ZWIJNDRECHTSE POLITIEHOND, AFGEKORT : Z.P.Z.

Association sans but lucratif


Dénomination : ZWIJNDRECHTSE POLITIEHOND, AFGEKORT : Z.P.Z.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.648.402

Publication

25/07/2014
ÿþMOD 2.0

" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111

*14144219*

Benaming

(voluit) Zwiindrechtse Politiehond vzw

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Antwerpsesteenweg zin 2070 Zwijndrecht

Ondernemingsnr : 04'11.648.402

Voorwerp akte: Gewijzigde Raad van Bestuur.

%alen vgl koopitan cl

Antwerpen

15 JULI 2014

afdeling Antwerpen nriffie

Aanpassing huisnummer.

Aanpassing statuten.

De algemene vergadering van 15 maart 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid, heeft in haar zitting besloten goedkeuring van de jaarrekeningen 2013 en aanvaarden van een nieuw bestuurslid

-Raad van Bestuur: Nieuw bestuurderslid.

-Zetelverplaatsing voortaan Antwerpsesteenweg 327, 2070 Zwijndrecht.

-Aanpassing Statuten.

TITEL I NAAM ZETEL_DOELDUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Zwijndrechtse Politiehond vzw, afgekort ZPZ.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpsesteenweg 327, 2070 Zwijndrecht en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst werden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel:

-De hondensport te beoefenen in al haar takken en dit naar keuze van elk lid of toegetreden lid, en dit

volgens de regels beschreven in het huishoudelijk reglement

-De bescherming van alle hondengelegenheden in hoedanigheid van liefhebber van alle rassen.

De vereniging houdt zich hiertoe bezig met:

-Het inrichten en steunen van wedstrijden en alle sportmanifestaties die betrekking hebben met de

hondensport.

-Het terzijde staan van haar toegetreden leden-kwekers en tentoonstellers,

-Het verdedigen van de belangen van haar leden en toegetreden leden, desgevallend en wanneer er

redenen toe zijn, wanneer hen op sportgebied verlies of onrecht worden toegebracht en zulks binnen de

grenzen van de mogelijkheid van de vereniging.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht

ARTIKEL 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" kloon., r" rn, Ftnrerlfedeebninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden, TITEL : LEDEN

ARTIKEL 6

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermet in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun aantal is onbeperkt met een minimum van drie.

Toegetreden Leden zijn enkel aangesloten cm te genieten van de activiteiten van de vzw, Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Flet verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

In de samenstelling van de algemene vergadering wordt gestreefd naar een evenwicht ln vertegenwoordiging van de verschillende takken van de hondensport die de vereniging beoefent.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De leden en de toegetreden leden zijn tot een bijdrage verplicht. De hoogte van het lidgeld wordt bepaald naargelang de budgettaire noden van de club. Het lidgeld van het volgende jaar moet voldaan zijn voor 31 december van het lopende jaar. Leden die niet aan deze voorwaarde voldoen worden als ontsiagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen,

TITEL IR DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als er evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging,

ARTIKEL 12:

Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13:

Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige eniof vertegenwoordigde leden, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

ARTIKEL 14 '..

Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige entof vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15:

Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op ais eiser en verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

ARTIKEL 16

De raad van betuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Indien beiden belet zijn, wordt de vergadering naar een latere datum verschovent

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de aanwezige bestuursleden en die op datum in een kaft warden bijgehouden. De uittreksels die moeten warden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art,13, 40 lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet !id is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,0

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk

ARTIKEL 21

Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art.13bis, la lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bil gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)Op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de bertrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overteg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle affectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-Het wijzigen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-De uitsluiting van een lid van de vereniging;

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-Aile gevallen waarin deze statuten het vereisen,

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,0

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar,

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen niet vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieven leden moeten worden opgeroepen per gewone brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste 15 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

Bij elke stemming (dus ook wanneer een speciale meerderheid door de Wet wordt vereist) worden onthoudingen beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

ARTIKEL 30

statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeachte het aantal aanwezigen, Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doei van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien, Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemenen vergadering voorgelegd die

gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd ais niet-uitgebrachte stemmen.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Wren maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffenigsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passive, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 36

Voor alles wat tin deze statuten nat is 'momies\ of geregeld, blijlt de Wet usa 27 juni t92.t gewijld dom' de

Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Raad van Bestuur:

Voorzitter en Secretaris

Van Overloop Nadia, Suikerdijkstraat 20,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 13-12-1967

Beroep:geen

Schatbewaarder

Van de Voorde Myriam, Nikolaas Van Kale laan 3,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 18-01-1955

Beroep: Bediende

Ondervoorzitter/Materiaalmeester

Soetens Jozef, Antwerpsesteenweg 139

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 13-04-1955

Beroep: Loodgieter

Feestbestuurder

Breugelmans Eric, Heilige Geesthoek 95

2070 Zwijndrecht

Geboren te Essen op 06-02-1966

Beroep: Arbeider

Nieuw bestuurderslid:

Oste Marc, Suikerdijkstraat 20,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Kruibeke op 06-03-1955

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Beroep: Kraanman Haven

Opgesteld te Zwijndrecht en goedgekeurd tijdens de algemene statutaire vergadering van 15 maart 2014.

Namens de vergadering,

(ondertekenaars)

Van Overloop Nadia Van de Voorde Myriam

Voorzitter en Secretaris Schatbewaarder

Soetens Jozef Breugelmans Eric

Ondervoorzitter/Materiaalmeester Feestbestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/02/2014
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

s i 1J1M11113MIIIII

~r1 ~ 1' ~ t E.J Y N~" s

KOOPHAPU .. '

4 û 1."'".'".'~.

A N G



Benaming

(voluit) : Zwijndrechtse Politiehond

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Antwerpsesteenweg 327 2070 Zwijndrecht

Ondernemingsnr : 0411.648.402

Voorwerp akte : Gewijzigde Statuten en Raad van Bestuur.

De algemene vergadering van 29 november 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige:

aantallen inzake aanwezigheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen en te vervangen door:

onderstaande tekst.

-Artikel 11 wijzigt.

-Raad van Bestuur: Ontslag bestuurders.

TITEL 1: NAAM_ZETEL_DOEL_DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Zwijndrechtse Politiehond vzw, afgekort ZPZ.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpsesteenweg z.n., 2070 Zwijndrecht en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel :

-De hondensport te beoefenen in al haar takken en dit naar keuze van elk lid of toegetreden lid, en dit,

volgens de regels beschreven in het huishoudelijk reglement.

-De bescherming van alle hondengelegenheden in hoedanigheid van liefhebber van alle rassen,

De vereniging houdt zich hiertoe bezig met

-Het -inrichten en steunen van- wedstrijden- en aile- sportmanifestaties die betrekking hebben met- de

hondensport.

- -Het-terzijde staan van-haar-toegetreden-leden-kwekers en tentoonstellers.

-Het verdedigen van de belangen van haar Leden en toegetreden leden, desgevallend en wanneer er redenen toe zijn, wanneer hen op sportgebied verlies of onrecht worden toegebracht en zulks binnen de grenzen van de mogelijkheid van de vereniging.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persO(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen vn ~. " nrnn.e nn hnn`14n4nninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MaD 2.0

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend tue aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk, Hun aantal is onbeperkt met een minimum van drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden,

In de samenstelling van de algemene vergadering wordt gestreefd naar een evenwicht in vertegenwoordiging van de verschillende takken van de hondensport die de vereniging beoefent.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleclen, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten, Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De leden en de toegetreden leden zijn tot een bijdrage verplicht. De hoogte van het lidgeld wordt bepaald naargelang de budgettaire noden van de club. Het lidgeld van het volgende jaar moet voldaan zijn voor 31 december van het lopende jaar. Leden die niet aan deze voorwaarde voldoen worden als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III ; DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als er evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

ARTIKEL 12 :

Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13:

Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14

Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting dcor de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15

Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren,

ARTIKEL 16

De raad van betuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Indien beiden belet zijn, wordt de vergadering naar een latere datum verschoven.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de aanwezige bestuursleden en die op datum in een kaft worden bijgehouden. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art.13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen,

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD2.0

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art.l3bis,1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden

a)Op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de bertrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit aile affectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

-Het wijzigen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-De uitsluiting van een lid van de vereniging;

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-Aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 25

"

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieven leden moeten worden opgeroepen per gewone brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste 15 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit,

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

Bij elke stemming (dus ook wanneer een speciale meerderheid door de Wet wordt vereist) worden onthoudingen beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

ARTIKEL 30

statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeachte het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisoh Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist,

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien,

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

C

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemenen vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

" TITEL VI ; ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffenigsvoorwaarden.

De active zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Raad van Bestuur;

Voorzitter en Secretaris

Van Overloop Nadia, Suikerdijkstraat 20,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 13-12-1967

Beroep:geen

Schatbewaarder

Van de Voorde Myriam, Nikolaas Van Ketslaan 3,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 18-01-1955

Beroep: Bediende

Ondervoorzitter/Materiaalmeester

Soetens Jozef, Antwerpsesteenweg 139

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 13-04-1955

Beroep: Loodgieter

Feestbestuurder

Breugelrnans Eric, Heilige Geesthoek 95

2070 Zwijndrecht

Geboren te Essen op 06-02-1966

Beroep: Arbeider

Ontslag als bestuurder

Bosman Leo, Klapperstraat 18,

9120 Beveren-waas

Moortharner Luc, Oude Gentweg 1,

2070 Burcht

iviOD 2.0

Luik B - Vervolg

Opgesteld te Zwijndrecht en goedgekeurd tijdens de algemene statutaire vergadering van 29 november 2013.

Namens de vergadering, k^ ~

(ondertekenaars)

Van Overloop Nadia Van de Voorde Myrjam

Soetens Jozef Breugelmans Eric

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

*Vo

'

vorir- behouden aan het Belgisch Staatsblad

02/04/2013
ÿþi

VIII *ll130ii5 1 V91"

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

21 -03- 2013

AN-r ldeneEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belde

Ondernemingsnr : 0411.648.402

Benaming

(voluit) : Zwijndrechtse Politiehond vzw

(verkort) : Z.P.Z. vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Antwerpsesteenweg 327 2070 Zwijndrecht

Onderwerp akte : Bestuurswijziging na de Algemene vergadering van

01/0212013.

Algemeen Reglement

HOOFDSTUK 1

Benaming en zetel

Artikel 1-Op datum van 28 januari 1965 zijn enige africhters het eens geworden om te Zwijndrecht een

hondenclub op te richten onder de benaming van Zwijndrechtse Politiehond vereniging zonder winstgevend

doel.De club zal haar aansluiting vragen bij het Nationaal Verbond van Belgische Kynologen(N.V.B.K.).En het

Provinciaal Verbond Antwerpen(P.V.A.).Dit reglement is toepasselijk op alle leden.

Artikel 2-De officiële maatschappelijke zetel van de club is gevestigd ín het clubhuis gelegen

Antwerpsesteenweg 327 te Zwijndrecht gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.Waar in principe

al de vergaderingen zullen plaats hebben.De club zal in haar lokaal een drankgelegenheid uitbaten.Waarvan de

totale winst ten goede zal komen aan de clubkas.

HOOFDSTUK 2

Doel

Artikel 3-De vereniging heeft tot doel:

1)De hondensport te beoefenen in al haar takken en dit naar keuze van elk lid.

2)De bescherming van alle hondengelegenheden in hoedanigheid van liefhebber van alle rassen,

Artikel 4-Ten einde zal de club zich bezig houden met" .

1)Het africhten van honden voor ring praktijken en speurwerken.

2)Het inrichten en steunen van wedstrijden en alle sportmanifestaties die betrekking hebben

hondensport.

3)Zij zal eveneens haar leden kwekers en tentoonstellers terzijde staan.

4)Alle mogelijke middelen aanwenden om de africhting te propaganderen om tot een hoger peil te brengen.

5)Oesgevallend en wanneer er redenen toe zijn,de belangen van haar leden te verdedigen hen op

sportgebied verlies of onrecht worden toegebracht en zulks binnen de grenzen van de mogelijkheid van de club.

Artikel 5-Teneinde de door de vereniging nastreven en bereiken,staat het haar vrij in haar studieafdelingen

te stichten.

HOOFDSTUK 3

Soorten van leden en bedragen.

Artikel 6-De club is samengesteld uit een onbeperkt aantal leden,onder verdeeld in werkende-ere- en

steunende leden.

1)Het werkend lid moet zich bezig houden met een of meer der takken van de hondensport voorzien in

Hoofdstuk 2.

2)Het erelid heeft het recht alle vergaderingen bij te wonen,maar is slechts stemgerechtigd wanneer het ter

zelfde tijd werkend lid is.

3)Het steunend lid heeft recht de jaarvergadering bij te wonen,maar heeft slechts een raadplegende

stem.Het heeft stemrecht wanneer het ter zelfde tijd werkend lid is.De hoedanigheid van ere en steunend lid

mag samengevoegd worden met dit van werkend lid op voorwaarde de voorziene bijdragen te betalen.Deze

bijdragen kunnen jaarlijks gewijzigd worden naargelang de budgettaire eisen van de club.Alle leden zullen zich

schikken naar de reglementen van de club.

met de;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

tir.,.er, . ni.».,, r,., i,,.,.i«.,d,rs.,..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7-Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari .De bijdragen lopen van 1 januari tot en met 31 december.De leden die voor 1 september in de club treden betalen het volle bedrag der bijdrage,vanaf 1 september de helft van het jaargeld en na 1 december het volle bedrag der bijdragen voor het volgende jaar.

HOOFDSTUK 4

Voorwaarden en aanneming.

Artikel 8-Worden aangenomen ais lid van de huidige club:

1)Alle eerbare personen van onberispelijk burgerlijk en sportieve faam,uitgezonderd de personen die klaarblijkelijk als hondenhandelaars gekend zijn.

2)Toetreden en zich gedragen naar de tegenwoordige standregelen der club,

3)Door het bestuur aangenomen worden,welke de volmacht heeft om over de kandidaturen te beslissen. HOOFDSTUK 5

Ontslag en uitsluiting.

Artikel 9-Het staat elk lid vrij op elk ogenblik,zich uit de club terug te trekken.Het ontslag moet schriftelijk aan voorzitter en secretaris gericht worden.Dit ontslaat het lid niet voor de betalingen van de bijdrage van het lopend jaar.

Artikel 10-De uitsluiting van een lid uit de vereniging kan uitgesproken worden.

1)ln geven van niet naleven van huidig reglement.

2)Voor klaarblijkelijk wangedrag,

3)lndien door zijn aansluiting of handelingen het lid nadeel berokkend aan de belangen van de club.De uitsluiting steunend op bewijsstukken wordt door het bestuur aan de algemene vergadering gevraagd.Zij wordt uitgesproken bij volstrekte meerderheid van stemmen der aanwezige werkende leden.

Artikel 11-Het ontslag gevend,uitgesloten cf geschrapt lid mag geen aanspraak maken op de terugbetaling der vroegere gestorte bijdragen en verliest alle rechten op de vocrdelen van de club.

HOOFDSTUK 6

Raad van Bestuur en administratie der club.Wijze van aanstellen en macht der bestuursleden,

Artikel 12-De club wordt bestuurd door een Raad van Bestuur minsten uit VIJF(5) leden en ten hoogste NEGEN (9) leden,naar gelang van haar ontwikkelingen.De Raad van Bestuur bestaat minstens uit:een voorzitter,ondervoorzitter,secretaris,een schatbewaarder en een materiaalmeester,verder kan er een feestbestuurder(ster) en commissarissen worden aan toegevoegd.A1 deze ambten worden KOSTELOOS vervuld.

Artikell3-De leden van de Raad van Bestuur worden tijdens de jaarlijkse algemene vergadering bij geheime stemming,voor twee(2) jaar verkozen, onder de meerderjarige werkende leden en bij meerderheid van stemmen der aanwezige stem gerechtigde leden.Bij gelijkheid van stemmen is het langst aangesloten lid verkozen.Wanneer de twee gekozen vanaf dezelfde datum lid zijn heeft de ouderdom voorrang.Om kiesbaar te zijn moet men minsten een volledig werk jaar (van 1 januari tot 31 december) lid zijn van de club.Wanneer het aantal kandidaten gelijk is aan het aantal te begeven kandidaten zijn al de kandidaten ambt behalve en zonder stemming gekozen.Wannneer er twee(2) meerderjarige werkende leden woonachtig zijn op het zelfde adreskan er zich maar een (1) kandidaat stellen.Ongeacht welke discipline ze ook beoefenen.De voordracht tot kandidaat voor de Raad van Bestuur moet ondertekend zijn door drie werkende leden en de kandidaat zelf.De voordracht moet bij de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter voor 1 december toekomen.De Raad van Bestuur mag een kandidaat weigeren en is niet verplicht de weigering te verrechtvaardigen.

Artikel 14-De Raad van Bestuur wordt ieder jaar om de helft hemieuwd.Eerste helft bestaat uit: voorzitter,schatbewaarder,feestbestuurder,materiaalmeester en twee commisarissen.De uittredende leden zijn herkiesbaar.Het mandaat der bestuursleden is steeds herroepelijk,bij meerderheid van de twee derden der stemmen der aanwezige werkende leden tijdens een algemene vergadering.

Artikel 15-Bij overlijden,ontslag of uitsluiting van een bestuurslid wordt er op de eerstkomende algemene vergadering in de vervanging voorzien.Het gekozen lid voleind het mandaat van diegene die hij zal vervangen.Bij ontslag of uitsluiting kan deze zich de eerste vijf(5)jaar niet meer kandidaat stellen voor de Raad van Bestuur.

Artikel 16-De Raad van Bestuur is gelast met alle administratieve aangelegenheden van de club.Het neemt alle nuttige en noodzakelijke maatregelen voor de besluiten van de algemene vergadering en onderzoekt alle middelen die geschikt zijn om het doel van de vereniging te bereiken.

Artikel 17-De voorzitter houdt toezicht en verzekerd de uitvoering van het reglement.Hij handthaft de orde tijdens de algemene vergadering en zit ze voor.Hij treft de geschikte maatregelen om ten spoedigste de uitvoering der besluiten van de Raad van Bestuur te verzekeren.Hij vertegenwoordigd de club inal haar betrekkingen met derde personen.Hij tekent gezamenlijk met de secretaris de briefwisseling,besluiten en beraadslagingen welke de club aanbelangen.Hij is de bewaarder der roerende goederen der vereniging.De voorzitter mag zijn macht of gedeelte van zijn macht aan een ander bestuurslid overdragen. Deze overdracht moet door de Raad van Bestuur goedgekeurd worden.

Artikel 18-In geval van nood vervangt de ondervoorzitter de voorzitter in zijn ambt verrichtingen.

Artikel 19-De secretaris is gelast met al het schrijfwerk der vereniging,hij maakt de schriftelijke verslagen op van de Raad van Bestuur en algemene vergaderiingen.Hij bewaart en rangschikt de briefwisseling van de club en geeft jaarlijks op de algemene vergaderinglezing van een verslag over de werking van de club.Hij houdt evenals de schatbewaarder de ledenlijst der vereniging bij.Gebeurljk wordt hij bij gestaan docr een bijgevoegd secretaris.

Artikel 20-De schatbewaarder maakt de inventaris der goederen van de club.Hij overhandigd het dubbel aan de voorzitter.Hij is verantwoordelijk lid voor het in kas van de olub,dat hem is toevertrouwd.Hij zorgt vopr het innen der bijdragen en andere gelden aan de vereniging verschuldigd en levert de ontvangst bewijzen af.Hij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

iAOD 2.2

betaald tegen bewijsstukken getekend door de voorzitter of door een bestuurslid daartoe aangeduid.De boekhouding der club moet regelmatige bijgehouden worden,in duidelijke en volledige geschriften en zonder doorhalingen,van alle financiële verrichtingen van de club.Hij geeft op aanvraag van de Raad van Bestuur verslag over de financiële toestand van het maatschappelijk bezit.Jaarlijks maakt hij de balans op voor de algemene vergadering,dewelke twee nazieners voor de rekeningen van de clubkas zal benoemen.

Artikel 21-De bestuursleden moeten door hun werkzaamheden en regelmatig bijwonen der verschillende vergaderingen en manifestaties,alsook door de juiste in achtneming van de reglementen,tot algemeen voorbeeld strekken.

HOOFDSTUK 7

Vergaderingen van de Raad van Bestuur en de algemene vergaderingen,

Artikel 22-De Raad van Bestuur vergaderd minstens eenmaal per maand en telkens de belangen van de club het eisen.De voorzitter is gehouden de Raad van Bestuur bijeen te roepen telkens dat minste drie(3) bestuursleden hem dat schriftelijk vragen.De aanvraag moet gerechtvaardigd zijn en een wel omschreven dagorde bevatten.De aangenomen besluiten zullen geldig zijn indien ten minste de helft der bestuursleden aanwezig zijn.Zij worden aangenomen bij meerderheid van stemmen.Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.Zij zijn onherroepelijk en kunnen niet vernietig worden,dan door een algemene vergadering en dit bij meerderheid der twee derden der aanwezige gestemrechtigde leden.

Artikel 23-De bestuursleden die zonder aanneembare rede drie(3) achtereenvolgende vergaderingen afwezig zijn,kunnen ap voorstel van de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering uit hun ambt ontheven worden.

Artikel 24-De algemene vergadering heeft plaats om de twee maanden.Er zal eveneens in het begin van elk jaar een jaarlijkse algemene vergadering plaats hebben tijdens dewelke de bestuursleden zullen verkozen worden en de financiële en morele toestand van de club zal worden besproken.Telkens de voorzitter het nodig acht mag hij een algemene buitengewone vergadering bij een roepen.De voorzitter is verplicht een algemene buitengewone vergadering bijeen te roepen op schriftelijke aanvraag getekend door een derde der gestemrechtigde leden met aanduiding van een duidelijke bepaalde dagorde.

Artikel 25-De algemene vergaderingen worden gehouden na uitnodiging per briefkaart af welkdanig geschrift.De uitnodiging moet de dagorde vermelden.De punten voorkomend in "ALLERLEI " kunnen besproken worden zonder aan stemming te worden onderworpen.De uitnodigingen moeten minstens vijf (5) dagen op voorhand verzonden worden.

Artikel 26-Elk punt op de dagorde van de algemene vergadering besproken,moet om geldig te worden aangenomen,der meerderheid der aanwezige stemmen behalen.Bij gelijkheid van stemmen in een stemming niet opgeheven hand,is de stem van het voorzittend lid overwegend,tenzij er sprake is van terugtrekking van een mandaat van een bestuurslid,in welk geval er een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen moet zijn.Elk werkend lid heeft maar recht op een stem.De stemming door BRIEFWISSELING of door VOLMACHT is NIET toegelaten.

Artikel 27-Een voorstel door een regelmatige stemming tijdens een algemene vergadering,aangenomen of verworpen mag niet meer op de dagorde vermeld of in bespreking gebracht worden voor een jaar verlopen is.Alle beslissingen genomen tijdens bestuur of algemene vergaderingen moet door alle leden streng nageleefd worden.

HOOFDSTUK 8

Herziening wijziging van het reglement.

Artikel 28-Veranderingen aan het huidige reglement mogen slechts geschieden door een buiten gewone algemene vergadering, bijzonder met dit doel bijeen te roepen.Elk voorstel tot verandering moet gerechtvaardigd zijn en ten minste door een derde van het aantal werkende leden getekend zijn.Het voorstellingsrecht behoort look aan de Raad van Bestuur.

Artikel 29-Deze vergadering kan niet geldig beraadslagen dan indien er tenminste de helft der werkende leden aanwezig zijn.lndien dit getal niet bereikt wordt zal er een tweede algemene vergadering bijeen geroepen worden en de beraadslaging zal doorgaan,welke ook het aantal werkende leden er aanwezig moge zijn.Veranderingen aan het clubreglement kunnen slechts geldig geschieden bij meerderheid,van minsten drie vierden der aanwezige leden.

HOOFDSTUK 9

Ontbinding der vereniging.

Artikel 30-De duur der club is onbepaald.De club kan niet ontbonden worden zolang zij vijf leden telt.

Artikel 31-Elk voorstel tot vrijwillige ontbinding uitgaande van leden der club kan niet geldig aangenomen worden dan door een bijzondere algemene vergadering en wanneer er zich geen vijf (5) leden tegen verzetten.Nochtans kan het bestuur de ontbinding en opruiming der club voorstellen,ingeval van klaarblijkelijks onvoldoende inkomsten om het bestaan der vereniging te verzekeren.Deze kan niet goedgekeurd worden dan door een buitengewone vergadering die minstens de twee derde der werkende leden verenigd en door een meerderheid van ten minste drie vierden der aanwezige leden.

Artikel 32-1n geval van ontbinding zal de opruiming waargenomen worden door de Raad van Bestuur,Het bezit,na aflossing van het gehele passief zef evenredig verdeeld worden onder de leden die de ontbinding waarnemen.

HOOFDSTUK 10.

Algemene schikkingen.Nlet voorziene gevallen.

Artikel 33-Alle gevallen niet voorzien in dit reglement zullen door de Raad van Bestuur beslecht worden.De leden nemen de morele verplichting,bij voorkeur de sportmanifestaties ingericht onder de bescherming van het N.V.B.K. bij te wonen en er aan deel te nemen,

~~ " MOD 2.2

"

Opgesteld te Zwijndrecht en goedgekeurd tijdens de algemene statutaire vergadering van 01 februari 2013.. Namens de vergadering

Raad van Bestuur

Voorzitter

Bosman Leo , Klapperstraat 18

9120 Beveren-Waas

Geboren te Beveren-Waas op 30-04-1948

Beroep : Arbeider

Secretaris

Van Overloop Nadia , Suikerdijkstraat 20

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren waas op 13-12-1967

Beroep: Geen

Schatbewaarder

Van de Voorde Myriam, Nikolaas Van Ketslaan 3

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 18-01-1955

Beroep: Bediende

Ondervoorzitter fMateriaaimeester

Soetens Jozef Antwerpsesteenweg 139

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 13-04-1955

Beroep : Loodgieter

Feestbestuurder

Breugelmans Eric, Heilige Geesthoek 95

2070 Zwijndrecht

Geboren te Essen op 06-02-1966

Beroep : Arbeider

Materiaalmeester

Moorthamer Luc Oude Gentweg 1

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 07-12-1962

Beroep : Kraan machinst in de bouw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD ;.2

De secretaresse

Van Overloop Nadia

Voor-

behouden

aan het

Beigisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Waren ontslagnemend

Deckers Frank

9120 Kallo

De voorzitter

Bosman L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/04/2012
ÿþ MOQ 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

II111~I~YN~BW~I1tlVi~~VV

*13066949*

RECiiTBANK

KOOPHANDEL

21 MME 2012

ANTGWkeRPEW

Ondernemingsnr : 0411.648.402

Benaming

(voluit) : Zwijndrechtse Politiehond vzw

(verkort) : Z.P.Z. vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Antwerpsesteenweg 327 2070 Zwijndrecht

Onderwerp akte : Bestuurswijziging en statutenwijziging na de Algemene vergadering van

2810112012.

Algemeen Reglement

HOOFDSTUK I

Benaming en zetel

Artikel 1-Op datum van 28 januari 1965 zijn enige africhters het eens geworden om te Zwijndrecht een

hondenclub op te richten onder de benaming van Zwijndrechtse Politiehond vereniging zonder winstgevend;

doel-De club zal haar aansluiting vragen bij het Nationaal Verbond van Belgische Kynologen(N.V.B.K.).En het

Provinciaal Verbond Antwerpen(P.V.A.).Dit reglement is toepasselijk op alle leden.

Artikel 2-De officiële maatschappelijke zetel van de club is gevestigd in het clubhuis gelegen

Antwerpsesteenweg 327 te Zwijndrecht gelegen in hef gerechtelijk arrondissement Antwerpen.Waar in principe

al de vergaderingen zullen plaats hebben.De club zal in haar lokaal een drankgelegenheid uitbaten.Waarvan de

totale winst ten goede zal komen aan de clubkas.

HOOFDSTUK 2

Doel

Artikel 3-De vereniging heeft tot doel:

1)De hondensport te beoefenen in al haar takken en dit naar keuze van elk lid.

2)De bescherming van alle hondengelegenheden in hoedanigheid van liefhebber van alle rassen,

Artikel 4-Ten einde zal de club zich bezig houden met:

1)Het africhten van honden voor ring praktijken en speurwerken.

2)Het inrichten en steunen van wedstrijden en alle sportmanifestaties die betrekking hebben met de

hondensport.

3)Zij zal eveneens haar leden kwekers en tentoonstellers terzijde staan.

4)Alle mogelijke middelen aanwenden om de africhting te propaganderen om tot een hoger peil te brengen.

5)Desgevallend en wanneer er redenen toe zijnde belangen van haar leden te verdedigen hen op

sportgebied verlies of onrecht worden toegebracht en zulks binnen de grenzen van de mogelijkheid van de club.

Artikel 6-Teneinde de door de vereniging nastreven en bereiken,staat het haar vrij in haar studieafdelingen

te stichten.

HOOFDSTUK 3

Soorten van leden en bedragen.

Artikel 6-De club is samengesteld uit een onbeperkt aantal leden,onder verdeeld in werkende-ere- en

steunende leden.

1)Het werkend lid moet zich bezig houden met een of meer der takken van de hondensport voorzien in

Hoofdstuk 2.

2)Het erelid heeft het recht alle vergaderingen bij te wonen,maar is slechts stemgerechtigd wanneer het ter

zelfde tijd werkend lid is.

3)Het steunend lid heeft recht de jaarvergadering bij te wonen,maar heeft slechts een raadplegende

stem.Het heeft stemrecht wanneer het ter zelfde tijd werkend lid is.De hoedanigheid van ere en steunend lid

mag samengevoegd worden met dit van werkend lid op voorwaarde de voorziene bijdragen te betalen.Deze

bijdragen kunnen jaarlijks gewijzigd worden naargelang de budgettaire eisen van de club.Alle leden zullen zich

schikken naar de reglementen van de club.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

Artikel 7-Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari .De bijdragen lopen van 1 januari tot en met 31 december.De leden die voor 1 september in de club treden betalen het volle bedrag der bijdrage,vanaf 1 september de helft van het jaargeld en na 1 december het volle bedrag der bijdragen voor het volgende jaar.

HOOFDSTUK 4

Voorwaarden en aanneming.

Artikel 8-Worden aangenomen als lid van de huidige club:

1)Alle eerbare personen van onberispelijk burgerlijk en sportieve faam.uitgezonderd de personen die klaarblijkelijk als hondenhandelaars gekend zijn.

2)Toetreden en zich gedragen naar de tegenwoordige standregelen der club.

3)Door het bestuur aangenomen worden,welke de volmacht heeft om over de kandidaturen te beslissen. HOOFDSTUK 5

Ontslag en uitsluiting.

Artikel 9-Het staat elk lid vrij op elk ogenblik,zich uit de club terug te trekken.Het ontslag moet schriftelijk aan voorzitter en secretaris gericht worden.Dit ontslaat het lid niet voor de betalingen van de bijdrage van het lopend jaar.

Artikel 10-De uitsluiting van een lid uit de vereniging kan uitgesproken worden.

1)In geven van niet naleven van huidig reglement.

2)Voor klaarblijkelijk wangedrag.

3)lndien door zijn aansluiting of handelingen het lid nadeel berokkend aan de belangen van de club.De uitsluiting steunend op bewijsstukken wordt door het bestuur aan de algemene vergadering gevraagd.Zij wordt uitgesproken bij volstrekte meerderheid van stemmen der aanwezige werkende leden.

Artikel 11-Het ontslag gevend,uitgesloten of geschrapt lid mag geen aanspraak maken op de terugbetaling der vroegere gestorte bijdragen en verliest alle rechten op de voordelen van de club.

HOOFDSTUK 6

Raad van Bestuur en admistratie der club.Wijze van aanstellen en macht der bestuursleden.

Artikel 12-De club wordt bestuurd door een Raad van Bestuur minsten uit VIJF(5) leden en ten hoogste NEGEN (9) leden,naar gelang van haar ontwikkelingen.De Raad van Bestuur bestaat minstens uiteen voorzitter,ondervoorzitter,secretaris,een schatbewaarder en een materiaalmeester,verder kan er een feestbestuurder(ster) en commissarissen worden aan toegevoegd.Al deze ambten worden KOSTELOOS vervuld.

Artikell3-De leden van de Raad van Bestuur worden tijdens de jaarlijkse algemene vergadering bij geheime sternming,voor twee(2) jaar verkozen,onder de meerderjarige werkende leden en bij meerderheid van stemmen der aanwezige stem gerechtigde leden.Bij gelijkheid van stemmen is het langst aangesloten lid verkozen.Wanneer de twee gekozen vanaf dezelfde datum lid zijn heeft de ouderdom voorrang.Om kiesbaar te zijn moet men minsten een volledig werk jaar (van 1 januari tot 31 december) lid zijn van de club.Wanneer het aantal kandidaten gelijk is aan het aantal te begeven kandidaten zijn al de kandidaten ambt behalve en zonder stemming gekozen.Wannneer er twee(2) meerderjarige werkende leden woonachtig zijn op het zelfde adreskan er zich maar een (1) kandidaat stellen.Ongeacht welke discipline ze ook beoefenen.De voordracht tot kandidaat voor de Raad van Bestuur moet ondertekend zijn door drie werkende leden en de kandidaat zelf.De voordracht moet bij de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door de voorzitter voor 1 december toekomen.De Raad van Bestuur mag een kandidaat weigeren en is niet verplicht de weigering te verrechtvaardigen.

Artikel 14-De Raad van Bestuur wordt ieder jaar om de helft hemieuwd.Eerste helft bestaat uit: voorzitter,schatbewaarder,feestbestuurder,materiaalmeester en twee commisarissen.De uittredende leden zijn herkiesbaar.Het mandaat der bestuursleden is steeds herroepelijk,bij meerderheid van de twee derden der stemmen der aanwezige werkende leden tijdens een algemene vergadering.

Artikel 15-Bij overlijden,ontslag of uitsluiting van een bestuurslid wordt er op de eerstkomende algemene vergadering in de vervanging voorzien.Het gekozen lid voleind het mandaat van diegene die hij zal vervangen.Bij ontslag of uitsluiting kan deze zich de eerste vijf(5)jaar niet meer kandidaat stellen voor de Raad van Bestuur.

Artikel 16-De Raad van Bestuur is gelast met alle administratieve aangelegenheden van de club.Het neemt alle nuttige en noodzakelijke maatregelen voor de besluiten van de algemene vergadering en onderzoekt alle middelen die geschikt zijn om het doel van de vereniging te bereiken.

Artikel 17-De voorzitter houdt toezicht en verzekerd de uitvoering van het reglement.Hij handthaft de orde tijdens de algemene vergadering en zit ze voor.Hij treft de geschikte maatregelen om ten spoedigste de uitvoering der besluiten van de Raad van Bestuur te verzekeren.Hij vertegenwoordigd de club mal haar betrekkingen met derde personen.Hij tekent gezamenlijk met de secretaris de briefwisseling,besluiten en beraadslagingen welke de club aanbelangen.Hij is de bewaarder der roerende goederen der vereniging.De voorzitter mag zijn macht of gedeelte van zijn macht aan een ander bestuurslid overdragen.Deze overdracht moet door de Raad van Bestuur goedgekeurd worden,

Artikel 18-In geval van nood vervangt de ondervoorzitter de voorzitter in zijn ambt verrichtingen.

Artikel 19-De secretaris is gelast met al het schrijfwerk der vereniging,hij maakt de schriftelijke verslagen op van de Raad van Bestuur en algemene vergaderingen.Hij bewaart en rangschikt de briefwisseling van de club en geeft jaarlijks op de algemene vergadering,lezing van een verslag over de werking van de club,Hij houdt evenals de schatbewaarder de ledenlijst der vereniging bij.Gebeurlijk wordt hij bij gestaan door een bijgevoegd secretaris.

Artikel 20-De schatbewaarder maakt de inventaris der goederen van de club.Hij overhandigd het dubbel aan de voorzitter.Hij is verantwoordelijk lid voor het in kas van de club,dat hem is toevertrouwd.Hij zorgt voor het innen der bijdragen en andere gelden aan de vereniging verschuldigd en levert de ontvangst bewijzen af.Hij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

, betaald tegen bewijsstukken getekend door de voorzitter of door een bestuurslid daartoe aangeduid.De boekhouding der club moet regelmatige bijgehouden worden,in duidelijke en volledige geschriften en zonder doorhalingen,van alle financiële verrichtingen van de club.Hij geeft op aanvraag van de Raad van Bestuur verslag over de financiële toestand van het maatschappelijk bezit.Jaarlijks maakt hij de balans op voor de algemene vergadering, dewelke twee nazieners voor de rekeningen van de clubkas zal benoemen.

Artikel 21-De bestuursleden moeten door hun werkzaamheden en regelmatig bijwonen der verschillende vergaderingen en manifestaties, alsook door de juiste in achtneming van de reglementen,tot algemeen voorbeeld strekken.

HOOFDSTUK 7

Vergaderingen van de Raad van Bestuur en de algemene vergaderingen.

Artikel 22-De Raad van Bestuur vergaderd minstens eenmaal per maand en telkens de belangen van de club het eisen.De voorzitter is gehouden de Raad van Bestuur bijeen te roepen telkens dat minste drie(3) bestuursleden hem dat schriftelijk vragen.De aanvraag moet gerechtvaardigd zijn en een wel omschreven dagorde bevatten.De aangenomen besluiten zullen geldig zijn indien ten minste de helft der bestuursleden aanwezig zijn.Zij worden aangenomen bij meerderheid van stemmen.Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevendZij zijn onherroepelijk en kunnen niet vernietig worden,dan door een algemene vergadering en dit bij meerderheid der twee derden der aanwezige gestemrechtigde leden.

Artikel 23-De bestuursleden die zonder aanneembare rede drie(3) achtereenvolgende vergaderingen afwezig zijn,kunnen op voorstel van de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering uit hun ambt ontheven worden.

Artikel 24-De algemene vergadering heeft plaats om de twee maanden.Er zal eveneens in het begin van elk jaar een jaarlijkse algemene vergadering plaats hebben tijdens dewelke de bestuursleden zullen verkozen worden en de financiële en morele toestand van de club zal worden besproken.Telkens de voorzitter het nodig acht mag hij een algemene buitengewone vergadering bij een roepen.De voorzitter is verplicht een algemene buitengewone vergadering bijeen te roepen op schriftelijke aanvraag getekend door een derde der gestemrechtigde leden met aanduiding van een duidelijke bepaalde dagorde.

Artikel 25-De algemene vergaderingen worden gehouden na uitnodiging per briefkaart of welkdanig geschrift.De uitnodiging moet de dagorde vermelden.De punten voorkomend in "ALLERLEI " kunnen besproken worden zonder aan stemming te worden onderworpen.De uitnodigingen moeten minstens vijf (5) dagen op voorhand verzonden worden.

Artikel 26-Elk punt op de dagorde van de algemene vergadering besproken,moet om geldig te worden aangenomen,der meerderheid der aanwezige stemmen behalen.Bij gelijkheid van stemmen in een stemming met opgeheven hand,is de stem van het voorzittend lid overwegend,fenzij er sprake is van terugtrekking van een mandaat van een bestuurslid,in welk geval er een meerderheid van twee derden der aanwezige stemmen moet zijn.Elk werkend lid heeft maar recht op een stem.De stemming door BRIEFWISSELING of door VOLMACHT is NIET toegelaten.

Artikel 27-Een voorstel door een regelmatige stemming tijdens een algemene vergadering,aangenomen of verworpen mag niet meer op de dagorde vermeld of in bespreking gebracht worden voor een jaar verlopen is.Alle beslissingen genomen tijdens bestuur of algemene vergaderingen moet door alle leden streng nageleefd worden.

HOOFDSTUK 8

Herziening wijziging van het reglement.

Artikel 28-Veranderingen aan het huidige reglement mogen slechts geschieden door een buiten gewone algemene vergadering,bijzonder met dit doel bijeen te roepen.Elk voorstel tot verandering moet gerechtvaardigd zijn en ten minste door een derde van het aantal werkende leden getekend zijn.Het voorstellingsrecht behoort ook aan de Raad van Bestuur.

Artikel 29-Deze vergadering kan niet geldig beraadslagen dan indien er tenminste de helft der werkende leden aanwezig zijn.lndien dit getal niet bereikt wordt zal er een tweede algemene vergadering bijeen geroepen worden en de beraadslaging zal doorgaan,welke ook het aantal werkende leden er aanwezig moge zijn.Veranderingen aan het clubreglement kunnen slechts geldig geschieden bij meerderheid,van minsten drie vierden der aanwezige leden.

HOOFDSTUK 9

Ontbinding der vereniging.

Artikel 30-De duur der club is onbepaald.De club kan niet ontbonden worden zolang zij vijf leden telt.

Artikel 31-Elk voorstel tot vrijwillige ontbinding uitgaande van leden der club kan niet geldig aangenomen worden dan door een bijzondere algemene vergadering en wanneer er zich geen vijf (5) leden tegen verzetten.Nochtans kan het bestuur de ontbinding en opruiming der club voorstellen,ingeval van klaarblijkelijke onvoldoende inkomsten om het bestaan der vereniging te verzekeren.Deze Kan niet goedgekeurd worden dan door een buitengewone vergadering die minstens de twee derde der werkende leden verenigd en door een meerderheid van ten minste drie vierden der aanwezige leden.

Artikel 32-In geval van ontbinding zal de opruiming waargenomen worden door de Raad van Bestuur.Het bezit,na aflossing van het gehele passief zal evenredig verdeeld worden onder de leden die de ontbinding waarnemen.

HOOFDSTUK 10.

Algemene schikkingen.Nlet voorziene gevallen.

Artikel 33-Alle gevallen niet voorzien in dit reglement zullen door de Raad van Bestuur beslecht worden.De leden nemen de morele verpiichting,bij voorkeur de sportmanifestaties ingericht onder de bescherming van het N.V.B.K. bij te wonen en er aan deel te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Opgesteld te Zwijndrecht en goedgekeurd tijdens de algemene statutaire vergadering van 28 januari 2012, Namens de vergadering

Wijziging van Raad van Bestuur

Voorzitter

Bosman Leo , Klapperstraat 18

9120 Beveren-Waas

Geboren te Beveren-Waas op 30-04-1948

Beroep : Arbeider

Secretaris NIEUW BENOEMD

Van Overloop Nadia , Suikerdijkstraat 20

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 13-12-196k

Beroep; Geen

Schatbewaarder NIEUW BENOEMD

Van de Voorde Myriam, Nikolaas Van Ketslaan 3

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 18-01-1955

Beroep: Bediende

Ondervoorzitter /Materiaalmeester

Soetens Jozef Antwerpsesteenweg 139

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 13-04-1955

Beroep : Loodgieter

Feestbestuurder

Breugelmans Eric, Heilige Geesthoek 95

2070 Zwijndrecht

Geboren te Essen op 06-02-1966

Beroep : Arbeider

Materiaalmeester

Moortbamer Luc Oude Gentweg I

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 07-12-1962

Beroep : Kraan machinst in de bouw

Secretaris/Public Relations

Deckers Frank, Victoriestraat 32

9120 Keilo

Geboren te Antwerpen op 03-10-1960

Beroep: Arbeider

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

19/04/2011
ÿþM4020

, ._t ;,v `19 : In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"

IIIi II 111fl III II lUI iII II UI W

*11059981"

e2rge1egd ter griffie van d9. Reti irae Loophandel le Antwerpen, op

Griffie 0 7 APR. 2011

Benaming Zwijndrechtse Politiehond

(voluit) : Vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm : Zetel : Ondernemingsnr : Voorwerp akte : Antwerpsesteenweg zn 2070 Zwijndrecht

0411.648.402

Statuten



De algemene vergadering van 22 januari 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige. aantallen inzake aanwezigheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I : NAAM ZETEL DOEL DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Zwijndrechtse Politiehond vzw, afgekort ZPZ.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpsesteenweg z.n., 2070 Zwijndrecht en ressorteert onder,

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht, neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel :

-De hondensport te beoefenen in al haar takken en dit naar keuze van elk lid of toegetreden lid, en dit:

volgens de regels beschreven in het huishoudelijk reglement.

-De bescherming van aile hondengelegenheden in hoedanigheid van liefhebber van alle rassen.

De vereniging houdt zich hiertoe bezig met :

-Het inrichten en steunen van wedstrijden en alle sportmanifestaties die betrekking hebben met de, hondensport.

-Het terzijde staan van haar toegetreden leden-kwekers en tentoonstellers.

-Het verdedigen van de belangen van haar leden en toegetreden leden, desgevallend en wanneer er redenen toe zijn, wanneer hen op sportgebied verlies of onrecht worden toegebracht en zulks binnen de: grenzen van de mogelijkheid van de vereniging.

" Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il : LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de

effectieve leden toepasselijk. Hun aantal is onbeperkt.met.een_minimum van drie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

"

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

"

MOD 2.0

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term "lid° in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

In de samenstelling van de algemene vergadering wordt gestreefd naar een evenwicht in vertegenwoordiging van de verschillende takken van de hondensport die de vereniging beoefent.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 8

De leden en de toegetreden leden zijn tot een bijdrage verplicht. De hoogte van het lidgeld wordt bepaald naargelang de budgetta ire noden van de club. Het lidgeld van het volgende jaar moet voldaan zijn voor 31 december van het lopende jaar. Leden die niet aan deze voorwaarde voldoen worden als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL IiI : DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als er evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Bestuursleden behorende tot dezelfde familie (bloed- en aanverwanten in de lste graad) en wonende op hetzelfde adres kunnen niet gelijktijdig in dezelfde raad van bestuur zetelen.

ARTIKEL 13 :

Wijzee van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige enlof vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14 :

_ ---Ambtsbeëindiging-en-afzetting-van-de tiesktufders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

P: ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

"

" ARTIKEL 12 :

Duur van het mandaat van de bestuurders

et De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

et

v

P:

"

MOD 2.0

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd

worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15 :

Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Annexes du Moniteur belge

"

"

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

ARTIKEL 16

De raad van betuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Indien beiden belet zijn, wordt de vergadering naar een latere datum verschoven.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de aanwezige bestuursleden en die op datum in een kaft worden bijgehouden. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20 :

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art.13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden :

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

"

"

MOD 2.0

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21 :

Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. t 3bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden :

a)Op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de bertrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle affectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid

r+ kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene

c vergadering.

ó ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-Het wijzigen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

et -De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-De uitsluiting van een lid van de vereniging;

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

pq -Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenmiinste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de

effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te

Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

behandelen agendapunten zijn vermeld. ln dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieven leden moeten worden opgeroepen per gewone brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1120 van de leden ondertekend zijn en tenminste 15 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

19/04/2011- Annexes du Moniteur belge Bij elke stemming (dus ook wanneer een speciale meerderheid door de Wet wordt vereist) worden onthoudingen beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

ARTIKEL 30 :

statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeachte het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

et ARTIKEL 32

.9 Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid

et moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te

et kunnen voorzien.

CA

ce ARTIKEL 33

rm

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris te

en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en

IY1 belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene

vergadering.

:r.

am

p TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

 ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemenen vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

" TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

"

"

"

MOp2.0



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



" Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of

" vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. ' Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

"

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffenigsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

r.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van

Te Zwijndrecht, (ondertekenaars)

0 q-)3 Olo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" 19/04/2011- Annexes du Moniteur belge





Pei'? 01 vr7 ce-)-Jrev

. ~ n

07/04/2015
ÿþM00 2,0

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming

(voluit) : Zwÿndrechtse Politiehond vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Antwerpsesteenweg zin 2070 Zwijndrecht

Ondernemingsnr : 0411.648.402

Voorwerp akte : Gewijzigde Raad van Bestuur.

Goedkeuring jaarrekeningen 2014.

De algemene vergadering van 6 februari 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid, heeft in haar zitting besloten goedkeuring van de jaarrekeningen 2014 en aanvaarden van een nieuw bestuurslid .

-Raad van Bestuur: Nieuw bestuurderslid,

-Raad van Bestuur: Ontslagnemend bestuurslid.

TITEL I : NAAM ZETEL DOEL DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Zwijndrechtse Politiehond vzw, afgekort ZPZ.

ARTIKEL

De zetel van ereniging is gevestigd te Antwerpsesteenweg 327, 2070 Zwijndrecht en ressorteert onder

het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst warden door de algemene vergadering mits deze . bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel :

-De hondensport te beoefenen in al haar takken en dit naar keuze van elk lid of toegetreden lid, en dit',

volgens de regels beschreven in het huishoudelijk reglement.

-De bescherming van alle hondengelegenheden in hoedanigheid van liefhebber van alle rassen.

De vereniging houdt zich hiertoe bezig met

-Het inrichten en steunen van wedstrijden en alle sportmanifestaties die betrekking hebben met de, hondensport.

-Het terzijde staan van haar toegetreden leden-kwekers en tentoonstellers.

-Het verdedigen van de belangen van haar leden en toegetreden leden, desgevallend en wanneer er redenen toe zijn, wanneer hen op sportgebied verlies of onrecht worden toegebracht en zulks binnen de grenzen van de mogelijkheid van de vereniging.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, Zij kan in, die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doei waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

Ar+twegron

25 E ikI 2C15 afd amerpon

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" , o ,,.,ip,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOo 2.0

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden, TITEL Il : LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Hun aantal is onbeperkt met een minimum van drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als [id kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

In de samenstelling van de algemene vergadering wordt gestreefd naar een evenwicht in vertegenwoordiging van de verschillende takken van de hondensport die de vereniging beoefent.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De leden en de toegetreden leden zijn tot een bijdrage verplicht. De hoogte van het lidgeld wordt bepaald naargelang de budgettaire noden van de club. Het lidgeld van het volgende jaar moet voldaan zijn voor 31 december van het lopende jaar. Leden die niet aan deze voorwaarde voldoen worden als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Elk [id kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad

van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL Ili : DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als er evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

ARTIKEL 12

Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13 ;

Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige enlof vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

º% ,- e e,.e..à,

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 14 :

Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig

ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15 :

Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

ARTIKEL 16

De raad van betuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter. Indien beiden belet zijn, wordt de vergadering naar een latere datum verschoven.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de aanwezige bestuursleden en die op datum in een kaft worden bijgehouden. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20 :

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art.13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

. , r. L.. .......).

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden ;

a)Op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene..

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

Personen betast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art.l3bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden

a)Op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)Door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de bertrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TiTEL IV : ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle affectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-Het wijzigen van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-De uitsluiting van een lid van de vereniging;

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,0

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders, Alle effectieven leden moeten worden opgeroepen per gewone brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste 15 werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden,

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Het stemmen over personen dient verplicht op een schriftelijke manier te gebeuren.

Bij elke stemming (dus ook wanneer een speciale meerderheid door de Wet wordt vereist) worden onthoudingen beschouwd ais niet-uitgebrachte stemmen.

ARTIKEL 30

statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeachte het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van tedere statutenwijziging zulten de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels ais deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.0

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemenen vergadering voorgelegd die

gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Onthoudingen worden beschouwd als niet-uitgebrachte stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffenigsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Raad van Bestuur:

Voorzitter

Van Overloop Nadia, Suikerdijkstraat 20,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 13-12-1967

Beroep:geen

Secretaris

Oste Marc, Suikerdijkstraat 20,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Kruibeke op 06-03-1955

Beroep: Kraanman Haven

Schatbewaarder

Van de Voorde Myriam, Nikolaas Van Ketslaan 3,

2070 Zwijndrecht

Geboren te Beveren-waas op 18-01-1955

Beroep: Bediende

Ondervoorzitter/Materiaalmeester

Soetens Jozef, Antwerpsesteeriweg 139

2070 Burcht

Geboren te Kruibeke op 13-041955

Beroep: Loodgieter

Ontslagnemend:

Breugelmans Eric, Heilige Geesthoek 95

2070 Zwijndrecht

Geboren te Essen op 06-02-1966

Beroep: Arbeider

MOD 2.0

Luik B - vervolg

Nieuw bestuurderslid:

Defever Eric,

Heirbaan 90

2070 Burcht

Geboren te Antwerpen op 16-06-1968

Beroep:Arbeider

Opgesteld te Zwijndrecht en goedgekeurd tijdens de algemene statutaire vergadering van 06 februari 2015.

Namens de vergadering, (ondertekenaars)

Van Overloop Nadia

Voorzitter

Soetens Jozef

Ondervoorzitter/Materiaalmeester

Oste Marc Secretaris

Van de Vo rde. S atbe a d

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

r ti w ~ -º%

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
ZWIJNDRECHTSE POLITIEHOND, AFGEKORT : Z.P.Z.

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 327 2070 ZWIJNDRECHT

Code postal : 2070
Localité : ZWIJNDRECHT
Commune : ZWIJNDRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande