ADVOCAAT JEROEN PINOY

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT JEROEN PINOY
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 500.727.955

Publication

22/11/2012
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behoude aan het Belgisch

Staatsbla

Ilu 1I 11 iiiii mois

*12188499*

1JL~~>ti~s

Gri~tr~

Ondernerningsnr:

500 Oss

' Benaming (voluit) : ADVOCAAT JEROEN PINOY

(verkort) :

Rechtsvorm : B.V.B.A.

Zetel : Hoveniersstraat 21

1840 Londerzeel

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marianda MOYSON te Kapelle-op-den-Bos op acht november tweeduizend en twaalf, dat er door de heer PINOY Jeroen, geboren te Vilvoorde op vijftien, november negentienhonderd negenenzeventig, en wonende te 1840 Londerzeel, Hoveniersstraat 21, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "Advocaat Jeroen PINOY', met zetel te 1840 Londerzeel, Hoveniersstraat 21, waarvan het maatschappelijk: kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00¬ ) bedraagt en volledig is geplaatst, verdeeld in; honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, en bij de oprichting voor volledig;; volstort. De vennootschap neemt bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen;. de verbintenissen over die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn;' aangegaan te rekenen vanaf één september laatstleden.

De statuten van de vennootschap luiden als volgt

Artikel 1. - Vorm en benaming.

De vennootschap heeft de juridische vorm van een besloten vennootschap met beperkte' aansprakelijkheid.

Haar benaming luidt : "Advocaat Jeroen Pinoy".

Artikel 2. - Maatschappelijke zetel,

De vennootschap is gevestigd te 1840 Londerzeel, Hoveniersstraat 21. De zetel van de vennootschap wordt gevestigd in om het even welke plaats in België bij besluit van de zaakvoerder(s), ' onder voorbehoud van het naleven van de taalwetgeving, en wordt gepubliceerd in de Bijlagen tot het, Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. - Doel.

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van de beroepsactiviteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat of die de ontwikkeling ervan bevorderen voor zover zij worden gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap met inachtname van de beroepsregels, onverminderd de Europese gedragscode, de reglementen van inwendige orde van de algemene raad van de Orde van Vlaamse Balies en van de andere betrokken balies of erkende wettelijke instanties. De vennootschap heeft tevens tot doel alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van vennootschappen, het aanvaarden van aanstellingen als curator, voorlopig bewindvoerder of schuldbemiddelaar, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties en het optreden als arbiter en alle vormen van bemiddeling, niet uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de raad van de Orde van Advocaten bij de balie waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, en onder meer deze vervat in de Beroepscodex van de gezegde orde.

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijk wijze

Op de matste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren; daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende. De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

Artikel 4. - Duur.

De vennootschap werd opgericht op acht november tweeduizend en twaalf voor onbepaalde duur.

Artikel 5. - Kapitaal.

Bij de oprichting van de vennootschap werd het kapitaal vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.000,00¬ ).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) kapitaalaandelen zonder aanduiding van waarde, die ieder éénlhonderdzesentachtigste (1/186sts) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Artikel 6. Hoedanigheid der venno(o)t(en)

Alleen advocaten die op het tableau van een Belgische Orde van Advocaten ingeschreven zijn of de door hen opgerichte professionele vennootschappen die in de vennootschap hun volledige activiteit als advocaat uitoefenen, kunnen de hoedanigheid van vennoot verwerven....

Artikel 7 - Aandelen.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap, die voor elk aandeel slechts één eigenaar erkent.

Mede-eigenaars, vruchtgebruikers en naakte eigenaars, schuldeisers en pandhoudende crediteuren, moeten zich bij de vennootschap laten vertegenwoordigen door één enkel persoon, aangeduid door hun gezamenlijk akkoord of, bij gebreke daaraan, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied van de zetel, ten verzoeke van de meest gerede partij, zoniet blijft de uitoefening van de rechten, die aan dit deel verbonden zijn, geschorst tot de gemeenschappelijke lasthebber is aangesteld.

Voor de toepassing van onderhavig artikel worden echtgenoten-eigenaars van afzonderlijke lidmaatschapsrechten geacht geen mede-eigenaars te zijn,

Artikel 12. - Register van aandelen.

Een register van aandelen wordt in de zetel van de vennootschap gehouden. Het bevat

1° nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de

hem toebehorende aandelen;

2° de gedane stortingen;

3° de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend

door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, en door de

zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Overdrachten en overgangen gelden slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden

vanaf de datum van hun inschrijving In dit register.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot

bewijs hiervan overhandigd.

De houders van aandelen kunnen inzage nemen van het register dat op hun effecten

betrekking heeft. Elke belanghebbende derde kan inzage nemen van het register van aandelen.

Artikel 14. - Vereniging van alle aandelen in één hand.

De vereniging van alle aandelen in één hand heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot, natuurlijke persoon, blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Een natuurlijke persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere Besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Hij verliest evenwel het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de tweede en derde Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, behalve wanneer de aandelen in zulke vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

Indien de vennootschap eenhoofdig geworden is en de enige vennoot een rechtspersoon is, en indien binnen het jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of de vennootschap niet is ontbonden, wordt die enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Op cie laatste blz. van Lurk B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor. behouden aan h°et Belgisch Staatsblad

mod 19.1

Voor-

behouden

aan hek

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15. - Bestuur.

Het bestuur der vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer deelhebbende of niet-deelhebbende zaakvoerders, aangesteld door de algemene vergadering.

De algemene vergadering bepaalt de duur van hun mandaat; zij kan het mandaat ook herroepen en hernieuwen.

Wordt ais statutair zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap: de heer Jeroen PINOY, geboren te Vilvoorde op vijftien november negentienhonderd negenenzeventig.

Zo lang de vennootschap slechts één vennoot telt, is deze de zaakvoerder.

De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met unanimiteit van de stemmen door een algemene vergadering waarop alle vennoten aanwezig zijn, inclusief de vennoot waarvan het ontslag wordt gevraagd.

Het overlijden, ontslag, afzetting, onbekwaam verklaring, faillissement of kennelijk onvermogen van een zaakvoerder, brengt van rechtswege het einde van zijn ambt mede, maar heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg; in dat geval worden door de algemene vergadering het aantal zaakvoerders opnieuw vastgesteld, de nodige benoemingen gedaan en de duur van hun mandaat bepaald.

Niettegenstaande het bestaan van statutaire zaakvoerder(s), kan de algemene vergadering steeds overgaan tot de benoeming van zoveel niet-statutaire zaakvoerders als zij goedvindt.

Artikel 16. - Bevoegdheden van de zaakvoerder.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen handelend alle handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, behoudens die, welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

De zaakvoerders mogen zich onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid laten helpen of vertegenwoordigen in hun betrekkingen met derden, door mandatarissen en afgevaardigden. Dit mandaat of afvaardiging moet speciaal en van tijdelijke aard wezen.

Tegenstrijdigheid van belangen

Belangenconflicten tussen de vennootschap en een zaakvoerder zullen geregeld worden overeenkomstig de wet.

Artikel 17. - Bezoldiging van de zaakvoerder.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Artikel 18. - Controle.

In de gevallen door de wet of de algemene vergadering vereist, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de

" jaarrekening, opgedragen worden aan één of meer commissarissen, die benoemd worden door de

algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en

controlebevoegdheid van een commissaris.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 19. - Algemene vergadering.

De algemene vergadering heeft volgende bevoegdheden:

- de wijziging van de statuten

- de goedkeuring van de jaarrekening

- de kwijting van de zaakvoerders

- de benoeming en het ontslag van zaakvoerders en vereffenaars

- het vaststellen van de verloning van de zaakvoerders

-- de ontbinding van de vennootschap

Alle vennoten kunnen deelnemen aan de Algemene Vergadering, en waarbij elk aandeel

recht geeft op één stem.

"

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de laatste donderdag van de maand mei om twintig uur, op de zetel van de vennootschap tenzij de oproepingsberichten een andere plaats aanduiden. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering ' gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

i

=7

Voorbehouden aan heet Bét`gisch Staatsblad

mod 1 i.1

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan door ieder der vennoten worden bijeengeroepen, telkens het belang van de vennootschap het vereist. Een bijzondere of

" buitengewone algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien aile vennoten aanwezig zijn. Indien niet alle vennoten aanwezig zijn, dient een tweede bijzondere of buitengewone algemene vergadering te worden bijeengeroepen minimaal 15 dagen na de eerste algemene vergadering. Op deze vergadering kan geldig worden beraadslaagd en gestemd, ongeacht de aanwezige vennoten.

Artikel 20. - Vertegenwoordiging van een vennoot.

Elke vennoot mag zich doen vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een

" lasthebber, die zelf vennoot is.

Artikel 21. - Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari van elk jaar en eindigt op éénendertig ' december van hetzelfde jaar.

Artikel 22. - Inventaris en jaarrekening.

Na de afsluiting van het boekjaar zullen de zaakvoerders de inventaris en de jaarrekening opmaken.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt een geheel. Zij moet binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering. De jaarrekening moet door toedoen van de zaakvoerders worden neergelegd bij de Nationale Bank van België. Dpze neerlegging geschiedt binnen dertig dagen nadat de jaarrekening is goedgekeurd en ten laatste zeven maanden na de datum van afsluiting van het boekjaar.

Artikel 23. - Winstverdeling.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de maatschappelijke lasten, vormt de netto-winst van de vennootschap. Op deze winst wordt genomen : vijf ten honderd voor de wettelijke reserve tot deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt,

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar artikel 320 Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 24. - Ontbinding.

De vennootschap wordt niet ontbonden door faillissement, staat van onvermogen of dood van een der vennoten.

De algemene vergadering beslist over de ontbinding op de wijze zoals het door de wet is voorzien.

Zo het netto-actief tengevolge van geleden verliezen nog slechts minder dan de helft bedraagt van het maatschappelijk kapitaal, zijn de zaakvoerders verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen om over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen te beraadslagen overeenkomstig artikel 332 Wetboek van Vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal is geslonken, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde van de ter vergadering . uitgebrachte stemmen.

Zo het netto-actief nog slechts een waarde van minder dan zesduizend tweehonderd euro " vertegenwoordigt, kan ieder belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen, overeenkomstig artikel 333 Wetboek van Vennootschappen.

De zaakvoerders kunnen aansprakelijk gesteld worden voor schade geleden door derden, zo de algemene vergadering niet bijeengeroepen wordt overeenkomstig artikel 332 Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 25. - Vereffening.

Ingeval er voorgesteld wordt de vennootschap te ontbinden, dienen de bepalingen in acht te wcrden genomen van artikel 181 Wetboek van Vennootschappen.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik ook, wordt de vereffening verzorgd door één of meer vereffenaars, die worden benoemd door de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

mod 11.1

vergadering. Indien er meerdere vereffenaars worden benoemd, besluit de algemene vergadering of zij alleen, gezamenlijk, dan wel ais college de vennootschap vertegenwoordigen. De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

De vereffenaar of vereffenaars moeten noodzakelijk de hoedanigheid van advocaat hebben.

Een vereffenaar treedt pas in functie nadat zijn benoeming overeenkomstig de wet bevestigd is door de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vereffenaars zijn bevoegd voor alle verrichtingen vermeld in de wet, met inbegrip van de verrichtingen waarvoor machtiging van de algemene vergadering is vereist,

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld of in effecten, onder de aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten. De goederen die nog in natura aanwezig zijn worden op dezelfde wijze verdeeld.

indien niet op alle aandelen in dezelfde mate is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de verdeling, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door bijkomende stortingen te vragen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende werd gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte aandelen.

Artikel 26. - Algemene bepalingen.

EENHOOFDIGE VENNOOTSCHAP

Zo de vennootschap slechts één vennoot telt, en zolang er geen tweede vennoot bijkomt, zal de vennootschap onderworpen zijn aan alle bepalingen van de èénhoofdige besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die van dwingende aard zijn en afwijken van hetgeen in deze statuten is bedongen,

Zo de enige vennoot overlijdt en meerdere erfgenamen of legatarissen nalaat, worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap. Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot oefent de eraan verbonden rechten uit, en dit bij afwijking van hetgeen gezegd wordt in artikel 6 van onderhavige statuten.

Dit alles behoudens andersluidende beslissing van de enige vennoot.

Artikel 27.

Voor alles waarin in huidige statuten niet zou zijn voorzien, zullen partijen zich gedragen overeenkomstig de wet. , .

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN .

EERSTE GEWONE ALGEMENE VERGADERING - EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar loopt vanaf acht november tweeduizend en twaalf tot eenendertig december

tweeduizend dertien.

De eerste jaarvergadering of gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de laatste

donderdag van de maand mei tweeduizend veertien om twintig uur.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Notaris Mariarida MOYSON

in bijlage ; afschrift akte.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan hbt JBelgisch Staatsblad

Op de laatste blz van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordEgen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCAAT JEROEN PINOY

Adresse
HOVENIERSSTRAAT 21 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande