 15, Overlijden van een vennoot

Ingeval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in reohte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Zijn er minderjarige erfgenamen, dan zullen deze van rechtswege de hoedanigheid van stille vennoot krijgen.

Ongeacht het voormelde zal de vennootschap steeds van rechtswege ontbonden zijn indien er op een bepaald ogenblik minder dan 2 vennoten zijn,

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december 2014. De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar 2015.

Aldus opgemaakt te Meer op 12/02/2014, in zoveel originelen als er partijen zijn waarvan elke partij erkent er één ontvangen te hebben.

Gelezen en goedgekeurd,

Beherend vennoten, Stille vennoot,

Lauryssen Kris Verheyen Elle

Op de laatstzi blz. van Link R vermelden Recto Naam en hoedanigheid van cie =istfumenterende notaris, hetzij van do perso(o)nien) bevoegd de rechtspersoon ten anzien van derden te vertegenwoordlgen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZAKENKANTOOR LAURYSSEN

Adresse
MEERDORP 59 2321 MEER

Code postal : 2321
Localité : Meer
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande