ZONNESCHIJN VOOR INDIE, AFGEKORT : ZVI

Association sans but lucratif


Dénomination : ZONNESCHIJN VOOR INDIE, AFGEKORT : ZVI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.907.117

Publication

10/12/2012
ÿþ t41DD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vc behc aar Bell Staa

11



NEERGELEGD

2S NOV, 2012

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANje MECHELEN

Ondernemingsnr : 844.907.117

Benaming

(voluit) : Zonneschijn Voor Indië

(verkort) : ZVI

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lange Heistraat 6, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : zetel verplaatsing

bij algemene vergadering is er beslist om de zetel van Zonneschijn voor Indië te verplaatsen naar

Leopoldstraat 53 bus 302

2800 Mechelen

Domilniek Embrechts voorzitster

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam ere hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

13/04/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0 I 11 I Illhll III I III

*iao~3sss*

n

NEERGELEGD

3 0 -03- 2012

GF"iij=-E`~ f-:ECH ii &ANrC van KOOPHAN Datte MECHELEN



Ondernemingsnr": t.~o~^

Benaming

(voluit) : Zonneschijn Voor Indië

(verkort) : ZVI

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lange Heistraat 6, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Statuten van vzw "Zonneschijn Voor Indië"

STATUTEN

De ondergetekenden :

Embrechts Dominiek, Lange Heistraat 6 -- 2800 Mechelen

Barua Sanjay, Lange Heistraat 6  2800 Mechelen

Embrechts Herman, Lange Kroonstraat 104, 2530 Boechout "

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende; zijn :

Hoofdstuk 1. Benaming, zetel, doel

Art. 1 De vereniging wordt genoemd " Zonneschijn Voor Indië", afgekort " ZVl", en is opgericht voor: onbepaalde duur.

Art. 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Lange Heistraat 6 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Mecheten. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement: gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur,

Art. 3 Het doel van de vereniging is allerlei hulp te bieden in de armere streken zoals,

Verbetering van infrastructuur (vb, water voorziening, bouwen van sanitair en gebouwen, ect), voorzien in middelen bij medische noden, aan middelen helpen die tot zelfonderhoud en verbetering van welzijn (vb.' onderwijs, gezonde voeding, ect.) leiden.

"

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken: van dit doel, onder meer : activiteiten op recreatief, informatief, ontmoetend, experimenteel en:

maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten om fondsen te werven zijn het organiseren van;

benefietconcerten, diavoorstellingen, eetdagen, info/eetstanden op markten en festivals. Daarnaast willen we ook deelnemen aan alle mogelijke inzamelprojecten bv van scholen, gemeenten, bedrijven, privé-initiatieven.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen warden bestemd; voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk 2. Leden

Art. 4 Het aantal leden is onbeperkt, maar minimun drie.

Op de laatste biz. van j.;e 3 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(sn) bevoegd de vereniging, sr¬ cht¬ ;ig cf organisme ten aanzien van derden te va::egGnwcordigan

Verso : Naam en nGnctekenirig.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mtr' fie " MOD 2.2

Art. 5 Beslissingen over de toetreding van leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27/06/1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wenst te zijn, dient zijn kandidatuur schriftelijk en gemotiveerd in te dienen bij de voorzitter van de vereniging.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name :

Embrechts Dominiek, Lange Heistraat 6  2800 Mechelen

Barua Sanjay, Lange Heistraat 6  2800 Mechelen

Embrechts Herman, Lange Kroonstraat 104, 2530 Boechout

Art. 7 Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen : er geldt geen minimumleeftijd, er dient een jaarlijks Lidgeld betaald te worden. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Na toestemming van een bestuurslid heeft een toegetreden lid het recht de boekhouding, inclusief rekeninguittreksels in te kijken op de maatschappelijke zetel.

Art, 7 De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Art, 8 Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdragen is vastgesteld op 50 euro.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge Hoofdstuk 3. Algemene vergadering

Art. 9 De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27/06/1921:

" De wijziging van de statuten;

" De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een lid;

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" Aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 10 De algemene vergadering komt minstens 1 maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger.

Art. 11 De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt : door opname in het verslag dat ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel en door email aan de leden.

Art. 12 Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van 20 procent van de leden. De termijn van de oproeping is ten minste acht dagen.

Art. 13 De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering.

Art. 14 De vergadering is geldig samengesteld indien alle bestuursleden aanwezig zijn.

Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 15 Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Geen enkel lid mag meer dan twee andere leden vertegenwoordigen.

Hoofdstuk 4, Baad van bestuur

Art. 16 De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en moet steeds één minder in getal zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van twee jaar benoemd door de Algemene Vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

~ Y

!

Vass>r behauster¬ aan het Belgisch Staatsbiad

MOD 2,2

Luik B n Vervolg

2-jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17 De raad van bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaald hun bevoegdheden.

Art. 18 De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften. De raad van bestuur kan uit zijn leden onder meer een dagelijks bestuur, voorzitter, penningmeester en secretaris benoemen en hun bevoegdheden bepalen.

Art. 19 De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan 1 van zijn leden of aan een derde en diens bevoegdheden bepalen.

Art, 20 Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigt door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag vast te stellen door de raad van bestuur, volstaat de handtekening van 1 van hen. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist.

Art. 21 De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van twee maal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen warden minstens acht dagen voor de raad van bestuur verstuurd.

Art. 22 De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid.

Art. 23 De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen. T.a.v, derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 24 De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig art. 14 van de wet van 27/06/1921.

Hoofdstuk 5. Diversen

Art. 25 Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleend aan de bestuurders.

Art. 26 Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27/06/1921.

Art. 27 Bij de ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering 1 of meerdere vereffenaars aan, bepaald hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan gelijkaardige VZW met belangeloze doelstellingen, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 28 Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27/06/1921. Opgemaakt te Mechelen op 7 maart 2012 in 2 originele exemplaren.

Embrechts Dominiek Voorzitster

Barua Sanjay = Penningmeester

Embrechts Herman = Lid

Op de laatste blz. van Lia¬ k B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso daar^ en handtekening

Coordonnées
ZONNESCHIJN VOOR INDIE, AFGEKORT : ZVI

Adresse
LANGE HEISTRAAT 6 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande