ADVOCATENKANTOOR VERHAEGEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR VERHAEGEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 564.901.274

Publication

23/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

vergemakkelijken.

5. DUUR EN BEGINDATUM: voor een onbepaalde duur vanaf de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

6. KAPITAAL  18.600 EURO verdeeld in 186 aandelen zonder nominale waarde, volstort ten belope van ZESTIEN DUIZEND TWEEHONDERD EENENDERTIG KOMMA NEGENENVEERTIG EURO (¬ 16.231,49) .

7. SAMENSTELLING VAN HET KAPITAAL : door inbreng in speciën.

8. BESTUUR en CONTROLE:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, welke advocaat moeten zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan. De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen. De algemene vergadering beslist over de al dan niet bezoldiging van het mandaat.

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap. De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen bij eenparige beslissing van alle vennoten of door een gemotiveerd besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging, dat steunt op gewichtige redenen.

De statutaire zaakvoerder zal maar haar taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie..

Vertegenwoordiging: Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

9. BEGIN EN EINDE BOEKJAAR - van 1 oktober tot 30 september van het volgend jaar. Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op dertig september tweeduizend vijftien, met dien verstande dat alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, sedert één oktober tweeduizend veertien bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap.

10. JAARVERGADERING  laatste maandag van de maand maart om 19.00 uu in de zetel van de vennootschap of op elke andere in de bijeenroepingsbrief vermelde plaats. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien, overeenkomstig de statuten.

11. WINSTBESTEMMING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten¬minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wet¬telijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maat¬schappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Er mag geen winst uitgekeerd worden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals het blijkt uit de jaarrekeningen, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek Vennootschappen.

12. DEONTOLOGISCHE BEPALINGEN.

Elke vennoot verplicht zich door zijn toetreding niet alleen tot strikte naleving van de vennootschapswet, de statuten en de interne reglementen van de vennootschap, doch tevens en daarnaast tot de naleving van de deontologie en plichtenleer, opgelegd door de orde der advocaten. De regels van de Leuvense Orde van Advocaten zijn van toepassing, onverminderd de toepasselijkheid van de Europese gedragscode, de regels van de Algemene Raad van de Orde van Vlaamse Balies en van de betrokken andere Balies of erkende wettelijke professionele organisaties. Ingeval van samenloop zullen de meest restrictieve regels van toepassing op gelijk welk onderdeel van de statuten gelden en minstens de regel van het reglement van negenentwintig juni negentienhonderd tweeënnegentig.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten van de vennootschap mogen geen belangen behartigen die met elkaar tegenstrijdig zijn.

Indien een vennoot geschorst wordt, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot of partner voor de duur van de schorsing, onverminderd de rechten van de overige vennoten om de geschorste advocaat uit te sluiten. Indien een vennoot bij beslissing van de overheid van de orde het bevel ontvangt uit de vennootschap te treden, houdt hij van rechtswege op er deel van uit te maken.

Ingeval de samenwerkende vennoten een beroep doen op één of meer vereffenaars, zullen die door de stafhouders aangeduid worden of ingeval van meningsverschil door de voorzitter van de raad van bestuur van de Orde van Vlaamse Balies. Alle geschillen tussen vennoten zullen in laatste aanleg beslecht worden bij arbitrage door de Stafhouder van de Balie van het rechtsgebied waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is of door één of meerdere door hem aangeduide scheidsrechters. Ingeval advocaten van verscheidene balies bij het geschil betrokken zijn, zal de aanduiding geschieden in gemeen overleg tussen de Stafhouders van de betrokken Balies, of in geval van meningsverschil, door de voorzitter van de raad van bestuur van de Orde van Vlaamse Balies. Ingeval van ontbinding van de vennootschap, uittreden of uitsluiting van een vennoot, zal de verdeling van dossiers uitsluitend geregeld worden naar wens van de cliënt.

De vennoten moeten ervoor zorgen dat de vennootschap haar aansprakelijkheid wegens professionele fouten van haar vennoten verzekert.

Deze verzekering moet minstens dezelfde dekking verlenen als die geldend voor de advocaten van de Leuvense balie, krachtens de collectieve polis afgesloten door de Orde van Advocaten te Leuven. De statuten voorzien in de hoofdelijke aansprakelijkheid van een vennoot of vennoten die een dossier behandelen, samen met de aansprakelijkheid van de vennootschap, en dit onverminderd strengere wettelijke bepalingen.

De statuten voorzien dat, zo het niet duidelijk en ondubbelzinnig blijkt welke vennoot een bepaalde zaak exclusief behandelt, voor die zaak alle vennoten hoofdelijk aansprakelijk zijn.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te beslissen over de opneming van vennoten.

De vennoten hebben ten alle tijde het recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de boeken en de stukken van de vennootschap.

De jaarrekening van de vennootschap zal worden gecontroleerd door een bedrijfsrevisor of door een boekhouder/accountant erkend door de Raden van de Orde van Advocaten te Leuven. Het verlies van hoedanigheid om het beroep uit te oefenen brengt van rechtswege het verlies van de hoedanigheid van vennoot mee.

Het overlijden, het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of uittreding van de enige vennoot hebben de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

13. Volmacht: De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOEKHOUDKANTOOR VAN DAMME" met zetel te 3128 Tremelo (Baal), Jef Van Horicklaan 12 , aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

In bijlage : uitgifte van de oprichtingsakte

Notaris Joris Stalpaert te Tremelo.

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR VERHAEGEN

Adresse
HOLLANDSVIN 2 3120 TREMELO

Code postal : 3120
Localité : TREMELO
Commune : TREMELO
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande