ZOERSELKERMIS

Association sans but lucratif


Dénomination : ZOERSELKERMIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.239.007

Publication

09/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111 I II ID 1101 II HI III IIIi

" iioava3"

Voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 8 JAN. 2011

ANTVlfsfágiePE?d

Onderemingsnr : .8 à 3 o 2 3 9 ® O

Benaming

(voluit] : Zoerselkermis vzw

(verkort) : Zoerselkermis vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Dorp 107, 2980 Zoersel

Onderwerp akte : Oprichtingsstatuten Zoerselkermis vzw

Dhr. Van Rossum Jef wonende te 2980 Zoersel, Dorp 107, geboren op 26 november 1983 te Brasschaat. Dhr. Manën Kristof, wonende te 2980 Zoersel, Herentalsebaan 1 bus 1 geboren op 22 augustus 1985 te Turnhout

Dhr. Rymen Johan, wonende te 2980 Zoersel, Dorp 59 , geboren op 21 juni 1976 te Brecht District II.

Hierna genoemd "stichters", allen van Belgische nationaliteit, zijn overeengekomen een vereniging op te( richten, met de volgende statuten:

Titel I  Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "Zoerselkermis vzw". Het is een 'vereniging zonder winstoogmerk' zoals:

omschreven in de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en ze

kan te allen tijde ontbonden worden_

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissementANTWERPEW

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2980 Zoersel, Dorp 107.

Artikel 3

Zoerselkermis vzw heeft als doel het organiseren van activiteiten doorheen het ganse jaar met als hoofddoel; de organisatie van de jaarlijkse kermis. De activiteiten van de vzw zijn socio-culturele activiteiten. Zij kan in die: zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan:: besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging kan alle initiatieven nemen die op directe of indirecte wijze met de doelstellingen in verband staan of ze helpen realiseren. In het bijzonder kan ze contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden: of rechtspersonen, met Tirma's en organisaties, en kan ze activiteiten van commerciële aard uitvoeren of uitbesteden.

"

Voor het bereiken van haar doel mag ze in gebruik of eigendom alle roerende of onroerende goederen; bezitten, ontvangen, verkopen of verwerven.

Titel Il  Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent twee soorten leden: vaste of effectieve leden en toetredende leden. Beide categorieën:

worden hierna leden" genoemd. "

Effectieve leden zijn van rechtswege de stichters,en personen die door de Raad van Bestuur in deze hoedanigheid werden aangesteld en erkend_Ze worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering, waar ze stemrecht hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11ne. s.. " Al.areee" esn 1-e,nrf4e,l.esn.e.n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 22

Toetredende leden onderschrijven de doelstelling van de vereniging en hebben het volle genot van het lidmaatschap. Ze hebben echter geen stemrecht, worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Het staat hen vrij een gemotiveerde aanvraag te richten tot de Raad van Bestuur om als effectief lid te worden erkend.

De lidmaatschapsbijdrage van toetredende leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Ze mag niet meer dan 500 euro bedragen.

Artikel 6

Elk kandidatuur voor lidmaatschap is onderworpen aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur of, bij delegatie, aan die van het Dagelijks Bestuur, zonder mogelijkheid van beroep. Zij beslissen soeverein en kunnen een lid weigeren zonder dit te moeten motiveren. Eventueel betaalde lidgelden of aansluitingskosten worden dan teruggestort. Als een kandidaat-lid door het Dagelijks Bestuur wordt afgewezen, dient dit door de Raad van Bestuur achteraf te worden bevestigd of rechtgezet.

Artikel 7

Het aantal effectieve leden kan niet minder dan 3 bedragen. In voorkomend geval wordt een overgangstermijn van zes maanden voorzien om dit aantal te bereiken. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt de vereniging ontbonden.

Artikel 8

Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaard met de statuten en

het huishoudelijk reglement.

Artikel g

De hoedanigheid van lid gaat verloren door overlijden, door vrijwillige ontslagneming, door uitsluiting door een beslissing van de Algemene Vergadering of door het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage van een toetredend lid na aanmaning of ingebrekestelling.

In geval van ernstig wangedrag van een lid en/of inbreuken op de statuten en het huishoudelijk reglement, kan de Raad van Bestuur een toetredend lid schorsen.

Ontslagnemende en uitgesloten leden noch hun afstammelingen of rechthebbenden kunnen enig recht laten gelden op het patrimonium van de vereniging.

Artikel 10

Noch de effectieve leden, noch de toetredende, noch het dagelijks bestuur zijn aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vereniging,

Titel III: Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, gekozen uit de stichters en de effectieve leden, bij gewone meerderheid en bij geheime stemming. Deze Raad tett minstens 3 leden, die voor een periode van 1 jaar worden benoemd. Zij kunnen zich onbeperkt herverkiesbaar stellen.

Artikel 12

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze

functies zijn verenigbaar.

Artikel 13

Op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van minstens drie van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur. Hij heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Is deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Raad opnieuw samengeroepen, waama hij geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 14

Indien in de loop van een mandaat een plaats van een bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene

Vergadering een bestuurslid benoemen, dat dit mandaat beëindigt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

Titel IV: De Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene vergadering bestaat uit het geheel van de stichters en effectieve leden. Ze heeft het

soevereine gezag over de vereniging. Haar beslissingen zijn rechtsgeldig en binden alle leden.

In het bijzonder is ze bevoegd voor.

-De wijziging van de statuten

-De benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

" De kwijting van de bestuursleden op het einde van het werkingsjaar

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een toetredend of effectief lid in laatste instantie

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Algemene Vergadering vergadert geldig als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmal per jaar bijeengeroepen. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk verzoek van minstens drie stichtende en/of effectieve leden.

Aile leden worden minstens 10 werkdagen bij voorbaat per elektronische post uitgenodigd, en ontvangen daarbij in bijlage alle stukken waarover zij dienen te beschikken. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze worden hiertoe gemandateerd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, uitgezonderd over de wijziging der statuten, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 17

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van

de aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten betreft, waar alle wettelijke beschikkingen van

kracht zijn.

Een wijziging in de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van alle aanwezige leden

tot stand komen.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 16

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ingeschreven worden in een daartoe bestemd

register.

Titel V: Middelen en begroting

Artikel 19

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de toegetreden leden, uit aansluitkosten van verenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit leningen, subsidies, legaten, schenkingen, inkomsten en baten in functie van het maatschappelijke doel

Artikel 20

Elk jaar wordt de balans van het afgelopen werkingsjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december, vastgelegd en wordt een begroting opgemaakt voor het volgende werkingsjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand juni en onderworpen aan de goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Op deze vergadering wordt de balans al dan niet goedgekeurd, en al dan niet ontheffing verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

Titel VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 21

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na vereffening van alle schulden wordt het patrimonium aangewend ten gunste van een aan te duiden vereniging met parallelle doelstellingen of een gelijklopend maatschappelijk engagement.

"

, 0 1 ,b

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel VII: Slotbepalingen

Artikel 22

De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, is onverminderd van toepassing voor de

eventualiteiten waarvoor geen regeling is voorzien.

Het Huishoudelijk Reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de

za ken van inwendige orde. Tevens bevat het de aanvullingen bij en de verdere omschrijving van bovenstaande

artikels.

Gedaan te Zoersei op 3 november 2010 bij onderhandse akte, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Jef Van Rossum

Bestuurder

Johan Rymen Bestuurder

Kristof Mariën Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ZOERSELKERMIS

Adresse
DORP 107 2980 ZOERSEL

Code postal : 2980
Localité : ZOERSEL
Commune : ZOERSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande