ALIENTO DEL VIENTO

Divers


Dénomination : ALIENTO DEL VIENTO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 539.995.634

Publication

15/10/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr: d5 r955" G3

Benaming

(voluit) : Aliento del Viento

Neergelegd ier griffie der

Rechtbank van Koophande

te Leuven, dei,, 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

(verkort) :

Rechtsvoren : Internationale verenigin zonder winstoogmerk

Zetel : te (3001) Heverlee, Willem Vanden Abeelelaan, 21 bus 0001

Onderwerp akte ; Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Olivier JAMAR, met standplaats te Chaumont-Gistoux, op 27 juni 2013, dragende de melding "Geregistreerd zeven bladen zonder renvooi te Perwez op 28 juni 2013 boek 5/411 blad 60 vak 15, ontvangen : vijfentwintig euro (25E), de ontvanger (getekend) E. Daguet", blijkt dat de Internationale vereniging zonder winstoogmerk "Aliento del Viento", werd opgericht.

Oprichters

1°) De heer KOHL Gérald Ernest Lionel, leraar, geboren te Elsene op 29 oktober 1970, uit de echt gescheiden;

Wonende te (1780) Wemmel, 137, rue Julius Bruyndonck;

2°) Mevrouw REMY Els Kristien, muziektherapeut, geboren te Leuven op 18 maart 1977, ongehuwd; Wonende te (3001) Heverlee, 21, Willem Vanden Abeelelaan, bus 0001;

3') Mevrouw MUTTESCH Nathalie Christiane Martine, gespecialiseerd opvoedster, geboren te Virton op 3 oktober 1977, ongehuwd;

Wonende te (6769) Gérouville, 85, Place du Tilleul, bus 1;

4°) De Heer VAN der LINDEN TIM Johan Jacob, onderzoeker, geboren te Wilrijk op 19 februari 1978, (NN 780219-067.45), ongehuwd;

Wonende te (2070) Zwijndrecht, 76, Kapellenkouter,

STATUTEN VAN DE VERENIGING

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

Hierbij wordt een internationale vereniging zonder winstoogmerk opgericht genaamd "Aliento del Viento". Artikel 2

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Haar hoofdzetel is gevestigd te (3001) Heverlee, Willem Vanden Abeelelaan 21 bus 0001 en kan bij beslissing van de Raad van Bestuur naar om het even welke andere plaats in België worden overgedragen.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel een internationaal platform voor permanente vorming te creëren door enerzijds activiteiten en evenementen te organiseren die de deelnemers confronteren met de fundamentele levensvragen en anderzijds personen in morele en concrete nood te helpen en op te vangen. Activiteiten zoals bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, dans en beweging, openbarende muziek, manueel-creatieve activiteiten, onderdompeling in de natuur of in een andere cultuur, ontwikkelingssamenwerking, activiteiten met een essentieel religieus, moreel en educatief karakter die evenwel niet gevangen zitten in het kader van een religie.

De vereniging heeft het recht alle activiteiten uit te voeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel. Om haar doel te bereiken zal de vereniging alle goederen, sommen en gelijkwaardige waarden kunnen ontvangen, beheren, besturen, verkopen en toekennen en kan de vereniging overeenkomsten aangaan met derden. De vereniging mag de medewerking, onder welke vorm ook, en al dan niet tegen vergoeding, inroepen van experts, vrijwilligers en andere personen uit alle disciplines die haar kunnen helpen haar opdracht tot een goed eind te brengen. Zij kan ook steun verlenen aan, samenwerken met en betrokken zijn bij alle activiteiten, verenigingen, organisaties en instellingen in het binnen- en buitenland die bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge ~ Moo 22

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden. De vereniging telt tenminste drie leden.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon en rechtspersoon die door de Algemene Vergadering der leden wordt aanvaard. De Algemene Vergadering kan deze bevoegdheid binnen de modaliteiten die zijn vastgesteld delegeren naar de Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam en adres. De Algemene Vergadering, of in voorkomend geval de Raad van Bestuur, beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap. Indien de toetreding wordt geweigerd moet dit niet gemotiveerd worden.

Artikel 7

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum duizend euro (EUR 1000,00). Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand van oprichting van de vereniging. De nieuwe index is deze van de maand waarin de vereniging verjaart. De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur, het lidgeld,

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven

aan de Raad van Bestuur.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien minstens vier/vijfden van de leden aanwezig

is.

Elk [id kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van vier/vijfden

van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur

het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in Artikel 8 op ernstige wijze schendt;

b. die ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken [id. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Indien de vereniging maar drie leden heeft bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders, De bestuurders handelen als een college, tenzij hiervan in de benoemingsbesluiten van de bestuurders is afgeweken. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Via de voorzitter is de vereniging verantwoordelijk voor eventuele fouten hetzij vanwege haar bestuurders, hetzij vanwege de organen via dewelke ze haar wil uitoefent, De bestuurders nemen, bij het uitoefenen van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor het ter dege uitoefenen van dat mandaat.

Artikel 11

Bestuurders worden aangesteld door de Algemene Vergadering der leden en hun mandaat duurt, indien de Algemene Vergadering niets anders bepaalt, maximum zes jaar. Zij zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. De Raad van Bestuur kan in zijn midden een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters, één of meerdere secretarissen, een penningmeester en een afgevaardigd bestuurder aanduiden. De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging dit vereist en neemt beslissingen bij vier/vijfden meerderheid. Een vergadering kan slechts geldig beslissen indien

,R" M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge minstens vier/vijfden van de bestuurders aanwezig is. Bestuurders kunnen zich door andere bestuurders laten vertegenwoordigen, ofwel per aangetekende brief stemmen.

Artikel 12

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De Raad van Bestuur kan ondermeer alle sommen en waarden ontvangen; alle roerende en onroerende goederen in rechte verwerven, vervreemden, ruilen, huren, met hypotheek bezwaren; obligatie of andere leningen uitgeven; leningen toestaan; alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, randvermeldingen, verzet of beslag; vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder subrogatie te doen en toe te staan; in alle gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen; dadingen aangaan; beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden; gebeurlijke teruggaven toekennen; personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen. Deze opsomming is aanduidend en niet beperkend.

De Raad van Bestuur verbindt de vereniging rechtsgeldig indien een besluit met de handtekeningen van vier/vijfden der bestuurders voorzien is. De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of derden. Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een afgevaardigd bestuurder. De Algemene Vergadering mag de macht van de bestuurders individueel of in groep beperken of uitbreiden, de beperkingen of uitbreidingen worden beschreven in de benoemingsbesluiten van de bestuurders, Alle akten die de vereniging buiten het dagelijkse beleid engageren worden evenwel door de voorzitter of de ondervoorzitter ondertekend.

Artikel 13

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer de leden dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voorgenoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder,

Een lid kan zich door een ander laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering, Beslissingen worden bij vier/vijfden meerderheid genomen. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien minstens vier/vijfden van de leden aanwezig is.

Artikel 15

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d, de toelating te geven aan de Raad van Bestuur zekere taken aan een derde te delegeren;

e. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

f, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

g. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

h. het uitsluiten van een lid;

L de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

j, alle gevallen waar onderhavige statuten dat vereisen,

Daarnaast beslist de Algemene Vergadering over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement, Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld en bekrachtigd door de Raad van Bestuur. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 16

a. De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, en die voor dertig juni van dat jaar valt,

b. Aile leden worden minstens acht dagen vôôr de Algemene Vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris of een bestuurder. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

d. De Algemene Vergadering mag afwijken van de agenda, en hierover beslissingen nemen, indien alle

bestuurders en leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de

in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de

voorzitter of ondervoorzitter, en zo worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden

ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL V. INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen

en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met

een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle

boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 20

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december,

b. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de IVZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg of, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 21

a. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid (vanuit het oogpunt van de IVZW-wet en de statuten) de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Ze mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van schulden, overgedragen aan een vereniging of stichting die een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging of stichting het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

AI Onmiddellijk komen de comparanten bijeen en met eenparigheid van stemmen hebben zij volgende beslissingen genomen.

Deze beslissingen treden in werking op datum van de koninklijk besluit dat de rechtspersoonlijkheid aan de internationale vereniging zonder winstoogmerk erkent (artikel 50 §1).

1. EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar vangt aan op de datum van de koninklijk besluit dat de rechtspersoonlijkheid aan de

internationale vereniging zonder winstoogmerk erkent en wordt afgesloten op 31 december 2014 .

2. EERSTE JAARVERGADERING,

De eerste jaarvergadering is vastgesteld op 12 juni 2015 om 20 uur.

3. BEHEERDERS,

Het aantal beheerders wordt vastgesteld op vier,

Worden tot deze functie benoemd voor onbepaalde tijd:

" De heer Gérald KOHL, voornoemd

" Mevrouw Els REMY, voornoemd ;

" Mevrouw Nathalie MUTTESCH, voornoemd.

" De heer Tim VAN der LINDEN, voornoemd.

Hier aanwezig en die aanvaarden.

Het mandaat zal niet vergoed worden, tenzij anders beslist door de algemene vergadering.

` c .

Luik B - Vervolg

.r Voc r-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

4. COMMISSARIS.

Bij toepassing van de wet en van de statuten beslissen de comparanten om geen commissaris te

benoemen.

5. VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De beheerders hebben aangesteld :

- als voorzitter : Mevrouw Els REMY, voornoemd, die aanvaardt ;

- als ondervoorzitter : de heer Gérald KOHL, voornoemd, die aanvaardt ;

- als penningmeester : de heer Tim VAN DER LINDEN, voornoemd, die aanvaardt ;

- als secretaris; Mevrouw Nathalie MUTTESCH, voornoemd, die aanvaardt ;

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL.

Tegelijk hiermede nedergelegd : uitgifte van de akte

Notaris Olivier Jamar te Chaumont-Gistoux

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr: d5 r955" G3

Benaming

(voluit) : Aliento del Viento

Neergelegd ier griffie der

Rechtbank van Koophande

te Leuven, dei,, 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

(verkort) :

Rechtsvoren : Internationale verenigin zonder winstoogmerk

Zetel : te (3001) Heverlee, Willem Vanden Abeelelaan, 21 bus 0001

Onderwerp akte ; Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Olivier JAMAR, met standplaats te Chaumont-Gistoux, op 27 juni 2013, dragende de melding "Geregistreerd zeven bladen zonder renvooi te Perwez op 28 juni 2013 boek 5/411 blad 60 vak 15, ontvangen : vijfentwintig euro (25E), de ontvanger (getekend) E. Daguet", blijkt dat de Internationale vereniging zonder winstoogmerk "Aliento del Viento", werd opgericht.

Oprichters

1°) De heer KOHL Gérald Ernest Lionel, leraar, geboren te Elsene op 29 oktober 1970, uit de echt gescheiden;

Wonende te (1780) Wemmel, 137, rue Julius Bruyndonck;

2°) Mevrouw REMY Els Kristien, muziektherapeut, geboren te Leuven op 18 maart 1977, ongehuwd; Wonende te (3001) Heverlee, 21, Willem Vanden Abeelelaan, bus 0001;

3') Mevrouw MUTTESCH Nathalie Christiane Martine, gespecialiseerd opvoedster, geboren te Virton op 3 oktober 1977, ongehuwd;

Wonende te (6769) Gérouville, 85, Place du Tilleul, bus 1;

4°) De Heer VAN der LINDEN TIM Johan Jacob, onderzoeker, geboren te Wilrijk op 19 februari 1978, (NN 780219-067.45), ongehuwd;

Wonende te (2070) Zwijndrecht, 76, Kapellenkouter,

STATUTEN VAN DE VERENIGING

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

Hierbij wordt een internationale vereniging zonder winstoogmerk opgericht genaamd "Aliento del Viento". Artikel 2

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. Haar hoofdzetel is gevestigd te (3001) Heverlee, Willem Vanden Abeelelaan 21 bus 0001 en kan bij beslissing van de Raad van Bestuur naar om het even welke andere plaats in België worden overgedragen.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel een internationaal platform voor permanente vorming te creëren door enerzijds activiteiten en evenementen te organiseren die de deelnemers confronteren met de fundamentele levensvragen en anderzijds personen in morele en concrete nood te helpen en op te vangen. Activiteiten zoals bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen, dans en beweging, openbarende muziek, manueel-creatieve activiteiten, onderdompeling in de natuur of in een andere cultuur, ontwikkelingssamenwerking, activiteiten met een essentieel religieus, moreel en educatief karakter die evenwel niet gevangen zitten in het kader van een religie.

De vereniging heeft het recht alle activiteiten uit te voeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel. Om haar doel te bereiken zal de vereniging alle goederen, sommen en gelijkwaardige waarden kunnen ontvangen, beheren, besturen, verkopen en toekennen en kan de vereniging overeenkomsten aangaan met derden. De vereniging mag de medewerking, onder welke vorm ook, en al dan niet tegen vergoeding, inroepen van experts, vrijwilligers en andere personen uit alle disciplines die haar kunnen helpen haar opdracht tot een goed eind te brengen. Zij kan ook steun verlenen aan, samenwerken met en betrokken zijn bij alle activiteiten, verenigingen, organisaties en instellingen in het binnen- en buitenland die bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il: LEDEN

Artikel 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge ~ Moo 22

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden. De vereniging telt tenminste drie leden.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon en rechtspersoon die door de Algemene Vergadering der leden wordt aanvaard. De Algemene Vergadering kan deze bevoegdheid binnen de modaliteiten die zijn vastgesteld delegeren naar de Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de Raad van Bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornaam en adres. De Algemene Vergadering, of in voorkomend geval de Raad van Bestuur, beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap. Indien de toetreding wordt geweigerd moet dit niet gemotiveerd worden.

Artikel 7

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum duizend euro (EUR 1000,00). Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de index van de consumptieprijzen. Basisindex is deze van de maand van oprichting van de vereniging. De nieuwe index is deze van de maand waarin de vereniging verjaart. De Algemene Vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de Raad van Bestuur, het lidgeld,

Artikel 8

De leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven

aan de Raad van Bestuur.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien minstens vier/vijfden van de leden aanwezig

is.

Elk [id kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van vier/vijfden

van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur

het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in Artikel 8 op ernstige wijze schendt;

b. die ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken [id. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen. TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Indien de vereniging maar drie leden heeft bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders, De bestuurders handelen als een college, tenzij hiervan in de benoemingsbesluiten van de bestuurders is afgeweken. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen.

Via de voorzitter is de vereniging verantwoordelijk voor eventuele fouten hetzij vanwege haar bestuurders, hetzij vanwege de organen via dewelke ze haar wil uitoefent, De bestuurders nemen, bij het uitoefenen van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor het ter dege uitoefenen van dat mandaat.

Artikel 11

Bestuurders worden aangesteld door de Algemene Vergadering der leden en hun mandaat duurt, indien de Algemene Vergadering niets anders bepaalt, maximum zes jaar. Zij zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. De Raad van Bestuur kan in zijn midden een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters, één of meerdere secretarissen, een penningmeester en een afgevaardigd bestuurder aanduiden. De Raad van Bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging dit vereist en neemt beslissingen bij vier/vijfden meerderheid. Een vergadering kan slechts geldig beslissen indien

,R" M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge minstens vier/vijfden van de bestuurders aanwezig is. Bestuurders kunnen zich door andere bestuurders laten vertegenwoordigen, ofwel per aangetekende brief stemmen.

Artikel 12

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden, De Raad van Bestuur kan ondermeer alle sommen en waarden ontvangen; alle roerende en onroerende goederen in rechte verwerven, vervreemden, ruilen, huren, met hypotheek bezwaren; obligatie of andere leningen uitgeven; leningen toestaan; alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, randvermeldingen, verzet of beslag; vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder subrogatie te doen en toe te staan; in alle gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen; dadingen aangaan; beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden; gebeurlijke teruggaven toekennen; personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen. Deze opsomming is aanduidend en niet beperkend.

De Raad van Bestuur verbindt de vereniging rechtsgeldig indien een besluit met de handtekeningen van vier/vijfden der bestuurders voorzien is. De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of derden. Zo mag hij ondermeer het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan een afgevaardigd bestuurder. De Algemene Vergadering mag de macht van de bestuurders individueel of in groep beperken of uitbreiden, de beperkingen of uitbreidingen worden beschreven in de benoemingsbesluiten van de bestuurders, Alle akten die de vereniging buiten het dagelijkse beleid engageren worden evenwel door de voorzitter of de ondervoorzitter ondertekend.

Artikel 13

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer de leden dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voorgenoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder,

Een lid kan zich door een ander laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering, Beslissingen worden bij vier/vijfden meerderheid genomen. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien minstens vier/vijfden van de leden aanwezig is.

Artikel 15

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d, de toelating te geven aan de Raad van Bestuur zekere taken aan een derde te delegeren;

e. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

f, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

g. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

h. het uitsluiten van een lid;

L de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

j, alle gevallen waar onderhavige statuten dat vereisen,

Daarnaast beslist de Algemene Vergadering over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement, Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld en bekrachtigd door de Raad van Bestuur. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 16

a. De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, en die voor dertig juni van dat jaar valt,

b. Aile leden worden minstens acht dagen vôôr de Algemene Vergadering bij gewone brief of e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris of een bestuurder. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge M0D 2.2

d. De Algemene Vergadering mag afwijken van de agenda, en hierover beslissingen nemen, indien alle

bestuurders en leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 17

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de

in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de

voorzitter of ondervoorzitter, en zo worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden

ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TITEL V. INZAGERECHT LEDEN

Artikel 19

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen

en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met

een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle

boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI: BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 20

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december,

b. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de IVZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg of, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 21

a. Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid (vanuit het oogpunt van de IVZW-wet en de statuten) de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

b. De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Ze mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII: ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van schulden, overgedragen aan een vereniging of stichting die een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging of stichting het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

AI Onmiddellijk komen de comparanten bijeen en met eenparigheid van stemmen hebben zij volgende beslissingen genomen.

Deze beslissingen treden in werking op datum van de koninklijk besluit dat de rechtspersoonlijkheid aan de internationale vereniging zonder winstoogmerk erkent (artikel 50 §1).

1. EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar vangt aan op de datum van de koninklijk besluit dat de rechtspersoonlijkheid aan de

internationale vereniging zonder winstoogmerk erkent en wordt afgesloten op 31 december 2014 .

2. EERSTE JAARVERGADERING,

De eerste jaarvergadering is vastgesteld op 12 juni 2015 om 20 uur.

3. BEHEERDERS,

Het aantal beheerders wordt vastgesteld op vier,

Worden tot deze functie benoemd voor onbepaalde tijd:

" De heer Gérald KOHL, voornoemd

" Mevrouw Els REMY, voornoemd ;

" Mevrouw Nathalie MUTTESCH, voornoemd.

" De heer Tim VAN der LINDEN, voornoemd.

Hier aanwezig en die aanvaarden.

Het mandaat zal niet vergoed worden, tenzij anders beslist door de algemene vergadering.

` c .

Luik B - Vervolg

.r Voc r-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

4. COMMISSARIS.

Bij toepassing van de wet en van de statuten beslissen de comparanten om geen commissaris te

benoemen.

5. VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De beheerders hebben aangesteld :

- als voorzitter : Mevrouw Els REMY, voornoemd, die aanvaardt ;

- als ondervoorzitter : de heer Gérald KOHL, voornoemd, die aanvaardt ;

- als penningmeester : de heer Tim VAN DER LINDEN, voornoemd, die aanvaardt ;

- als secretaris; Mevrouw Nathalie MUTTESCH, voornoemd, die aanvaardt ;

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL.

Tegelijk hiermede nedergelegd : uitgifte van de akte

Notaris Olivier Jamar te Chaumont-Gistoux

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALIENTO DEL VIENTO

Adresse
WILLEM VANDEN ABEELELAAN 21, BUS 0001 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande