ADVOCATENKANTOOR LUC VAN ECKENRODE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR LUC VAN ECKENRODE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 834.286.508

Publication

26/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 16.05.2013, NGL 21.08.2013 13444-0245-015
07/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 18.05.2012, NGL 29.08.2012 12502-0501-014
16/03/2011
ÿþr)

Moe 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

04 me 2011

~riffie

1H11ni06

11ivn2in

" 098*

Vc behc

aar

Belç Staal

Onderrierningsnr : Benaming

(voluit) : BVBA ADVOCATENKANTOOR LUC VAN ECKENRODE

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : (1755) Gooik, Kapelstraat 21

Onderwerp akte : stichting

STICHTING

AANSTELLING ZAAKVOERDER

Uit een akte verleden voor notaris Paul Van Holen te Galmaarden op 25 februari 2011, en dragende de: volgen-'de melding van registratie : "geregistreerd zes bladen geen verzendingen te Dilbeek Il de 1 maart 2011; boek 596 blad 99 vak 07 ontvangen: vijfentwintig euro (25,00 EUR) de ontvanger a.i. (getekend) de inspecteur M. Wauters"

Blijkt dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "BVBA Advocatenkantoor Luc Van Eckenrode" werd opgericht.

Zij begint op 25 februari 2011 en haar statuten zijn door de oprichters bepaald zoals hierna opgegeven wordt.

BEKRACHTIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap,: worden - in toepassing van artikel zestig van het Wetboek van vennootschappen - alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap en dit voor de periode van 1 januari 2011 tot op 25 februari 2011.

Comparant erkent door ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent de wenselijkheid om deze" bekrachtiging, na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid, door de zaakvoerder te laten bevestigen. Hij erkent: tevens ingelicht te zijn omtrent de noodzaak om eventuele handelingen die zullen gesteld worden tussen de dag; van heden en de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid op dezelfde wijze te laten bekrachtigen; door de zaakvoerder zodra de rechtspersoonlijkheid is verkregen.

10 Oprichters:

1.De Heer VANECKENRODE Luc-Joseph-Camille-Odilon, geboren te Ninove op 19 maart 1953, nationaal. nummer 530319 235-38, identiteitskaart nummer 590-2508563-72,

En zijn echtgenote

2. Mevrouw TOLLEBEEK Christel, geboren te Ninove op 7 juli 1968, nationaal nummer 680707 370-24, identiteitskaart nummer 590-7077872-02,

Samen wonende te (1755) Gooik, Kapelstraat 21. "

Gehuwd onder het stelsel der scheiding van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden voor;

ondergetekende notaris op 20 september 2004, niet gewijzigd tot op heden, aldus verklaard.

20 Naam:

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm:

van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de benaming "BVBA Advocatenkantoor.

Luc Van Eckenrode".

3D Zetel:

De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te (1755) Gooik, Kapelstraat 21.

De maatschappelijke zetel kan ten allen tijde bij beslissing van de zaakvoerder verplaatst worden mits:

inachtneming van de taalwetgeving.

Iedere verandering van de maatschappelijke zetel wordt door de zorgen van de zaakvoerder in de bijlagen

van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

40 Doel:

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met:

anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden:

als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Q.<iG)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap mag tevens roerende en onroerende goederen als investering aanhouden en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat.

De vennootschap kan haar patrimonium beheren, uitbouwen en uitbreiden, in de ruimste zin. Dit omvat ondermeer alle verrichtingen en rechtshandelingen met betrekking tot onroerende goederen en rechten in de ruimste zin, zoals het (ver)bouwen, inrichten, het verwerven, vervreemden, het (ver)huren, het beheren, valoriseren en ordenen van alle onroerende goederen, vruchtgebruik inbegrepen, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit uitmaken.

Elke bijkomende activiteit welke complementair is of kan bijdragen aan elk bovenstaand vermeld doel, kan in overweging genomen worden, met uitzondering van iedere handelsactiviteit.

Het doel van de vennootschap dient bovendien in zijn meest ruime betekenis geïnterpreteerd te worden en bovendien is het bestuur bevoegd om de aard en de reikwijdte van het maatschappelijk doel te interpreteren. 5J Maatschappelijk kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00, vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder aanduiding van de nominale waarde.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters die ze hebben volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) door inbreng in geld als volgt:

- door de Heer Vaneckenrode Luc ten belope van zesduizend honderd achtendertig euro (6.138,00¬ ), waarvoor hem 99 aandelen van de vennootschap worden toegekend;

- door mevrouw Tollebeek Christel, ten belope van tweeënzestig euro (62,00¬ ), waarvoor haar 1 aandeel van de vennootschap wordt toegekend;

Overeenkomstig artikel 224 van het wetboek van vennootschappen werd een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) voor de oprichting van de vennootschap gedeponeerd op een bijzondere rekening onder nummer 068-8921991-55 bij de Fortis bank zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgeleverd door voornoemde instelling op 23 februari 2011.

60 Duur:

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur te rekenen vanaf 25 februari 2011.

70 Bestuur:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de advocaten-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering, voor een periode te bepalen door de algemene vergadering en is steeds door haar afzetbaar.

De vergoeding van de zaakvoerder zal bepaald worden door de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Iedere zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

Indien er zich in hoofde van een zaakvoerder een tegenstrijdig belang voordoet zoals dit omschreven is in het Wetboek van Vennootschappen, zal hij zich moeten schikken naar het Wetboek van Vennootschappen. 80 Boekjaar:

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

90 Jaarvergadering:

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de derde donderdag van de maand mei om zeventien uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

Is er slechts één vennoot dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring tekenen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

10 ° Overdracht van aandelen.

De overdracht van aandelen wordt geregeld door de betreffende artikelen in het Wetboek van

Vennootschappen.

11 Q' Reserves-winst:

De te bestemmen winst van het boekjaar wordt besteed als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt uit de jaar-rekening, tenminste vijf ten hon-derd voorafgenomen tot vorming van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reserve-'fonds tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van het bestuursorgaan, de bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de bepalingen van de vennootschappenwet.

120 Controle:

De controle op de financiële toestand, op de jaarre-'ke-'Hing en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissa-rissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechts-'personen, van het Instituut der Bedrijfsreviso-r,ren. De commissarissen worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Voor zover zulks door de vigerende wetgeving wordt vereist, wordt de controle op de vennootschap opgedragen aan één commissaris die wordt gekozen uit de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en die wordt benoemd voor een vernieuwbare termijn van drie jaar. Indien het niet wettelijk vereist is dat een commissaris-revisor wordt benoemd, zal de zaakvoerder toch een verificatietaak met betrekking tot de jaarrekening opdragen aan een accountant, die lid is van het Instituut van Accountants, een bedrijfsrevisor die lid is van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of een erkend boekhouder.

13E Ontbinding-vereffening:

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten. Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-aktief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bij-'een' komen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de aktiviteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennoot-schap voor de rechtbank vorderen.

De vennootschap blijft na ontbinding, om welke reden ook, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Bij ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening uitgevoerd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen. De vereffenaar treedt pas in functie na bevestiging door de rechtbank van koophandel van zijn benoeming. De vereffenaar maakt in de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn.

Na aanzuivering van alle kosten, schulden en lasten der vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, wordt het netto actief verdeeld onder de vennoten.

Zijn alle aandelen niet in gelijke mate volgestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer de bewerkingen der uitkeringen te beginnen, het evenwicht herstellen hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen hetzij door voorafgaandelijke terugbetaling in speciën te doen in voordeel van die aandelen die voordien zijn volgestort in een grotere verhouding.

Het netto actief wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot de aandelen die zij bezitten. Elk aandeel geeft recht op een gelijk deel.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

- Verkrijging van rechtspersoonlijkheid.

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

-onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap hebben de comparant-oprichters volgende beslissingen genomen :

1 Q'De eerste algemene vergadering wordt vastgesteld op de derde donderdag van de maand mei 2012 om 17 uur.

20Het eerste boekjaar loopt vanaf 25 februari 2011 tot 31 december 2011.

30 Conform voormeld artikel zestien wordt de Heer Vaneckenrode Luc benoemd tot gewone zaakvoerder en dit voor de duur van de vennootschap.

Hij verklaart dit ambt te aanvaarden onder de bevestiging niet getroffen te zijn door een maatregel die zich

" hiertegen verzet.

Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De zaakvoerder zal maar zijn taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie van de

Rechtbank van Koophandel.

40 Er wordt thans geen commissaris benoemd.

" 5° De oprichter verleent bijzondere volmacht aan Vierendeels J. Acc BVBA, Meiboom 22 bus 2 te 1500

Halle, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke administratieve formaliteiten te

vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW, Ondernemingsloket, Sociale Verzekeringskas en de

directe belastingen.

Voor beknopt en beredeneerd uittreksel.

De notaris,

Van Holen Paul,

Tegelijk neergelegd : expeditie van de akte en uittreksel.

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Voor-behouderr, aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik_B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, netzij van de perso4o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 21.05.2015, NGL 26.08.2015 15481-0342-015
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 19.05.2016, NGL 31.08.2016 16559-0222-015

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR LUC VAN ECKENRODE

Adresse
KAPELSTRAAT 21 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande