ABBAYE D'OIGNIES

Association sans but lucratif


Dénomination : ABBAYE D'OIGNIES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.315.775

Publication

10/09/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V~dIVIIVIklllll IIIN

*iaisaesa*

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3-0 AUG 2012,

Griffie

Ondernemingsnr 459"iÇ

Benaming

(voluit) : ABBAYE D'OIGNIES

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heikruisesteenweg 19 1670 Bogaarden

Onderwerp akte : STATUTEN

Op 14 augustus 2012.

De Heer Koen Christiaens , Heikruisesteenweg 19 te 1670 Bogaarden, geboorteplaats Aalst, geboortedatum : 13/01/1974

De Heer Marnix Lagring , Dommelingenstraat 22 te 1770 Liedekerke , geboorteplaats Ninove, geboortedatum : 05/0511970

De Heer Bart Bronselaer , St. Martinusberg 11 te 3360 Bierbeek , geboorteplaats Ninove, geboortedatum 06/10/1967

Wordt heden, 14/0812012 overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de, statuten luiden als volgt:

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "Abbaye d'Oignies" vereniging zonder winstoogmerk.

De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en' andere stukken die uitgaan van de vereniging, de verkorte benaming te gebruiken.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de (al dan niet verkorte) naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevold door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", en het adres van de vereniging.

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Artikel 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Brussel te 1670 Bogaarden, Heikruisesteenweg 19.

De raad van het bestuur kan beslissen tot het oprichten van kantoren, firialen, diensten en/of afdelingen. DOEL

Artikel 3: De vereniging heeft als doel het verwerven, het oprichten, beheren, uitbaten en/of uitrusten van' alle instellingen en/of diensten voor verpleeg- en/of gezondheidszorg in de breedste zin van het woord, in aile takken van de geneeskunde, zoals apotheken, optiezaken, orthopedische toestellen en bandagisterie-artikelen, bejaardentehuizen, rust- en verzorgingstehuizen, kuuroorden, ziekenhuizen, ... (huidige opsomming geldt enkel als voorbeeld en is niet limitatief}.

Zij drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar' leden.

Om het hoger omschreven doel te bereiken kan de vereniging verder alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel te maken hebben en/of de verwezenlijking van dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen.

Zij is in de ondergeschikte orde bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met haar doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Het is de vereniging toegestaan belangen te hebben in instellingen en diensten met een gelijkaardig doel.

Het is de vereniging tevens toegestaan om aan instellingen en diensten met een gelijkaardig doel alle materiële en/of morele hulp en bijstand te verschaffen, teneinde deze instellingen en diensten toe te laten de verwezenlijking van hun maatschappelijk doel te vergemakkelijken.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nuttig acht bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Tot haar doel behoort eveneens het rationeel beheer en de instandhouding van de onroerende goederen die eigendom zijn van de vereniging of gehuurd worden, en dit in overeenstemming met het hogere doel waarvoor de vereniging is opgericht.

Deze opsomming is verklarend doch niet beperkend.

DUUR

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

LEDEN

Artikel 5: Het aantal leden is onbeperkt, doch moet minstens vier bedragen, Het aantal leden moet in elk geval altijd hoger zijn dan het aantal bestuurders.

Artikel 6: Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder (elke natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

Artikel 7: leder lid kan te alle tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag gebeurt bij aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur van de vereniging.

Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag van de vergadering waarop de raad van bestuur kennis neemt van dit schrijven.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en nadat het !id is gehoord, althans opgeroepen.

Opgave van redenen is niet vereist.

Artikel 8: Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Behoudens hetgeen in het volgende lid is bepaald, hebben uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen zij nooit teruggave of vergoeding van gestorte bedragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt, kan evenwel voorafgaandelijk bedingen dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid om gelijk welke reden ophoudt del uit te maken van de vereniging, geheel kan worden teruggevorderd.

In geen geval Kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Artikel 9: De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Ze hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging. Onverminderd de artikelen 3, §2, en 11 van de VZW-wet, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 10: Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel,

Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals de boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging is gevestigd, wordt een kopie neergelegd van het voormelde register van de leden.

Wanneer wijzigingen optreden in de samenstelling van de vereniging wordt een bijgewerkte ledenlijst neergelegd binnen één maand te rekenen van de verjaardag van de neerlegging van de statuten, dit alles op de door de wet en de reglementen bepaalde wijze.

BESTUUR

Artikel 11: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering van de vereniging. Onverminderd de toepassing van artikel veertien, eindigt het mandaat van bestuurder verder van

rechtswege ingeval de bestuurder overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt

verklaard, onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Het mandaat van bestuurder eindigt verder door ontslag en door afzetting.

Artikel 12: Alle akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de bestuurder, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en van de commissarissen, evenals de wijzigingen in deze akten, stukken en beslissingen, worden neergelegd om te worden gevoegd bij het dossier dat met betrekking tot de vereniging wordt gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging is gevestigd. Dit alles geschiedt op de door de wet en de reglementen bepaalde wijze.

Artikel 13: De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en, indien daartoe aanleiding bestaat, een of meerdere ondervoorzitters.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de (oudste) ondervoorzitter, of, bij hun afwezigheid, de oudste onder de bestuurders.

Ook mag de raad van bestuur technische raadgevers aanduiden die met raadgevende stem de vergadering van de raad van bestuur kunnen bijwonen.

Artikel 14: De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om op te treden namens de vereniging n om

alle daden van beheer en beschikking te verrichten, die binnen het maatschappelijk doel vallen en die niet

uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De statuten kunnen de bevoegdheden die op grond van het vorige lid aan de raad van bestuur worden toegekend, beperken. Deze beperkingen, alsook de taakverdeling die de bestuurders eventueel zijn overeengekomen, kunnen niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij zijn bekendgemaakt. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, kan evenwel op de wijze bepaald in de statuten worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college opreden. Deze beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald in artikel 26 novies §3 van de VZW-wet.

Behoudens de bijzondere opdrachten, wordt de vereniging vertegenwoordigd in en buiten rechte door twee bestuurders.

Artikel 15: De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden met betrekking tot het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, op zijn verantwoordelijkheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere gedelegeerd bestuurders en/of aan één of meerdere directeurs, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

De raad van bestuur kan bepalen of de aldus aangestelde gedelegeerd bestuurder(s) en/of directeur(s) ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Een dergelijke beslissing is tegenwerpbaar aan derden onder de voorwaarden bepaald in artikel 26 novies §3 van de VZ1N-wet.

Beperkingen van hun vertegenwoordigingsbevoegdheid zijn evenwel niet tegenwerpbaar aan derden.

De gedelegeerd bestuurder(s) en/of de directeur(s) kunnen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas, en andere dergelijke ondernemingen of diensten tekenen.

De gedelegeerd bestuurder(s) en/of de directeur(s) kunnen, mits goedkeuring van de raad van bestuur, de taken van het dagelijks bestuur onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Indien de raad van bestuur het dagelijks bestuur van de vereniging heeft overgedragen aan één of meerdere afgevaardigde bestuurders en/of aan één of meerdere directeurs, wordt, behoudens andersluidende bepaling, de vereniging betreffende dat dagelijks bestuur vertegenwoordigd door ieder van hen alleen optredend.

De gedelegeerd bestuurder(s) en/of de directeur(s) die aldus optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de commissarissen en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, vermelden minstens hun naam, hun voornamen, hun woonplaats, hun geboortedatum en plaats of, ingeval het rechtspersonen betreft, hun naam, hun rechtsvorm, hun BTW-identificatienummer en hun zetel.

De akten betreffende de benoeming van bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen vermelden bovendien de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij die uitoefenen, ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college.

Alle akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging van de bestuurders, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen en van de commissarissen, evenals de wijzigingen in deze akten, stukken en beslissingen, worden neergelegd om te worden gevoegd bij het dossier dat met betrekking tot de vereniging wordt gehouden op de griffie van de Rechtbank van koophandel van de plaats waar de vereniging is gevestigd. Dit alles geschiedt op de door de wet en de reglementen bepaalde wijze.

Artikel 16: Onverminderd artikel 26 septies van de VZW-wet gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Artikel 17: De laad van bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

De voorzitter is gehouden de raad van bestuur bijeen te roepen binnen de acht dagen op aanvraag van tenminste één vijfde van de bestuurders met de agendapunten dcor hen bepaald en toegelicht.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de (oudste) ondervoorzitter. Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van beiden worden de vergaderingen voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

In de vergadering van de raad van bestuur beschikt elke bestuurder over één stem.

Bij verhindering kan een bestuurder zich door middel van een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door één van zijn collega's, met dien verstande dat een bestuurder slechts één andere bestuurder kan vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

Binnen de raad van bestuur worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen behoudens de uitzonderingen gesteld door de wet en de statuten.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel beschouwd als zijnde verworpen.

De notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur worden opgenomen in een op de zetel van de vereniging gehouden daartoe bestemd register en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur. Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18: De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden. Haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of tegenstemmen.

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming ven de afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met eens sociaal oogmerk;

9° aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 19: De gewone algemene vergadering moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders, en dit uiterlijk op 30 juni van ieder jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen worden door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als de wet, de statuten, het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De raad van bestuur is bovendien verplicht, telkens als tenminste één vijfde van de leden van de vereniging daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda, en wel binnen de maand na het indienen van het verzoek bij de raad van bestuur. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen.

De bijeenroeping van de algemene vergadering geschiedt bij gewone brief tenminste acht dagen voor deze vergadering.

De uitnodiging tot ede algemene vergadering vermeldt de agenda, evenals de plaats, de datum en het uur van de vergadering.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Hij moet echter aangevuld worden met de punten die op verzoek van tenminste één twintigste van de leden aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Geen zaak mag buiten de agenda behandeld worden tenzij het dringend karakter ervan erkend wordt door een tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Artikel 20: De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de (oudste) ondervoorzitter. Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van beiden worden de vergaderingen voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. In het geval dat geen der bestuurders aanwezig zou zijn, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste onder de aanwezige leden.

De voorzitter wijst de secretaris aan en de vergadering twee stemopnemers.

Alle leden hebben één stem en gelijk stemrecht in de vergadering.

Elk lid heeft het recht op de vergadering aanwezig te zijn en aan de vergadering deel te nemen en kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde die lid is van de vereniging.

Rechtspersonen mogen zich laten vertegenwoordigen door een gemachtigde die geen lid is van de vereniging.

Geen enkel lid mag meet dan één lastgever vertegenwoordigen.

Op initiatief van de raad van bestuur kan de algemene vergadering steeds personen die geen lid zijn van de vereniging toelaten tot de vergadering, met raadgevende stem.

Artikel 21: De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

.~ M0D22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Artikel 22: De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter of door de secretaris va de raad van bestuur of door twee bestuurders ondertekend.

Alle leden kunnen op de zetei van de vereniging de notulen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen.

Leden die van een belang doen blijken, hebben tevens recht om, op hun kosten, een afschrift van de notulen te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om, op hun kosten en ter plaatse, inzage en/of afschrift van de notulen te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 23: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en stelt de begroting op voor het volgend jaar. Ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig artikel 17 van de VZW-wet, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of onder andere vorm aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen samen met het verslag van de commissaris(sen), en de begroting worden uiterlijk samen met de uitnodiging voor de jaarlijkse gewone algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, maar alleen ter plaatse, van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen.

TOEZICHT

Artikel 24: Overeenkomstige de artikels van de VZW-wet en in voorkomend geval zal de algemene vergadering benoemen één of meer commissarissen, gekozen onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut van Bedrijfsrevisoren, belast met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en van de statuten, en van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vatgesteld. Deze revisor zal verder ondermeer de opdrachten uitvoeren, hem voorgeschreven door de wetgeving op het bedrijfsrevisoraat.

De commissaris(sen) brengt (brengen) rapport uit aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering op wiens dagorde de goedkeuring van het voorbije boekjaar vermeld staat.

Binnen de dertig dagen na de goedkering ervan door de algemene vergadering wordt de jaarrekening van de vereniging door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Worden gelijktijdig neergelegd, overeenkomstig de bepalingen van artikel 17 van de vzw-wet:

1° een stuk met de naam en de voornaam van de bestuurders en in voorkomend gevat van de commissarissen die in functie zijn;

20 in voorkomend geval, het verslag van de commissarissen.

Dit alles onverminderd eventueel andere wettelijke vereisten.

Behoudens anders bepaald, is het mandaat van de commissaris(sen) vastgelegd voor een hernieuwbare periode van drie jaar.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 25: De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het aantal leden daardoor niet daalt beneden vier.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, genomen overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 20 en volgende van de vzw-wet of op grond van een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meerdere vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 26: In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij door een rechterlijke beslissing, op welk ogenblik, of door welke oorzaak zij zich ook zou voordoen, worden de activa, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een of meerdere vereniging(en), stichting(en) en/of instelling(en), die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft, aangeduid door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

ALGEMENE BEPALING

Artikel 27: Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de VZW-wetgeving en de gebruiken inzake verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 28: Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en eindigt op 31/12/2013. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2014.

De vereniging bekrachtigt aile zorgvuldig genoteerde en controleerbare verrichtingen sedert 01/01/2004 namens haar aangegaan door de oprichters en neemt ze voor haar rekening.

PROCES-VERBAAL VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING

Benoemingen van de leden van de Raad van Bestuur.

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie.

MOD2.2

Lurk B _ Vervolg

Worden aangesteld tot deie functie voor een duur van drie jaar.

Notulen van de Eerste Raad van Bestuur.

Onmiddellijk na voormelde eerste algemene vergadering komen de nieuwe benoemde leden van de Raad

van bestuur samen om een Voorzitter, Ondervoorzitter, Secretaris en Penningmeester te benoemen.

Wordt benoemd tot:

Voorzitter van de Raad van Bestuur: Christiaens Koen

Secretaris van de Raad van Bestuur: Lagring Marnix

Penningmeester van de Raad van Bestuur: Bronselaer Bart

Die verklaren hun opdracht te aanvaarden, met de uitdrukkelijke melding dat er geen maatregel is die zich

hiertegen verzet.

Aldus goedgekeurd op de algemene vergadering, gehouden te Halle op 14/08/2012, en opgemaakt in

minstens 2 originelen, meer één exemplaar per oprichter, waarbij elke oprichter verklaart een exemplaar

ontvangen te hebben.

ilcfor-l3ehouden aan het Belgisch Staatsblad

Christiaens Koen, Lagring Marnix,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nlen} hevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso _ Naam en handtekening

Coordonnées
ABBAYE D'OIGNIES

Adresse
HEIKRUISESTEENWEG 19 1670 BOGAARDEN

Code postal : 1670
Localité : PEPINGEN
Commune : PEPINGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande