ADVOCAAT JORIS DE WORTELAER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCAAT JORIS DE WORTELAER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 537.552.224

Publication

22/08/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13304693*

Neergelegd

20-08-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0537552224

Benaming (voluit): Advocaat Joris De Wortelaer

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3210 Lubbeek, Houwaartstraat(LIN) 27

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Bij akte verleden voor notaris Gwen Daniëls te Oud-Heverlee op 20 augustus 2013 werd een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht:

- door de heer DE WORTELAER Joris, wonend 3210 Linden, Houwaartstraat 27;

- onder de naam " Advocaat Joris De Wortelaer " met zetel te 3210 Linden, Houwaartstraat 27;

- waarvan het kapitaal:

.achttienduizendzeshonderd euro (18.600 ¬ ) bedraagt;

.volledig in speciën geplaatst werd;

. gestort werd ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 ¬ );

.verdeeld is in 100 aandelen zonder vermelde waarde, waarop is ingeschreven door voormelde oprichter

Ondergetekende notaris bevestigt dat een bedrag van 12.400 ¬ voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 Wetboek Vennootschappen gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer 330-0735745-54 bij de ING Bank, zoals blijkt uit het bankattest afgegeven door deze instelling op 14 augustus 2013, dat aan haar werd overhandigd en in haar dossier bewaard zal blijven.

- met boekjaar lopend vanaf 1 januari tot 31 december (het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte tot 31/12/2014) met dien verstande dat de vennootschap alle verbintenissen en verplichtingen overneemt die sedert 1 juni 2013 al zouden zijn aangegaan in haar naam en voor haar rekening;

- met jaarvergadering op de eerste zaterdag van juni om 10 uur (de eerste jaarvergadering heeft plaats in 2015);

- met als gemachtigden tot besturen een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die als volgt de vennootschap in en buiten rechte kunnen vertegenwoordigen : elke zaakvoerder afzonderlijk optredend. Tot gewone zaakvoerder voor onbepaalde duur wordt benoemd : voornoemde oprichter. Het mandaat van zaakvoerder wordt kosteloos vervuld, tenzij de algemene vergadering, hiertoe bij uitsluiting bevoegd, hierover anders beslist.

- met als doel :

 De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

- de uitoefening van de activiteit van advocaat, al dan niet in associatieverband, middels haar vennoten, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van de advocaat, waaronder doch niet beperkt tot het optreden als scheidsrechter in arbitragegeschillen, gerechtelijk mandataris, deskundige, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten in de meest ruime zin van het woord,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit;

- de vennootschap mag, hetzij alleen, hetzij in samenwerking met anderen, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het beroep van advocaat en met al wat de ontwikkeling van de activiteiten van de vennootschap kan bevorderen of vergemakkelijken, waaronder doch niet beperkt tot de aankoop, bouw, verbouwing, afbraak of verhuring van onroerende goederen alsook het aangaan van andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot;

- de vennootschap mag studiedagen, seminaries, conferenties, werklunches, lunchcauserieën, recepties, diners en soortgelijke activiteiten organiseren ten behoeve van cliënten, potentiële cliënten en andere relaties van de vennootschap;

- de vennootschap mag tevens roerende en onroerende goederen als investering verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat, doch zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken;

- daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen, voor zover die eveneens beantwoorden aan de in huidige statuten opgelegde verplichtingen en beperkingen die verband houden met het uitoefenen van het beroep van advocaat;

- de vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven;

- de vennootschap mag, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alle handelingen verrichten, van aard om de verwezenlijking van haar doel of de uitbreiding van de vennootschap te vergemakkelijken;

- de vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteiten, de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals vastgelegd door de bevoegde instanties eerbiedigen;

- de vennootschap zal alle verplichtingen opgelegd krachtens het Reglement van Orde van de Vlaamse Orde van Advocaten dienen na te leven.

De vennootschap kan zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden binnen de perken van de wet alle financiële, commerciële, industriële daden en verrichtingen stellen met roerend of onroerend karakter, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met haar maatschappelijk doel, de ontwikkeling ervan kunnen teweegbrengen of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken.

Zij zal zich mogen interesseren, door inbreng, fusie, participatie of anderszins in bestaande en op te richten maatschappijen, ondernemingen of verenigingen, waarvan het doel geheel of gedeeltelijk identiek, analoog of gelijkend is aan of samenhangend met dit van deze vennootschap, evenals het bestuur en de vereffening van, en om het even welk mandaat in, andere vennootschappen, ondernemingen of verenigingen waarnemen.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

De vennootschap kan al het voorgaande slechts doen mits het rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel bijdraagt en mits dit niet strijdig is met de voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van advocaat. 

- met volgende statutaire bepalingen betreffende het aanleggen van reserves, verdeling van winst en vereffeningsoverschot :

 Artikel 17. - Winstverdeling

Luik B - Vervolg

Het overschot op de opbrengsten, na aftrek van de lasten, algemene onkosten en afschrijvingen, vormt de netto-winst van de vennootschap.

Van die winst wordt jaarlijks minstens één/twintigste voorafgenomen voor het aanleggen van het wettelijk reservefonds. Die voorafname is niet meer verplicht zodra het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering, die het geheel of gedeeltelijk kan verdelen onder de aandelen, het overschrijven op een reservefonds, het gewoon overdragen of er een andere bestemming aan geven.

Artikel 18. - Ontbinding en vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om gelijk welke reden ook en op gelijk welk ogenblik, geschiedt de vereffening door de zorgen van de vereffenaar(s), benoemd door de algemene vergadering, met dien verstande dat de vereffenaars advocaten dienen te zijn, en bij gebrek aan dusdanige benoeming, geschiedt deze vereffening door de zorgen van de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik.

De aanduiding van de vereffenaar moet vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde stafhouder.

De vereffenaar(s) zal(zullen) pas in functie treden nadat zijn(hun) benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd.

Te dien einde beschikken zij of beschikt hij over de meest uitgebreide bevoegdheden verleend bij de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder de toestemming van de algemene vergadering te moeten inroepen in de gevallen voorzien door de artikelen 187 en 190 van voormeld wetboek.

Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap zal het overblijvend saldo over al de aandelen verdeeld worden, rekening houdend met de volstorting ervan. Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, legt(leggen) de vereffenaar(s) het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

- met volgende bepaling aangaande de uitoefening van het stemrecht:

 Artikel 13. - Beraadslaging

De algemene vergadering zal beraadslagen volgens de regels voorzien door het Wetboek van Vennootschappen. Ieder aandeel geeft recht op één enkele stem.

De vennoot die meerdere aandelen bezit, beschikt over zoveel stemmen als aandelen.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL, DE NOTARIS, Gwen Daniels

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte van voormelde oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

05/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 06.06.2015, NGL 30.07.2015 15375-0283-011

Coordonnées
ADVOCAAT JORIS DE WORTELAER

Adresse
HOUWAARTSTRAAT(LIN) 27 3210 LUBBEEK

Code postal : 3210
Localité : LUBBEEK
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande