A. WORKS ENTERPRISES

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : A. WORKS ENTERPRISES
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 566.951.934

Publication

03/11/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*14310192*

Neergelegd

30-10-2014

Griffie

0566951934

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

A. Works Enterprises

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Jean-Philippe Claesen, notaris te Hoeilaart, op 29/10/2014, nog niet geregistreerd, dat de heer LUYKX Arun Felix Kamal, geboren te Edegem op 3 mei 1985, (rijksregister nummer 85.05.03-463.06), ongehuwd, wonende te 3080 Tervuren, Lindenberg 1 bus 2, een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid Starter heeft opgericht, met de naam  A. Works Enterprises ", met maatschappelijke zetel te 3080 Vossem, Lindenberg 1 bus 2, waarvan het geplaatste kapitaal vijfduizend euro (¬ 5.000,00) bedraagt, dat verdeeld is in honderd (100) aandelen, waarop hij heeft ingeschreven voor het geheel en die hij heeft volstort voor één/vijfde, zijnde duizend euro (¬ 1.000,00).

De statuten luiden als volgt :

TITEL I : RECHTSVORM  NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR

Artikel 1 : Naam - Rechtsvorm

De naam van de vennootschap luidt  A. Works Enterprises .

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid starter, afgekort  S-BVBA .

Indien de vennootschap het statuut van  starter verliest, wordt zij een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, afgekort  BVBA en dienen haar statuten onverwijld te worden gewijzigd, dit onverminderd het bepaalde in artikel 6 van deze statuten.

De vennootschap verliest het statuut van  starter ingevolge een vrijwillige beslissing van de algemene vergadering en statutenwijziging.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3080 Vossem, Lindenberg 1 bus 2.

Het orgaan belast met het bestuur van de vennootschap kan, zonder wijziging van de statuten, de zetel van de vennootschap verplaatsen in België, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vennootschap toepasselijke taalregime.

De zetelverplaatsing wordt bekend gemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad.

Op dezelfde wijze kunnen in België of in het buitenland bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels worden gevestigd, alsmede kantoren en bijkantoren worden opgericht.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland zowel voor eigen naam en voor eigen rekening als voor naam of voor rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Lindenberg 1 Bus 2 3080 Tervuren

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Starter

" De studie, de organisatie en het advies voor andere vennootschappen inzake technologie, veiligheid en elektronische handel, zoals onder meer maar niet beperkt tot:

" het opstellen van technische architecturen en het implementeren van technologische projecten onder meer op het gebied van informatica, veiligheid en elektronische handel;

" het opstellen van investeringsplannen en het formuleren van strategieën voor producten, elektronische kandelskanalen en -markten, technologie, veiligheid en business continuity;

" de begeleiding van ondernemingen op technisch vlak en op vlak van organisatie, methodes

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

en processen met betrekking tot veiligheid, het introduceren van en het beheren van elektronische handel en het gebruik van internet;

" het verlenen van diensten en het verkopen, verhuren, vervaardigen, herstellen en beheren van producten in de informatica-sector en de elektronische handel, inclusief maar niet beperkt tot software, websites, en computerapparatuur;

" het lanceren van nieuwe product- en ontwikkelingsprojecten, het creëren, lanceren, begeleiden van nieuwe markten, en het opstellen van uitvoeren van promotionele en verkoopsacties en marketing-enquêtes, dit alles in de ruimste zin en niet limitatief.

" De vennootschap mag het uit haar activiteiten voortkomende patrimonium in de ruimste zin van het woord beheren en oordeelkundig uitbreiden. Zij mag haar patrimonium uitbreiden door alle roerende en onroerende goederen, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik en/of blote eigendom, alle onroerende zakelijke rechten zoals onder meer erfpacht  en opstalrechten en alle roerende goederen als investering te verwerven, beheren, in stand houden en valoriseren, beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop, verhuring, uitrusting, verbouwing of gratis ter beschikking stellen en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van het vennootschapspatrimonium of de werking van de vennootschap bevorderen, onder meer door het verschaffen van voordelen aan haar vennoten en/ of zaakvoerders. Daartoe mag zij alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals ondermeer haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere roerende goederen in pand stellen. De vennootschap mag tevens ten voordele van derden, haar zaakvoerder(s) en/of vennoten alle waarborgen toestaan, alsook voor hen borg stellen en hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan, behoudens wettelijke beperkingen terzake.

" De vennootschap mag, in het algemeen, alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen. De vennootschap mag deelnemen bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

" Het besturen van en het uitoefenen van de functie van bestuurder in vennootschappen, welk doel deze vennootschappen ook mogen hebben.

" Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de

ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen inzake ontbinding van vennootschappen.

TITEL II : KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5 : Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfduizend euro (¬ 5.000,00)

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het kapitaal is onvoorwaardelijk geplaatst en volstort ten belope van één/vijfde, zijnde duizend euro (¬ 1.000,00).

Artikel 6 : Verhoging van het maatschappelijk kapitaal - Recht van voorkeur

Wanneer de vennootschap haar statuut van  starter verliest, is zij verplicht haar geplaatst kapitaal te brengen op minimaal achttien duizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550) en haar statuten te wijzigen. Indien het geplaatst kapitaal wordt gebracht op minimaal achttien duizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550), verliest de vennootschap van rechtswege haar statuut van  starter en dient zij haar statuten te wijzigen.

Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris en met inachtneming van de hierna volgende bepalingen.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van tenminste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

indien deze geheel of gedeeltelijk aan dit voorkeurrecht verzaakt komt het toe aan de vruchtgebruiker. De aldus verworven aandelen komen de inschrijver toe in volle eigendom. Voor in pand gegeven aandelen komt het voorkeurrecht uitsluitend toe aan de eigenaar-pandgever Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in dit artikel, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 13, littera a. van de statuten genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten.

In geval van agio op de nieuwe aandelen moet dat volledig worden gestort bij de inschrijving. Artikel 7 : Vermindering van het kapitaal

I. Zolang de vennootschap het statuut van  starter heeft, kan zij niet overgaan tot een kapitaalvermindering.

II. Van zodra de vennootschap een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is geworden, kan slechts tot een vermindering van het kapitaal worden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk behandeld worden.

De oproeping vermeldt het doel van de vermindering en de voor de verwezenlijking ervan te volgen werkwijze.

III. Indien de vermindering geschiedt door een terugbetaling aan de vennoten of door gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de storting van de inbreng, hebben de schuldeisers wier vordering ontstaan is vóór de bekendmaking, binnen de twee maanden na de bekendmaking van het besluit tot vermindering in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, het recht om een zekerheid te eisen voor de vorderingen die op het tijdstip van de bekendmaking nog niet zijn vervallen. De vennootschap kan deze vordering afweren door de schuldvordering te betalen tegen haar waarde na aftrek van het disconto.

Indien geen overeenstemming wordt bereikt of indien de schuldeiser geen voldoening heeft gekregen, wordt het geschil door de meest gerede partij voorgelegd aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het gebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, die beslist in kortgeding.

Aan de vennoten mag geen uitkering of terugbetaling worden gedaan en geen vrijstelling van de storting van het saldo van de inbreng is mogelijk zolang de schuldeisers die binnen de hierboven bedoelde termijn van twee maanden hun rechten hebben doen gelden, geen voldoening hebben gekregen, tenzij hun aanspraak om zekerheid te verkrijgen bij een uitvoerbaar rechterlijk besluit is afgewezen.

IV. Paragraaf III is niet van toepassing op de kapitaalverminderingen bij aanzuivering van een geleden verlies of om een reserve te vormen tot dekking van een voorzienbaar verlies. Het kapitaal mag alzo worden verminderd tot beneden het minimum bedrag vastgesteld bij artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen. Zodanige vermindering heeft eerst gevolg op het ogenblik dat het kapitaal tenminste verhoogd wordt tot het voormelde minimum bedrag.

Artikel 8 : Aandelen op naam - Register - Overdracht

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden, waarin worden aangetekend :

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door een zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De aandelen van een vennoot mogen niet worden overgedragen aan een rechtspersoon, op straffe van nietigheid van deze overdracht.

Artikel 9 : Niet volgestorte aandelen - Stortingsplicht

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet-volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid

toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Bijstorting of volstorting wordt door de zaakvoerders opgevraagd op een door hen te bepalen tijdstip. Aan de vennoten wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een bankrekening waarop de betaling, bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De vennoot komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is aan de vennootschap rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet, vermeerderd met twee punten.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de

zaakvoerders worden gedaan.

Artikel 10 : Ondeelbaarheid van de effecten

De aandelen zijn ondeelbaar.

Meerdere rechthebbenden kunnen de rechten uit hoofde van een aandeel slechts uitoefenen door

een gemeenschappelijk vertegenwoordiger.

Zolang tegenover de vennootschap geen gemeenschappelijk vertegenwoordiger is aangewezen

blijven alle aan de betrokken aandelen verbonden rechten geschorst.

Alle oproepingen, betekeningen en andere kennisgevingen door de vennootschap aan de

verschillende rechthebbenden op één aandeel geschieden geldig en uitsluitend aan de aangewezen

gemeenschappelijke vertegenwoordiger.

Artikel 11 : Zegellegging

De erfgenamen, schuldeisers of andere rechthebbenden van een vennoot kunnen onder geen

beding tussenkomen in het bestuur van de vennootschap, noch het leggen van zegels op de

goederen en waarden van de vennootschap uitlokken, noch de invereffeningstelling van de

vennootschap en de verdeling van haar vermogen vorderen.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de balansen en inventarissen van

de vennootschap en zich schikken naar de besluiten van de algemene vergadering.

Artikel 12 : Uitgifte van obligaties

De zaakvoerders kunnen overgaan tot uitgifte van obligaties al dan niet gewaarborgd door zakelijke

zekerheden.

TITEL III : OVERDRACHT EN OVERGANG VAN AANDELEN

Artikel 13 : Overdracht van aandelen onder de levenden

a. Zolang de vennootschap het statuut van  starter heeft, kunnen haar aandelen niet worden

overgedragen aan een rechtspersoon.

Van zodra de vennootschap een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is

geworden, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden

overgedragen onder de levenden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die

ten minste drie/­vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is

voorgesteld.

Deze instemming is echter niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan :

1) een medevennoot;

2) de echtgenoot van de overdrager;

3) de bloedverwanten in rechte lijn van de overdrager;

4) elke rechtspersoon

a) die onder de controle staat van een vennoot;

b) die de controle uitoefent over een rechtspersoon-vennoot;

c) die samen met de overdragende vennoot onder gezamenlijke controle

staat van

* een vennoot;

* een rechtspersoon bedoeld sub b) hierboven.

Het begrip  controle dient begrepen te worden zoals gedefinieerd in artikel 5 van het Wetboek van

Vennootschappen.

b. De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats of de naam, rechtsvorm en zetel van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c. Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

d. Wanneer overeenkomstig de voorschriften van lid b. hierboven de overdragende vennoot de overige vennoten in kennis heeft gesteld van zijn voornemen om aandelen over te dragen, beschikken de overige vennoten gedurende een termijn van zestig (60) kalenderdagen vanaf het verzenden van de aangetekende brief waarvan sprake in lid b., over een voorkooprecht op de geboden aandelen naar verhouding van hun respectieve deelname in het kapitaal, en tegen de voorwaarden vermeld in het bod vanwege de overdragende vennoot.

De rechten van de vennoot die geheel of gedeeltelijk verzaakt aan zijn voorkooprecht komen verhoudingsgewijze ten goede van de overige vennoten.

Binnen de vijftien (15) kalenderdagen na het verstrijken van de voormelde periode van zestig kalenderdagen dient de zaakvoerder de vennoten in algemene vergadering op te roepen om over te gaan tot de toewijzing van de aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer de te koop aangeboden aandelen niet, of niet allemaal, worden overgenomen door de overige vennoten, is de overdragende vennoot vrij de niet-overgenomen aandelen over te dragen aan de door hem voorgestelde overnemer en tegen de voorwaarden vermeld in het bod, behoudens wanneer de overige vennoten de overdracht aan de voorgestelde verwerver hebben geweigerd bij toepassing van het bepaalde in lid a. van dit artikel. In dat geval dienen zij binnen dezelfde termijn van zestig (60) kalenderdagen één of meerdere personen aan te wijzen die als verwervers zullen optreden.

Artikel 14 : Overgang van aandelen bij overlijden

(alleen van toepassing bij natuurlijke personen).

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten, die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overgang is voorgesteld.

Deze instemming is evenwel niet vereist, wanneer de aandelen overgaan aan :

1) een medevennoot;

2) de echtgenoot van de erflater;

3) de bloedverwanten in rechte lijn van de erflater.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen drie maanden na het overlijden van de vennoot aan de zaakvoerder(s) nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectieve erfrechten opgeven.

Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen dezelfde termijn van drie maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden.

Indien de overgang van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten, zal de zaakvoerder, op verzoek van één of meerdere erfgenamen of rechtverkrijgenden, die de toestemming tot overdracht moeten verkrijgen, onmiddellijk een algemene vennotenvergadering samenroepen, teneinde zich over de voorgedragen overdrachten te beraadslagen. De vennoten zullen tot deze vergadering worden opgeroepen bij aangetekende brief. De vennoten die op de vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, worden beschouwd hun goedkeuring voor de overdracht te verlenen.

Ingeval de goedkeuring, tijdens deze vennotenvergadering wordt geweigerd, hebben de erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, recht op de waarde van de overgegane aandelen.

De overige vennoten zijn gerechtigd bedoelde aandelen aan te kopen naar verhouding van hun respectieve deelname in het kapitaal. Indien de overige vennoten geheel of gedeeltelijk verzaken aan dit recht van voorkoop, zijn de vennoten die de overgang hebben geweigerd ertoe gehouden, de aldus niet overgenomen aandelen hetzij zelf aan te kopen, hetzij andere verwervers daarvoor aan te duiden onverminderd de verplichting voor deze laatsten om als nieuwe vennoten te worden aanvaard door de algemene vergadering.

De prijs van de overdracht van voormelde aandelen wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals blijkt uit de laatste jaarrekening door de vennoten goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen partijen.

De afkoopprijs moet aan de erfgenamen of rechthebbenden uitbetaald worden binnen de zes maanden volgend op voormelde vennotenvergadering, behoudens andersluidende overeenkomst tussen partijen.

Er zijn tijdens deze termijn geen interesten verschuldigd.

De gekochte aandelen zijn onoverdraagbaar tot de volledige betaling van de prijs.

Indien de afkoop niet binnen de drie maanden na voormelde vennotenvergadering is geschied, hebben de erfgenamen of legatarissen het recht de vervroegde ontbinding van de vennootschap te vorderen.

TITEL IV : BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 15 : Benoeming - Ontslag

Zolang de vennootschap het statuut van  starter heeft, wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten.

Van zodra de vennootschap een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is geworden, kan zij worden bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke - of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Enkel handelingsbekwame personen kunnen tot zaakvoerder worden aangesteld.

Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot zaakvoerder, dient deze rechtspersoon onder zijn aandeelhouders of vennoten, bestuurders, zaakvoerders, leden van de directieraad of werknemers, een vaste vertegenwoordiger aan te stellen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vaste vertegenwoordiger dient een natuurlijk persoon te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16 : Belangenconflict

Wanneer een zaakvoerder bij een beslissing of verrichting rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is aan dat van de vennootschap, dient gehandeld te worden overeenkomstig de voorschriften van de artikelen 259 tot en met 261 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 17 : Bezoldiging

De bezoldiging van de zaakvoerders en van de werkende vennoten zal worden vastgesteld door de algemene vergadering.

Artikel 18 : Intern bestuur

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 19 : Externe vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap geldig in en buiten rechte.

Wanneer de vennootschap wordt benoemd tot bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, lid van het directiecomité, van de directieraad of van de raad van toezicht van een andere vennootschap, benoemt zij onder haar vennoten, zaakvoerders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap.

Artikel 20 : Bijzondere volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

TITEL V : CONTROLE

Artikel 21 : Commissarissen

Elke vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding voor deze laatste valt slechts ten laste van de vennootschap indien deze accountant wordt aangeduid met haar toestemming of indien deze vergoeding haar ten laste wordt gelegd krachtens een rechterlijke beschikking. In deze laatste gevallen worden de opmerkingen van de accountant overgemaakt aan de vennootschap.

Indien, overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter zake het toezicht van de vennootschap moet worden toevertrouwd aan een commissaris, of indien de vennootschap zelf dit besluit neemt, wordt de commissaris benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar door de algemene vergadering volgens de wettelijke voorschriften. Zijn bezoldiging bestaat uit een vaste som bepaald door de algemene vergadering op het begin en voor de duur van de opdracht.

TITEL VI : ALGEMENE VERGADERINGEN

Artikel 22 : Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede vrijdag van de maand juni om 18 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen over enig onderwerp dat tot haar bevoegdheden behoort. De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping.

Artikel 23 : Bijeenroeping - Bevoegdheid - Verplichting

De zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris(sen) kunnen elke algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de gewone algemene vergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De oproepingen worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris(sen) zijn verplicht een

bijzondere of een buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen. Het verzoek wordt bij aangetekend schrijven aan de zetel van de vennootschap gestuurd; het moet de agendapunten opgeven waarover de algemene vergadering dient te beraadslagen.

De oproeping tot de dientengevolge te houden algemene vergadering moet worden gedaan binnen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

drie weken na het desbetreffende verzoek. In de oproeping kunnen aan de agendapunten, opgegeven door de vennoten, andere onderwerpen worden toegevoegd.

Artikel 24 : Vertegenwoordiging van de vennoten

Elke vennoot kan op de vergadering worden vertegenwoordigd door een gevolmachtigde aan wie een schriftelijke volmacht werd verleend.

Artikel 25 : Besluiten buiten de agenda - Amendementen

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat.

De zaakvoerder(s) en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle vennoten aanwezig zijn en mits daartoe met éénparigheid van stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

Artikel 26 : Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt de uitoefening van het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Het stemrecht verbonden aan de in pand gegeven aandelen wordt uitgeoefend door de eigenaar-pandgever.

Artikel 27 : Besluitvorming in de algemene vergadering

Behoudens in de gevallen door het Wetboek van Vennootschappen voorzien, worden de besluiten door de algemene vergadering op geldige wijze genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

Artikel 28 : Schriftelijke besluitvorming

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering, met uitzondering van

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden;

- de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332, van het Wetboek van Vennootschappen.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, worden verstuurd naar alle vennoten en naar de houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven behoorlijk ondertekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of naar enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze termijn de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde besluiten geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien binnen deze termijn bepaalde voorstellen van besluit wel eenparig worden goedgekeurd, doch andere niet.

De houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven mogen van de eenparig en schriftelijk genomen besluiten kennis nemen.

TITEL VII : INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING

Artikel 29 : Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt het met het bestuur van de vennootschap belaste orgaan de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter zake.

In voorkomend geval overhandigt het bestuur, tenminste één maand voor de gewone algemene vergadering, de stukken met het jaarverslag aan de commissarissen die het in de wet bedoelde verslag moeten opstellen.

Artikel 30 : Bestemming van de winst - Reserve

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Zolang de vennootschap het statuut van  starter heeft, houdt de algemene vergadering jaarlijks een bedrag in van ten minste een vierde van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting tot afneming geldt tot op het ogenblik dat het reservefonds het bedrag heeft bereikt van het verschil tussen, enerzijds, achttien duizend euro (¬ .18.000) en, anderzijds, vijfduizend euro (¬ 5.000,00).

De algemene vergadering kan beslissen, overeenkomstig de regels van de statutenwijziging, dat dit reservefonds wordt geïncorporeerd in het kapitaal.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Van zodra de vennootschap een gewone besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is geworden, wordt jaarlijks van de nettowinst ten minste één/twintigste vooraf­geno­men om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo, in voorkomend geval, vooreerst verminderd met de door de vergadering vastgestelde tantièmes, wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

TITEL VIII : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 31 : Vereniging van alle aandelen - Verlies van het statuut van starter

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen of het verlies van het statuut van  starter heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk ontbonden wordt.

Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet ontbonden wordt, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Wanneer de vennootschap haar statuut van  starter verliest, is zij verplicht haar geplaatst kapitaal te brengen op minimaal achttien duizend vijfhonderd vijftig euro (¬ 18.550,00) en haar statuten te wijzigen. Bovendien geldt op dat ogenblik de minimale wettelijke volstortingsplicht en dient het geplaatst kapitaal te worden volstort ten bedrage van minimaal

- zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00);

- twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) bij vereniging van alle aandelen in één hand.

Artikel 32 : Ontbinding

Tot de vrijwillige ontbinding van de vennootschap kan slechts worden besloten door een

buitengewone algemene vergadering van vennoten en mits naleving van de wettelijke voorschriften terzake.

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaats heeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel 33 : Benoeming van vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen.

Wanneer een rechtspersoon tot vereffenaar wordt benoemd, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen. Iedere wijziging van deze aanwijzing moet worden bekend gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 34 : Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering nodig hebben, tenzij die algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit.

Artikel 35 : Wijze van vereffening

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto actief, in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Artikel 36 : Verslaggeving en jaarrekening

De vereffenaars leggen in het zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel, conform de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. Vanaf het tweede jaar van de vereffening dient die omstandige staat slechts om het jaar te worden voorgelegd.

Elk jaar leggen de vereffenaars aan de gewone algemene vergadering van de vennootschap de uitkomsten van de vereffening voor, met vermelding van de redenen waarom de vereffening niet kon worden voltooid. Elk jaar maken zij tevens een inventaris en de jaarrekening op.

De jaarrekening wordt openbaargemaakt met inachtneming van de wettelijke voorschriften ter zake.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

Luik B

- vervolg

Mod PDF 11.1

Staatsblad

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 37 : Sluiting van de vereffening

Na afloop van de vereffening brengen de vereffenaars aan de algemene vergadering verslag uit over het gebruik van de waarden der vennootschap en leggen haar de rekeningen met de stukken tot staving voor.

Artikel 38 : Bijzondere voorschriften voor vennootschappen in vereffening

1.Iedere wijziging van de naam van een vennootschap in vereffening is verboden.

2.Alle stukken uitgaande van een ontbonden vennootschap vermelden dat zij in vereffening is. 3.Een besluit tot verplaatsing van de zetel van een vennootschap in vereffening kan niet worden uitgevoerd dan na homologatie door de rechtbank van koophandel binnen wiens rechtsgebied de zetel van de vennootschap is gevestigd. De homologatie wordt bij verzoekschrift aangevraagd door de vereffenaar. Een afschrift van het besluit tot homologatie door de rechtbank moet worden gevoegd bij de neerlegging van de akte houdende verplaatsing van de zetel.

TITEL IX : ALGEMENE BEPALING

Artikel 39 : Keuze van woonplaats

De zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor hun bestuur.

Artikel 40 : Toepasselijk recht

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, of voor de wettelijke voorschriften waarvan in deze statuten niet op geldige wijze zou zijn afgeweken, zijn de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen en de andere voorschriften van Belgisch recht van toepassing. Artikel 41 : Antiwitwaswetgeving

Alle vennoten zijn overeenkomstig de vigerende wetgeving tot voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme verplicht aan de vennootschap alle informatie te verstrekken die in het kader van deze wetgeving vereist is of kan worden, en deze informatie te allen tijde up-to-date te houden en aan te vullen.

Aldus zal elke rechtspersoon die eigenaar is van aandelen van de vennootschap (de  rechtspersoon-vennoot ), opgave doen van :

A) de volledige identiteit van alle personen die eigenaar zijn van aandelen van deze rechtspersoon-vennoot, omvattend :

1° voor natuurlijke personen

a) volledige identiteit, vermeldend

* naam en voornamen

* volledig privé adres

* plaats en datum van geboorte

* rijksregisternummer (of soortgelijke in het buitenland)

b) volledige identiteit van de echtgenoot

c) aantal aandelen van de vennootschap in bezit van deze persoon.

2° voor rechtspersonen

a) naam en rechtsvorm,

b) adres van de zetel van werkelijke leiding,

c) ondernemingsnummer (of soortgelijke in het buitenland)

d) aantal aandelen van de vennootschap in bezit van deze rechtspersoon

e) volledige identiteit van alle vennoten van deze rechtspersoon, met vermelding van het aantal aandelen dat zij van deze rechtspersoon bezitten

f) kopie van de statuten

g) lijst van de bestuurders (volledige identiteit als beschreven sub 1° a)

hierboven)

B) Voor de sub A), 2° e) hierboven bedoelde vennoten moet de informatie telkens herhaald worden voor de rechtspersonen die op hun beurt eigenaar zijn van aandelen van een rechtspersoon (een  bovenliggende vennoot ), en zo telkens verder tot en met de natuurlijke personen die als ultieme economisch

begunstigden (ultimate beneficial owner) moeten worden beschouwd.

C) Indien een vennoot gedurende een termijn van één (1) maand na aanmaning door de zaakvoerder(s), in gebreke blijft de hierboven bedoelde informatie op afdoende wijze te verstrekken, dan wordt de uitoefening van alle aan zijn aandelen verbonden rechten geschorst tot op het ogenblik dat de vereiste informatie is verstrekt.

SLOT- EN/OF OVERGANGSBEPALINGEN

EERSTE BOEKJAAR - EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend vijftien (31/12/2015)

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zestien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

(2016).

BENOEMING VAN DE ZAAKVOERDER

De comparant-vennoot verklaart het aantal zaakvoerders vast te stellen op één (1) en voor een onbepaalde termijn tot niet-statutaire zaakvoerder te benoemen :

- de Heer LUYKX Arun, voornoemd.

De opdracht van zaakvoerder is bezoldigd.

Krachtens artikel 19 van de statuten vertegenwoordigt iedere zaakvoerder, alleen handelend, de vennootschap geldig in en buiten rechte.

BIJZONDERE VOLMACHT

De oprichter verleent volmacht aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid CNE - Accountancy & Tax BV ovv BVBA, Terhulpensesteenweg 447-449, 3090 Overijse, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 0560.783.922, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, om betreffende deze oprichting alle mogelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap, en de eventuele latere aanvullingen, wijzigingen en schrappingen, bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, bij een sociaal verzekeringsfonds, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, bij de Federale Overheidsdienst Financiën, andere administratieve diensten, en de ondertekening van alle latere publicaties in het Belgisch Staatsblad. Deze volmacht is delegeerbaar.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd :

- uitgifte van de akte van 29/10/2014

Notaris Jean-Philippe Claesen

Coordonnées
A. WORKS ENTERPRISES

Adresse
LINDENBERG 1, BUS 2 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande