ZIEKENHUISASSOCIATIE HERENTALS - TURNHOUT

Association sans but lucratif


Dénomination : ZIEKENHUISASSOCIATIE HERENTALS - TURNHOUT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.842.907

Publication

30/12/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge De Algemene Vergadering van de Ziekenhuisassociatie HETU vzw van 16 september 2014 heeft met ; eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend aan de volgende wijziging van vertegenwoordigers van de rechtspersoon-bestuurders in de bestuursorganen van de Ziekenhuisassociatie HETU vzw.

Namens VZH vzw

" Ontslag De Muynck Marc, Molderdijk 124, 2400 Mol

" Aanstelling Monard Cindy, Sint-Genovevastraat 28, 3770 Riemst

Opgemaakt te Turnhout op 16 september 2014



Guy Peeters

Voorzitter

Ziekenhuisassociatie HETU vzw

Fons Michiels

Ondervoorzitter

Ziekenhuisassociatie HETU vzw

Ondernemingsnr : 0841.842.907

Benaming

(voluit) : Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout vzw

(verkort) : HETU vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Steenweg op Merksplas 44 te 2300 Turnhout

Onderwerp akte : Wijziging vertegenwoordiging in de bestuursorganen van de Ziekenhuisassociatie HETU vzw

4 IuI IIIIIoII I UI II u

*19229928*'

U.,..,.,,,,

Iw'eergelegd, ter gri.ifxe vez. de RE013T}3AI4t VAN KsOOFI-I..9,P~ïDPjL

17 DEC. 2011f

A1:VTWERPE e e~tùt~; ~:" [TRIIFHOUT

~riie

Da Crri4iier

Op de laatste biz. van Luik S vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

28/06/2013
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

!MM

Ondememingsnr : 0841.842.907

Benaming

(voluit) : Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout vzw

(verkort) : HETU vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Steenweg op Merksplas 44 te 2300 Turnhout

Onderweg akte : Wijziging bestuurders in de bestuursorganen

NEERG

GRIFFIE RECHTBANK VAN I

19 -06- 2013

K4dPHANpEL T~~j`IHf?UT

tefier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2013 - Annexes du Moniteur belge De Algemene Vergadering van de Ziekenhuisassociatie HETU vzw van 27 mei 2013 heeft met eenparigheid van stemmen goedkeuring verleend aan de aanduiding van de volgende vertegenwoordigers van de rechtspersoon-bestuurders in de bestuursorganen van HETU vzw.

Namens AZ Turnhout vzw

" Op de Beeck Luc, Deken Adamsstraat 62, 2300 Turnhout

" Peeters Guy, Busselen 2111, 2340 Beerse

" Steeman Tonnie, Kapelweg 205, 2300 Turnhout

Namens AZ St. Elisabeth Herentals

" Bertels Jan, Roggestraat 12, 2200 Herentals

" Michiels Fons, Berheide 3, 2200 Herentals

" Peeters Karel, Pannewinningstraat 4, 3560 Lummen

Namens VZT vzw

" Peetera Marc, Leopoldstraat 18, 2300 Turnhout

Namens SVH vzw

" De Muynck Marc, Molderdijk 124, 2400 Mol

De heer Guy Peeters wordt benoemd tot voorzitter en de heer Fons Michiels tot ondervoorzitter.

Opgemaakt te Turnhout op 11 juni 2013

Guy Peeters

Voorzitter

Ziekenhuisassociatie HETU vzw

Fons Michiels

Ondervoorzitter

Ziekenhuisassociatie HETU vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso , Naam en handtekening.

10/01/2012
ÿþMOD 2.0

` ~uN~IMI~YINIYYII~~011~~~I~VIW X12008063

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

 MONITEUP +y_

DIREC ION~It''°i~iIv¬ ~i ?`l F3i'.4'" I; VAN

2011 9 5 CEC. 2019

CC3PFfAN~~L `i'I.ï;~i~l ;Oi.JT Grime De griffier

~

29 -12-

G1SCH STAATSBLÁ BESTtJ UR

Ondernemingsnr :4 $ LIA .d4 9 Q 1-

Benaming

(voluit) : Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Steenweg op Merksplas 44 2300 Turnhout

Voorwerp akte : Oprichtingsakte

Ondergetekenden

1.De Vereniging Zonder Winstoogmerk ALGEMEEN ZIEKENHUIS TURNHOUT met zetel te 2300 Turnhout, Steenweg op Merksplas 44, vereniging opgericht overeenkomstig Titel X111, Hoofdstuk Il van het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heren Bert De Bakker en Fefix Vanbel, handelend respectievelijk als voorzitter en als algemeen directeur, hierna genoemd "AZ Turnhout".

2.De Vereniging Zonder Winstoogmerk AZ SINT ELISABETH HERENTALS, met zetel te 2200 Herentals, Nederrij 133, vereniging in oprichting overeenkomstig Titel XIII, Hoofdstuk Il van het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heren Fons Michiels en Michel Detailleur, handelend respectievelijk als voorzitter en als algemeen directeur, hierna genoemd "AZ St. Elisabeth".

3. De Vereniging Zonder Winstoogmerk VERENIGING ZIEKENHUISARTSEN TURNHOUT, met zetel te 2300 Turnhout, Rubensstraat 166, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de geneesheren Ludo Hansen en Johan Schurmans, handelend respectievelijk als voorzitter en ondervoorzitter, hierna genoemd "VZW VZT".

4.De Vereniging Zonder Winstoogmerk SPECIALISTENVERENIGING AZ Sint.-ELISABETH HERENTALS, met zetel te 2200 Herentals, Nederrij 133 in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de geneesheren Filiep Bataillie en Luc Van fraeyenhoven, handelend respectievelijk als voorzitter en secretaris, hierna genoemd "VZW SVH"

bijeen in vergadering op 13 januari 2010 te Turnhout, en zijn overeengekomen een vereniging zonder

winstoogmerk op te richten en daartoe hetgeen volgt te aanvaarden.

VOORAFGAANDELIJKE VERKLARING

De oprichters wensen dat de op te richten vereniging rechtspersoonlijkheid verleent aan de onderliggende associaties van ziekenhuizen opgericht overeenkomstig artikel 67, 3° van de Wet op de Ziekenhuizen zoals gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van 10 juli 2008 en overeenkomstig het Koninklijk Besluit van 25 april 1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen, dit laatste besluit hierna genoemd "het Associatiebesluit".

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOb 2.0

De oprichters komen overeen dat de statuten van de vereniging als volgt luiden.

STATUTEN

Titel I - Vereniging

Artikel 1 - Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002, van 16 januari 2003, van 22 december 2003, van 9 juli 2004 en van 27 december 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

Artikel 2 - Naam

De VZW draagt de naam "Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout".

De naam van de VZW moet voorkomen op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3 - Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd in België te 2300 Turnhout, Steenweg op Merksplas 44, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tumhout

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats in België binnen het Nederlands taalgebied en de daartoe noodzakelijke openbaarmakingvereisten te vervullen.

Artikel 4 - Duur

De VZW wordt opgericht voor een periode van 30 jaar.

Artikel 5  Doel

Het doel van de vereniging is het leveren van kwaliteitsvolle geneeskunde door middel van de oprichting, het beheer, het organiseren en het gemeenschappelijk uitbaten van ziekenhuisassociaties overeenkomstig artikel 67, 3° van de Wet op de Ziekenhuizen en overeenkomstig het Associatiebesluit.

De vereniging moet haar doelstellingen realiseren met respect voor elke ideologische, filosofische of godsdienstige overtuiging en ongeacht de inkomens-, verzekerbaarheids-of vermogenstoestand van de betrokken patiënten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.0

Hierbij werkt de vereniging vanuit de professionele deontologie gericht op een adequaat gebruik van middelen en met een beperking van de kosten voor de patiënt en de gemeenschap. De vereniging voert een transparant kosten- en tarievenbeleid gericht op een voor eenieder gewaarborgde financiële toegankelijkheid.

Om de doelstellingen van de vereniging te bereiken, kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben enfof dit doel kunnen bevorderen.

In een continuüm van zorg met deskundige, gemotiveerde en tevreden medewerkers, staat de vereniging open voor een samenwerking met andere ziekenhuizen en externe zorgverleners, inzonderheid de huisartsen en de niet-ziekenhuisgebonden specialisten.

Artikel 6 - Activiteiten

De vereniging kan alle middelen aanwenden die lot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is alle roerende of onroerende goederen of rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen.

De vereniging mag economische activiteiten verrichten in de mate dat ze bijkomstig zijn aan de activiteiten zonder winstoogmerk voor zover deze bijdragen tot het verwezenlijken van het doel van de vereniging.

Artikel 7 - Begripsomschrijvingen

"Leden-rechtspersonen": zijn de leden, stichtende rechtspersonen van de vereniging.

"Leden-vertegenwoordigers": zijn de natuurlijke personen die worden afgevaardigd door de ledenrechtspersonen om hen te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering.

"Rechtspersoon-bestuurders": zijn de leden van de raad van Bestuur van de vereniging. Het gaat om de twee rechtspersoon-bestuurders die tevens leden-rechtspersonen moeten zijn van de VZW en die een ziekenhuis uitbaten dat deelt uitmaakt van de onderliggende ziekenhuisassociatie: de VZW A.Z. Tumhout (groep A) en de VZW A.Z. St.-Elisabeth Herentals (groep B).

"Vaste vertegenwoordigers": zijn de natuurlijke personen die worden afgevaardigd door de rechtspersoon-bestuurders om hen te vertegenwoordigen in de Raad van Bestuur.

Titel Il - Associatie

Artikel 8 - Voorwerp

Het voorwerp van de onderliggende associatie bestaat uit de gemeenschappelijke exploitatie van de diensten, functies en zorgprogramma's die ingebracht worden door het AZ Turnhout en de het AZ St.-Elisabeth. Hieronder vallen ondermeer de gezamenlijke uitbating van de NMR en de borstkliniek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Deze diensten, functies en zorgprogramma's worden opgenomen in het associatiereglement zoals omschreven in artikel 29 van deze statuten. Voor elk van de diensten welke in de associatie worden ingebracht, worden tussen de stichtende leden afzonderlijke overeenkomsten afgesloten waarin de concrete modaliteiten worden geregeld.

Titel III - Lidmaatschap

Artikel 9 - Leden-rechtspersonen

Er zijn vier leden-rechtspersonen die behoren tot een groep A of B. Deze leden-rechtspersonen hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen geen lidmaatschapbijdrage.

De oprichtende leden-rechtspersonen zijn:

de VZW AZ Turnhout (groep A)

de VZW AZ St.-Elisabeth Herentals (groep B)

de VZW Vereniging Ziekenhuisartsen Turnhout (groep A)

de VZW Specialistenvereniging AZ St.-Elisabeth Herentals (groep B)

Er kunnen geen nieuwe leden-rechtspersonen toetreden tot de vereniging.

Artikel 10 - Ontslag

De leden-rechtspersonen kunnen zich op elk ogenblik uit de vereniging terugtrekken door een formeel schrijven per aangetekende brief te richten aan de Raad van Bestuur. De opzeggingstermijn bedraagt minstens 1 jaar en gaat in op de eerste januari van het jaar volgend op het jaar waarin de betekening wordt gegeven.

Artikel 11 - Beëindiging van lidmaatschap I uitsluiting

Een lid-rechtspersoon kan niet worden uitgesloten, zoals bedoeld in artikel 12, tweede lid V&Swet.

Artikel 12 - Rechten

Geen enkel lid-rechtspersoon kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid-rechtspersoon.

Bij ontslag of beëindiging van de vereniging kan een lid-rechtspersoon wel aanspraak maken op de aanbrengst die hij tijdens zijn lidmaatschap heeft ingebracht. De aanbrengst is de gebeurlijke vrijwillige inbreng in eigendom van een lid-rechtspersoon, verricht met het uitdrukkelijk door het lidrechtspersoon voorbehouden recht op terugname.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Titel IV - De Algemene Vergadering

Artikel 13 - De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de leden-rechtspersonen. Het stemmenaantal binnen de Algemene Vergadering wordt als volgt verdeeld:

Groep A het AZ Turnhout beschikt over 4 stemmen

de VZW VZT beschikt over 2 stemmen

Groep B het AZ St.-Elisabeth beschikt over 4 stemmen

de VZW SVH beschikt over 2 stemmen

Artikel 14 - Leden-vertegenwoordigers

De leden-rechtspersonen worden in de Algemene Vergadering samen vertegenwoordigd door 12 stemgerechtigde leden-vertegenwoordigers, verdeeld als volgt:

Groep A 6 leden-vertegenwoordigers waarvan 4 aangeduid door het AZ Turnhout en 2 aangeduid door de VZW VZT.

Groep B 6 leden-vertegenwoordigers waarvan 4 aangeduid door het AZ St.-Elisabeth en 2 aangeduid door de VZW SVH.

De leden-vertegenwoordigers van de leden-rechtspersonen worden door hun respectievelijke Raad van Bestuur als vertegenwoordigers in de Algemene Vergadering van de vereniging aangeduid.

Een lid-vertegenwoordiger van een lid-rechtspersoon kan zich in de Algemene Vergadering rechtsgeldig laten vertegenwoordigen door een andere lid-vertegenwoordiger uit dezelfde groep. Dit gebeurt met een volmacht. Elk lid-vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering kan slechts één ander lid-vertegenwoordiger vertegenwoordigen.

Ieder lid-vertegenwoordiger kan te allen tijde ontslag nemen uit de Algemene Vergadering. Hiertoe dient hij zijn ontslag in bij een ter post aangetekende brief, te richten aan het lidrechtspersoon, dat de betrokkene heeft afgevaardigd en tevens aan de vereniging. Het betrokken lidrechtspersoon duidt een vervanger aan op de wijze zoals voor de aanduiding van ledenvertegenwoordigers bepaald in dit artikel.

MOD 2.0

Artikel 15 - Waarnemers

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen, mits toestemming van de voorzitter en ondervoorzitter en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter en de ondervoorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Artikel 16 - Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden worden door de Algemene Vergadering uitgeoefend:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

3. de kwijting aan de rechtspersoon-bestuurders en de commissarissen;

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5. de ontbinding van de vereniging en de bestemming van het netto-actief;

6. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

7. het kennisnemen van het beleidsplan waarover beslist werd door de Raad van bestuur;

8. het kennisnemen van het associatiereglement waarover beslist werd door de Raad van bestuur.

Artikel 17 - Vergaderingen

De algemene vergaderingen vinden altemerend op de exploitatiezetels van één van beide ziekenhuizen plaats.

Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen door de Raad van Bestuur worden samengeroepen, telkens dit noodzakelijk wordt geacht. Bovendien is de bijeenroeping van de Algemene Vergadering verplicht binnen de maand op een schriftelijke gemotiveerde aanvraag van één vijfde van de leden-vertegenwoordigers in de algemene vergadering of op verzoek van elk lidrechtspersoon.

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering geschiedt tenminste 15 dagen voor deze vergadering bij gewone brief of per e-mail. De uitnodigingen tot de Algemene Vergaderingen vernielden de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Hij moet echter worden aangevuld met de punten die op verzoek van elke groep van rechtspersonen zoals opgenomen in artikel 13 § 1 of door één vijfde van de leden-vertegenwoordigers in de Algemene Vergadering aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Geen onderwerp mag buiten de agenda worden behandeld, tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door alle op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde afgevaardigden.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij het ontbreken van een voorzitter wordt de Algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de ondervoorzitter wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door het oudste lid-vertegenwoordiger.

Artikel 18 - Quorum en stemming

Om op een geldige manier te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van het aantal ledenvertegenwoordigers op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wanneer deze voorwaarde niet vervuld is, wordt binnen de twee maand, doch niet vroeger dan binnen vijftien dagen, een nieuwe Algemene Vergadering met eenzelfde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

agenda bijeengeroepen die dan, ongeacht haar samenstelling geldig kan beraadslagen en beslissen.

Beslissingen worden genomen bij dubbele meerderheid. Een dubbele meerderheid betekent een meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde ledenvertegenwoordigers in beide groepen A en B zoals omschreven in artikel 14 van huidige statuten, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

Over de wijziging van de statuten, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en voor de wijziging van de doeleinden, kan door de Algemene Vergadering slechts rechtsgeldig beslist worden voor zover van elke groep A en B ten minste 213 van de leden-vertegenwoordigers op de Algemene Vergadering aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. De beslissing is slechts rechtsgeldig indien zij door alle op de Algemene Vergadering aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden-vertegenwoordigers wordt goedgekeurd.

Indien op de eerste Algemene Vergadering die wordt bijeengeroepen om over deze onderwerpen te beslissen, het vereiste aantal leden-vertegenwoordigers niet aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is, dan kan een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan rechtsgeldig beraadslagen welk ook het aantal aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde leden-vertegenwoordigers is.

De tweede Algemene Vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden bewaard in een register, bijgehouden ter zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de algemeen coördinator, die aangesteld werd door de Raad van Bestuur zoals voorzien in artikel 26. Alle ledenvertegenwoordigers in de Algemene Vergadering en alle rechtspersoon-bestuurders en vaste vertegenwoordigers, alsook alle leden-rechtspersonen via een daartoe door hun formeel gemandateerd persoon, hebben recht op inzage van het register conform de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

De algemeen coördinator maakt het verslag van de beraadslaging van de Algemene Vergadering op. Dit wordt hetzij tijdens de desbetreffende vergadering zelf goedgekeurd, hetzij per brief van de leden-vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering verzonden binnen de 14 dagen na ontvangst van het verslag of na de dag waarop het verslag ter inzage werd neergelegd voor zover het op die dag ook werd verzonden. Het verslag kan ook worden goedgekeurd op de volgende Algemene Vergadering.

Tite! V - Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 19 - Raad van Bestuur/Associatiecomité

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur in de zin van artikel 13 V&S-wet die eveneens de functie van associatiecomité vervult in de zin van artikel 10 van het Associatiebesluit. In deze statuten wordt voor beide functioneel en personeel identieke organen de eenvormige terminologie 'Read van Bestuur gebruikt.

Artikel 20 - Samenstelling

De Raad van Bestuur bestaat uit de twee rechtspersoon-bestuurders die tevens leden-rechtspersonen zijn van de vereniging en die een ziekenhuis uitbaten dat deelt uitmaakt van de onderliggende ziekenhuisassociatie: het A.Z. Tumhout (groep A) en het A.Z. St.-Elisabeth (groep B).

Deze twee leden-rechtspersonen moeten elk vier vaste vertegenwoordigers afvaardigen die namens hen zetelen in de Raad van Bestuur en die aangeduid worden voor een hernieuwbare periode van vier jaar.

Deze twee leden-rechtspersonen kiezen hun vier vaste vertegenwoordigers uit hun eigen groep, op zulke wijze dat alle rechtspersoon-leden vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Concreet betekent dit dat de Raad van Bestuur volgende samenstelling zal kennen:

-4 mandaten worden ingevuld door vertegenwoordigers van groep A met volgende onderverdeling:

-1 mandaat door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van AZ Tumhout

(vertegenwoordiger namens OCMW/Stad Turnhout)

-1 mandaat door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van AZ Tumhout

(vertegenwoordiger namens KMSI vzw)

-1 mandaat door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van AZ Turnhout

(vertegenwoordiger namens VZT vzw)

- 1 mandaat door de voorzitter van de Raad van Bestuur van AZT vzw

-4 mandaten worden ingevuld door vertegenwoordigers van groep B met volgende onderverdeling

-2 mandaten door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van AZ St. Elisabeth Herentals (vertegenwoordiger namens OCMW Herentals)

-1 mandaat door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van AZ St. Elisabeth Herentals (vertegenwoordiger namens Stad Herentals)

-1 mandaat door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur van AZ St. Elisabeth Herentals (vertegenwoordiger namens SVH vzw)

De hoedanigheid van vaste vertegenwoordiger is onverenigbaar met het hebben van een persoonlijk of zakelijk belang dat ingaat of zou kunnen ingaan tegen het belang van de vereniging, van dat van één van de betrokken ziekenhuizen of van dat van één van de ledenrechtspersonen die geen rechtspersoon-bestuurder zijn.

Het mandaat van vaste vertegenwoordiger kan te allen tijde worden beëindigd door de lidrechtspersoon die de betrokkene heeft afgevaardigd. De desbetreffende lid-rechtspersoon dient dan een vervanger aan te duiden die de afgezette vaste vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur vervangt.

De Raad van Bestuur verkiest onder de vaste vertegenwoordigers een voorzitter en een ondervoorzitter die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in het huishoudelijk reglement van de vereniging of in deze statuten. Zij worden benoemd voor hemieuwbare termijn van één jaar. Het voorzitterschap wordt alternerend waargenomen door iemand van AZ Turnhout of iemand van AZ St. Elisabeth Herentals.

De voorzitter en de ondervoorzitter mogen niet tot dezelfde groep behoren. Zij dienen tevens het mandaat van bestuurder te hebben in het participerend ziekenhuis.

Artikel 21 - Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen 15 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee vaste vertegenwoordigers.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van de vaste vertegenwoordigers aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. De besluiten worden genomen bij dubbele meerderheid. Een dubbele meerderheid betekent een meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste vertegenwoordigers binnen elke rechtspersoon-bestuurder. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Elke vaste vertegenwoordiger kan zich laten vervangen door een door hem gevolmachtigde andere vaste vertegenwoordiger die aangeduid werd door dezelfde lid-rechtspersoon. Het aantal volmachten is beperkt tot één en dient schriftelijk voorgelegd te worden.

Indien op de eerste Raad van Bestuur het vereiste aantal vaste vertegenwoordigers niet aanwezig is, kan de Raad van Bestuur een tweede keer worden bijeengeroepen. Deze kan rechtsgeldig beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vaste vertegenwoordigers is. Na deze eerste Raad van Bestuur dienen minstens 15 dagen te verlopen vooraleer de tweede Raad van Bestuur kan worden gehouden.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de algemeen coördinator of bij ontstentenis door de ondervoorzitter. Deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden-rechtspersonen en leden-vertegenwoordigers die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het Koninklijk Besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij unanimiteit van haar vaste vertegenwoordigers. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de vaste vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er voorafgaand aan de besluitvorming een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie. Hierna kan gestemd worden via e-mail, per fax of per brief.

Artikel 22 - Tegenstrijdig belang

Indien een vaste vertegenwoordiger, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere leden van de Raad van Bestuur v66r dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De vaste vertegenwoordiger met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich aldus van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Artikel 23 - Intern bestuur  Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de bevoegdheden door de statuten exclusief voorbehouden aan de Algemene Vergadering (artikel 16) en de andere handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de vaste vertegenwoordigers de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vaste vertegenwoordiger(s) in het gedrang.

De bevoegdheden van de Raad van Bestuur die betrekking hebben op het dagelijks bestuur worden gedelegeerd aan het managementcomité, dat wordt samengesteld overeenkomstig de bepalingen in artikel 27.

Artikel 24 - Externe vertegenwoordigingsmacht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.0

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door de dubbele meerderheid van haar leden. Dit betekent een meerderheid van de vaste vertegenwoordigers binnen elke rechtspersoonbestuurder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee vaste vertegenwoordigers van de Raad van Bestuur die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur delegeert zijn vertegenwoordigingsmacht in aangelegenheden die het dagelijks bestuur betreffen, aan het managementcomité.

De Raad van Bestuur of de vaste vertegenwoordigers die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 25 - Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de rechtspersoon-bestuurders, vaste vertegenwoordigers en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Titel VI - Bijzondere Organen

Artikel 26 - Structurering van de associatie

Conform het Associatiebesluit worden binnen de vereniging bijzondere organen opgericht.

De structurering van de associatie vindt luidens het Associatiebesluit plaats op vier verschillende niveaus, met name op het beheers-, directie, medisch- en verpleegkundig niveau. Er dient een associatiecomité en een medisch comité te worden opgericht, alsook dient er een algemeen coördinator, een medisch coördinator en een verpleegkundig coördinator aangesteld te worden.

De aanstelling van de algemeen coördinator, de medisch coördinator en de verpleegkundig coördinator wordt geregeld in het associatiereglement.

Artikel 27 - Managementcomité

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intem vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur wordt opgedragen aan het managementcomité.

Het managementcomité bestaat uit 8 leden en wordt benoemd door de Raad van Bestuur. Maken in ieder geval deel uit van het managementcomité: de algemeen coördinator, de medisch coördinator en de verpleegkundig coordinator, functies welke in overeenstemming met het Associatiebesluit moeten voorzien zijn, en een financieel coördinator.

De beraadslaging binnen het comité gebeurt collegiaal.

Het managementcomité bereidt de beleidsbeslissingen van de associaties voor en wordt belast met de uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur en de dagelijkse werking van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Artikel 28 - Medisch comité

Bij elke associatie van ziekenhuizen die gesloten wordt, wordt een gemeenschappelijk medisch comité opgericht, samengesteld uit daartoe gemandateerde leden van de medische raden van het AZ Turnhout en het AZ Sint Elisabeth Herentals.

Overeenkomstig artikel 11, §2 van het Associatiebesluit wordt de samenstelling en de werking van het gemeenschappelijk Medisch Comité geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de medische raden van het AZ Turnhout en het AZ St.-Elisabeth.

Titel VII - Associatiereglement

Artikel 29

De Raad van Bestuur zal een associatiereglement opstellen, waarin het voorwerp, de werking en de structurering van de associaties nader worden gespecificeerd en worden uitgewerkt.

Titel VIII - Personeel

Artikel 30

De modaliteiten van gebeurlijke tewerkstelling van personeel, hetzij statutair, hetzij contractueel, dient voorwerp te zijn van een onderscheiden gedetailleerde regeling, vastgelegd in een afzonderlijke overeenkomst.

Titel IX - Aansprakelijkheid van de bestuurder en de dagelijks bestuurder

Artikel 31

De rechtspersoon-bestuurders, vaste vertegenwoordigers en de leden van het managementcomité zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Titel X - Financiering en boekhouding

Artikel 32 - Financiering

De vereniging zal onder meer gefinancierd kunnen worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, overgedragen zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 33 - Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar beginnen op de dag van de oprichting van de vereniging om te eindigen op 31 december 2011.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Tite! XI - Ontbinding en vereffening

Artikel 34 - Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle ledenvertegenwoordigers. De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 17 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Artikel 35 - Vereffening

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Titel XII - Geschillenregeling

Artikel 36

In geval van meningsverschil tussen de leden-rechtspersonen betreffende de interpretatie of de uitvoering van de statuten en de bijlagen gevoegd bij deze statuten, wordt dit door de meest gerede partij schriftelijk meegedeeld aan de Raad van Bestuur. In deze brief zal de betrokken partij de aard van het geschil en de bepaling van de statuten waarover het geschil gaat, vermelden, en zo mogelijk een voorstel tot oplossing formuleren.

De Raad van Bestuur zal binnen dertig dagen na kennisname pogen om de betrokken partijen te verzoenen. Tijdens deze fase kan beroep gedaan worden op één of meer externe deskundigen.

Titel XIII - Slotbepaling

Artikel 37

Voor alle zaken die niet uitdrukkelijk door deze statuten geregeld worden, zijn de V&S-wet en het Koninklijk Besluit van 25 april 1997 houdende nadere omschrijving van de associatie van ziekenhuizen en van de bijzondere normen waaraan deze moet voldoen, van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Aldus opgemaakt te Herentals op 30 mei 2011 in vier originele exemplaren en aangenomen met unanimiteit van stemmen door de oprichters die ondertekenen.

Voor de VZW AZ Turnhout

Bert De Bakker Felix Vanbel

Voorzitter Algemeen directeur

Voor de VZW AZ Sint Elisabeth Herentals

Fons Michiels Michel Detailleur

Voorzitter Algemeen directeur

Voor de VZW Vereniging Ziekenhuisartsen Turnhout

Ludo Hansen Johan Schurmans

Voorzitter Ondervoorzitter

Voor de VZW Ziekenhuisartsen Herentals

Filiep Bataillie Luc Van fraeyenhoven

Voorzitter Ondervoorzitter

Luik B - Vervolg



MO!] 2.0

AANSTELLING BESTUURDERS

In de Raad van Bestuur Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout vzw van 22 november 2011 werden met eenparigheid van stemmen de volgende bestuurders benoemd.

Namens AZ Sint-Elisabeth Herentals vzw

Beitels Jan, Roggestraat 12, 2200 Herentals

Michiels Fons, Berheide 3, 2200 Herentals

Peeters Karef, Pannewinningstraat 4, 3560 Lummen

Namens Specialistenvereniging AZ Sint-Elisabeth Herentals vzw

De Muynck Marc, Molderdijk 124, 2400 Mol

Namens Algemeen Ziekenhuis Turnhout vzw

De Bakker Bert, Arnold Van Loonlaan 4, 3500 Hasselt

Op De Beeck Luc, Deken Adamsstraat 62, 2300 Turnhout

Van Eynde Karel, Tolhuis 61, 2260 Westerlo

Namens Vereniging Ziekenhuisartsen Tumhout vzw

Peeters Marc, Leopoldstraat 18, 2300 Tumhout

Door de Raad van Bestuur werd de heer Fons Michiels benoemd tot voorzitter en de heer Bert De Bakker tot ondervoorzitter.

Opgemaakt te Turnhout op 22 november2011

Fons Michiels

Voorzitter Raad van Bestuur

Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout vzw

Bert De Bakker

Ondervoorzitter Raad van Bestuur

Ziekenhuisassociatie Herentals - Turnhout vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de insirumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
ZIEKENHUISASSOCIATIE HERENTALS - TURNHOUT

Adresse
STEENWEG OP MERKSPLAS 44 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande