ALLIES IN RELOCATION EXCELLENCE MOBILITY GROUP, AFGEKORT : ARE MOBILITY GROUP

Association sans but lucratif


Dénomination : ALLIES IN RELOCATION EXCELLENCE MOBILITY GROUP, AFGEKORT : ARE MOBILITY GROUP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.569.208

Publication

13/10/2014
ÿþ M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken impie na neeriegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

-2 OKT. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te LeGeikfie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

tJIIII 111M1111)111,1111 III

Ondernemingsnr : &se 3, 9. -e0e

Benaming

(voluit) : Allies in Relocation Excellence Mobility Group

(verkort) : ARE Mobility Group

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Interleuvenlaan 5 3001 Heverlee

Onderwerp akte Oprichting

De ondergetekenden:

- De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid am&pm relocation, met zetel te 3001 Heverlee, Interleuvenlaan 5, hier vertegenwoordigd door Anita Meyer, Bessenlaan 33 te 3310 Rotselaar, België,

- Newcomeris immigration & Relocation Sweden AB, met zetel in Zweden, te 5E-114 58 Stockholm, Linnégatan 41, nr 5565956-5605 hier vertegenwoordigd door Lena Rekdal,Engelbrektsgatan 12, 11432 Stockholm, Sweden

- Principal Relocation Company, met zetel in Italië, te 00198 Rome, Via Rovereto 6, nr !TOI 216490522 hier vertegenwoordigd door Damien O'Farrell, Via Accacia 43 te 00198 Rome, Italië

hebben een vereniging zonder winstoogmerk opgericht waarvan zij de statuten als volgt hebben opgesteld in het Nederlands

TITEL 1  Naam, zetel, doel en duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam Allies in Relocation Excellence Mobility Group, met verkorte benaming ARE Mobility Group.

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni 1921

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3001 Heverlee, Interleuvenlaan 5, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art, 3. De vereniging heeft tot doel:

het ondersteunen, adviseren en groeperen van rechts- en/of natuurlijke personen die relocation en immigratie verwante dienstverlening bieden. Deze dienstverlening omvat onder meer het begeleiden en bijstaan van uit het buitenland geïmmigreerde of naar het buitenland emigrerende personen, al dan niet in opdracht van hun werkgever, bij het vervullen van aile handelingen en formaliteiten die een verhuis naar en inburgering in een nieuwe woonplaats met zich meebrengen, zoals onder meer het aanvragen van een arbeids-en verblijfsvergunning, het vinden van een woning en een school voor de kinderen, het in orde brengen van de sociale zekerheid, mutualiteit, verzekeringen, de verhuis van goederen. Daarnaast worden ook culturele en taalopleidingen verzorgd door de leden.

Ze mag alle activiteiten ondernemen die haar doel kunnen bevorderen, zoals het verwerven of vervreemden, verhuren of huren van roerende en onroerende goederen, het in dienst nemen van personeel en het uitbetalen van lonen, het geven van opleidingen en workshops, het organiseren van en het deelnemen aan evenementen. Daartoe mag ze ook deelnemen in en samenwerken met aile ondernemingen.

Voorgaande opsomming is niet beperkend en kan in de toekomst verder uitgebreid en aangepast worden naargelang de nog te ondervinden noden.

De vereniging mag aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks kaderen in haar doelstellingen. De vereniging kan in die zin ook bijkomstige commerciële en winstgevende aotiviteiten uitvoeren, voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan ten alle tijde ontbonden worden door de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen,

TITEL II  Lidmaatschap en verplichtingen

Il A. De leden

Art. 5. De vereniging telt 9 leden, hierna genoemd de effectieve leden en later worden daaraan toegevoegd: de toegetreden leden, hierna genoemd steunende leden, die aangenomen worden door de raad van bestuur.

De effectieve leden zijn de volwaardige leden op wie alle rechten en plichten vermeld in de wet van'

toepassing zijn. Kandidaat effectieve leden dienen hun aanvraag tot toetreding voor te leggen aan de raad vanj -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) tevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

,.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

bestuur. Toetreding van de effectieve leden gebeurt na akkoord van de meerderheid tijdens de algemene vergadering.

Il B. De steunende leden:

De steunende leden betalen enkel een lidgeld en worden op de hoogte gehouden van de activiteiten en beslissingen van de vereniging. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot lidmaatschap. Een aanvaarding of weigering van lidmaatschap moet per e-mail of schriftelijk worden bevestigd.

Deze steunende leden bezitten niet de rechten en plichten van de effectieve leden.

De steunende leden hebben enkel rechten en plichten zoals in de statuten zijn omschreven.

Aile leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging, noch de vereniging op enige manier schade toe te brengen.

Art. 6. Het aantal effectieve leden moet minstens vier bedragen. De ondergetekende oprichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden.

Art. 7. 1° De leden kunnen op elk ogenblik uit de vereniging treden.

2° Het ontslag van een effectief lid moet bij de raad van bestuur per aangetekend schrijven ingediend worden en gaat onmiddellijk na ontvangst in. Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder vier daalt, wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort tot er een vervanger is gevonden, met een maximum van 3 maanden. Het ontslag van een steunend lid volstaat schriftelijk gemeld te worden of per e-mail, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

3° Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement of vereffening.

Art. 8. Leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging op voorstel van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden bij meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Art. 9. Oe leden van de vereniging, evenals het uitgesloten of uittredend lid, evenals hun rechtverkrijgenden, erfgenamen of familieleden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van welkdanige inbreng of gestorte bijdrage, noch van een gift gedaan ten voordele van de vereniging.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van recht op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, het beëindigen van het lidgeld , om welke reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging....

Art. 10. Jaarlijks wordt door de raad van bestuur de jaarlijkse ledenbijdrage vastgesteld die evenwel niet meer mag bedragen dan vijfduizend Eure.

Art. 11. De raad van bestuur van de vereniging houdt een ledenregister bij. Telkens er wijzigingen optreden in het ledenbestand moeten deze binnen acht dagen aan de raad van bestuur gemeld worden, die het ledenregister aanpast. De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

TITEL Ili  Algemene vergadering

Art. 12 De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Elk effectief lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, mits schriftelijke volmacht. Een effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen op de algemene vergadering.

Art. 13, De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn ; het benoemen en ontslaan van de bestuurders; het goedkeuren of verwerpen van de begrotingen en jaarrekeningen; het uitsluiten van leden; het wijzigen van de statuten; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; het aanvaarden en wijzigen van het huishoudelijk reglement, voorgesteld door de raad van bestuur;

het verlenen van kwijting aan de bestuurders, in voorkomend geval: de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien een bezoldiging wordt toegekend,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 14. Jaarlijks zal een algemene vergadering de jaarrekening goedkeuren. Dit zal gebeuren binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, op een dag, uur en plaats bepaald door de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt namens de raad van bestuur samengeroepen door de voorzitter, per e-mail, minimum acht dagen voor de vastgestelde datum. De oproeping bevat datum, uur en plaats, evenals de agenda van de algemene vergadering.

Op de agenda van de jaarvergadering staan ten minste de volgende punten;

- het goedkeuren of verwerpen van de begroting en jaarrekening

- het verlenen van kwijting aan de bestuurders

Art. 15. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld staan, tenzij aile bestuurders aanwezig zijn en eenparig akkoord gaan.

Elk effectief lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

De beslissingen worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen ,genomen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De beslissingen warden opgenomen in gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter en aile leden die dit wensen. Effectieve en steunende leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen per e-mail.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

TITEL IV Raad van bestuur

Art. 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders, gekozen door de algemene vergadering onder de effectieve leden. De bestuurders worden gekozen voor een termijn van twee jaar en zijn maximaal twee keer herverkiesbaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders kunnen onderling de taken verdelen. De onderlinge taakverdeling die de bestuurders eventueel overeenkomen, kan niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet indien ze bekend is gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum ontvangst aangetekend schrijven. De voorzitter roept dan een algemene vergadering samen die binnen een maand na datum van de brief plaats moet vinden en die een nieuwe bestuurder benoemt. Indien echter het aantal bestuurders als gevolg van het ontslag niet daalt onder de in de eerste alinea vermeide minima, kan de algemene vergadering beslissen om geen vervanger te benoemen.

Indien het aantal bestuurders als gevolg van ontslag, daalt onder de in de eerste alinea vermelde minima, moet het mandaat verder uitgeoefend worden tot de algemene vergadering een opvolger heeft gekozen, met een maximum van 3 maanden.

De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering. Een bestuurder is van rechtswege ontslagnemend wanneer hij niet langer effectief lid is. De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de bestuurders.

Art. 17. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De raad is bevoegd voor alle handelingen voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. De raad kan bepaalde bevoegdheden, zoals het dagelijks bestuur, overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. In alle akten en handelingen Is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders. De bestuurders gaan, in het raam van hun functie, geen enkele persoonlijke verbintenis aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art, 18. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders, die de andere bestuurders minstens vijf dagen op voorhand per e-mail verwittigt. Om geldig te kunnen beslissen moet tenminste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De bestuurders kunnen zich op de raad van bestuur niet laten vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

TITEL V  Begroting en jaarrekeningen

Art. 19. Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2015. Elk jaar op het einde van het boekjaar worden de boeken afgesloten. De raad van bestuur bereidt de rekening van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar voor. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, samen met een overzicht van het beleid van het voorgaande jaar,

TITEL VI  Ontbinding en vereffening

Art. 20. De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering onder dezelfde voorwaarden ais een doelwijziging. In geval van ontbinding van de vereniging, worden door de raad van bestuur, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meerdere bestuurders aangeduid als vereffenaars, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de bezittingen vastgesteld.

Art. 21. De algemene vergadering zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van het batig saldo bepalen. Het netto overblijvende maatschappelijk actief dient besteed te worden aan een werk met een gelijkaardig doel en een gelijkaardige strekking als dat van de onderhavige vereniging.

TITEL VII  Slotbepalingen

Art. 22. Voor andere bepalingen die niet uitdrukkelijk in de statuten vermeid werden, zijn de beschikkingen van de V.Z.W. wetgeving van 27 juni 1921, van toepassing.

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging zonder winstoogmerk ARE Mobility Group zijn de oprichters op 14 juli 2014 in algemene vergadering bijeengekomen en hebben benoemd tot bestuurders van de vereninging voor een periode van twee jaar:

Mevrouw Lena Rekdal, tevens voorzitter

De heer Damien O'Farrell, tevens penningmeester

Mevrouw Anita Meyer, tevens secretaris

De toetreding van volgende effectieve leden werd goedgekeurd en aanvaard:

. Oslo Relocation AS, Noorwegen, vertegenwoordigd door Gro Stole Flanssen

. Copenhagen Reioc,ations ApS, Denemarken, vertegenwoordigd door Jan Michele Bramstoft

. Newcomer's Immigration & Relocation Sweden AB, Zweden, vertegenwoordigd door Lena Rekdal

. Palladium Mobility Group UG, Duitsland, vertegenwoordigd door Klaus Kremers en Markus Demuth

MOD 2.2

Luik B - vervolg

. AM&PM Relocation BVBA, België, vertegenwoordigd door Anita Meyer

European Relocation Services SA, Luxemburg, vertegenwoordigd door Sylvie Schmit-Verbrugghen

. Home Conseil Relocation, Frankrijk, vertegenwoordigd door Dominique Catherine Berthoux

. Olymplc Advisors SL, Spanje, vertegenwoordigd door Christine Martin

. Prinicipal Relocation Company, Italië, vertegenwoordigd door Damien O'Farrell

*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen tijdens de: oprichtingsvergadering, gehouden te Heverlee op 14 juli 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de faetste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
ALLIES IN RELOCATION EXCELLENCE MOBILITY GRO…

Adresse
INTERLEUVENLAAN 5 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande