ALLIANCE EUROPEENNEE POUR LA DOULEUR - PAIN ALLIANCE EUROPE, AFGEKORT : PAE

Divers


Dénomination : ALLIANCE EUROPEENNEE POUR LA DOULEUR - PAIN ALLIANCE EUROPE, AFGEKORT : PAE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 843.498.142

Publication

20/08/2013
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

0 8 ANT 2013

8AUSSEL.

Voor-

behouden

aan het I-

Belgisch _

Staatsblad

*13129594'

Ondernemingsnr : 0843.498.14 Z,

Benaming

(voluit) : Alliance Européenne pour la Douleur - Pain Alliance Europe

(verkort) : PAE

Rechtsvorm : Internationale Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Haachtstesteenweg 579 -1031 Brussel

Onderwerp akte : NEDERLANDSTALIGE VERSIE VAN DE STATUTEN -ZETELWIJZIGING

h STATUTEN

Bij unanieme beslissing van de algemene vergadering der leden d.d. 15 mei 2013 werd er een nederlandstalige versie van de statuten goedgekeurd waarvan de inhoud als volgt luidt:

Naam l NAAM EN OFFICIEEL ADRES

Artikel 1, De internationale non-profit organisatie genaamd "Europees Pijn Verbond", in het Engels "Pain Alliance Europe", in het Frans "Alliance Européenne pour la Douleur', Is opgericht. De vereniging heeft het recht om de afkorting "PAE" te gebruiken in al zijn verrichtingen, aankondigingen, publicaties en andere documenten geschreven door, of in opdracht van de vereniging. De vereniging wordt geregeerd volgens de bepalingen in naam III van de Belgische wet van 27 juni 1921 betreffende de non-profit verenigingen, de internationale non-profit verenigingen en de stichtingen hierna te benoemen " de wet van 27 juni 1921".

Artikel 2. Het officiële adres van de vereniging is gevestigd Grensstraat 7, bus 3, 1831 Diegem, België. Dit kan worden gewijzigd door middel van een eenvoudige beslissing van het bestuur naar iedere andere plaats in België. Deze beslissing zal worden gepubliceerd in de bijlagen van Belgische staatsblad en tegelijkertijd gecommuniceerd naar het federaal juridisch departement in de maand waarin deze beslissing is genomen. De activiteiten van de vereniging kunnen in de gehele wereld plaatsvinden.

Naam Il DOELSTELLING EN LEVENSDUUR

Artikel 3. De vereniging , welke is vrijgesteld van iedere winstdoelstelling, heeft het doel om de kwaliteit van leven van mensen die pijn ondervinden in Europa te verbeteren, de gevolgen van pijn in de Europese samenleving te verminderen, het bewustzijn van de Europese politici betreffende pijn te verbeteren, en het bewustzijn over pijn gerelateerde problemen te vergroten.

De vereniging mag zijn internationale doelstellingen uitvoeren op de wijze zoals de vereniging dat het meest geschikt acht. De vereniging kan in het bijzonder zijn geïnteresseerd in iedere gelijkgezinde activiteit met dezelfde doelstellingen.

De vereniging mag, als voorbeeld, fondsen verwerven door middel van donatie verzoeken, informatie campagnes via de pers, het organiseren van activiteiten of andere zaken, in het belang om zijn doelstellingen te verwezenlijken.

De vereniging steunt geen enkele politieke partij, politieke stroming, nog enige religieuze beweging in het bijzonder,

Artikel 4. Om zijn doelstellingen te kunnen verwezenlijken mag de vereniging bezitten, ontvangen, beheren, al dan niet periodiek, van alle private bezittingen of gebouwen; subsidies verzoeken, donaties ontvangen, schenkingen en nalatenschappen, mag alle contributies hebben, subsidiëring en andere fondsen die ter beschikking komen.

Artikel 5. De duur van de vereniging is ongelimiteerd. De vereniging kan worden beëindigd op ieder moment door een beslissing van de algemene vergadering van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Naam III LEDEN

1. Soort leden en toelating normen.

Artikel 6. Het aantal leden is ongelimiteerd maar zal niet minder zijn dan drie. De vereniging is samengesteld uit gewone leden, geassocieerde leden en ere leden. De navolgende patiënten groepen / verenigingen kunnen worden gekozen als gewone leden en kunnen stemmen tijdens de algemene ledenvergaderingen over elke zaak: de oprichters en iedere nationale Europese patiënten organisatie, opgericht volgens de wet en gewoonten van het land van herkomst, welke patiënten die aan pijn lijden ondersteunt en vertegenwoordigt.

De navolgende organisaties komen in aanmerking voor een geassocieerd lidmaatschap, maar kunnen niet stemmen tijdens algemene ledenvergaderingen over elke zaak: alle andere organisaties die de belangen van patiënten met pijn behartigen of op enige andere wijze kunnen bijdragen aan het werk van de vereniging, maar die niet kwalificeren voor het gewone lidmaatschap of die geen gewoon lidmaatschap wensen.

Het bestuur van de vereniging zal aanvragen voor het gewone en geassocieerd lidmaatschap overwegen en zal deze accepteren of weigeren zoals zij dit passend vind, altijd handelend in de geest van de statuten. Aanvragen voor het gewone lidmaatschap welke door het bestuur zijn geaccepteerd worden vervolgens voorgelegd aan de algemene ledenvergadering voor definitieve goedkeuring met een twee derde meerderheid van stemmen.

Ere leden zijn individuen of organisaties welke buitengewone steun aan de vereniging hebben gegeven in het dichterbij brengen van zijn middelen en doelstellingen. Het bestuur zal dergelijke personen of organisaties voordragen om gekozen te worden als ere lid door de algemeen ledenvergadering met een gewone meerderheid van stemmen.

Gewone, geassocieerde en ere leden mogen deelnemen aan de discussies tijdens een algemene ledenvergadering maar alleen gewone leden mogen over elke zaak stemmen.

Ieder gewoon lid organisatie zal een van zijn leden aanwijzen om de stemgerechtigde afgevaardigde te zijn en alleen dat lid is gerechtigd om de algemene ledenvergadering bij te wonen en te stemmen over enige zaak.

Normaliter mag ieder gewoon lid organisatie één stem uitbrengen over enige zaak tijdens een algemene ledenvergadering. Echter, indien er twee of meer organisaties uit enig land gewoon lid zijn van de vereniging, dienen zij hun ene stem te delen om zodoende ongelijkheid tussen landen te voorkomen. ledere organisatie die tot deze categorie behoort dient in te stemmen hoe hun ene stem wordt uitgebracht, anders wordt die stem niet geteld.

2. Uittreden en uitsluiten

Artikel 7. Ieder lid is vrij om de vereniging te verlaten door middel van het indienen een schriftelijk verzoek

daartoe aan het bestuur. Het uitreden vang per direct aan.

Artikel 8. Een royement van enig lid van de vereniging kan worden voorgesteld door het bestuur echter niet

dan nadat zij enig verweer hebben gehoord van het betreffende lid. De beslissing om een lid the royeren wordt

genomen op de daarop volgende algemene ledenvergadering met een twee derde meerderheid van stemmen

van de aanwezige leden,

Een lid zal worden uitgesloten bijvoorbeeld indien;

-Het niet langer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen;

-Het niet langer voldoet aan de genoemde normen voor het lidmaatschap;

-Het de vereniging in diskrediet brengt;

-Het ernstige inbreuken pleegt ten aanzien van de statuten van de vereniging.

Het bestuur kan, tot aan de definitieve beslissing van de algemene ledenvergadering, ieder lid schorsen

welke er van wordt verdacht enige van deze bepalingen te hebben overtreden of die wordt beschuldigd van het

op andere ernstige wijze te hebben gehandeld in strijd met de belangen van de vereniging.

Artikel 9. De gewone leden zijn niet persoonlijk verantwoordelijk voor de financiële of andere activiteiten van de vereniging en zijn enkel verantwoordelijk voor het uitvoeren van het door hen afgegeven mandaat.

3. Lidmaatschap verplichtingen

Artikel 10, De gewone leden kunnen worden verplicht tot het betalen van een jaarlijkse verplichtingen waarvan de hoogte elk jaar zal worden voorgesteld door het bestuur aan de algemene ledenvergadering ter goedkeuring.

Naam IV ALGEMENE LEDENVERGADERING

Artikel 11. De algemene ledenvergadering bezit alle rechten om de doelstellingen van de vereniging na te

streven. De algemene ledenvergadering bestaat uit de gewone leden van de vereniging. De geassocieerde

leden en de ere leden kunnen deelnemen en hebben een adviserende stem.

De algemene heeft de exclusieve bevoegdheid voor het uitoefenen van de navolgende zaken:

-Aanpassing van de statuten

-Goedkeuring van de jaarlijkse verslagleggingen

-Vrijwillige ontmanteling van de vereniging

-Royement van leden en verkiezing van nieuwe leden

t

MOD 2.2

r

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

-Verkiezing en ontslaan van bestuursleden en functionarissen van de vereniging.

Alle andere zaken behoren tot de verantwoordelijkheden van het bestuur.

Artikel 12. De algemene ledenvergadering komt minimaal één maal per jaar bijeen in de tweede helft van het jaar. ledere vergadering vind plaats op de dag, plaats en tijd zoals is aangegeven in de uitnodiging. Alle gewone leden ontvangen een uitnodiging voor de vergadering.

De vereniging komt bijeen in een buitengewone algemene ledenvergadering door een beslissing van het bestuur of op verzoek van een kwart van de gewone lid organisaties van de vereniging. Zo een beslissing of verzoek dient vergezelt te gaan van een agenda en de redenen voor het bijeenroepen van een buitengewone algemene ledenvergadering.

Artikel 13. De uitnodiging voor een algemene ledenvergadering wordt gedaan door het bestuur door het versturen van een brief naar ieder lid, 60 dagen voor de bijeenkomst en getekend door de president of een aangewezen administrateur. De uitnodiging bevat de agenda.

Ieder punt dat niet vermeld staat op de agenda kan alleen worden besproken en over worden gestemd indien twee derde van de leden aanwezig zijn (persoonlijk of door middel van een volmacht) tijdens de bijeenkomst en op voorwaarde dat alle aanwezige leden hierom vragen. Alleen in dringende gevallen mag het bestuur beslissen over zaken welke niet op de agenda staan.

Artikel 14. De algemene ledenvergadering wordt voorgezeten door de president van het bestuur, of bij diens ontstentenis door de vicepresident of de secretaris van het bestuur. Indien geen van deze personen beschikbaar zijn, zal het bestuurslid met de meeste bestuursjaren de vergadering voorzitten. De voorzitter wijst een secretaris aan voor de bijeenkomst om notulen te maken van de discussies en de beslissingen.

Artikel 15. De algemene ledenvergadering heeft een rechtsgeldige beraadslaging enkel indien minstens de helft van de gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn tijdens de bijeenkomst. De beslissingen van de algemene ledenvergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen tenzij de statuten van de vereniging of de Belgische wet specifiek anders bepalen.

In het algemeen hebben alle gewone leden een gelijk recht om te stemmen ieder met één stem, Slechts één stem zal worden geteld voor ieder vertegenwoordigd land. Echter indien een land is vertegenwoordigd door meer dan één lid organisatie, moeten deze organisaties overeenstemming bereiken over hoe hun nationale stem zal worden uitgebracht. Ieder gewoon lid kan, indien nodig, worden vertegenwoordigd door middel van een volmacht, welke de afgevaardigde zal zijn van één van de andere gewone leden van de vereniging. De volmacht stemmen moeten zijn afgeven in schrift voorafgaand aan de bijeenkomst bij het secretariaat.

De voorzitter heeft de beslissende stem over alle besluiten indien de stemmen staken.

Artikel 16. De besluiten van de algemene ledenvergadering zullen worden opgenomen in de notulen, getekend door de president en een ander bestuurslid. Deze notulen zullen worden gecommuniceerd naar alle leden en zijn beschikbaar ter inzage in het verenigingskantoor. De notulen van de algemene ledenvergadering zullen worden goedgekeurd tijdens de volgende algemene ledenvergadering.

Artikel 17. De financiële boekhouding van enig jaar en het budget voor het volgende jaar zullen worden afgesloten op 31 december van enig jaar. De boeken zullen door een onafhankelijke partij worden gecontroleerd voordat zij aan de ledenvergadering worden gepresenteerd ter goedkeuring

Artikel 18. In het geval van een vrijwillige ontmanteling zal de algemene ledenvergadering twee executeurs aanstellen en hun bevoegdheden regelen.

Naam V AANPASSING VAN DE STATUTEN EN ONTMANTELING

Artikel 19. Behoudens de artikelen 50)3, 55 en 56 van de wet van 27 juni 1921, ieder voorstel met het doel om de statuten aan te passen of tot ontmanteling over te gaan van de vereniging moet worden gedaan door het bestuur of door op zijn minst door één van de gewone leden van de vereniging.

Ieder zo een voorstel dient te worden aangeleverd aan het secretariaat van de vereniging ten minste 90 dagen voor de geplande datum van de algemene ledenvergadering die over dit voorstel zal beslissen.

De algemene ledenvergadering heeft een rechtsgeldige beraadslaging over de voorstellen tot aanpassing van de statuten of over de ontmanteling van de vereniging indien twee derde van de gewone leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd door een volmacht.

Echter indien deze algemene ledenvergadering niet de benodigde twee derde aantal gewone leden of gemachtigde heeft, een nieuwe algemene ledenvergadering zal worden uitgeschreven onder de voornoemde voorwaarden. Deze bijeenkomst kan dan beslissen over overwogen voorstellen op een rechtsgeldige en definitieve manier met een twee derde meerderheid van stemmen ongeacht het aantal aanwezige gewone leden of vertegenwoordigd door een volmacht.

De aanpassingen aan de statuten zijn pas effectief na de goedkeuring van de bevoegde autoriteit in overeenstemming met de artikelen 50, )3 van de wet van 27 juni 1921, en nadat ze zijn gepubliceerd in de analen van het Belgisch staatsblad conform de artikelen 50, )3 van de wet.

In het geval van ontmanteling, op welk moment of met wat voor redenen dan ook, zullen aile overgebleven fondsen na het betalen van schulden en na controle van de boeken uitbetaald worden aan een non-profit

MoD 2.2

_

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

organisatie met als doelstelling om personen met pijn te ondersteunen. Bij het ontbreken van een dergelijke beslissing dient het positief saldo verplicht ter beschikking worden gesteld aan een moreel en rechtsgeldig persoon die zonder winstoogmerk een gelijkwaardig doel beoogd dan wel een belangeloze doelstelling heeft.

Naam Vi BESTUUR

Artikel 20. De vereniging wordt bestuurd door een bestuur samengesteld uit een minimum van 5 leden en een maximum van 7 gekozen door de algemene ledenvergadering door middel van een eenvoudige meerderheid van stemmen en gekozen uit de afgevaardigde van gewone leden. De president wordt rechtstreeks gekozen door de algemene ledenvergadering.

Zestig (60) dagen voor dee algemene ledenvergadering, zat het secretariaat van de vereniging alle gewone leden een verzoek tot nominaties van kandidaat bestuursleden versturen. Ieder gewoon lid dat een afgevaardigde wil nomineren als kandidaat bestuurslid dient dit schriftelijk toe te zenden aan het vereniging secretariaat minimaal 6 weken voor de algemene ledenvergadering. Ter ondersteuning van een dergelijke nominatie zal een korte biografie van de afgevaardigde worden aangeleverd. Vier (4) weken voor de algemene ledenvergadering, zal het secretariaat de geldige nominaties met de daarbij behorende biografieën aan alle leden toesturen.

De bestuursleden worden gekozen voor een periode van 3 jaar en kunnen twee maal worden herkozen, met geen mogelijkheid om negen jaar achtereenvolgende actieve jaren te overschrijden. indien een bestuurslid wenst te worden herkozen na de statutaire negen jaar, moet het bestuurslid minimaal één jaar uit zijn bestuursfunctie zijn geweest voordat hij kan worden herkozen.

Uitzonderlijk, en om de continuïteit te waarborgen, de helft van de bestuursleden gekozen tijdens de eerste algemene ledenvergadering van de vereniging, na publicatie van de huidige statuten, zal worden gekozen voor een periode van maximaal zes jaar, en dienen een jaar geen zitting te hebben gehad in het bestuur voordat ze herkozen kunnen worden. De bestuursleden vallend onder deze categorie zullen worden ontslagen door de algemene ledenvergadering op voorstel van het bestuur. De daarop volgende bestuursverkiezingen en herverkiezingen worden op de gewone manier gedaan.

Het bestuur kan andere personen in het bestuur benoemen om het werk van de vereniging te ondersteunen voor specifieke doeleinden. Deze benoemden kunnen wel of geen binding hebben met een lid organisaties van de vereniging en kunnen de bestuursvergaderingen bijwonen met een adviserende stem en mogen deelnemen aan de discussies.

Alle zaken genoemd in de wet in relatie met de verkiezing, de herverkiezing, en het terugtreden van bestuursleden en personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, worden gecommuniceerd (naar het federale publieke departement van justitie voor de eerst gekozen bestuursleden en vervolgens) naar de kamer van koophandel om daar te worden gearchiveerd in het dossier en te worden gepubliceerd, op kosten van de vereniging, in de analen van het Belgische Staatsblad.

Ieder bestuurslid kan worden ontzet door een twee derde meerderheid van stemmen van de gewone leden durende een algemene ledenvergadering. Zo een beslissing treed onmiddellijk in.

Bestuursleden die terugtreden houden hun functie totdat hun opvolger(s) zijn vastgesteld.

De bestuursleden die een terugtredend of geroyeerd gewoon lid van de vereniging vertegenwoordigen zullen uit hun functie worden gezet.

Tijdens de eerste bestuursvergadering volgend op een bestuursverkiezing, waarbij dagelijks bestuursleden zouden moeten worden gekozen, kiezen de bestuursleden uit hun midden een vicevoorzitter, een algemeen secretaris en een penningmeester, genaamd het dagelijks bestuur van de vereniging, in het geval dat de president niet aanwezig zal de vicepresident of bij diens ontstentenis het langstzittend bestuurslid de functie waarnemen.

Artikel 21. De bestuursleden dienen hun termijn uit zonder dat zij daarvoor een vergoeding krijgen, maar krijgen wel hun onkosten vergoed voor het bijwonen van de bestuursvergaderingen of andere bijeenkomsten in het belang van de vereniging en voor andere onkosten om hun werk voor de vereniging te kunnen doen, zoals is goedgekeurd door het bestuur.

Artikel 22. Het bestuur komt bij elkaar zo vaak ais nodig maar minimaal twee maal per jaar, De vergaderingen worden uitgeschreven door de president of door tenminste twee andere bestuursleden, De uitnodigingen worden verzonden per gewone post, fax of elektronische mail, aan de bestuursleden.

Het bestuur kan rechtsgeldige beraadslagingen hebben en beslissingen nemen indien ten minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het bestuur kan zijn beslissingen nemen door middel van een telfonische conferentie. De notulen van een conferentie bevatten de kern van het debat. De beslissingen genomen tijdens een telfonische conferentie behoeven een schriftelijke bevestiging.

Ieder bestuurslid kan op schrift, e-mail of fax, een ander bestuurslid de bevoegdheid geven om hem te vertegenwoordigen, hem vervangen en stemmen namens hem gedurende de bestuurvergaderingen. Het bestuurslid gekozen om hem te vervangen dient aanwezig te zijn bij de bestuursvergadering. Een zelfde bestuurslid kan slechts één ander bestuurslid vertegenwoordigen tijdens enige bestuursvergadering.

De beslissingen van het bestuur worden genomen met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden, tenzij anders vermeld in de huidige statuten dan wel in de toepasbare wetten of regelgeving. In het geval dat de stemmen staken heeft de voorzitter van de bijeenkomst de beslissende stem.

MDD 2.2

f

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

De beslissingen genomen in alle bestuursvergaderingen worden vastgelegd in de notulen, getekend door de persoon die de vergadering heeft voorgezeten en door en ander aanwezig bestuurslid. De notulen worden vervolgens bewaard in het archief op het geregistreerd adres van de vereniging.

De bestuursbeslissingen en acties worden geregeld gecommuniceerd naar de gewone leden.

Artikel 23. Het bestuur heeft alle bevoegdheden om financiële fondsen te vergaren, te beslissen over en uit te voeren van enige administratieve handeling om zodoende het verenigingsdoel te bereiken in overeenstemming met de huidige statuten en de wet.

Het bestuur is gerechtigd om te handelen in ieder zaak in het belang van de vereniging, en om administratieve operatie te initiëren in de breedst mogelijke manier. Alles wat niet specifiek toebehoord volgens de wet of volgens de statuten aan de algemene ledenvergadering, valt onder de bevoegdheid van het bestuur.

Het bestuur kan in het bijzonder: betalingen of stortingen ontvangen en uitvoeren, vrijelijk verwerven, huren of verkopen van enige ontvangen goederen, via donatie of anderszins, gratis of niet, gedurende een onbepaalde periode, accepteren en ontvangen van enig roerend en onroerend goed ; ontvangen of accepteren van enige private of overheidssubsidies of bijdragen; accepteren of ontvangen van enig legaat of donatie; goedkeuren en afsluiten van enige overeenkomst, op ieder gebied, of met iedere vennootschap of individu; afsluiten van leningen, met of zonder garantie; instemmen en accepteren van garanties en vervangingen; hypothekeren van enig bezit van de vereniging; afsluiten en uitvoeren van leningen en voorschotten; beginnen van juridische acties, pleiten in alle rechtszaken en uitvoeren of laten uitvoeren van alle uitspraken,; schrijven van overeenkomsten of contracten, schikkingen.

Het is tevens het bestuur die, in zijn geheel of per delegatie, aanneemt of ontslaat alle professionele adviseurs, medewerkers en leden van de verenigingsstaf, en die hun betalingen en vergoedingen bepaald.

Artikel 24, Het bestuur voert of laat uitvoeren al de verenigingsactiviteiten en zorgt ervoor dat de beslissingen gedaan door de algemene ledenvergadering worden uitgevoerd,

Artikel 25, Alle aktes en documenten die de vereniging verplichten worden getekend door de president en een ander bestuurslid die hun bevoegdheid voor dit doel niet hoeven te rechtvaardigen,

Het bestuur mag één of meer administrateurs aanwijzen die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken van de vereniging. De aangewezen persoon zal regelmatig rapporteren aan het bestuur over de verenigingsactiviteiten en zal het bestuur zinvolle activiteit voorstellen doen. De aangewezen persoon overziet en is verantwoordelijk voor de voor de dagelijkse verenigingszaken, Deze persoon wordt gerechtigd om aile documenten te tekenen benodigd om de dagelijkse zaken van de vereniging uit te voeren,en in het bijzonder, zal de bevoegdheid krijgen om alle bank cheques of andere documenten ter betaling binnen de marges van de regels en gecontroleerd door het bestuur.

Artikel 26. Het bestuur zal, indien nodig, alle documenten maken.(huishoudelijke reglement enzovoorts). Deze documenten zijn er ter aanvulling van de huidige statutaire bepalingen en mogen niet in strijd zijn met deze,

Artikel 27. De juridische procedures als pleiter of verdediger worden uitgevoerd door de het bestuur in deze vertegenwoordigd door de president of door een bestuurslid aangewezen door de president voor dit doel,

Artikel 28. Alle documenten worden geschreven in het Engels zonder nadeel aan de tegengestelde wettelijke bepalingen, De werktaal van de vereniging is Engels maar de officiële taal is Nederlands. De Nederlandse versie van deze statuten is de originele versie, In het geval van een proces over de interpretatie van dit document , heeft de Nederlandse versie prioriteit.

Naam VII BEGROTING EN VERSLAGGEVING

Artikel 29. Het fiscale jaar van de vereniging start op 1 januari en eindigt op 31 december. Volgens artikel 53 van de wet van 27 juni 1921, de jaarlijkse stukken van het voorafgaande jaar alsmede de begroting voor het volgende financiële jaar worden ieder jaar opgesteld door het bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene ledenvergadering in zijn volgende bijeenkomst.

Een jaarlijkse controle van de boeken en documenten van de treasurer wordt uitgevoerd door een onafhankelijke en gecertificeerde accountant. De Jaarstukken worden naar de kamer van koophandel gestuurd volgens artikel 53 van de wet.

Naam VIII Algemene bepalingen

Artikel 30 De bepalingen van naam Ill van de wet van 27 juni 1921 zal voorzien in al die zaken die niet voorzien zijn in de huidige statuten, speciaal die benodigdheden over publicaties over verschillende zaken in de analen van het Belgisch staatsblad,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

IL ZETELWIJZIGING

Bij unanieme beslissing van de algemene vergadering der leden d.d. 15 mei 2013 werd besloten om de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsen van Haachtsesteenweg 579, 1031 Brussel naar Grensstraat 7, bus 3, 1831 Diegem (België).

Joop van Griensven

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het.

Belgisch

Staatsblad

a . ,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/02/2012
ÿþ M0D 2.0

~~-c*~"^^~~. Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte au greffe

~1 `~.



,

0 8 FEU 2O12

Greffe

IINI

+ III1204 I VEI IIIIII265Y~I I7* IN



Mo b

111

N° d'entreprise : og93 .998. J 92

Dénomination

(en entier) : ALLIANCE EUROPEENNE POUR LA DOULEUR

en anglais PAIN ALLIANCE EUROPE et en abrégé PAE

Forme juridique : ASSOCIATION INTERNATIONALE SANS BUT LUCRATIF

Siège : 1031 BRUXELLES - CHAUSSEE DE HAECHT 579

Objet de l'acte : CONSTITUTION - NOMINATION

D'un acte reçu par Maître Olivier BROUWERS, Notaire associé de résidence à Ixelles, Ie trente novembre deux mille onze, enregistré 8 rôles, I renvoi à Bruxelles 3, le 8/12/2011., volume 77, folio 89, case 16, - reçu : 25 euros  L'Inspecteur principal (signé) S.Geronnez-Lecomte, il ressort ce qui suit :

I) L'association internationale sans but lucratif « EUROPEAN NETWORK OF FIBROMYALGIA ASSOCIATIONS », en abrégé « ENFA », ayant son siège social à 1000 Bruxelles (Belgique), Boulevard de l'Impératrice, 3, boîte 2, immatriculée au registre des personnes morales de Bruxelles sous le numéro 0810.745.301,

2) L'association de droit néerlandais «F.E.S. », ayant son siège social à Amsterdam (Pays-Bas), boite postale 58066 1040, immatriculée aux Pays-Bas sous le numéro K.v.K. 40038372,

3) L'association de droit autrichien « EURAG », ayant son siège social à 1170 Vienne (Autriche), Curlandgasse 22, immatriculée en Autrice sous le numéro ZVR-Zah1930457961,

4) L'association de droit finlandais « SUOMEN KIPU RY », ayant son siège social à 02100 Espoo (Finlande), Kauppamiehentie 6, immatriculée en Finlande sous le numéro 157239,

5) L'association de droit français «AFVD », ayant son siège social à 79200 Pompaire (France), La Tillerolle, immatriculée en France sous le numéro 50525927500012,

6) L'association de droit allemand « DEUTSCHE SMERTZLIGA e.v. », ayant son siège social à 61440 Oberusrsel (Allemagne), Adenauerallee 18, immatriculée en Allemagne sous le numéro VR 1379,

7) L'association de droit néerlandais «PIJN PLATFORM NEDERLAND », ayant son siège social à 2301 CG Leiden (Pays-Bas), boite postale 2254, immatriculée aux Pays-Bas sous le numéro K.v.K. 27340271,

8) L'association de droits néerlandais « STICHTING PIJN HOOP », ayant son siège social à 1816 TA. Alkmaar (Pays-Bas), Honthorstlaan 39, immatriculée aux Pays-Bas sous le numéro K.v.K. 41182983,

9) L'association de droit roumain «MYELOMA ERONET ROMANIA », ayant son siège social à Bucarest (Roumanie), Calea Victoriei 194, immatriculée en Roumanie sous le numéro 23150880,

10) L'association de droit britannique « ARMA », ayant son siège social à Londres EC4Y 8EE (Grande-Bretagne), Bride lane 18-20, immatriculée en Grande-Bretagne sous le numéro Charity 1108851,

11) L'association de droit britannique « BACKCARE », ayant son siège social à Teddington TWI1 8ST (Grande-Bretagne), Elmtree Road 16, immatriculée en Grande-Bretagne sous le numéro 256751,

12) L'association de droit britannique « PELVIC PAIN SUPPORT NETWORK », ayant son siège social à Poole BH17 9AT (Grande-Bretagne), Stourpaine Road 21, immatriculée en Grande-Bretagne sous le numéro Charity 1116395,

13) L'association de droit danois « FAKS », ayant son siège social à 2500 Valby (Danemark), Urtehaven 76

kld, immatriculée au Danemark 0045 51926341,

Ci-après dénommés « LES CONSTITUANTS »

Lesquels constituants nous ont requis d'acter authentiquement la création d'une association internationale sans but lucratif, ci-après dénommée « L'ASSOCIATION »,

dont les statuts ci-après sont établis conformément à la loi belge du vingt-sept juin, mil neuf cent vingt et un sur les associations sans but Iucratif, les associations internationales sans but lucratifs et les fondations, modifiée par la loi du deux mai deux miI deux ainsi que ses arrêtés d'exécution,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge Moo 2.0

B.CREATION-FONDATEURS

L'association est créée par les associations suivantes:

1) « ENFA »,

2) « F.E.S. »,

3) « EURAG »,

4) « SUOMEN KIPU RY »,

5) «AFVD »,

6) « DEUTSCHE SMERTZLIGA e.v. »,

7) « PIJN PLATFORM NEDERLAND »,

8) « STICHTING PIJN HOOP »,

9) «MYELOMA ERONET ROMANIA »,

10) « ARMA »,

11) « BACKCARE »,

12) «PELVIC PAIN SUPPORT NETWORK »,

13) « FAKS »,

Toutes préqualifiées, qui sont dés lors reconnues comme ses premiers membres.

Seuls les membres constituants ci-avant, représentés comme il est dit, seront considérés comme les fondateurs

de l'association.

C.PERSONNALITE JURIDIQUE

L'association ne sera néanmoins dotée de la personnalité juridique qu'à dater de I'arrêté royal de

reconnaissance moyennant approbation des statuts qui ne seront opposables aux tiers que du jour de leur

publication aux annexes du Moniteur Belge après leur dépôt au dossier à tenir au Greffe du Tribunal de

Commerce de l'arrondissement dans lequel se trouve le siège de l'association.

D. DEBUT DES ACTIVITES - PREMIER EXERCICE SOCIAL

L'association commence ses activités à partir de la signature des présentes,

Le premier exercice social de l'association commence ce jour et sera clôturé le 31 décembre 2012.

La première assemblée générale ordinaire sera tenue en 2013.

IL- STATUTS

Les constituants ont ensuite établi les statuts de l'association de la manière suivante:

TITRE IER  DENOMINATION ET SIEGE SOCIAL

Article ler. Il est constitué une association internationale sans but lucratif dénommée « Alliance Européenne pour la douleur », en anglais «Pain Alliance Europe ». L'association a le droit d'utiliser l'abréviation « PAE » dans tous les actes, annonces, publications et autres documents écrit par ou émanant de l'association.

Cette association est régie par les dispositions du Titre Ill de la loi belge du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations (ci-après dénommée `la loi du 27 juin 1921').

Article 2. Le siège de l'association est établi à 1031 Bruxelles, Chaussée de Haecht 579.

Il peut être transféré, par simple décision du Conseil d'Administration, dans tout autre lieu en Belgique. Cette décision sera publiée aux annexes du Moniteur belge et communiquée dans le même délai au Service Public Fédéral Justice dans le mois où cette décision a été prise.

Les activités de l'association peuvent s'exercer partout dans le monde.

TITRE II  OBJET ET DUREE

Article 3. L'association, qui. est dénuée de tout esprit de lucre, a pour but d'améliorer la qualité de vie des personnes souffrant de douleur en Europe, réduire l'impact de la douleur dans la société européenne, promouvoir la politique européenne relative à la douleur, augmenter le niveau de conscience concernant la douleur.

L'association peut réaliser son but d'utilité internationale de la manière qui lui paraît la plus adaptée, Elle peut notamment s'intéresser à toute activité similaire ayant des objets analogues.

Elle peut, par exemple, collecter des fonds par la demande de dons, des campagnes d'information de presse, l'organisation d'activités ou tout autre moyen, afin d'aider à la réalisation de ses objectifs.

L'association ne soutient aucun parti politique, tendance politique, ou mouvement religieux en particulier.

Article 4. En vue de la réalisation de son objet, l'association peut acquérir, recevoir et gérer de façon périodique ou non tous les biens personnels ou immeubles; solliciter des subsides, recevoir des dons et legs, disposer de toutes contributions, subventions et autres rentrées de fonds.

Article 5. La durée de l'association est illimitée; elle peut à tout moment être dissolue par décision de l'Assemblée Générale des membres,

TITRE III --- LES MEMBRES

§ 1. Catégories de membres et conditions d'admission

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge M00 2.0

Article 6. Le nombre de membres est illimité, sans pouvoir être inférieur à trois. L'association est composée de membres ordinaires, de membres associés et de membres d'honneur.

Les groupes de patients/associations suivants peuvent être élus comme membres ordinaires et peuvent voter à l'Assemblée Générale sur chaque question: les membres fondateurs et toutes les autres organisations européennes nationales de patients, légalement constituées conformément aux Iois et usages en vigueur dans leur pays d'origine, qui supportent et représentent les patients atteints de douleur.

Les organisations suivantes peuvent être élues comme membres associés, mais ne peuvent voter aux Assemblées Générales sur aucune question: toutes les autres organisations qui promeuvent les intérêts des patients souffrant de douleur, ou qui peuvent contribuer au travail relatif à la douleur, sans pouvoir ou vouloir obtenir la qualité de membre ordinaire.

Le Conseil d'Administration de l'association étudiera les demandes d'admission de membre ordinaire et membre associé et, en agissant toujours dans l'esprit de la Constitution, les rejettera ou les acceptera comme il juge bon de le faire. Les demandes d'admission aux membres ordinaires acceptées par le Conseil d'Administration seront soumises à l'Assemblée générale pour approbation fmale à la majorité des deux tiers.

Les membres d'honneur sont des individus ou des organisations, qui ont apporté un soutien mémorable à l'association pour accomplir ses buts et objectifs. Le Conseil proposera de telles personnes ou organisations à l'élection de membre d'honneur à l'Assemblée Générale, soumis à un vote à la majorité simple,

Les membres ordinaires, associés et honoraires peuvent participer aux discussions de l'Assemblée Générale mais seuls les membres ordinaires peuvent voter sur chaque point.

Chaque organisation membre ordinaire désignera un de ses membres comme délégué votant et ce délégué aura le droit d'être présent à l'Assemblée Générale et de voter sur tous les points.

Normalement, chaque organisation membre ordinaire a le droit à un vote sur chaque question à l'Assemblée Générale. Néanmoins, si deux organisations ou plus d'un même pays sont des membres ordinaires de PAE, ils doivent partager une voix afm d'éviter des déséquilibres entre pays. Les organisations qui tombent dans cette catégorie, doivent s'accorder sur l'utilisation de leur voix unique, si ce n'est pas le cas, elle sera annulée,

2. Démission ou exclusion des membres

Article 7. Chaque membre est libre de se retirer de PAE en adressant par écrit leur résignation au Conseil d'Administration, Les démissions seront immédiatement effectives.

Article 8. L'exclusion d'un membre de l'association peut être proposée par le Conseil d'Administration après avoir entendu tous les moyens de défense du membre concerné. La décision d'exclusion revient en définitive à l'Assemblée Générale statuant à la majorité des deux tiers des membres présents.

Un membre sera expulsé par exemple si

- Ii ne peut plus payer ses cotisations;

- Il ne remplit plus les conditions prévues pour être membre;

- II discrédite l'association;

- Il commet de graves infractions aux statuts de l'association.

Le Conseil d'Administration peut suspendre, jusqu'à la décision définitive de l'Assemblée Générale,

chaque membre considéré avoir enfreint les conditions précitées ou accusé d'autres actes ou omissions graves contre les intérêts de PAE.

Article 9. Les membres ordinaires n'ont pas d'obligation personnelle pour les activités financières ou les autres activités de l'association et sont uniquement responsable de l'exécution de leur mandat.

3. Cotisations

Article 10. Les membres ordinaires peuvent être tenus au paiement d'une cotisation annuelle, dont le montant sera proposé chaque année par le Conseil d'Administration à l'Assemblée Générale pour approbation.

TITRE IV  ASSEMBLEE GENERALE

Article 11. L'Assemblée Générale possède la plénitude des pouvoirs permettant la réalisation de l'objet de l'association, L'AssembIée Générale est composée des membres ordinaires de l'association. Les membres associés et les membres d'honneur peuvent y assister avec voix consultative.

Les pouvoirs suivants sont uniquement de la compétence de l'Assemblée Générale

- la modification des statuts ;

- l'approbation des comptes annuels ;

- la dissolution volontaire de l'association ;

- l'expulsion des membres et la nomination des nouveaux membres ;

- la nomination et la révocation des administrateurs et officiers de l'association.

Toutes les autres matières sont de la compétence du Conseil d'Administration.

Article 12. L'Assemblée Générale se réunit au minimum une fois par an durant la deuxième moitié de

I'année, Chaque assemblée se tient aux jour, lieu et heure indiqués dans la convocation. Tous les membres ordinaires reçoivent une convocation pour la réunion.

L'association se réunit en Assemblée Générale Extraordinaire, par décision du Conseil d'Administration ou à la demande d'un quart des organisations membres ordinaires de l'association. Une telle décision ou demande indique les motifs et l'ordre du jour justifiant la séance extraordinaire.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.0

Article 13. Les convocations de l'Assemblée Générale sont faites par le Conseil d'Administration par lettre adressée à chaque membre, 60 jours avant la réunion et signée par le président ou par un administrateur désigné.

La convocation mentionne l'ordre du jour.

Les points non mentionnés dans l'ordre du jour ne pourront être discutés et votés qu'à la condition qu'au moins deux tiers des membres soient présents (en personne ou représentés) à la réunion et à condition que tous les membres présents le demandent, Uniquement en cas d'urgence, le Conseil d'Administration peut prendre des décisions sur des questions non mentionnées à l'ordre du jour.

Article 14. L'Assemblée Générale est présidée par le Président du Conseil d'Administration ou à défaut, par le Vice-président ou le Secrétaire du Conseil. Si aucune de ces personnes n'est disponible, le membre présent du Conseil le plus longtemps en service présidera la réunion. La personne qui préside la réunion, désigne un secrétaire pour la réunion afin de prendre note des discussions et des décisions.

Article 15. L'AssembIée Générale ne délibère valablement que si au moins la moitié des membres ordinaires sont présents ou représentés à la réunion. Ses décisions sont prises à la majorité simple des voix, sauf disposition contraire prévue par Ies présents statuts ou par la loi belge.

1n général tous les membres ordinaires ont un droit de vote égal, chacun disposant d'une voix, Seule une voix sera utilisée par pays représenté. Néanmoins, si un pays est représenté par plus d'une organisation membre ils devront s'accorder de la manière dont leur seule voix nationale sera utilisée. Chaque membre ordinaire peut, s'il est nécessaire, être représenté par un mandataire, qui sera le délégué d'un des autres membres ordinaires de l'association, Les votes par mandat seront donnés par écrit avant la réunion au Secrétaire.

La personne qui préside la réunion aura une voix prépondérante sur toute décision en cas d'égalité des voix

Article 16. Les décisions de l'Assemblée Générale seront enregistrées dans des procès-verbaux, signés par la personne qui a présidé la réunion et un administrateur. Ces procès-verbaux seront communiqués à tous les membres et seront disponibles pour examen au siège social de l'association. Les procès-verbaux de l'Assemblée Générale sont approuvés à la réunion de l'Assemblée Générale qui suit,

Article 17, Au 31 décembre de chaque année, sont arrêtés les comptes de l'exercice écoulé ainsi que le budget du prochain exercice. Les comptes sont indépendamment vérifiés avant la présentation pour l'approbation à la prochaine Assemblée Générale,

Article 18. En cas de dissolution volontaire, l'Assemblée Générale désignera un ou deux liquidateurs et déterminera leurs pouvoirs.

TITRE V -- MODIFICATION DES STATUTS ET DISSOLUTION

Article 19. Sans préjudice des articles 50 §3, 55 et 56 de la loi du 27 juin 1921, toute proposition ayant pour objet une modification des statuts ou la dissolution de l'association doit émaner du Conseil d'Administration ou d'au moins un des membres ordinaires de L'association.

Une telle proposition sera soumise au Secrétaire de l'association au moins 90 jours avant la date fixée de l'Assemblée Générale qui statuera sur ladite proposition. Le secrétaire portera, à la connaissance des membres ordinaires, la proposition de modification des statuts au moins 60 jours avant la date fixée pour l'Assemblée Générale qui statuera sur ladite proposition,

L'Assemblée Générale ne peut valablement délibérer sur les propositions de modification des statuts ou sur la proposition de dissolution de l'association que si deux tiers des membres ordinaires sont présents ou représentés par des mandataires.

Toutefois, si cette Assemblée Générale ne réunit pas les deux tiers des membres ordinaires présents ou représentés par des mandataires, une nouvelle Assemblée Générale sera convoquée selon les conditions précitées. Lors de cette réunion il faudra statuer définitivement et valablement sur les propositions en cause, à la majorité des deux tiers des voix, quelque soit le nombre des membres ordinaires présents ou représentés par des mandataires.

Les modifications aux statuts n'ont d'effet qu'après l'approbation de l'autorité compétente conformément à l'article 50, §3 de la loi du 27 juin 1921 et la publication aux annexes du Moniteur Belge conformément à l'article 51, §3 de ladite loi.

Dans tous les cas de dissolution, quelque soit le moment et la raison, l'actif social restant net, après acquittement des dettes et apurement des charges, sera affecté à une organisation soutenant les personnes souffrant de douleur ayant une fin désintéressée. A défaut d'une telle décision, Ies fonds devront impérativement être affectés à une personne morale sans but lucratif de droit privé poursuivant un objet similaire ou, à défaut, une fin désintéressée.

TITLE VI LE CONSEIL D'ADMINISTRATION

Article 20. L'association est administrée par un Conseil d'Administration composé d'au minimum 5 administrateurs et au maximum 7, élus par l'Assemblée Générale à la majorité simple des voix et choisis parmi les délégués des membres ordinaires. Le Président est aussi élu par I'Assemblée Générale.

Soixante (60) jours avant l'Assemblée Générale, le Secrétaire de l'association communiquera à tous les membres ordinaires une demande concernant les propositions de nomination de candidats au Conseil, Chaque membre ordinaire qui désire nommer un délégué comme administrateur soumettra par écrit une telle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.0

proposition de candidature au Secrétaire de l'association au moins 6 semaines avant l'Assemblée Générale, A l'appui des propositions de candidature, une courte biographie du délégué sera fournie. Quatre (4) semaines avant l'Assemblée Générale, le Secrétaire communiquera à tous les membres effectifs des copies de toutes les candidatures valables et les biographies les accompagnant.

Les administrateurs sont nommés pour une période de trois ans et sont rééligibles deux fois sans pouvoir dépasser plus de neuf années consécutives de service. Si un administrateur souhaite être réélu après les maximums prévus de 9 ans, l'administrateur / officier devra passer une année sans siéger au Conseil d'Administration avant de pouvoir être réélu.

Exceptionnellement, et pour assurer une continuité, la moitié des membres du Conseil d'Administration élus à la première Assemblée Générale de l'association, à la suite de la publication des présents statuts, seront élus au maximum pour six ans et devront rester un an sans siéger au Conseil d'Administration avant de pouvoir être réélus. Les administrateurs entrant dans cette catégorie seront révoqués par l'Assemblée Générale sur proposition du Conseil d'administration, Par après, les élections et retraits des administrateurs s'effectueront normalement.

Le Conseil d'Administration peut désigner d'autres personnes au Conseil d'Administration afin d'aider au travail de l'association pour des objectifs spécifiques. Ces cooptations peuvent ou non être associées aux organisations membres de I'association et peuvent assister au Conseil d'Administration avec voix consultative et prendre part aux discussions.

Tous les actes établis conformément à la loi et relatifs à l'élection, à la révocation et à la cessation de fonction des administrateurs et des personnes habilitées à représenter l'association, sont communiqués (au Service Public Fédéral de Justice pour les premiers administrateurs élus et après) au greffe du Tribunal de Commerce en vue d'être déposés au dossier et d'être publiés, aux frais de l'association, dans les annexes du Moniteur Belge,

Chaque administrateur peut être révoqué par un vote à la majorité des deux tiers des membres ordinaires de l'Assemblée Générale. Une telle décision aura un effet immédiat,

Les administrateurs qui prennent leurs retraites restent en fonction jusqu'à ce que leur(s) successeur(s) soient mis en place.

Les administrateurs représentant des membres ordinaires démissionnaires ou exclus de l'association seront révoqués,

A la première réunion du Conseil d'Administration suite à une élection des administrateurs, où les `Officiers' doivent être nommés, les administrateurs élisent parmi leurs membres, un Vice-président, un Secrétaire Général et un Trésorier, dénommés les `officiers' de I'association. En cas d'absence du Président, ses fonctions sont assumées par le Vice-président ou, à défaut, par le plus ancien en service des administrateurs présents.

Article 21. Les membres du Conseil d'Administration exercent leur mandat gratuitement, mais peuvent recevoir un remboursement pour leurs voyages ou toute autre dépense pour assister aux réunions du Conseil d'Administration ou toute autre réunion pour le compte de l'association et pour les frais nécessaires à l'exécution du travail de l'association, comme convenu par le Conseil d'Administration.

Article 22. Le Conseil d'Administration se réunit dès que c'est nécessaire mais au moins deux fois par an. Les réunions seront convoquées par le Président ou à la demande d'au moins deux autres administrateurs. Les convocations sont adressées par courrier ordinaire, fax ou courrier électronique aux administrateurs.

Le Conseil d'Administration ne peut délibérer et statuer valablement que si la moitié au moins de ses membres sont présents ou représentés. Le Conseil peut prendre des décisions par conférence téléphonique. Les procès-verbaux de la conférence mentionneront les modalités du débat, Les décisions de la réunion faite par conférence téléphonique requiert une confirmation par écrit,

Chaque administrateur peut donner, par écrit, courriel ou fax, l'autorisation de le représenter à un autre administrateur pour le remplacer et voter en son nom aux réunions du Conseil d'administration. L'administrateur choisi pour le représenter doit être présent à la réunion. Un même administrateur ne peut représenter qu'un de ses collègues pour une même réunion,

Les décisions du Conseil d'Administration sont prises à la majorité simple des voix des administrateurs présents ou représentés, sauf disposition contraire des présents statuts ou des lois et règlements applicables. En cas d'égalité des voix, celle de la personne présidant le Conseil est prépondérante,

Les décisions des tous les Conseils d'Administrations seront enregistrées dans des procès-verbaux, signés par la personne qui a présidé la réunion et un autre administrateur présent. Les procès-verbaux sont communiqués à tous les administrateurs. Les procès-verbaux seront conservés dans un registre gardé au siège social de l'association.

Les décisions et actions du Conseil d'Administration seront communiquées régulièrement aux membres ordinaires.

Article 23. Le Conseil d'Administration a tout pouvoir pour collecter des moyens financiers, décider et réaliser tout acte d'administration et de disposition afin de remplir les objectifs de l'association conformément aux présents statuts et à la loi,

Le Conseil d'Administration est compétent pour agir sur toute affaire pour le compte de l'association ainsi que pour entreprendre tout acte d'administration au sens le plus large. Tout ce qui n'est pas

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,0

expressément réservé par la loi belge ou les statuts à l'Assemblée Générale est de la compétence du Conseil d'Administration.

Le Conseil d'Administration peut notamment : faire et recevoir tout paiement et dépôt; acquérir, échanger, Iouer ou aliéner librement de la propriété reçue, par donation ou pas, tant à titre gratuit qu'à titre onéreux, pour n'importe quelle période, accepter et recevoir tous biens immeubles ou personnels; accepter ou recevoir tout subside et subvention privé ou officiel; accepter ou recevoir tout legs et donation; consentir et conclure tout contrat, dans tous les marchés, ou avec toute entreprise ou individu; contracter tout emprunt, avec ou sans garantie; consentir et accepter tout cautionnement et subrogation; hypothéquer chaque propriété de l'association; contracter et effectuer tout prêt et avance; introduire les actions judiciaires, plaider devant toute juridiction et exécuter ou faire exécuter tout jugement; rédiger des transactions ou contrats, compromettre.

C'est également le Conseil qui, lui-même ou par délégation, nomme et révoque tous les conseillers professionnels, employés et membres du personnel de l'association et fixe leurs rémunérations et honoraires.

Article 24. Le Conseil d'Administration accomplit ou fait accomplir toutes les activités de l'association et s'assure que les décisions prises par l'Assemblée Générale sont exécutées.

Article 25. Tous les actes et documents qui engagent l'association sont signés par le Président et un autre administrateur qui n'auront pas à justifier des pouvoirs conférés à cette fm.

Le Conseil d'Administration peut nommer un/des administrateur(s) qui sera (seront) responsable(s) de la gestion journalière du travail de l'association. Cette personne désignée procurera des rapports réguliers au Conseil concernant les affaires de l'association et présentera au Conseil des propositions d'activités utiles. La personne désignée supervisera et aura la responsabilité de tous les actes de gestion journalière. La personne aura le pouvoir de signer tous les documents relatifs à la gestion journalière des affaires de l'association et, en particulier, aura le pouvoir de signer tous les chèques bancaires ou autres documents pour des paiements dans le cadre des règles déterminées et contrôlées par le Conseil.

Article 26. Le Conseil d'Administration pourra, selon les nécessités, établir tous les documents (règlements d'ordre intérieur etc.). Ces documents ont pour objet de compléter les dispositions des présents statuts et ne peuvent pas y contrevenir.

Article 27. Les actions judiciaires aussi bien en tant que demandeur ou défendeur sont poursuivies par le Conseil d'Administration représenté par son Président ou un administrateur désigné à cet effet par celui-ci,

Article 28. Tous les documents seront écrits en anglais sans préjudice des dispositions légales contraires, La langue de travail de l'association est l'anglais mais la langue officielle est le français. La version française des statuts est la version officielle, En cas de litige d'interprétation du document, le texte français a la priorité.

TITLE VII  BUDGETS ET COMPTES

Article 29. L'exercice social de l'association commence le premier janvier pour se clôturer le trente et un décembre.

Conformément à l'article 53 de la loi du 27 juin 1921, les comptes annuels de l'exercice écoulé ainsi que le budget de l'exercice suivant sont établis chaque année par le Conseil d'Administration et sont soumis pour approbation à l'Assemblée Générale Iors de sa plus prochaine réunion.

Un examen annuel des Iivres et des documents du trésorier est exécuté par un comptable indépendant et agréé.

Les comptes sont transmis au greffe du Tribunal de commerce conformément à l'article 51 de la loi. TITRE VIII -- DISPOSITIONS GENERALES

Article 30, Tout ce qui n'est pas prévu par les présents statuts, notamment les publications à faire aux annexes du Moniteur Belge, sera réglé conformément aux dispositions du Titre HI de la loi du 27 juin 1921. III.- DISPOSITIONS TRANSITOIRES

PREMIERE ASSEMBLEE GENERALE

L'association étant ainsi constituée, Ies constituants réunis en assemblée générale extraordinaire, prennent à l'unanimité les décisions suivantes:

a) nomination des administrateurs

Le nombre des administrateurs est fixé à cinq (5). Sont appelés à ces fonctions

Monsieur van GRIENSVEN Johannes, né à Tilburg (Pays-Bas) le 23 novembre 1952, domicilié à 5056 VE Berkel-Enschot (Pays-Bas), Hendrik Lorentzlaan, 12

Madame FOLKES Erika, née à Vienne le 21 mai 1940, domiciliée à 1170 Vienne (Autriche), Dornbacherstrasse, 15A,

- Madame MIKKONEN Liisa, née à Tohmaj.rvi (Finlande) le 9 décembre 1967, domiciliée à 82600 Tohmajlrvi (Finlande) Sukslammintie, 7

Madame CURSARU Viorica, née à Radovanu (Roumanie) le 15 décembre 1947, domiciliée à Bucarest (Roumanie), Cal.Victorie, 194,

- Madame BIRCH Judy, née à Ilford (Grande-Bretagne) le 15 juin 1955, domiciliée à Poole BH17 9AT

(Grande-Bretagne), Stourpaine Road 2I,

Tous prénommés, lesquels, représentés comme il est dit, interviennent aux présentes et acceptent.

Réservé

au

Moniteur

belge

MO 2,0

Volet B - Suite

ï Les dits mandats:

- sont exercés à titre gratuit.

se terminent immédiatement après l'assemblée ordinaire de 2014.

Monsieur van GRIENSVEN Johannes est élu en qualité de Président.

b) nomination des commissaires

Etant donné qu'il résulte d'estimations faites de bonne foi que pour le premier exercice social l'association

répond aux critères énoncés à l'article 53 § S de la loi, il a été décidé de ne pas nommer de commissaire.

PREMIER CONSEIL D'ADMINISTRATION

Les administrateurs nommés ci-dessus, réunis en conseil, ont désigné en qualité de:

- Secrétaire Général : Madame FOLKES Erika,

- Trésorier : Madame CURSARU Viorica,

POUR EXTRAIT ANALYTIQUE CONFORME, délivré uniquement pour le dépôt au greffe et la publication à l'annexe du Moniteur Belge

Le notaire associé, Olivier BROUWERS

NOTAIRE

Annexe : expédition de l'acte contenant une procuration

MenóHiereiVeMegge80181Mel-3 :Au khfet`t'vóre@~~i~4~f~~tr~~P~gi~gtl~~~~~t8~~á~wrs°~iir~~`bl~r8 ~~~~gnes rers

aya~i~ó 084#v8ér ~if~eá~~ea~~tl~F~fFd~ kAS' I~q ~~a41$~ pi~ë~j~

Aueégrae÷sekieFareeure

Coordonnées
ALLIANCE EUROPEENNEE POUR LA DOULEUR - PAIN …

Adresse
GRENSSTRAAT 7, BUS 3 1831 DIEGEM

Code postal : 1831
Localité : Diegem
Commune : MACHELEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande