AGROBOOR

Société en commandite simple


Dénomination : AGROBOOR
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 842.713.135

Publication

25/01/2012
ÿþ{

1111111111111111111

*12022515*

MOD 11.1

: {1.tin 0 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-

.. r~

J~ . ~~ ~ ~i~~~1fe 20%

Ondernemingsnr.: 0$4e. ,.Y13. 4.1')

Benaming (voluit) : AGROBOOR GCV

(verkort) :

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : DE KERCHOVE D'EXAERDESTRAAT 108 - 1501 HALLE

(volledig adres)

Onderwerp{etij akte : OPRICHTING

STATUTEN

In het jaar tweeduizend en twaalf op 2 januari,

Er blijkt uit een overeenkomst tussen de beherende.vennoot en de stille vennoot dat vanaf heden een Gewone Commanditaire Vennootschap wordt opgericht.

Elk der vennoten verbindt er zich toe een inbreng te doen van zijn/haar deskundigheid en bekwaamheid, met dien verstande dat de stille vennoot enkel prestaties levert met betrekking tot de interne werking van de vennootschap.

De ondergetekenden stellen de statuten van de Gewone Commanditaire Vennootschap als volgt vast :

Artikel 1 : Rechtsvorm en Naam

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP en haar naam luidt: AGROBOOR Deze rechtsvorm en naam moeten voorkomen in alle akten, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, facturen en andere uitgaande stukken.

Artikel 2 : Duur

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur vanaf heden; zij verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de dag van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

Artikel 3 : Zetel

De zetel kan op om het even welke plaats binnen het Vlaams en Hoofdstedelijk gewest

worden gevestigd door een besluit van de beherend vennoot.

Artikel 4 : kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000 EUR (duizend euro), volledig volstort en vertegenwoordigd door 1000 aandelen zonder nominale waarde 500 aandelen op naam van de beherende vennoot en 500 aandelen op naam van de stille vennoot.

(}n 1:;o raetstw biz :ar , itd r- verrl&nert : Recto Naam er, hcedan¬ gheid van de inerurnerrterende rictaris. hetzij var de perecte)n(em

bevoegd de rechtspersoon ten un..iien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en hardtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B Mof 11.1

rArtikel 5 : Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden of als tussenpersoon: volgende diensten te leveren:

Landbouwers, bedrijven en overheden bij te staan met staalname en adviesverlening van hun analyse (in uitbesteding ) van bodem, water , mest ,afval , luchtmonsters inbegrepen; het transport en vervoer van monsters. Het advies kan ook uitgebreid warden tot administratieve ondersteuning en hulp bij interpretatie van wettelijke verplichtingen. Dit zowel in Vlaanderen , Brussel als in Wallonië.

De vennootschap mag zowel in België als in het buitenland alle industriële, handels-, roerende, onroerende- en financiële verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks dienstig zijn om haar activiteiten uit te breiden. Deze opsomming is niet beperkend.

Zij mag haar doel zowel rechtstreeks als door bemiddeling van derden verwezenlijken. De vennootschap kan door middel van inbreng, inschrijving, fusie of op gelijk welke andere manier belangen verwerven in ekke onderneming, vereniging, bestaande of op te richten vennootschap, waarvan het doei gelijkaardig, analoog, aansluitend of gewoon nuttig is tot de verwezenlijking van het geheel of een deel van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag de functies van bestuurder of vereffenaar waarnemen in alle rechtspersonen.Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investeringen verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap. De vennootschap mag zekerheden stellen voor alle rechtspersonen waarbij zij rechtstreeks of onrechtstreeks belangen heeft.

Het toestaan van leningen of kredietopeningen aan vennootschappen, ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm, in dit kader kan zij ook borg stellen, aval verlenen, of in de meest ruime zin van het woord, alle handels- en financiële transacties verrichten, behalve die welke wettelijk zijn voorbehouden aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Artikel 6 : Toetreding van vennoten

Om als vennoot tot de vennootschap te kunnen toetreden, moet door de algemene vergadering toestemming gegeven worden. De algemene vergadering zal over de toetreding beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Het bevoegde orgaan is niet verplicht de weigering van toetreding met redenen te omkleden. Tegen de beslissing staat geen verhaalmogelijkheid open.

Artikel 7 : Uittreding van vennoten

Orn als vennoot uit de vennootschap te kunnen uittreden, moet door de algemene vergadering bij gewone meerderheid toestemming gegeven worden.

De algemene vergadering zal over de uittreding beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Het bevoegde orgaan is niet verplicht de weigering van uittreding met redenen te omkleden. Tegen de beslissing staat geen verhaalmogelijkheid open. De vennoot die is uitgetreden, heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

Artikel 8 : Uitsluiting van vennoten

De uitsluiting van vennoten kan gebeuren wegens tekortkoming aan de statutaire verplichtingen of ingevolge het stellen van daden die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de uitsluiting bij gewone meerderheid, nadat de vennoot op wie de voorgestelde uitsluiting betrekking heeft, schriftelijk is opgeroepen om zich te verdedigen. De vennoot die is uitgesloten, heeft geen recht op enig scheidingsaandeel.

" Voorbehouden aan het Belgisch St atst:lad

Artikel 9 : Vennoten

De hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, ontslag, faillissement,onder bewindstelling of onbekwaamverklaring van een vennoot natuurlijk persoon of bij ontbinding met vereffening of faillissement van een vennoot rechtspersoon.

Cr," sr, Eau,-;z h,z. -1n Luik B vers .z n : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende noters. hetzij dan ee persoío)níeisl

bevoegd de reohnsr ersnon ten aanz!an van derden te vertegenwoordigen Versa . Naam en handtekening

tsf

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10 : Algemene vergadering

1. De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, wordt jaarlijks

bijeengeroepen op de 1ste zaterdag van december.

De algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in de oproepingsbrief. Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering of een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Een bijzondere algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid over elke aangelegenheid die behoort tot de bevoegdheid van de algemene vergadering en die geen statutenwijziging impliceert. Een buitengewone algemene vergadering beslist over de wijziging van de statuten.

2. De oproepingsbrief wordt minstens 14 dagen voor de vergadering verstuurd. Hij bevat de agenda en eventuele bijlagen.

3. Elke vennoot kan op de vergadering worden vertegenwoordigd door een gevolmachtigde die zelf vennoot moet zijn. Om geldig te zijn, moet de volmacht schriftelijk gegeven zijn.

4. De algemene vergadering heeft zitting onder het voorzitterschap van een beherend vennoot.

5. Alle vennoten zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering.

6. Alle vennoten hebben gelijk stemrecht. In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. De onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden in de gewone en in de bijzondere algemene vergadering bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

7. De buitengewone algemene vergadering beraadslaagt en beslist over een voorstel tot statutenwijziging op rechtsgeldige wijze, indien de aanwezige vennoten minstens de helft van het totaal aantal stemmen vertegenwoordigen, zoniet is een nieuwe bijeenroeping vereist. De tweede vergadering vergadert en beslist geldig ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandeelhouders. Een statutenwijziging dient te worden aangenomen met minstens 3/ van de stemmen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden stemmen van degenen die zicht onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen als tegenstemmen beschouwd.

8. Afschriften en uittreksels van de notulen van de gewone en van de bijzondere en buitengewone algemene vergadering worden ondertekend door de personen die als orgaan de vennootschap kunnen verbinden, ongeacht of zij aan de vergadering hebben deelgenomen. Elke vennoot kan op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de notulen of op zijn kosten een afschrift daarvan doen afgeven.

Artikel 11 : Bestuur

De stille vennoot mag geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens zijn

volmacht.

De vennootschap wordt beheerd door één of meerdere beherende vennoten. De beherende vennoot is individueel bevoegd om alle beslissingen te nemen en is ook gemachtigd om de vennootschap in en buiten rechte te vertegenwoordigen.

Aldus is de beherend vennoot bevoegd om ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is, namens en voor rekening van de vennootschap:

D alle verbintenissen aan te gaan in verband met de activiteiten van de vennootschap zoals onder meer: de aankoop, de verkoop, de huur en verhuur van onroerende goederen, het vermogen in pand te geven of te hypothekeren, dadingen aan te gaan, in rechte op te treden als eiser of als verweerder;

D de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren;

D de hem verleende volmachten te delegeren.

Artikel 12 : Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op de eerste juli en eindigt op dertig juni van het

kalenderjaar.

Luik B

MOD 113

" Voor-Penaude aan het Belgisch S 'aats I

`;; ' :q:srE3 ~tz. ven Luik tien ' ^ar .13efÉo : Naam en hoedanigheid %tan da) ,Il$1±:£nlE:1i':.'' i^l':CiS notaris Val de persa(oJlT{en)

bevoegd de rechtspersoon ter £1ar z!£" r van :!esden vertegenwoordigen verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Be,7isch

{aatsb!a

Luik B -Nar . Moo tt.1

Arti kel 13 : Winstverdeling

De winstverdeling onder de vennoten geschiedt volgens beslissing van de algemene

vergadering.

Artikel 14 : Ontbinding en vereffening

1. in geval van overlijden, ontslag, faillissement, onbekwaamheid van één van de vennoten houdt de vennootschap niet op te bestaan. ln geval van overlijden zullen de erfgenamen van de overleden vennoot enkel in speciën het deel kunnen opeisen dat aan de overleden vennoot toekomt, in verhouding met hun deel in de nalatenschap.

2. Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt aan de vennoten uit het overschot hun deel terugbetaald. Het liquidatieoverschot wordt verdeeld onder de vennoten, volgens de verdeelsleutels door de algemene vergadering vastgesteld.

Artikel 15 : Diversen

Voor ailes wat in de onderhavige statuten niet uitdrukkelijk anders is geregeld, zijn de wetten

van het wetboek van vennootschappen van toepassing.

Voor alle verbintenissen die uit onderhavige statuten voortspruiten kiezen de beherende

vennoten woonplaats in de huidige of toekomstige zetel van de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

" " De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te De Kerchove d'exaerdestraat 108 -- 1501 Halle.

" De heer De Vits Jonas, wonende te Burchtdam 26, 9400 Ninove wordt benoemd als zaakvoerder.

" Het eerste boekjaar loopt vanaf 1 januari 2012 tot en met dertig juni 2013 en alle verrichtingen, die de beherende vennoten gesteld hebben voor rekening van de vennootschap in oprichting, worden heden overgenomen door de opgerichte vennootschap.

De comparanten stellen als bijzondere gevolmachtigde aan, met recht van indeplaatsstelling, de heer Pascal Rimbert, wonende te Ninoofsesteenweg 323, 1500 Halle, aan wie de macht verleend wordt om alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen en documenten te ondertekenen, met het oog op de inschrijving en latere wijzigingen van het ondernemings-en BTW-nummer.

Aldus opgemaakt in vijf originelen te Halle, op 2 januari 2012

De Vits Jonas

Beherend vennoot Zaakvoerder





L- - - - - - - - - - - - - - - - - " " - ' - - - - - - ' - - - - - - ' - - - - - - ' - - ' - - - - - - - - - - - - - - - - - ` - - - - - - ' - - - - - - - - - - - - - - - - ' - - - -

Up de iaatste t,iz, van iuik_R vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hezz'.j van de pegsostl;flíMil)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzen van CIer;1er, ;e vertagenwtt^rttigen

Verso : Naam en har+dtakensncs

Coordonnées
AGROBOOR

Adresse
DE KERCHOVE D'EXAERDESTRAAT 108 1501 BUIZINGEN

Code postal : 1501
Localité : Buizingen
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande