ALTHUM

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ALTHUM
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 632.571.939

Publication

22/06/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15310256*

Neergelegd

18-06-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Heihoekweg 10

Ondernemingsnummer :

0632571939

Benaming (voluit) : Althum

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

(volledig adres)

Onderwerp akte :

O P R I C H T I N G

Het jaar tweeduizend vijftien, op achttien juni.

Voor mij, Veerle GEENS, notaris te Mechelen,

ZIJN VERSCHENEN :

De heer COËGNARTS Jan, geboren te Bonheiden op 5 december 1971, (NN 71.12.05-199.62), en zijn echtgenote mevrouw BUELENS Wendy, geboren te Mechelen op 11 mei 1974, (NN 74.05.11362.24), samen wonende te 3191 Boortmeerbeek (Hever), Heihoekweg 10.

Zij verklaren gehuwd te zijn te Kampenhout op 21 mei 1994 onder het stelsel van de gemeenschap van goederen ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris VAN CAMPENHOUT Luc te Keerbergen op 26 april 1994, gewijzigd door akte verleden voor notaris Rose-Marie Baetens te Mechelen op 23 oktober 2009, sindsdien ongewijzigd.

Die verklaren een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid te willen oprichten als volgt:

OPRICHTING - INBRENG :

Voormelde comparanten hebben mij, notaris, verzocht authentieke akte te verlijden van de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en die de naam  ALTHUM zal dragen, met zetel te 3191 Hever, Heihoekweg 10.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR), dat verte¬genwoordigd is door honderdzesentachtig (186) aandelen die elk één / honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

FINANCIEEL PLAN :

Vooraf hebben de comparanten mij, notaris, een financieel plan overhandigd waarin zij het bedrag van het kapitaal verantwoorden en dat twee (2) pagina s omvat en gedateerd is op heden.

Dat plan werd door de comparanten ondertekend en zal door de notaris bewaard worden overeenkomstig de bepalingen van artikel 215 van het wetboek van vennootschappen. De comparanten erkennen en verklaren dat de notaris hen toelichting heeft gegeven van artikel 229,5° van het wetboek van vennootschappen en hen uitdrukkelijk gewaarschuwd heeft nopens de aansprakelijkheid van de oprichters in geval van faillissement binnen de 3 jaar, indien zou blijken dat het kapitaal ontoereikend was voor de normale uitoefening van de voorgenomen bedrijvigheid over ten minste 2 jaar.

INSCHRIJVING - STORTING

De comparanten verklaren dat op het ganse kapitaal in geld werd ingeschreven voor een bedrag van achttien duizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) als volgt:

- door de huwelijksgemeenschap Coëgnarts Jan - Buelens Wendy, voor 186 aandelen, hetzij voor achttien duizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), volledig volstort.

"ALTHUM"

Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

3191 Hever, Heihoekweg 10

* * *

3191 Boortmeerbeek

Oprichting

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

Hetzij in totaal honderd zesentachtig (186) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde die elk één / honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Dit bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) werd door, of voor rekening van de inschrijvers gestort of overgeschreven door de inschrijver op naam van de vennootschap in oprichting bij ING zoals blijkt uit het bewijs van storting op bijzondere rekening nummer BE05 3631 4908 2875 afgeleverd op 15 juni 2015.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. Het voormelde bewijsstuk van die deponering (bankattest) wordt aan ondergetekende notaris in bewaring gegeven en niet aan deze akte gehecht.

Na attest van de notaris dat de oprichtingsakte werd verleden en vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft bekomen door de neerlegging van deze oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven, kan de vennootschap vrij over die rekening beschikken. Er zal alleen kunnen over beschikt worden door de personen die krachtens de statuten bevoegd zijn om de vennootschap te verbinden en haar te vertegenwoordigen. De comparanten verklaren bijgevolg dat de inbreng is uitgevoerd.

VOORLICHTING :

Ondergetekende notaris heeft de comparanten voorlezing gegeven van artikel 1422 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de handelingen die verricht worden door een echtgenoot die gehuwd is onder een stelsel van gemeenschappelijk vermogen.

De comparanten verklaren uitdrukkelijk dat de notaris hen uitvoerig heeft voorgelicht over de draagwijdte en de gevolgen die ontstaan uit de bepalingen van artikel 220 van het wetboek van vennootschappen betreffende de quasi-inbreng en de verkrijging van een vermogensbe¬standdeel dat zou toebehoren aan een oprichter, aan een bestuurder of aan een vennoot binnen de 2 jaar van de oprichting van de vennootschap.

De comparanten verklaren dat zij door ondergetekende notaris werd gewezen op de inhoud van artikel 65 van het wetboek van vennootschappen dat zegt dat indien de gekozen naam gelijk of gelijkend zou zijn aan een reeds bestaande naam, zij hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld. De comparanten bevestigen ook dat de notaris hen uitleg heeft gegeven over de draagwijdte van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen dat de oprichters persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk stelt voor de verbintenissen die zij in enigerlei hoedanigheid zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting vooraleer deze rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. OPRICHTINGSKOSTEN :

De kosten, uitgaven, lasten en vergoedingen die ten laste van de vennootschap vallen wegens haar oprichting, bedragen bij benadering duizend vierhonderd eenenzeventig euro vijfenzeventig (¬ 1.471,75).

Daarna verklaren de comparanten dat zij de statuten hebben opgesteld van de bij deze opgerich¬te besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1 : Naam:

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid aangenomen. Zij draagt de naam:  ALTHUM .

Artikel 2 : Zetel:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3191 Hever, Heihoekweg 10, gerechtelijk

arrondissement Leuven.

De zetel mag verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan van de

vennootschap, welke beslissing moet bekendgemaakt worden in de Bijlage tot het Belgisch

Staatsblad. De vennootschap mag ook bij eenvoudige beslissing van haar bestuursor¬gaan,

administratieve zetels, bijhuizen, filialen en werkplaatsen oprichten.

Artikel 3 : Doel:

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, alleen of

in samenwerking met derden:

De vennootschap heeft tot doel zowel in binnen- als in buitenland:

Het bedekken van gebouwen met om het even welke materialen, het waterdicht maken en bedekken

van gebouwen met asfalt en teer of met andere producten en het droogmaken van gebouwen met

om het even welk product.

Het plaatsen van isolatie van elke aard ook. De aan- en verkoop van deze producten.

De uitvoering van lood- en zinkwerken.

Het bedekken van daken en non ferrometalen en het plaatsen van dakvensters evenals de

onderhoud- en herstellingswerken.

Alle werken zonder onderscheid en zonder specificatie die verband houden met het dichten,

* * *

S T A T U T E N

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

bedekken of isoleren van gebouwen onder welke vorm ook.

Allerhande kleine werkzaamheden aan onroerend goed.

Het verhuur van het machinepark.

De vennootschap kan, als bijkomstig doel, beleggen in roerende of onroerende goederen en mag haar middelen investeren. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

Alle commerciële, industriële en financiële verrichtingen en dit voor roerende als onroerende goederen, die rechtstreeks of onrechtstreeks met het hierboven bepaalde verband houden en telkens wanneer op deze wijze het maatschappelijk doel bevorderd wordt.

De vennootschap zal bevoegd zijn zonder uitzondering alle handelingen te verrichten die daartoe hoofdelijk, nuttig of zelfs bevorderlijk zijn.

De vennootschap zal door middel van inbreng, fusie of op om het even welke wijze mogen deelnemen in ondernemingen en vennootschappen, die een gelijkaardig of aanvullend doel nastreven en telkens wanneer op deze wijze rechtstreeks of onrechtstreeks wordt bijgedragen tot het realiseren van het maatschappelijk doel.

Deze opsomming is niet beperkend doch enkel aanwijzend.

Zij zal zelfs rechtstreeks of onrechtstreeks mogen deelnemen aan de bedrijvigheden van andere vennootschapen met hetzelfde, een gelijkaardig of verwant doel.

De samenstelling en het beheer van een onroerend of roerend vermogen, onroerende leasing en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen. De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Daarnaast mag zij alle daden stellen van burgerlijke en commerciële aard, roerende, onroerende, industriële of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk bij dit doel aansluiten of de uitbreiding ervan kunnen bevorderen.

Zij mag op gelijk welke wijze deelnemen in alle zaken, ondernemingen of vennootschappen welke een zelfde, een analoog, een gelijkaardig of een aanverwant doel hebben of van die aard zijn, dat ze de ontwikkeling van haar onderneming bevorderen, haar grondstoffen verschaffen of de afzet van haar producten en diensten vergemakkelijken.

Artikel 4 : Duur:

De duur van de vennootschap is onbepaald en zal ingaan vanaf de neerlegging van de oprich¬tings¬akte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Leuven.

TITEL II: KAPITAAL.

Artikel 5 : Maatschappelijk kapitaal:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD EURO (18.600,00 EUR) en is verte¬genwoor¬digd door honderd zesentachtig (186) aandelen die elk één / honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegen-woordigen. Het kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst.

Artikel 6 :

Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat één enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewe¬zen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit. In geval van splitsing van de eigendom ervan in blote eigendom en vruchtgebruik, komen de rechten van die effecten toe aan de vruchtgebruiker.

Artikel 7 :

Tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal kan slechts besloten worden door een buitengewone algemene vergadering, gehouden ten overstaan van een notaris, en beraadslagend zoals voor wijziging van de statuten.

Bij iedere kapitaalverhoging die verwezenlijkt wordt door inbreng in geld, moeten de nieuwe aandelen eerst aangeboden worden aan al de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal dat door hun aandelen verte¬genwoordigd wordt. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

gedurende een termijn van ten minste 30 dagen te rekenen vanaf de dag van de openstel¬ling van de inschrijving die hun bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht.

Is er slechts één vennoot dan beslist deze alleen over een kapitaalver¬ho¬ging en haar inschrijving. De houders van aandelen zonder stemrecht bezitten een voorkeurrecht bij de uitgifte van nieuwe aandelen met of zonder stemrecht, behalve wanneer de kapitaalverhoging geschiedt door de uitgifte van twee evenredige schijven van aandelen, de ene met stemrecht en de andere zonder stemrecht, met dien verstande dat de eerste bij voorkeur worden aangeboden aan de houders van aandelen met stemrecht en de tweede aan de houders van aandelen zonder stemrecht.

Op de aandelen waarvoor het voorkeurrecht niet werd uitgeoefend overeenkomstig de bepalingen van dit artikel, kan slechts worden inge¬schreven door de andere vennoten indien er meerdere vennoten bestaan, of eventueel door andere personen. Deze moeten evenwel toegelaten zijn door de statuten overeenkomstig de bepalingen van titel III hierna, behalve bij instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapi¬taal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Kapitaalverhogingen kunnen ook door incorporatie van reserves verwezen¬lijkt worden.

Bij een kapitaalverhoging in twee fasen, dienen twee notariële akten te worden opgesteld. Bij vermindering van het geplaatst kapitaal moeten de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld, en dienen de overige regels dienaangaande vervat in het wetboek van vennootschappen te worden geëerbiedigd.

TITEL III : AANDE¬LEN - OBLIGATIES.

Artikel 8 :

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen en desgevallend een register van obligaties gehouden.

De eigendom van de effecten (aandelen en obligaties) wordt bewezen door inschrijving in het desbetreffende register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten. Aan de aandelen en obligaties wordt een volgnummer toegekend.

In het register van aandelen wordt de nauwkeurige aanduiding van elke vennoot, het aantal hem toebehorende aandelen, evenals de gedane stortingen en de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum aangetekend.

In het register van obligaties wordt de nauwkeurige aanduiding van elke obligatiehouder, het aantal hem toebehorende obligaties, evenals de gedane stortingen en de overdrachten en overgangen van obligaties met hun datum aangetekend.

De overdrachten en de overgangen van aandelen en obligaties gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in desbetreffende register. Het bestuursorgaan kan besluiten tot splitsing van een register in twee delen, waarvan het ene zal berusten in de zetel van de vennootschap en het ander buiten die zetel, in België, of in het buitenland. Van elk deel wordt een kopie bewaard op de plaats waar het andere deel berust; daartoe wordt gebruik gemaakt van fotokopieën. Deze kopie wordt regelmatig bijgehouden en, indien zulks onmogelijk blijkt, bijgewerkt zodra de omstandigheden het toelaten.

Artikel 9 : Overdracht en afstand van aandelen :

1. Indien er slechts één vennoot bestaat, kan hij de aandelen vrij overdragen onder de levenden. Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Wanneer de enige vennoot bij testament bepaald heeft aan wie zijn aandelen overgaan, moet bij zijn overlijden die beschikking geëerbie¬digd worden en zullen de uitgesloten erfgena¬men, zelfs reservataire, zich moeten vergenoegen met de tegenwaarde van hun aandelen zoals die verder bepaald wordt.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredig¬heid met hun rechten in de nalatenschap.

Indien het eigendomsrecht der aandelen gesplitst wordt in vruchtge¬bruik en blote eigendom, zal de vruchtgebruiker de lidmaatschapsrechten uitoefenen verbonden aan de aandelen waarvan het eigendomsrecht gesplitst is.

2. Indien er meerdere vennoten bestaan, geldt tussen hen volgende statutaire regeling:

A. Overdracht onder levenden :

Geen aandeel mag op straf van nietigheid, worden afgestaan of overgedra¬gen onder levenden, hetzij om niet, hetzij bij bezwarende overeen¬komst, dan met toestemming van alle medevennoten. Indien nochtans na weigering, een vennoot toch wenst zijn aandelen over te dragen aan een niet aan¬vaarde persoon, zijn de weigerende vennoten verplicht, binnen de twee maanden na een schriftelijk verzoek gericht aan het bestuurs¬orgaan van de vennootschap, hetzij die aandelen zelf aan te kopen, hetzij een andere koper aan te wijzen.

De waarde van de aandelen wordt alsdan bepaald op basis van de bedragen van de laatste jaarbalans waarbij geen rekening wordt gehouden met de onlicha¬melijke handelswaarde, tenzij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

andersluidende overeen¬komst tussen de vennoten.

B. Overgang bij overlijden :

Bij overlijden van een vennoot, mogen zijn aande¬len niet overge¬dra¬gen worden zonder de toe¬stemming van de overblijvende vennoten.

De erfgenamen, legatarissen of rechthebbenden moeten binnen de maand van het overlijden, aan de zaakvoerder van de vennootschap of aan de overblij¬vende vennoten, de devolutie van de nalatenschap laten kennen.

Bij weigering van de overgang van de aandelen aan erfgenamen of legataris¬sen van de overledene die niet in nuttige orde komen, genieten de overblijven¬de vennoten van hetzelfde voorkeurrecht tot overname als onder A hierboven en wordt de afkoopwaarde op dezelfde basis bepaald.

C. Voorkeurrecht :

Indien de overblijvende vennoten van het voorkeur¬recht dat hun verleend wordt onder A en B hierboven, wensen gebruik te maken, zullen de aandelen door hen worden overgenomen in evenredigheid tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten, behalve bij andersluidende overeenkomst tussen hen. Wordt dit voorkeurrecht echter niet door al die venno¬ten uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen aangeboden aan de vennoten die hun voor¬keurrecht wel wensen uit te oefenen in eenzelfde evenredigheid.

D. Betaling van de afkoopprijs :

Bij weigering van afstand of overdracht als hierboven onder A of B, zal de afkoopprijs moeten betaald worden aan de vennoten aan wie de afstand gewei¬gerd werd, of aan de geweigerde erfgerechtigden naargelang het geval, binnen de zes maanden te rekenen vanaf de betekening van de weigering.

E. Verhaal bij weigering :

Bij weigering aan een niet-vennoot om toe te treden tot de vennoot¬schap, moeten er geen redenen opgegeven worden. Er is geen verhaal mogelijk tegen een weigering in de gevallen onder A of B hierboven, noch tegen de waardebe¬paling voorzien voor de afkoop van de aandelen.

De betrokken uitgesloten erfgerechtigden bij overdracht wegens overlijden, en de vennoten aan wie de afstand aan een voorgestelde overnemer gewei¬gerd werd, zijn ertoe verplicht, binnen de maand van de beslissing tot overna¬me van de aandelen door mede¬vennoten of door nieuwe toegelaten vennoten, de overdracht af te tekenen in het register van aandelen. Bij verzuim zal het bestuursorgaan van de vennoot¬schap, een maand na het vruchteloos verzoek daartoe aan de betrokkenen bij aangetekende brief gedaan, namens hen de overdracht in het register van aandelen mogen afteke¬nen. De termijn die toegestaan werd voor het betalen van de afkoopwaarde, kan geen aanleiding geven tot het uitstellen van de overdracht in het register van aandelen, welke overdracht geenszins als kwijting zal mogen beschouwd worden.

Artikel 10 :

De vennootschap mag, hetzij zelf, hetzij door personen die in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap handelen, door inkoop of ruiling geen eigen aandelen of certificaten die daarop betrekking hebben, verkrijgen of inschrijven op zodanige certificaten na de uitgifte van de daarmee overeenstemmende aandelen, dan op grond van een besluit van de algemene vergadering van vennoten. Dit besluit is slechts aangenomen wanneer het de instemming verkrijgt van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de verwerving wordt voorgesteld.

Wanneer de vennootschap haar eigen aandelen of winstbe¬wijzen verkrijgt met het oog deze aan te bieden aan haar personeel, is het voornoemde besluit van de algemene vergadering niet vereist. Zij moeten aan het personeel worden aangeboden binnen een termijn van twaalf maanden te rekenen van de verkrij¬ging van de effecten.

De inkoop is niet toegelaten indien zij tot gevolg heeft dat het eigen vermogen (netto-actief) minder bedraagt dan het maatschappelijk kapitaal, vermeerderd met de niet-beschikbare reserves en dat de vennootschap daardoor een eigen aandelenpakket zou bezitten dat meer dan tien procent vertegenwoor¬digt van het geplaatste kapitaal.

Zolang de verkregen aandelen opgenomen zijn onder de activa van de balans, moet een onbeschikbare reserve worden gevormd, gelijk aan de waarde waarvoor de aandelen in de inventaris zijn ingeschreven. De stemrechten verbonden aan de verkregen aandelen blijven geschorst totdat ze vervreemd zijn of van rechtswege nietig worden.

De vennootschap moet de aandelen en certificaten die zijn verkregen overeenkomstig de bepalingen van dit artikel, binnen twee jaar na de verkrijging vervreemden op grond van een besluit van een algemene vergadering genomen met inachtneming van de hoger bepaalde voorschriften inzake quorum en meerderheid en op de door die vergadering bepaalde wijze; aandelen en certificaten die niet vervreemd zijn binnen de gestelde termijn, zijn van rechtswege nietig.

TITEL IV : BESTUUR.

Artikel 11 :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al of niet vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 12 :

De zaakvoerders zijn bevoegd voor alle verrichtin¬gen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap en hebben daartoe alle machten, met uitzondering van de machten die door de wet of door de statuten enkel aan de algemene vergadering worden toegekend.

Artikel 13 :

De opdracht van de zaakvoerders is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Artikel 14 : Externe vertegenwoordiging:

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt individueel de vennootschap jegens derden en ook in rechte, als eiser en als verweerder. Hij mag alle akten tekenen, ook die waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn mede¬werking verleent.

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden aanstel¬len. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen zijn geoor-loofd. Gevolmachtig¬den verbinden de vennootschap uitsluitend binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijk¬heid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht.

Artikel 15 :

Wanneer een zaakvoerder bij een verrich¬ting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, dient hij zich te schikken naar de desbetreffende rechtsregels voorzien door het wetboek van vennoot¬schappen.

TITEL V: CONTROLE.

Artikel 16 :

Indien de vennootschap de criteria overschrijdt die in het wetboek van vennootschappen bepaald worden voor de verplichte benoeming van een com¬mis-saris, zal de algemene vergadering bij gewone meerderheid een commis¬saris-revisor benoemen die ook een rechtspersoon mag zijn. Die benoeming geldt dan voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Wanneer geen commissaris-revisor benoemd wordt, heeft iedere vennoot indivi-dueel de onderzoeks- en controlebevoegd¬heid van een commissaris en mag daartoe op de zetel inzage nemen van alle boeken, briefwisseling en geschriften van de vennootschap. Hij mag zich laten bijstaan door een accoun¬tant. De algemene verga-dering kan ook beslissen bij gewone meerderheid van stemmen, één enkele accountant aan te stellen wiens vergoeding ten laste van de ven¬nootschap zal vallen.

Is er slechts één vennoot die tevens zaakvoerder is, dan bestaat er geen controle in de vennootschap. In een éénpersoonsvennootschap waarin een derde, niet-vennoot, zaakvoerder is, oefent de enige vennoot de bevoegdheid van een commissaris uit.

TITEL VI: ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 17 :

De algemene vergadering van de vennootschap heeft de bevoegdheden haar toegekend door het wetboek van vennootschappen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent de enige vennoot de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen aan derden. De beslissingen van de enige vennoot die handelt als algemene vergade¬ring, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap berust.

Artikel 18 :

De oproeping tot een algemene vergadering vermeldt de agenda met de te behandelen

onderwerpen. Het oproepingsbericht wordt ten minste 15 dagen voor de vergadering bij een per post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, de commissarissen en zaakvoerder, alsook aan de andere personen die erom verzoeken.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennoot¬schap of op een andere plaats die in de oproepingen wordt aangeduid.

Artikel 19 :

Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven en van obligaties mogen de algemene vergadering bijwonen, doch

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

slechts met raadgevende stem.

Onverminderd de regels van de wettelijke verte¬genwoordi¬ging voor onbekwa-men, mag een vennoot zich op een algemene vergadering laten vertegen¬woordi¬gen door een persoon die zelf vennoot moet zijn en die in het bezit is van een bijzondere schriftelijke volmacht die de agenda van de vergadering bevat. Rechtspersonen mogen vertegenwoordigd worden door personen die geen vennoten moeten zijn.

Artikel 20 :

Een algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen en beslissen over zaken die niet aangekon¬digd werden op de agenda of daarin niet impliciet zijn vervat.

Nochtans kan er geldig beraadslaagd en beslist worden over niet op de agenda geplaatste zaken door een voltallige vergadering en er daartoe met éénparigheid van stemmen besloten wordt. In de notulen van zulke vergadering moet de éénparige beslissing om buiten de agenda te beraadslagen, geacteerd worden.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken.

De aandeelhouders kunnen ook per brief stemmen door middel van een formulier, dat de volgende vermeldingen bevat : "de agendapunten, in voorkomend geval de voorstellen tot besluit en de drie stemwijzen : aanvaarding, verwerping, onthouding".

Daartoe zal de zaakvoerder een rondschrijven, hetzij per brief, fax, E-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, versturen naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte wijze getekend terug te zenden naar de zetel van de vennootschap of naar enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen de termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel, doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

Artikel 21 : Gewone algemene vergadering (jaarvergadering):

Ieder jaar wordt de gewone algemene vergadering gehouden op de eerste zaterdag van de maand juni om 16.00 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag zou zijn, dan wordt de algemene vergade¬ring verschoven naar de eerstvolgen¬de werkdag op hetzelfde uur.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennoot-schap of op een andere plaats die in de oproepingen wordt aangeduid.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen. TITEL VII: BOEKJAAR - JAARREKENING - RESERVE.

Artikel 22 :

Het boekjaar van de vennootschap loopt ieder jaar van 1 januari tot en met 31 december.

Vijftien dagen voor de gewone algemene vergadering worden de jaarrekening en de resulta¬tenrekening, met de toelichting en de verplichte verslagen, neergelegd op de zetel ter inzage van de vennoten.

Artikel 23 :

Het batig saldo van de resultatenrekening nadat alle lasten, provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, vormt de nettowinst van de vennootschap.

Van die winst wordt ieder jaar ten minste één twintigste afgenomen tot vorming van de wettelijke reserve. Die voorafneming is niet meer verplicht wanneer de wettelijke reserve één tiende van het geplaatste kapitaal bereikt heeft. Wanneer ze later onder dat tiende van het geplaatste kapitaal zou dalen, moeten de voorafnemingen hernomen worden.

Over de aanwending van het overblijvende saldo beslist de algemene verga¬de-ring, eventueel onder de beperkingen die gesteld worden in het wetboek van vennootschappen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou doen dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B

OVERGANGSBEPALINGEN

Onmiddellijk na de oprichting hebben de comparanten handelend als Algemene Vergadering,

volgende beslissingen genomen:

A) Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december 2016.

B) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2017.

C) Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd:

- De heer Coëgnarts Jan, voornoemd.

Zijn mandaat is onbezoldigd tenzij andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

D) Alhier aanwezig heeft hij zijn opdracht aanvaard en meegedeeld dat niets zich hiertegen verzet. Elke zaakvoerder kan individueel handelend de vennootschap rechtsgeldig verbinden.

E) De vergadering verklaart dat er geen handelingen moeten worden bekrachtigd bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen.

F) Aan de heer Van Calster Alain, wonende te 3191 Hever, Slagveldweg 66, wordt, met de mogelijkheid tot indeplaatsstelling, een bijzondere volmacht verleend teneinde via een ondernemingsloket het nodige te doen voor het vervullen van alle mogelijke formaliteiten bij één of meer erkende ondernemingsloketten, bij de BTW- en andere fiscale administraties en bij de sociale instanties, dewelke formaliteiten naar aanleiding van de oprichting van deze vennootschap dienen te worden vervuld, alsmede voor het aanbrengen later van eventuele wijzigingen van de gegevens

verder dient gehandeld naar de voorschriften van het wetboek van vennootschappen.

Er wordt geen vergoeding toegekend voor het ingebrachte kapitaal, noch voor de voorschotten die door vennoten of hun echtgenoten aan de vennoot¬schap gedaan worden, tenzij de algemene vergadering anders zou beslissen.

TITEL VIII: ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel 24 :

Bij de ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zal de algeme¬ne vergadering van de vennoten bij gewone meerderheid van stemmen, één of meerdere vereffenaars benoemen die ze ten allen tijde kan ontslaan of vervan¬gen.

Vereffenaars hebben de meest uitgebreide machten zoals opgesomd in het wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering hun mach¬ten zou beper¬ken.

De benoeming van elke vereffenaar dient te worden bevestigd door de rechtbank van koophandel. Artikel 25 :

Na aanzuivering van alle schulden en lasten van de vennootschap, of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het saldo van het vennoot¬schapsvermogen gelijkelijk verdeeld over alle volledig afbetaalde aandelen.

Indien er aandelen bestaan die niet volledig volgestort werden, brengen de vereffenaars vooraf de gelijkheid tot stand, hetzij door opvraging van de niet gestorte delen, hetzij door een voorafgaandelijke uitkering op de volge¬storte aandelen.

TITEL IX: ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 26 : Keuze van woonplaats:

Elke effectenhouder, zaakvoerder, commissaris, vereffenaar en volmacht¬dra¬ger die in het buitenland verblijft, is ertoe gehouden in België woonplaats te kiezen voor alles dat betrekking heeft op de uitvoering van de statuten en op alle zaken van de vennootschap, en die keuze van woon¬plaats aan de vennootschap bekend te maken.

Bij gebreke aan keuze van woonplaats, wordt geacht dat ze gedaan is op de zetel van de

vennootschap, waar alle aanmanin¬gen, betekeningen en kennisgevin¬gen geldig kunnen gedaan worden.

Artikel 27 : Karakter van de statutaire bepalingen:

Al de artikelen en clausules die er zich toe beperken in deze statuten algemene bepalingen over te nemen die in het wetboek van vennootschappen staan ingeschreven en niet verplichtend moeten opgenomen worden, verkrijgen door hun inlassing die enkel als voorlichting is bedoeld, niet het karakter van uitdrukkelijke statutaire clausules. Ze zullen automatisch, zonder statutenwijzi¬ging, aangepast worden aan eventueel wijzigende wetsbepalingen.

Artikel 28 : Gemeen recht:

Voor al hetgeen in de huidige statuten niet voorzien is, wordt er verwezen naar het wetboek van vennootschappen. Bijgevolg worden deze wetsbeschikkingen, van dewelke op een geoorloofde wijze niet wordt afgeweken, aanzien als opgenomen in huidige statuten en de bedingen die strijdig zijn met de gebiedende voorschriften van deze wetten worden geacht niet geschreven te zijn.

Artikel 29 : Bevoegde rechtbank:

Voor alle twistpunten tussen de vennootschap, haar aandeelhouders, obligatiehouders, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars betreffende de vennootschapsza¬ken en de uitvoering van deze statuten, is uitsluitende bevoegdheid toegemeten aan de rechtbanken van de maatschappelijke zetel, tenzij de vennoot-schap er uitdrukkelijk van afziet.

* * *

- vervolg

Mod PDF 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

aangaande de vennoot¬schap, bij gezegde instanties.

Voorgaande beslissingen worden getroffen onder de opschor¬tende voorwaarde van het bekomen

door de vennootschap van de rechtspersoonlijk¬heid door neerlegging van deze oprichtingsakte op

de griffie van de rechtbank van Koophandel te Leuven. Gezegde beslissingen zullen derhalve pas

uitwerking hebben vanaf de datum van voormelde neerlegging.

Slotbepaling.

De vennoten erkennen dat hen door ondergetekende notaris gewezen werd op het recht dat elke

partij de vrije keuze heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een

raadsman, in het bijzonder wanneer tegenstrijdige belangen of onevenwichtige bedingen werden

vastgesteld.

Recht op geschriften  Wetboek diverse rechten.

Recht van vijfennegentig euro (95,00 ¬ ).

Handelingsbekwaamheid:

De comparanten verklaren handelingsbekwaam te zijn en niet failliet verklaard te zijn, noch een

gerechtelijke reorganisatie of collectieve schuldenregeling aangevraagd of bekomen te hebben.

Identiteit van partij.

Ondergetekende notaris bevestigt de partijen te kennen of hun identiteit te hebben nagezien aan de

hand van de door de wet vereiste documenten.

WAARVAN PROCES-VERBAAL.

Opgesteld en verleden te Mechelen, ten kantore, op datum zoals voormeld.

Nadat de akte integraal werd voorgelezen en werd toegelicht, hebben de comparanten deze

getekend samen met mij, notaris.

Coordonnées
ALTHUM

Adresse
HEIHOEKWEG 10 3191 HEVER

Code postal : 3191
Localité : Hever
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande