ALGEMEEN BUREAU VOOR EXPERTISE EN SCHADEREGELING, AFGEKORT : A.B.E.S.

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ALGEMEEN BUREAU VOOR EXPERTISE EN SCHADEREGELING, AFGEKORT : A.B.E.S.
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 416.698.043

Publication

11/04/2014
ÿþ mod 11.1



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Vt

beht

aat

Bel!

Staat

WeerOeiee ier grena

Rechtbank van Koophande;

Leuv8fl de O 1 APR. 2014

VE GRIFFIER,

Griffie

Ondernemingsnr 0416.698.043

Benaming (voluit) :ALGEMEEN BUREAU VOOR EXPERTISE EN

SCHADEREGELING

(verkort) : A.B.E.S.

Rechtsvorm burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Tervuursesteenweg 282

3001 Leuven (Heverlee)

Onderwerp akte :BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING: BEVESTIGING ZETELVERPLAATSING BEVESTIGING OMZETTING IN EURO AFSCHAFFING NOMINALE WAARDE - REGIME ARTIKEL 537 WIlà KENNISNAME UITKERING TUSSENTIJDS BRUTO DIVIDEND KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD TEN BELOPE VAN TUSSENTIJDS NETTO DIVIDEND DOOR DE DIVIDENDGERECHTIGDE(N)  AANPASSING DER STATUTEN.

4

Er blijkt uit notulen opgemaakt door Meester Catherine CROES, geassocieerd notaris te Herent, op

1: 28 maart 2014, v6ôr registratie, dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van dei besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ALGEMEEN BUREAU VOOR EXPERTISE! !! EN SCHADEREGELING", afgekort A.B.E.S., als volgt heeft beslist:

EERSTE BESLISSING: BEVESTIGING ZETELVERPLAATSING.

i! De vergadering bevestigt de voormelde beslissing van het bestuursorgaan waarbij dei

maatschappelijke zetel vanaf 16 juni 1995 werd verplaatst van "3001 Heverlee, Tervurensesteenweg 1! 134436" naar "3001 Heverlee, Tervuursesteenweg 282", en beslist artikel drie van de statuten!

dienovereenkomstig aan te passen.

h" WEEDE BESLISSING: BEVESTIGING OMZETTING IN EURO - AFSCHAFFING NOMINALE! WAARDE.

1! De vergadering stelt vast dat het kapitaal per één januari tweeduizend en twee is omgezet in euro. Het bedraagt op heden achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 18.592,01).1 Vervolgens beslist de vergadering om met ingang vanaf heden de nominale waarde der aandelen afi te schaffen.

DERDE BESLISSING: VASTSTELLING VAN DE BELASTE RESERVES.

il De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die ten laatste op 31 maart 20131 H zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap, tweehonderd! 1i eenenzestigduizend zeshonderd achtenvijftig euro (¬ 261.658,00) bedragen, zoals blijkt uit de! jaarrekening van 31 december 2011, goedgekeurd door de jaarvergadering van 6 juni 2012.

VIERDE BESLISSING: VASTSTELLING VAN HET UITKEERBAAR BEDRAG.

De vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag, rekening houdende met de bepalingen van! artiKeI 320 van het Wetboek van vennootschappen, tweehonderd eenenzestigduizend zeshonderd! !1achtenvijftig euro (¬ 261,658,00) bedraagt.

VIJFDE BESLISSING: KENNISNAME BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING DE DATO 30! DECEMBER 2013.

De vergadering beslist kennis te nemen van de notulen van de bijzondere algemene vergaderingl i! van de vennootschap de dato 30 december 2013, waarin werd beslist tot uitkering van een tussentijds bruto dividend van tweehcnderd zestigduizend euro (¬ 260.000,00) en waarbij elke vennoot individueel en vrijwillig de intentie heeft geuit om het hem uitgekeerde dividend  weliswaar !I na afhouding van tien procent (10%) roerende voorheffing  integraal te incorporeren in het

ti maatqçilePP.iiiliKette.4 UCI.r.i9.91§ete..9.Y.erPellkori.1.§.ijelet @ft.11A.I.P7 V.g..4_10e

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mod 11.1



Inkomstenbelastingen 1992,

ZESDE BESLISSING: KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD.

Na bevestiging door elk van de vennoten afzonderlijk dat zij het hen uitgekeerde dividend vrijwillig overeenkomstig artikel 537 Wetboek Inkomstenbelastingen 1992 onmiddellijk willen inbrengen in het kapitaal van de vennootschap, mits inhouding van een roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend, beslist de vergadering, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 Wetboek Inkomstenbelastingen 1992, het kapitaal van de vennootschap te verhogen door inbreng in geld met een bedrag van negentig procent (90%) van het tussentijdse dividend, zijnde tweehonderd vierendertigduizend euro (¬ 234.000,00) om het van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (E 18.592,01) te brengen op tweehonderd tweeënvijftigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (E 252.592,01), zonder uitgifte van nieuwe aandelen en volledig volgestort.

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de inbreng in geld door de vennoten van de hen bij hoger vermelde bijzondere algemene vergadering de dato 30 december 2013 uitgekeerde tussentijdse netto dividenden.

ZEVENDE BESLISSING: VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING.

Nadat alle vennoten, aanwezig zoals gezegd, verklaard hebben dat zij volledig op de hoogte zijn van de statuten van de vennootschap en de financiële gevolgen van deze kapitaalverhoging en dat zij samen de totaliteit der aandelen van de vennootschap bezitten, verklaren zij, negentig procent (90%) van het tussentijds bruto dividend, zijnde een bedrag van tweehonderd vierendertigduizend euro (E 234.000,00) in de vennootschap in te brengen, wetende dat de resterende tien procent( 10%) ais roerende voorheffing worden ingehouden en doorgestort, en wel als volgt

1. De heer NIESSEN Hubert, voornoemd vennoot sub 1.

Ten belope van honderd vierenzestigduizend honderdentwaalf euro: E 164.112,00

2. De heer SMAL José, voornoemd vennoot sub 2.

Ten belope van negenenzestigduizend achthonderd achtentachtig euro: E 69.888,00

TOTAAL: tweehonderd vierendertigduizend euro ¬ 234.000,00

Dit bedrag van tweehonderd vierendertigduizend euro (E 234.000,00) staat naar hun verklaring ter beschikking van de vennootschap, en de kapitaalverhoging is aldus volledig volgestort, door stortingen in geld, die zij gedaan hebben op een bijzonder rekeningnummer 6E37 0017 2338 2428 op naam van de vennootschap overeenkomstig artikel 311 van het wetboek vennootschappen bij BNP Paribas Fortis Bank,

Een attest van deze stortingen werd afgeleverd door de bank op een datum binnen de drie maand, voorafgaand aan deze vergadering, en wordt door de comparanten aan ondergetekende notaris overhandigd om het in zijn dossier te bewaren.

De leden van de algemene vergadering besluiten dat de gelden, die bij voornoemde bank werden geplaatst, beschikbaar zijn.

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 Wetboek Inkomstenbelastingen 1992, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren,

ACHTSTE BESLISSING: VASTSTELLING VAN DE KAPITAALVERHOGING.

De vergadering stelt vast en verzoekt mij, Notaris, bij akte vast te leggen dat de voormelde kapitaalverhoging door inbreng in geld van tweehonderd vierendertigduizend euro (E 234.000,00) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op tweehonderd tweeënvijftigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (E 252.692,01), vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen op naam, zonder nominale waarde, NEGENDE BESLISSING: AANPASSING DER STATUTEN.

De vergadering beslist de oude statuten te schrappen en nieuwe statuten aan te nemen om ze in overeenstemming te brengen met voorgaande beslissingen en met het Wetboek van vennootschappen, zonder evenwel aan de essentiële elementen van de statuten te raken.

De voornaamste bepalingen van de nieuwe statuten van de vennootschap luiden als volgt

Artikel 1.- RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de benaming "ALGEMEEN BUREAU VOOR EXPERTISE EN SCHADEREGELING", afgekort A.B.E.S.".

Artikel 2.- ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3001 Heverlee, Tervuursesteenweg 282.

De zetel van de vennootschap mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving,

Iedere verandering van de zetel van de vennootschap wordt in de Bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van de zaakvoerder(s).

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Lulk Ei vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten. Artikel 3.- DOEL.

De vennootschap heeft tot doel:

De dienstverlening met als voorwerp expertisen, studies, raadgevingen, technische opzoekingen, omstandige verslagen, plans en fotografie en al wat door de algemene vergadering daaronder wordt verstaan.

De vennootschap is eveneens gerechtigd alle commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen te doen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten of die verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken, dit alles mag zowel in het binnen- als in het buitenland verricht worden.

Deze opsomming is niet beperkend, noch bepalend en dient in de breedste zin uitgelegd te worden. De vennootschap mag alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks kan bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel in de ruimste zin.

Artikel 4.- DUUR.

De vennootschap bestaat vcor onbepaalde duur.

Artikel 5.- KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt tweehonderd tweeënvijftigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent (¬ 252.592,01).

Het wordt vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen, op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, die ieder één/zevenhonderd vijftigste van het kapitaal vertegenwoordigen. De aandelen zijn genummerd van 1. tot en met 750.

Historiek van het maatschappeifik kapitaal

De vennootschap werd opgericht op 15 juli 1976 met een maatschappelijk kapitaal van tweehonderd vijftigduizend Belgische frank, vertegenwoordigd door tweehonderd vijftig aandelen. Bij procesverbaal opgesteld door notaris Karel Lacquet te Herent op 13 december 1990 werd het kapitaal verhoogd met een bedrag van vijfhonderd duizend Belgische frank om het te brengen op zevenhonderd vijftig duizend Belgische frank, met creatie van vijfhonderd nieuwe aandelen. Het maatschappelijk kapitaal bedroeg aldus zevenhonderd vijftigduizend Belgische frank verdeeld in zevenhonderd vijftig gelijke aandelen met een nominale waarde van duizend Belgische frank per aandeel.

Op 28 maart 2014 werd het kapitaal met toepassing van het regime van artikel 537 Wetboek inkomstenbelastingen verhoogd tot tweehonderd tweeënvijftigduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één cent, vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig aandelen zonder nominale waarde. Artikel 11.- JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste woensdag van de maand juni om negentien uur.

Artikel 20.- STEMRECHT.

Elk aandeel geeft recht op één stem,

Artikel 25.- BESTUURSORGAAN.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Rechtspersonen, al dan niet vennoot, kunnen nooit benoemd worden tot zaakvoerder.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen. Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Artikel 26.- BESTUURSBEVOEGDHEID.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 27.- VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Artikel 28.- CONTROLE.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

,

,

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod VU

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, ten tweede van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 29.- BOEKJAAR - JAARREKENING -JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 30.- WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst

Artikel 32.- ONTBINDING EN VEREFFENING.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging/homologatie worden

voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. De

vereffenaars vormen een college.

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders ten aanzien van derden als vereffenaars beschouwd.

Zij beschikken over aile machten voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij dcor voorafgaandelijke betalingen te doen.

TIENDE BESLISSING: MACHTIGING AAN HET BESTUURSORGAAN.

De vergadering verleent een bijzondere machtiging aan het bestuursorgaan om de voorgaande beslissingen uit te voeren, waaronder de betaling van de roerende voorheffing ten belope van tien procent (10%) van het tussentijdse dividend waarvan hiervoor sprake.

ELFDE BESUSSING: VOLMACHT VOOR DE ADMIN1STRATIE(S).

Een bijzondere volmacht wordt toegekend aan Accountantskantoor van de Korput, te 2300 Tumhout, Heilig Hartstraat 44, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met bevoegdheid tot indeplaatsstelling en de bevoegdheid elk afzonderlijk op te treden de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen in overeenstemming te brengen met voormelde besluiten.

TWAALFDE BESLISSING: COÖRDINATIE DER STATUTEN.

De vergadering verleent aan de geassocieerde notarissen Lacquet & Croes alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Catherine CROES, geassocieerd notaris.

GELIJKTIJDIGE NEERLEGGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

moc111.1

- de uitgifte van de notulen,

- de gecoördineerde statuten.

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

,

,.

,.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2012 : LE052654
06/09/2011 : LE052654
02/09/2009 : LE052654
01/08/2008 : LE052654
04/09/2007 : LE052654
30/08/2006 : LE052654
28/09/2005 : LE052654
09/08/2004 : LE052654
29/07/2003 : LE052654
28/02/2003 : LE052654
10/07/2001 : LE052654
15/07/2000 : LE052654
04/01/1991 : LE52654

Coordonnées
ALGEMEEN BUREAU VOOR EXPERTISE EN SCHADEREGE…

Adresse
TERVUURSESTEENWEG 282 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande