ZELFSTANDIG WONEN MECHELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : ZELFSTANDIG WONEN MECHELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 862.474.510

Publication

27/06/2013
ÿþMOD2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

~

Voor

behoud£ aan hel eelgiscl

Staatsbla

MOI

tli±argo1agi ter grîffïe'rtrn deetieNk valre a,pknndd te Aniwerpcn, op

Griffie 18 hZsti U13

Benaming

(voluit) : Zelfstandig Wonen Mechelen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Noeverseweg 34, 2845 Niel

Ondernemingsnr : 0862.474.510

Voorwerp akte ; Ontslag RvB - aanpassing statuten- gecoördineerde versie dd 29/04/2013 - Benoeming RvB

De algemene vergadering van 29/04/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzak aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten;

ONTSLAG RAAD VAN BESTUUR

Yvette Dierckx, Reigerslaan 8, 2560 Nijlen

heeft haar ontslag gegeven. De vergadering aanvaardt het ontslag.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge



Titel 1: Naam , zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging neemt de vorm aan van een vereniging zonder winstoogmerk en wordt genoemd:

"Zelfstandig wonen Mechelen".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2845 Niel, Noeverseweg 34. De;

vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3. De vereniging heeft als doel:

" het oprichten, ontwikkelen en beheren van diensten zelfstandig wonen die 24 uur op 24 A.D.L.-assistentie; bieden aan volwassen mensen met een lichamelijke handicap teneinde hen in de mogelijkheid te stellen een zelfstandig leven uit te bouwen.

" Woonondersteuning bieden aan personen met beperkingen zoals gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Art. 4. De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Art. 5, De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 2: Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Art. 6. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar moet minstens drie leden bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste leden, Tot de vereniging kan als lid toetreden al wie door de algemene vergadering aanvaard wordt. De algemene vergadering beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

Art. 7. Elk lid kan uittreden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur; de ontslagbetekening dient schriftelijk te gebeuren en moet melding maken van de dag waarop het ontslag ingaat.

Art. 8.Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Art. 9. De leden zijn geen bijdrage verplicht. Zij hebben geen persoonlijke verplichting uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

Titel 3: Bestuur, dagelijks beheer

Art.10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste twee bestuurders, gekozen onder de gewone leden van de vereniging. De raad van bestuur moet minstens voor de heift samengesteld zijn uit personen met een handicap. De bestuurders worden, voor een periode van ten hoogste vier jaar, verkozen door de algemene vergadering. De bestuurders zijn herverkiesbaan













op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ti

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Elke bestuurder, aangeduid om te voorzien in een tijdens het mandaat opengevallen plaats is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt. De leden van de raad van bestuur mogen geen onderling verwante personen zijn, noch een onderlinge afhankelijkheidsrelatie hebben in hun werkverband.

Art. 11. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en bepaalt welke specifieke taken worden opgenomen door de verschillende leden, Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de oudste van de bestuurders.

Art. 12. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter. De raad vergadert tenminste viermaal per jaar en kan eveneens worden samengeroepen op schriftelijk verzoek van twee bestuurders. De bijeenroeping geschiedt schriftelijk met vermelding van de agenda en minstens acht dagen voor de vergadering. De raad mag slechts beslissingen nemen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend. De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in rechte, hetzij eiders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 13. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen met inbegrip van de beschikkingsdaden en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort. De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen en kopen, lenen en ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek geven zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypothecaire handlichting geven, in één woord, de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden. De raad benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij bij opdracht, al de agenten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging en ontslaat ze. De raad van bestuur bepaalt hun werkzaamheid en bezoldiging,

Art. 14. Zowel bij gerechtelijke als buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon (lid van de vereniging),

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan Pegode VZW ondernemingsnummer 420.281.501. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt is onbepaald. Het dagelijks bestuur heeft het mandaat om handelingen nodig voor het dagelijks beheer , die niet noodzakelijkerwijze van gering belang zijn, te stelten. Minstens 1 maal per jaar brengt het dagelijks bestuur verslag uit aan de raad van bestuur over het beheer van de voorbije periode.

Titel 4: Algemene vergadering

Art, 15. Behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering: de wijziging aan de statuten van de vereniging, de benoeming en afzetting van de bestuurders en commissarissen, de kwijting van bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, de toelatingen en uitsluitingen van leden, al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijk of door de statuten aan de raad van bestuur opgedragen bevoegdheid.

Art.16. Er moet ten minste elk jaar een gewone algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand maart. De datum wordt jaarlijks vastgelegd door de raad van bestuur. Een buitengewone vergadering moet gehouden worden op vraag van de raad van bestuur of wanneer tenminste één twintigste van de leden het aanvragen. Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de oproepingsbrief.

Art. 17. De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur per gewone brief aan elk lid gericht, tenminste 8 dagen voor de vergadering en ondertekend in naam van de raad, door de voorzitter of door twee bestuurders. Zij bevatten de agenda. De vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda ingeschreven werden tenzij bij twee derde van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elk lid heeft het recht om punten op de agenda van de gewone algemene vergadering te doen plaatsen. Hij deelt het onderwerp met een beknopte omschrijving schriftelijk mee aan de voorzitter van de raad van bestuur uiterlijk tegen 14 februari.

Art. 18. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis van deze, door de oudste van de andere aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Art. 19. Elk lid van de vereniging heeft recht op één stem. Het stemrecht kan bij geschreven volmacht overgedragen worden aan gelijk welk ander lid van de vereniging.

Art. 20. ln de regel is de algemene vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigende leden zijn. Haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Een beslissing tot wijziging van de statuten kan slechts genomen worden mits die wijzigingen uitdrukkelijk zijn opgenomen in de oproeping, minstens twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van twee derden bereikt wordt. Voor een wijziging van het doel van de vereniging of voor de beslissing tot ontbinding van de vereniging is een meerderheid van vier vijfden noodzakelijk.

Art. 21. De beslissingen van de algemene vergaderingen worden opgenomen in processen-verbaal getekend door de voorzitter, alsook door de leden die het vragen, en in een bijzonder register ingeschreven, De in recht of elders voor te brengen uittreksels daaruit worden getekend door de voorzitter van de raad van

MOD 2.0

Vpor- Luik B - Vervolg

beit ,eden

aan het

Belgii

Staatsblad



bestuur of door twee bestuurders. Die uittreksels worden gegeven aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang doet blijken.

Titel 5: Inzagerecht leden

Art. 22. Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.







Titel 6: Begrotingen en rekeningen

Art. 23. Het boekjaar van de verenging loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar worden, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, een inventaris opgemaakt van de bezittingen, vorderingen en verplichtingen en de rekeningen van het voorgaande dienstjaar op 31 december gesloten. Samen met de begroting van het lopende dienstaar wordt deze onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering van de maand maart, waarbij deze zich door een bijzondere stemming zal uitspreken over de aan de bestuurders te geven kwijting van hun mandaat tijdens het voorbije dienstjaar. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na de goedkeuring worden neergelegd bij de Griffie van de rechtbank van koophandel.

Titel 7: Ontbinding en vereffening

Art. 24. In geval van vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of twee vereffenaars aan. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 25. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij rechterlijk, op welk ogenblik en voor welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een werk met gelijkaardig doel en voorwerp als de onderhavige vereniging. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art. 26. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou wijzigen of vervangen na de oprichting van de vereniging, van toepassing.

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Naam - Functie - Geboortedatum - Geboorteplaats- Adres

Martine Derden - bestuurder - 24 december 1970 - Dendermonde - Col manstraat 57, 9270 Kalken

Stelt haar kandidatuur als lid van de Raad van Bestuur. De vergadering aanvaardt de kandidatuur,

De Raad van Bestuur is heden als volgt samengesteld:

Naam - Functie - Geboorteplaats - Geboortedatum - Adres

Jozef, Frans, Joostens - Voorzitter - Lier -1/04/1952 - Erfstraat 25, 2861 Sint Katelijne Waver

Ellen, Manvela, Sabrina, Vermander - lid - Elsene - 6/04/1974 - Binnenplein 2 bus 24, 2600 Berchem,

Bernard, Mualaba - lid - Leuven - 15/03/1957 - Sint Maartensdal 5 bus 702, 3000 Leuven

Martine Noélla A, Derde - lid - Dendermonde - 24 december 1970- Colmanstraat 57, 9270 Kalken

met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering gehouden te Mechelen op 29 april 2013. Getekend door dhr Jos Joostens en Martine Derde

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

26/06/2012
ÿþMOD 2.0

Is É: 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iu

RECHTB`' KOOPHANDEL

15 ei 2012

AlerTegERPEN

11 VII IINIIIIIIIIII

*iaiize9~*

Benaming

(voluit) : Driehuizen Zelfstandig Wonen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Noeverseweg 34, 2845 Niel

" Ondernemingsnr : 0862.474.510

Voorwerp akte : Ontslag RvB - Naamswijziging - Statutenwijziging

De algemene.vergadering van 12/06/2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzak aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten:

ONTSLAG RAAD VAN BESTUUR

De Clippele,, Luc, Jean, Joseph, Victor - voorzitter - Tasseynslaan 15, 9120 Haasdonk w geboren op

28/02/1936 te Gent

Cossaer, Dirk , Loewijk, Maria - Bestuurder - Molenstraat 63, 2960 Brecht geboren op 14/08/1956 te

Mortsel

hebben hun ontslag gegeven. De vergadering aanvaardt het ontslag.

Statutenwijziging

Titel 1: Naam , zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging neemt de vorm aan van een vereniging zonder winstoogmerk en wordt genoemd: "Zelfstandig wonen Mechelen".

Titel 3: Bestuur, dagelijks beheer

.Art. 12. De raad ván bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter. De raad vergadert tenminste viermaal per jaar en kan eveneens worden samengeroepen op schriftelijk verzoek per brief of electronisch van twee bestuurders. De bijeenroeping geschiedt schriftelijk per brief of electronisch met vermelding van de agenda en minstens acht dagen voor de vergadering. De raad mag slechts beslissingen nemen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger beslissend. De beslissingen worden opgenomen in processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en in een bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men eruit moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 14. Zowel bij gerechtelijke ais buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de raad van bestuur. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een andere persoon (lid van de vereniging).

Ten aanzien van derden is de vereniging geldig 'verbonden door de gezamenlijke handtekening'van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten te aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt toevertrouwd aan Pegode VZW ondernemingsnummer 420.281.501. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt is onbepaald. Het dagelijks bestuur heeft het mandaat om handelingen te stellen voor het dagelijks beheer , die niet noodzakelijkerwijze van gering belang zijn, te stellen. Minstens 1 maal per jaar brengt het dagelijks bestuur verslag uit aan de raad van bestuur over het beheer van de voorbije periode.

Titel 4: Algemene vergadering

Art.16. Er moet ten minste elk jaar een gewone algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand maart. De datum wordt jaarlijks vastgelegd door de raad van bestuur. Een buitengewone vergadering moet gehouden worden op vraag van de raad van bestuur of wanneer tenminste één twintigste van de leden. het aanvragen. Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de oproepingsbrief.

Art. 17. De bijeenroepingen worden door de raad van bestuur per gewone brief of electronisch aan elk lid; gericht, tenminste 8 dagen voor de vergadering en ondertekend in naam van de raad, door de voorzitter of door' twee bestuurders. Zij bevatten de agenda. De vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda ingeschreven werden tenzij bij twee derde van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening. "

MOD 2.0

Ltiik B - Vervolo

' Elk lid heeft het recht om punten op de agenda van de gewone algemene vergadering te doen plaatsen. Hij . deelt het onderwerp met een beknopte omschrijving schriftelijk mee aan de voorzitter van de raad van bestuur uiterlijk tegen 14 februari,

De Raad van Bestuur is heden als volgt samengesteld:

Naam - Functie - Geboorteplaats - Geboortedatum - Adres

Jozef, Frans, Joostens - Voorzitter - Lier -1/04/1952 - Erfstraat 25, 2861 Sint Katelijne Waver

Ellen, Manuela, Sabrina, Vermander - lid - Elsene - 6/04/1974 - Binnenplein 2 bus 24, 2600 Berchem.

Bernard, Mualaba - lid - Leuven -15/03/1957 - Sint Maartensdal 5 bus 702, 3000 Leuven

Yvette, Dierckx - lid - Nijlen - 9/11/1968 - Reigerslaan 8, 2560 Nijlen

met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering gehouden te Mechelen op 12 juni 2012. Getekend door Ellen Vermander - bestuurder en Bernard Mualaba - bestuurder

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij, van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

4 - -4

Voor-

k.hehog,clen

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ZELFSTANDIG WONEN MECHELEN

Adresse
NOEVERSEWEG 34 2845 NIEL

Code postal : 2845
Localité : NIEL
Commune : NIEL
Province : Anvers
Région : Région flamande