ADVOCATENKANTOOR JEROEN STEVENS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR JEROEN STEVENS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.968.181

Publication

15/05/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen, eigen aan het beroep van advocaat zoals vastgesteld door de bevoegde instanties, eerbiedigen. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen zoals bedoeld in de wetten en Koninklijke besluiten op het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap mag samenwerkingsverbanden tot stand brengen met individuele advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties door economische samenwerkingsverbanden, Europese economische samenwerkingsverbanden en andere samenwerkingsverbanden of mag bij wijze van inbreng in geld of in natura, fusie, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of nog op te richten vennootschappen of ondernemingen in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel analoog is met het zijne of van aard is zijn maatschappelijk doel te bevorderen, met inachtname van de terzake geldende bepalingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan leningen toestaan.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder, zaakvoerder, of vereffenaar van andere burgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel, uitoefenen.

In dat opzicht kan de vennootschap alle rechtshandelingen stellen en verbintenissen aangaan. Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

ARTIKEL VIJF : KAPITAAL :

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600).

Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op alle 186 kapitaalaandelen wordt door de enige vennoot in geld ingeschreven, volstort ten belope van een bedrag van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400).

ARTIKEL ZES :

De aandelen zijn op naam. Hun bezit zal blijken uit de inschrijving in het register der aandelen, dat alle wettelijke aanduidingen bevat, zoals hierna aangegeven.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Effecten zijn ondeelbaar. Indien er een onverdeeldheid bestaat met betrekking tot een bepaald effect, of indien het eigendomsrecht ervan opgesplitst is in vruchtgebruik en blote eigendom, worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

ARTIKEL NEGEN : BESTUUR :

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, te benoemen door de algemene vergadering. De zaakvoerder dient advocaat te zijn en opgenomen op het tableau.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vast vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een wedde worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn.

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen.

ARTIKEL TIEN :

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, on­

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

verminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. ARTIKEL TWAALF : ALGEMENE VERGADERING :

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand juni om 19 uur, op de zetel van de vennootschap, of in elke andere plaats in het bericht van oproeping vermeld. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstkomende werkdag.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel vijftien van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

ARTIKEL DERTIEN :

Elke vennoot heeft het recht een algemene vergadering samen te roepen en haar agenda samen te stellen.

De oproeping voor een algemene vergadering gebeurt overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos toegezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel vijftien van deze statuten, dan zal de zaakvoerder/zaakvoerders/college van zaakvoerders, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

ARTIKEL VIJFTIEN : SCHRIFTELIJKE BESLUITVORMING

Met uitzondering van :

- de beslissingen te nemen in kader van de toepassing van artikel 332 Wetboek van Vennootschappen; en

- de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden,

kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder/zaakvoerders/college van zaakvoerders, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten/aandeelhouders en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten/aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten/de aandeelhouders.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

ARTIKEL ZESTIEN : BOEKJAAR :

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

ARTIKEL ZEVENTIEN :

Op het einde van elk boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris, alsmede de jaarrekening op. Deze jaarrekening wordt door de zaakvoerders opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

De zaakvoerders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikelen 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. De zaakvoerders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid,1° van het Wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL NEGENTIEN :

Het batig saldo van de resultatenrekening na aftrek van de maatschappelijke lasten en afschrijvingen vormt de netto-winst van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op deze winst wordt voorafgenomen :

a) vijf ten honderd voor de wettelijke reserve zoals bepaald door de wet;

b) de vergoedingen eventueel toegekend aan de zaakvoer- ders, de commissarissen en de vennoten.

Er wordt geen vergoeding toegekend voor de inbrengen of voor de voorschotten door de vennoten gedaan aan de vennootschap, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Over de besteding van het saldo van de netto winst beslist de algemene vergadering soeverein.

Geen uitkering mag gebeuren als op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd; verder dient te worden gehandeld conform artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

ARTIKEL TWINTIG :

Ingeval van verlies van de helft van het vennootschapskapitaal moeten de zaakvoerders de ontbinding van de vennootschap voorleggen aan de algemene vergadering. Bereikt het verlies drie vierden van het vennootschapskapitaal, dan mag de ontbinding worden uitgesproken door de vennoten, die één vierde der aandelen bezitten.

Wanneer het netto-actief gedaald is beneden het wettelijk minimum, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

ARTIKEL EENENTWINTIG :

Bij ontbinding stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan naar keuze, en bepaalt hun macht en hun bezoldiging. De vereffenaar dient noodzakelijkerwijze een advocaat te zijn. Bij gebreke aan aanstelling van vereffenaars, zal de vereffening gebeuren door de op dat ogenblik in functie zijnde zaakvoerder(s).

ARTIKEL TWEEËNTWINTIG :

Bij vereffening wordt het eindsaldo evenredig verdeeld onder de aandeelhouders.

ARTIKEL DRIEËNTWINTIG :

Voor al wat in deze statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen, in voege op het moment van de toepassing.

ARTIKEL VIERENTWINTIG: GESCHILLEN - BEVOEGDHEID

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken. In geval van arbitrage wordt, op verzoek van de meest gerede partij, door de stafhouders van de Ordes van Advocaten waarvan de vennoten deel van uitmaken een arbiter aangesteld, en bij gebreke van akkoord onder hen, door de stafhouder van de Orde van Advocaten te Brussel. De deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies, de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken, zijn van toepassing op deze vennootschap.

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Onmiddellijk werd benoemd tot eerste, niet-statutaire, zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur: De heer STEVENS Jeroen Jo Paul, geboren te Hasselt op 9 augustus 1985, wonende te 3001 Heverlee (Leuven), Korbeek-Losestraat 77.

Nationaal nummer : 85.08.09-117.96

COMMISSARIS

De oprichter verklaart dat geen commissaris dient benoemd te worden en dit ingevolge artikel 141 van het Wetboek van Vennootschappen.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2017.

BEKRACHTIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van

de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden - in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen - alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap en dit voor de periode van 01 maart 2015 tot op 12 mei 2015.

Partijen erkennen door ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent de wenselijkheid om deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

bekrachtiging, na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid, door de zaakvoerder te laten bevestigen. Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de noodzaak om eventuele handelingen die zullen gesteld worden tussen de dag van heden en de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid op dezelfde wijze te laten bekrachtigen door de zaakvoerder zodra de rechtspersoonlijkheid is verkregen.

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN - VOLMACHT

Volmacht werd verleend, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling aan :

- AccFides BVBA, te 3550 Heusden-Zolder, Kapelstraat 18 bus 0.1, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers;

- de heer Jan Wijnen te 3550 Heusden-Zolder, Kruiswegstraat 13;

om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de  Kruispuntbank van Ondernemingen (aanvraag van een ondernemingsnummer en eventueel vestigingseenheidsnummer), alsook bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde (aangifte van aanvang van activiteit).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

" uitgifte van de oprichtingsakte verleden voor Meester BART VAN THIELEN, Notaris te Herselt op 12 mei 2015, afgeleverd voor registratie.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Notaris Bart VAN THIELEN

Te 2230 Herselt, Herentalsesteenweg 33.

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR JEROEN STEVENS

Adresse
KORBEEK-LOSESTRAAT 77 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande