AFFINIUS

BV CVBA


Dénomination : AFFINIUS
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 631.949.753

Publication

15/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

11-06-2015

Griffie

*15309814*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0631949753

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

AFFINIUS

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor ondergetekende notaris Katrien DEVIJVER, te Kampenhout, op 9 juni 2015, neergelegd ter registratie, blijkt dat de volgende vennootschap werd opgericht door:

1) De heer Frank Roose, advocaat, met domicilie te 2820 Bonheiden, Boslaan 21;

2) Frank Roose EBVBA, met maatschappelijke zetel te 2820 Bonheiden, Boslaan 21, ingeschreven in het RPR MECHELEN onder het nummer 0474.832.123,

3) De heer Koenraad Flamant, advocaat, met domicilie te 3070 Kortenberg, Stationstraat 58;

4) Koenraad Flamant EBVBA, met maatschappelijke zetel te 3070 Kortenberg, Stationstraat

58, ingeschreven in het RPR LEUVEN onder het nummer 0429.021.991,

RECHTSVORM  NAAM  ZETEL

Er wordt een burgerlijke vennootschap opgericht die de rechtsvorm heeft aangenomen van een

coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met de naam  AFFINIUS .

De zetel wordt voor het eerst gevestigd te 1800 Vilvoorde, Luchthavenlaan 10.

KAPITAAL  AANDELEN

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD

EURO (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen op naam, zonder een

nominale waarde, die ieder een/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal

vertegenwoordigen.

INBRENG IN GELD

Op het kapitaal wordt volledig ingeschreven in geld als volgt

a) door De heer Frank Roose, voornoemd, op één (1) aandelen, gedeeltelijk volstort ten belope van 1/3de.

b) door Frank Roose EBVBA, voornoemd, op tweeënnegentig (92) aandelen, gedeeltelijk volstort ten belope van 1/3de.

c) door De heer Koenraad Flamant, voornoemd, op alle één (1) aandelen, gedeeltelijk volstort ten belope van 1/3de.

d) door Koenraad Flamant EBVBA, voornoemd, op alle tweeëenegentig (92) aandelen, gedeeltelijk volstort ten belope van 1/3de.

BANKATTEST

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzonder rekening nummer BE82 7360 1371 6268 bij KBC Bank , zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 8 juni 2015 afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven. DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van het beroep van advocaat en alle aanverwante

Onderwerp akte :

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van CV met beperkte

Luchthavenlaan 10 1800 Vilvoorde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als bestuurder, sekwester, curator, bemiddelaar, arbiter, docent.

De vennootschap kan verder alle handelingen stellen welke niet strijdig zijn met de uitoefening van het beroep van advocaat.

Zij mag hetzij alleen, hetzij met anderen, direct of indirect, voor haar eigen rekening of voor rekening van derden alle roerende, onroerende of financiële handelingen stellen die direct of indirect verband houden met de uitoefening van het beroep of die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel, zoals het huren, aan-, verkopen van alle roerende en onroerende goederen, het doen van financiële verrichtingen (zoals het opnemen van kredieten), het aanwerven van personeel, het aangaan van samenwerkingsverbanden of associaties met andere advocatenkantoren, al dan niet in het buitenland gevestigd, doch steeds rekening houdend met de toepasselijke reglementen van de bevoegde Ordes van Advocaten, evenals het aangaan van samenwerkingsovereenkomsten met individuele advocaten en/of advocaat-stagiairs.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur die is samengesteld uit één of meerdere bestuurders, door de algemene vergadering verkozen uit de vennoten. De bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde duur. In de raad van bestuur kunnen enkel advocaten zetelen die werkzaam zijn binnen de vennootschap of binnen verbonden advocatenvennootschappen in de zin van artikel 11 van het Wetboek van Vennootschappen.

Indien de plaats van bestuurder vacant is, mogen de overblijvende bestuurders in een voorlopige vervanger voorzien; in dit geval dient de algemene vergadering op de eerstkomende bijeenkomst te voorzien in de definitieve verkiezing van een bestuurder. De bestuurder die aldus wordt benoemd verwerft het mandaat van de titularis die hij vervangt.

De raad van bestuur kiest een voorzitter onder zijn leden.

In geval van afwezigheid van de voorzitter benoemt de raad één van zijn leden om de functies van de voorzitter te vervullen.

De raad van bestuur is belast met de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap en met hetgeen bepaald is in de statuten. Al wat niet door de wet en/of door de statuten voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan iedere maatregel nemen met betrekking tot haar organisatie en kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan één of meer van zijn leden en kan eveneens bijzondere bevoegdheden toekennen aan één van zijn leden of aan derden. De persoon belast met het dagelijks bestuur dient noodzakelijkerwijze een advocaat werkzaam binnen de vennootschap of binnen een verbonden advocatenvennootschap te zijn.

De vennootschap is rechtmatig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, hetzij door een afgevaardigd bestuurder belast met het dagelijks beheer, hetzij door twee bestuurders gezamenlijk handelend.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd

JAARVERGADERING

De gewone algemene vergadering (de  jaarvergadering ) heeft plaats de tweede woensdag van de maand september om elf uur. Zij wordt gehouden op de zetel van de vennootschap,

behoudens andersluidende bijeenroeping.

De eerste jaarvergadering vindt plaats in 2016.

BOEKJAAR

Elk boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart van het volgende kalenderjaar.

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 maart 2016.

WINST - RESERVE

Van de nettowinst van de vennootschap zoals deze volgt uit de resultatenrekening opgesteld door de raad van bestuur wordt elk jaar minstens 5 % afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht maar facultatief van zodra de wettelijke reserve 1/10 (één/tiende) van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De verdeling van de eventuele door de algemene vergadering goedgekeurde dividenden en de bepaling van het bedrag aan dividenden dat toekomt aan een vennoot zal geschieden overeenkomstig het reglement van interne orde.

Het bestuursorgaan kan in de loop van het boekjaar interimdividenden uitkeren mits naleving mutatis mutandis van de desbetreffende wettelijke bepalingen die gelden voor Belgische naamloze vennootschappen en dit overeenkomstig het reglement van inwendige orde. De bijzondere algemene vergadering kan in de loop van het boekjaar, op basis van een door het bestuursorgaan vastgestelde tussentijdse balans, een tussentijds dividend toekennen overeenkomstig het reglement van interne orde

ONTBINDING - VEREFFENING

Het overlijden, het definitief verbod tot beroepsuitoefening, de schorsing, de wettelijke

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

BIJZONDERE VOLMACHT

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan de heer Frank Roose, voornoemd, en de heer Koenraad Flamant, voornoemd, elk afzonderlijk bevoegd en met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregis¬ter en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren. VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

onbekwaamheid, het kennelijk onvermogen, de uitsluiting of de uittreding van een vennoot hebben niet de ontbinding van de vennootschap voor gevolg, voorzover geen afbreuk wordt gedaan aan het wettelijk vereiste aantal vennoten. Indien dat laatste toch het geval is, beschikken de overblijvende vennoten over de keuze om de vennootschap om te vormen in een andere rechtsvorm, dan wel het aantal vennoten terug te brengen tot het wettelijk minimum aantal, en dat binnen een termijn van 6 maanden.

Zij kan worden ontbonden door een voorafgaandelijke beslissing van de algemene vergadering van vennoten die bij de in het Wetboek Vennootschappen daarvoor voorziene aanwezigheidsquora en meerderheidsstemvereisten beslist, met dien verstande dat de ontbinding moet worden goedgekeurd door elke oprichter die alsdan nog vennoot is.

In geval van ontbinding van de vennootschap wordt de vereffening uitgevoerd door de op dat ogenblik in functie zijnde bestuurders, behoudens wanneer de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt. De aanstelling van dergelijke vereffenaars gebeurt met drie vierde meerderheid van alle vennoten, en bij ontstentenis daarvan, door de Stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten te Brussel. De vereffenaars moeten advocaat zijn. De bevoegdheden en eventuele vergoeding van de vereffenaars worden bepaald door de algemene vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten alle tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. Na betaling van alle schulden, lasten en vereffeningskosten of inbewaargeving van de nodige sommen hiertoe, zal het saldo van de vereffening verdeeld worden op dezelfde wijze als dividenden en overeenkomstig het reglement van inwendige orde.

Wanneer de aandelen niet in gelijke mate volstort zijn, herstellen de vereffenaars eerst het evenwicht, hetzij door oproeping tot bijstorting, hetzij door gedeeltelijke terugbetaling..

BENOEMING VAN ZAAKVOERDER

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur en met de machten voorzien in de voormelde statuten:

- De Heer Frank ROOSE, voornoemd.

- De Heer Koenraad FLAMANT, voornoemd.

Tegelijk hiermee neergelegd:

Katrien Devijver (notaris)

" afschrift van de oprichtingsakte van 9 juni 2015

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
AFFINIUS

Adresse
LUCHTHAVENLAAN 10 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande