4DEF

Association sans but lucratif


Dénomination : 4DEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.152.189

Publication

23/04/2012
ÿþr

V ~t = ~ f~~~

~~ ~~.r ~

MDD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 1 1 APR, 2012 DEaKFIER,

11*111.1121111jfilj1111111

1 I Il

bel

az

Be

Sta





Ondernemingsnr : C i tt , .,CS-2_ . 4.%3

Benaming

(voluit) : Vereniging zonder winstoogmerk 4DEF

(verkort) : vzw 4DEF

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : August Nihoulstraat 41, 3270 Scherpenheuvel

Onderwerp akte : Oprichting VZW

STATUTEN

Art. 1

RECHTSVORM

De vereniging werd opgericht op 01 augustus 2011 als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genoemd) op grond van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003.

NAAM

De VZW draagt de naam "VZW 4DEF".

Art. 2

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd te 3270 Scherpenheuvel, August Nihoulstraat 41 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3

LEDEN

De VZW zal minimum bestaan uit 3 leden.

Art. 4

DOEL

De VZW heeft tot doel:

1.Het ontwikkelen van de burgerzin en de vaderlandsliefde te bevorderen door de band leger-natie aan te' halen.

2.Infomnatie verstrekken over beide wereldoorlogen en latere oorlogen door tentoonstellingen, deelname aan andere gelijkaardige activiteiten, verwerven van voorwerpen die hiermee verband houden zowel in binnen als buitenland,

3.Ondersteunen van projecten die de geschiedenis en het patrimonium van defensie ten goede komen enerzijds, en anderzijds verenigingen of groeperingen die het gedachtegoed en patrimonium van de wereldoorlogen in stand houden, ondersteunen.

Art. 5

VOORWAARDEN TOT LIDMAATSCHAP

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De VZW bestaat minimum uit vaste leden die zeteten in de raad van bestuur, dit zijn de bestuurders van de VZW, in aantal minimum 3, in principe de oprichters van de VZW.

De bestuurders kunnen leden de toestemming geven mits het betalen van een ledenbijdrage om toe te treden als gewoon [id_ De raad van bestuur zal steeds bij gewone meerderheid beslissen over de aanvaarding van een kandidaat-lid. Een lid is niet stemgerechtigd op de algemene vergadering, zijn rechten beperken zich uitdrukkelijk tot deze die weergegeven zijn in het reglement inwendige orde. Elk lid dient blijk te geven van eerlijkheid en waardigheid.

Een lid kan zich op elk ogenblik met onmiddellijke ingang uit de VZW terugtrekken door zijn ontslag per aangetekend schrijven mee te delen aan de raad van bestuur. Een lid dat nalaat zijn bijdrage te betalen wordt geacht ontslagnemend te zijn vanaf het ogenblik dat zijn lidmaatschap verlopen is. Leden kunnen nooit aanspraak maken op gehele of gedeeltelijke terugbetaling van gestorte bijdragen, noch in aanmerking komen om patrimoniumstukken in eigendom van de VZW te claimen.

Art. 6

BEVOEGDHEDEN VZW EN SAMENSTELLING

De VZW bestaat uit een raad van bestuur en een algemene vergadering.

1.De raad van bestuur bestaat uit de vaste leden, zijnde de bestuurders van de VZW. Alle leden van deze raad hebben gelijk stemrecht, Elk lid heeft één stem. Elke beslissing wordt goedgekeurd bij gewone meerderheid van stemmen. Zij kiezen onder hun een voorzitter die de vergadering van de raad van bestuur steeds zal plannen en voorzitten. De raad van bestuur vergadert zo vaak zij wensen, minimum eenmaal per jaar.

2.De algemene vergadering bestaat uit alle leden. De algemene vergadering wordt minimum eenmaal per jaar samengeroepen door een brief of e-mail. De leden van de algemene vergadering hebben geen stemrecht. De algemene vergadering is eerder een informatieve vergadering waarbij de leden op de hoogte gebracht worden van de werking van de VZW. De algemene vergadering wordt geleid door de voorzitter.

Art. 7

BENOEMINGEN, AMBTSBEËINDIGING EN AFZETTING

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minimum 3 leden en verder volgens de riphtlijnen van het reglement inwendige orde. De kandidaten voor deze bestuursmandaten worden voorgedragen door de leden van de algemene vergadering. Zij worden verkozen voor onbepaalde duur. Bestuurders zijn steeds benoembaar.

De verdeling van de mandaten in de raad van bestuur gebeurt bij verkiezing. De raad van bestuur duidt onder haar leden een voorzitter aan. Zij verkiest eveneens een secretaris, tevens ondervoorzitter, en een penningmeester. Kandidaten voor de raad van bestuur zullen hun kandidatuur steeds kenbaar maken minimum 14 dagen voor de algemene vergadering.

Een bestuurder kan steeds zijn functie neerleggen op eender welk moment In dit geval zal de Voorzitter de algemene vergadering bijeenroepen en zo een nieuwe kandidaat in de gelegenheid stellen zich kandidaat te stellen voor de vrijgekomen functie.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beheer van de vereniging. Ze kan slechts bij elkaar komen bij meerderheid van aanwezige bestuurders.

De verantwoordelijkheid van de bestuurders is strikt beperkt tot deze voorzien in de wetgeving op de Verenigingen zonder winstoogmerk.

Afzetting van een bestuurder kan slechts door een versterkte meerderheid van $/ van de stemmen van de raad van bestuur. Deze afzetting kan slechts uitzonderlijk en in gevallen dat een bestuurslid grondige fouten maakte in het kader van de wetgeving op de Verenigingen zonder winstoogmerk of de regels van het reglement inwendige orde.

De raad van bestuur kan een reglement inwendige orde opstellen waarin extra aanbevelingen, praktische gang van zaken e.d, worden uitgewerkt zonder afbreuk te doen aan de wettelijke voorschriften.

De bestuurders kunnen niet zonder de toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen, vestiging van een hypotheek of andere verplichtingen voor meer dan 25.000 euro aangaan.

De raad van bestuur kan zich te allen tijde laten bijstaan door technische raadgevers of specialisten en zodoende een werkgroep oprichten om een bepaald project te ondersteunen of organiseren. Het voorzitterschap van een werkgroep zal steeds waargenomen worden door iemand van de raad van bestuur.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in de hun bestuur.

De raad van bestuur zal tevens de statuten actualiseren wanneer dit noodzakelijk is. Wijzigingen aan de statuten zullen steeds goedgekeurd worden door de algemene vergadering met versterkte meerderheid van $/+ der aanwezigen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 8

FINANCIËLE ONDERR1CHTINGEN

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven enerzijds om de algemene doeleinden van de VZW te ondersteunen of anderzijds om een specifiek project te ondersteunen.

Daarnaast kan de VZW fondsen verwerven om elke andere wijze die niet strijdig is met de wet.

Er zef een boekhouding gevoerd worden waarvan het boekjaar overeenstemt met het kalenderjaar en begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De jaarrekening zal neergelegd worden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande boekjaar steeds voor aan de algemene vergadering evenals een voorstel tot begroting ter goedkeuring voor een volgend boekjaar.

Leden zullen een bijdrage betalen waarvan het bedrag elk jaar weer opnieuw op de algemene vergadering zal bepaald worden,

Art 9

ONTBINDING

`4" -Jogp

behouden aan het Belgisch Staatsblad

De algemene vergadering zal bij ontbinding worden samengeroepen en zal zich naar de wettelijke bepalingen schikken. De beslissing van ontbinding gebeurt bij gewone meerderheid van stemmen. In geval het ontbinden wordt goedgekeurd zal de VZW steeds de vermelding "VZW in vereffening" dragen overeenkomstig de wet.

In geval ontbinding zal de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aanstellen en hun opdracht specifiëren.

Na aanzuivering van alle schulden, zullen de eventuele onroerende activa van de vereniging, overgedragen worden aan de stichters, de roerende activa gaan naar een te bepalen goed doel,

Art. 10

SLOTBEPALINGEN

AI wat niet uitdrukkelijk geregeld is door deze statuten, wordt beheerst door de wetgeving op de Verenigingen zonder winstoogmerk, De algemene vergadering bij oprichting van deze statuten beslist dat de oprichters van de vereniging degenen zijn die in de publicatie van de oprichtingsakte van de VZW in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad vermeld zijn.

Art. 11

Oprichtende leden:

Carl Smets, August Nihoulstraat 41 te 3270 Scherpen heuvel

Tom Collier, Pater Clement Lemmensstraat 32 te 3970 Leopoldsburg

Jean Pierre Maas, Eenenslaan 30 te 3970 Leopoldsburg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
4DEF

Adresse
AUGUST NIHOULSTRAAT 41 3270 SCHERPENHEUVEL

Code postal : 3270
Localité : Scherpenheuvel
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande