AJABOE

Association sans but lucratif


Dénomination : AJABOE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.664.331

Publication

07/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Statuten en akten:

Tussen de ondergetekenden:

1 COLSON Marijke, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk

2 MAERTENS Marc, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk

3 MAERTENS Natasja, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk

4. MAERTENS Sven, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk

Allen van Belgische nationaliteit, wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

waarvan de statuten als volgt worden vastgesteld:

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Art.1. De vereniging draagt de naam:  AJABOE en heeft haar zetel gevestigd te Opwijk, Paddebroeken 1. en

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel, Rechtbank van Koophandel.

Art.2. De vereniging heeft tot doel:

· het begeleiden van jongeren bij het behalen van een diploma en het bereiken van de eindtermen en vaardigheden. De begeleiding kan gebeuren onder de vorm van een mentorproject, groeps- en individuele bijlessen, workshops... Deze lijst is niet beperkend.

· het organiseren van buitenschoolse activiteiten voor jongeren ter ondersteuning van hun persoonlijke ontwikkeling

· Het ontwikkelen en/of organiseren van aanvullende activiteiten voor scholen, ouders, jongeren voor de ondersteuning van bijzondere doelgroepen

· het ondersteunen en begeleiden van specifieke doelgroepen waaronder maar niet beperkt tot: hoogbegaafden, jongeren met autisme, jongeren met leerstoornissen...

Deze opsomming is niet beperkend.

Art.3. Om het hierboven beschreven doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, te huren of te kopen, te verkrijgen of te bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom. Het is haar toegelaten om tot verwezenlijking van haar doel lucratieve activiteiten uit te oefenen. De opbrengst hiervan dient volledig te worden besteed aan de werkingskosten van de vereniging.

Art.4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II.  Lidmaatschap

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : AJABOE

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306649*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Paddebroeken 1

0541664331

1745

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Opwijk

STATUTEN

Griffie

Neergelegd

05-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art.5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie werkende leden bedragen.

De vereniging telt naast de werkende leden, de deelnemende jongeren.

Alle leden van Ajaboe vzw zijn verplicht

a. het huishoudelijk reglement te onderschrijven: de leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en het maatschappelijk doel van de vereniging respecteren

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Art.6 Werkende leden

§1 Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de algemene vergadering als zodanig worden toegelaten.

Om werkend lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat werkend lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De algemene vergadering beslist geheim en autonoom over elke verzoek tot toetreding. Zij moet haar toelating of weigering niet motiveren.

§2 De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

§3 Van de werkende leden kan geen bijdrage gevorderd worden.

§4 De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de V.Z.W., moeten

deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister

worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de V.Z.W.

De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk

een aanvraag aan de raad van bestuur.

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met

inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de

daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze

instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Art 7. Toegetreden leden

§1 Alle deelnemende jongeren worden toegetreden lid van de vzw door het betalen van het lidgeld.

§2 De deelnemende jongeren kunnen vertegenwoordigd worden in de algemene vergadering door één of meerdere volwassenen die als werkend lid, door de algemene vergadering aanvaardt moeten worden.

Art.8. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf schriftelijk (tenzij per brief of email) kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het schriftelijk ontslag als werkend lid dient ingediend te worden ter attentie van de raad van bestuur.

Het lidmaatschap eindigt ook van rechtswege door overlijden, alsook door het niet betalen van het lidgeld van het lopend jaar voor toegetreden leden.

Tot uitsluiting van een werkend lid wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

TITEL III.  Raad van Bestuur

Art.9. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 3 jaar door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het statutaire minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijde herroepen worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht, en de in hun beheer bedreven misgrepen.

De voorzitter kan ontslag als bestuurder indienen bij aangetekend schrijven aan de andere leden van de raad van bestuur.

Bevoegdheden raad van bestuur

Art.10. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of mits machtiging door de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Art.11. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der bestuurders moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum.

Bij hoogdringendheid kan, mits schriftelijk akkoord van alle bestuurders, de vooropgestelde termijn van 8 dagen verkort worden.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art.12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op het ledenregister, bewaard op de maatschappelijke zetel. Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art.13 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend de kwijting van de bestuurders en de commissarissen het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting, de ontbinding van de vereniging, de aanvaarding en uitsluiting van een werkend lid, keurt het reglement van inwendige orde goed, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art.14. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer één vijfde van de werkende leden dit verzoeken. De raad van bestuur moet in dit laatste geval binnen de 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, die uiterlijk de 40e dag na het verzoek moet georganiseerd worden.

De bijeenroeping gebeurt op initiatief van de raad van bestuur door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per gewone brief, fax of e-mail die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens acht dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda.

Art.15. Elk werkend lid heeft één stem.

Art.16. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is met een meerderheid van 4/5. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigers. Deze tweede vergadering mag niet binnen de eerste 15 dagen volgende op de eerste vergadering plaatsvinden.

Tot wijziging van het doel of vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden en 2/3 aanwezigheid en/of vertegenwoordiging worden besloten.

De beslissingen van de algemene vergadering worden geklasseerd en ondertekend door de voorzitter. Deze documenten worden bewaard op de maatschappelijke zetel en kunnen door alle leden worden ingezien. Belanghebbende derden kunnen inzage vragen in de besluiten van de algemene vergadering door schriftelijk verzoek aan de voorzitten of de plaatsvervangende voorzitter via brief, fax of e-mail.

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan dit reglement kunnen bij eenvoudige meerderheid van stemmen worden aangebracht.

TITEL V.  Begroting en rekeningen

Art.17. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan

loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december 2014.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De algemene vergadering geeft kwijting aan zijn bestuurders.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Art.18. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Titel VII  Bekendmakingen

Art 19. Voor alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2

mei 2002. en de gebruiken inzake een vereniging zonder winstoogmerk van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Deze bestuurders hebben unaniem hun mandaat aanvaard.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter

: Colson Marijke, Marie Louise, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk, geboren te Aalst op 4 september 1963

Secretaris : Maertens Sven, Peter, Louis, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk, geboren te Vilvoorde op 30 maart 1995

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De voorzitter en de penningmeester krijgen elk een afzonderlijke volmacht om de vereniging te verbinden tot een bedrag van 2500 EUR.

Te Opwijk, op 14 augustus 2013

COLSON Marijke Voorzitter MAERTENS MARC Penningmeester MAERTENS SVEN Secretaris

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk  AJABOE vzw in oprichting met zetel te 1745 Opwijk, zijn de oprichters in een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen en hebben in uitvoering van de statuten voor de eerste maal als leden van de raad van bestuur aangesteld: Colson, Marijke, wonende te Paddebroeken 1, 1745 Opwijk, geboren te Aalst op 4 september 1963. Maertens, Marc, wonende te Paddebroeken 1, 1745 Opwijk, geboren te Brugge op 14 augustus 1963. Maertens, Sven, wonende te Paddebroeken 1, 1745 Opwijk, geboren te Vilvoorde op 30 maart 1995

Penningmeester : Maertens Marc, Maurice, Pol, Paddebroeken 1, 1745 Opwijk, geboren te Brugge op 14 augustus 1963

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Coordonnées
AJABOE

Adresse
PADDEBROEKEN 1 1745 OPWIJK

Code postal : 1745
Localité : OPWIJK
Commune : OPWIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande