AMFIBIEEN, REPTIELEN, BOMEN, BIODIVERSITEITSORGANISATIE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : AMFIBIEEN, REPTIELEN, BOMEN, BIODIVERSITEITSORGANISATIE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 834.842.178

Publication

21/12/2011
ÿþ~ulotl WoN ff.f

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophanoe

tçà.. Leuven, de 0 9 DEC. 2OU

DE GRIFFIER,

GÉn.^

Ondernern`.nosvp : 0834.842.178

(voruit) : Amfibieen, Reptielen, Bomen, Biodiversiteitsorganisatie (vethort) : Au'j o

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk

Zetel : Hertenbergstraat 55, 3080 Tervuren, Belgie

(volledig adres)

OnÊemen e,:ea : wijziging vennootschap, beeindiging functie zaakvoerder

Bij algemene vergadering gehouden op 17 oktober 2011 werd unaniem het uittreden van vennoot Bart Spotbeen aangenomen en vastgelegd.

"11191616*

~ .

dCJc_ %

 lseL G \É-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertagennvoordgen

Verso ; Naam en handtekening.

06/04/2011
ÿþ Mod 2.0

MUN In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

IIlI !I 11111 !IIl IlI lIIl III 1M! IV II

'11051839*

NweelegeKmstmemeoe

Reoheam en KoophandQl "

te Ljmen. de5, I1AARi 2011

Griffie

Ondernemingsnr : ©S3~ .$u~.

Benaming :

(voluit): Amfibieën, Reptielen, Bomen, Biodiversiteitsorganisatie

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk

Zetel : 3080 Tervuren, Hertenbergstraat, 55

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Meester Arthur LENAERTS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LENAERTS & JADOUL", geassocieerde notarissen, met zetel te 3080 Tervuren, Duisburgsesteenweg 18, op achttien maart tweeduizend en elf, dewelke akte eerstdaags ter registratie zal worden aangeboden blijkt dat

1. de heer VERCAMMEN, Jean Pierre, zaakvoerder, geboren te Leuven op twaalf augustus negentienhonderd achtenvijftig, identiteitskaart nummer 5907717405-14 en nationaal nummer 58.08.12-301.31, wonende te 3010 Kessel-Lo (Leuven), Heidebergstraat 239.

2. de heer SPOTBEEN, Bart Maria Jozef, zaakvoerder, geboren te Merksem op negen februari negentienhonderd eenenzestig, identiteitskaart nummer 5903859653-49 en nationaal nummer 61.02.09-197.52, gedomicilieerd te 3020 Herent, Belsenakestraat, 1.

3. de Heer BALLASINA, Donato Luigi Philippus, geboren te Luxemburg op twee april negentienhonderd zevenenvijftig, identiteitskaart nummer 590-340894297 en nationaal nummer 57.04.02-489.94, gedomicileerd te 3080 Tervuren, Populierenlaan, 17,

voornoemde notaris verzocht hebben authentieke akte te verlijden van een vennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk, tussen hen opgericht.

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend 'zeshonderd Euro (18.600 £) en is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Elk der drie (3) voornoemde oprichters heeft ingetekend op tweeënzestig (62) aandelen in kontanten in, hetzij elk voor een bedrag van zesduizend tweehonderd Euro (6.200 £), of gezamenlijk op honderd zesentachtig (186) aandelen voor een totaal bedrag van achttien duizend zeshonderd Euro (18.600 E), waaruit blijkt dat het maatschappelijk kapitaal volledig geplaatst werd en dat het bedrag ervan tenminste overeenstemt met het minimum voorzien in artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen.

Ten bewijze dat het geplaatst kapitaal gedeeltelijk werd volgestort werd aan voornoemde notaris een bankattest, uitgaande van BNP Paribas Fortis en gedateerd op zeventien maart laatst, overhandigd waaruit blijkt dat een bedrag van zesduizend tweehonderd Euro (6.200 £), zijnde het reeds volgestort deel van het geplaatst kapitaal, werd gedeponeerd op naam van

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden,

en net W~~gisc~

Staatsblad

Luik B -vervolg

voormelde vennootschap in oprichting op rekening nummer 001-6371831-74. De oprichters hebben verklaard en voornoemde notaris verzocht te willen akteren dat op elk aandeel evenveel, te weten één/derde, werd volgestort. STATUTEN

De voornoemde oprichters hebben verklaard de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

Artikel 1 : Rechtsvorm - Sociaal Oogmerk -- Naam

De vennootschap neemt de rechtsvorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk met als naam: "Amfibieën, Reptielen, Bomen, Biodiversiteitsorganisatie" in het kort "Arbo".

Beide namen mogen afzonderlijk en naast elkaar gebruikt worden.

Bij gebruik zal deze naam steeds dienen gevolgd te worden door de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk" of in het kort "BVBA V.S.O.".

De vennootschap is een vennootschap met een sociaal oogmerk en is derhalve - onverminderd de algemene regels van toepassing op de besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid - onderworpen aan de bijzondere bepalingen van de artikelen 661 tot 669 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het sociale oogmerk dat de vennootschap nastreeft bestaat in : vrijwaring van de natuur in het algemeen en de biodiversiteit in het bijzonder.

De vennoten verklaren door middel van onderhavige vennootschap voor zichzelf geen of slechts een beperkt vermogensvoordeel na te streven. Zij verklaren bovendien weet te hebben van het feit dat de rechtstreekse vermogensvoordelen wettelijk beperkt worden en dat onrechtstreekse vermogensvoordelen verboden zijn.

Artikel 2 : Zetel

De zetel is gevestigd te 3080 Tervuren, Hertenbergstraat, 55.

Het bestuursorgaan kan de zetel binnen het Vlaamse gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verplaatsen en waar ook bijkantoren en andere centra van werkzaamheden oprichten.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening, voor rekening van derden als op commissie, zowel in België als in het buitenland :

1. Het propageren van natuureducatie door onderwijs (cursussen), research, educatieve wandelingen en de oprichting van een centrum voor opvang van bedreigde reptielen en amfibieën (COBRA) en andere fauna, vooral soorten onder de Convention on International Trade in Endangered Species (CITES).

De infrastructuur van de vennootschap kan ook ter beschikking gesteld worden van en voor lokale gespecialiseerde Verenigingen Zonder Winstoogmerk (natuurwandelingen, herpetofauna en neerhofdieren).

2. Het behoud en herstel van biodiversiteit van fauna en flora van het gebied in en rond het Zoniënwoud en Vlaanderen in het algemeen.

3. Het oprichten van biodiversiteitscentra overal ter wereld met op de eerste plaats de reeds bestaande in Mediterraan Europa, Afrika en Zuid-Amerika.

4. Het bewerkstelligen van culturele en culinaire uitwisseling, integratie en research met deze buitenlandse initiatieven.

5. Het behouden van authentieke Vlaamse neerhof- en huisdierenrassen.

6. De kleinhandel evenals de import van en in Mediterrane voedingswaren.

7. De uitbating van

a. Een taverne en oenotheek.

b. Een ECO-shop omvattende boeken en artisanale producten uit de Derde Wereld.

c. Een ecologisch tuincentrum omvattende verkoop van vijvers met

toebehoren, inheemse en exotische planten en bomen, oude fruitrassen.

Het verkrijgen, behouden, beheren, renoveren en verhandelen van roerende en onroerende goederen.

De vennootschap mag deelnemen, participeren of tussenkomen in andere ondernemingen of vennootschappen of aan deze toestaan tussen te komen, deel te nemen of te participeren in haar bedrijf, wanneer deze ondernemingen of

i Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

L5taatsblad

Luik B - vervolg

vennootschappen een identiek, analoog, gelijkaardig of aanverwant maatschappelijk doel hebben dan wel van aard zijn de ontwikkeling van de vennootschap te bevorderen. Zij mag zich onledig houden industriële, financiële, op commissieloon, welke het maatschappelijk doel der vennootschap.

Zij kan haar onroerende goederen in hypotheek stellen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen alle leningen, kredietopeningen en alle andere haarzelf en zelfs voor alle derden op voorwaarde dat heeft.

De vennootschap kan de functies van lasthebber, zaakvoerder, bestuurder, lid van het directie- of enig ander comité of vereffenaar van andere vennootschappen of ondernemingen uitoefenen

Bedoelde opsomming is aanwijzend en niet beperkend.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal zeshonderd Euro (18.600 e). Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig vermelding van nominale waarde met een één/honderdzesentachtigste van het kapitaal.

Artikel 5/bis : Volstorting kapitaal

A. De nog in geld uit te voeren stortingen op de op de inschrijvingsdag niet volledig afbetaalde aandelen, moeten allen te samen plaats vinden op de tijdstippen die het bestuursorgaan zal bepalen.

B. Een vennoot die, na een voorafgaandelijk bericht van veertien (14) dagen hem bij ter post aangetekende brief verzonden, verwijlt te voldoen aan de volstorting van zijn aandelen, is aan de vennootschap intresten verschuldigd berekend aan de wettelijke rentevoet, zulks vanaf de dag van hun opeisbaarheid en dit zonder specifieke ingebrekestelling.

Het bestuursorgaan mag daarenboven, na een tweede bericht gedurende een maand zonder gevolg gebleven, het verval van de vennoot uitspreken en zijn titels doen verkopen, onverminderd het recht van hem het verschuldigd gebleven saldo te vorderen, alsmede alle eventuele schadevergoeding.

Behoudens wanneer de aandelen worden verkocht aan een vennoot, is de instemming vereist van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de verkoop is voorgesteld.

Zolang niet tot volstorting wordt overgegaan door de ingebreke blijvende vennoot of de niet volstorte aandelen niet kunnen worden verkocht, bij gebrek aan de volgens voorgaande alinea vereiste toestemming, zijn de aandelen rechtens van onwaarde. Zij behouden nochtans hun aandeel in het geplaatste kapitaal.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarvan de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt opgeschort zolang de opeisbare stortingen niet verricht zijn.

Het bestuursorgaan kan de vennoten machtigen hun titels vervroegd af te betalen; In dit geval worden tevens de voorwaarden vastgesteld tegen dewelke die vervroegde betalingen mogen plaats hebben.

Artikel 6 : Kapitaalverhoging

Tot verhoging van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering volgens de regels gesteld voor wijziging van de statuten.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien (15) dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden

roerende of onroerende aard, alsmede verrichtingen hetzij direct hetzij indirect, verband houden met

duur.

van de vennootschap bedraagt achttienduizend

en aval verlenen voor verbintenissen, voor zij er zelf belang bij

van

met alle

operaties

commerciële,

al

haar

goederen,

(186) aandelen zonder

fractiewaarde van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

ruitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Op aandelen waarop niet wordt ingeschreven zoals bepaald in de tweede alinea, kan slechts worden ingeschreven door de hierna genoemde personen aan wie overdracht en/of overgang van aandelen vrij is conform de statuten, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten.

Artikel 7 : Kapitaalverminderinq

Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten, waarbij de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk behandeld worden.

De oproeping tot de algemene vergadering vermeldt het doel en de werkwijze van de voorgestelde vermindering.

Artikel 8 : Aandelen op naam

De aandelen zijn op naam.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen dat overeenkomstig de wettelijke bepalingen moet worden gehouden.

Artikel 9 : Afstand van aandelen

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden noch overgedragen wegens overlijden dan met schriftelijke toestemming van tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten verbonden aan de aandelen, waarvan de afstand of overgang is voorgesteld of meegedeeld.

Deze schriftelijke toestemming is evenwel niet vereist bij afstand of. overgang tussen vennoten of echtgenoten of aan voor- of nazaten.

Toetreden en uittreden van personeelsleden als vennoten

Degenen die door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap verbonden zijn en volledig handelingsbekwaam zijn, hebben het recht om, uiterlijk één jaar na hun indiensttreding bij de vennootschap, de hoedanigheid van vennoot te verwerven door middel van de aankoop van één of meerdere aandelen en dit zoals hierna bepaald:

Het personeelslid dat voldoet aan hoger vermelde voorwaarden en de hoedanigheid van vennoot wenst te verwerven, dient daartoe een verzoek te richten aan het bestuursorgaan met vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst te bekomen. Gezegd verzoek zal door het bestuursorgaan worden meegedeeld aan alle vennoten samen met een uitnodiging tot de algemene vergadering die over dit verzoek zal oordelen.

De algemene vergadering besluit bij eenvoudige meerderheid hoeveel aandelen aan gezegd personeelslid zullen toegekend worden met dien verstand dat dit aantal niet minder mag bedragen dan één en niet hoger mag zijn dan het aantal aandelen dat door het betrokken personeelslid gevraagd werd in zijn verzoek tot het bestuursorgaan.

Behoudens wanneer de vennoten onderling overeenkomen wie onder hen afstand zal doen van het bepaalde aantal aandelen, zullen alle vennoten verplicht zijn om, naar evenredigheid van hun aandelenbezit, één of meerdere aandelen aan het betrokken personeelslid over te dragen.

De prijs die door het personeelslid aan de afstanddoeners moet wordeni betaald, wordt bepaald door de algemene vergadering van vennoten op basis van de laatste jaarbalans. Gezegde prijs mag in geen geval hoger zijn dan de waarde door de afstanddoener destijds in de vennootschap ingebracht of door laatstgenoemde betaald bij zijn eigen toetreding.

De personeelsleden die tevens vennoot zijn doch die niet langer door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap verbonden zijn, hebben het recht om, uiterlijk één jaar na het einde van hun arbeidsovereenkomst, uit de vennootschap uit te treden en de andere vennoten te verplichten hun aandelen over te nemen. Gezegd personeelslid zal daartoe een verzoek richten tot. het bestuursorgaan die zelfde verzoek zal overmaken aan de vennoten.

Behoudens wanneer de vennoten onderling overeenkomen wie onder hen de aldus ter beschikking zijnde aandelen zal verwerven, hebben alle vennoten het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden.

aan het

-~éÏgisc í~

Staatsblad

" Voorbehouden" aan het Luik B - vervolg

~élgisch recht of zullen zij verplicht zijn om ieder een gelijk aantal aandelen van het uittredende personeelslid over te nemen tegen de prijs die bepaald wordt door de algemene vergadering op basis van de laatste jaarbalans en die in geen geval hoger zijn dan de waarde door de afstanddoener destijds in de vennootschap ingebracht of door laatstgenoemde betaald bij zijn eigen toetreding.

Staatsblad Artikel 10 : Voorkeurrecht tot overname

De vennoten genieten van een voorkeurrecht tot overname van de over te dragen aandelen op basis van de prijs vastgesteld door de vorige jaarvergadering of, bij gebreke daaraan, voor de waarde vastgesteld door één of meerdere experten aangesteld op verzoek van de meest gerede partij door de betrokkenen zelf of, bij gebrek aan overeenkomst, door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is; Waardevaststelling die imperatief zal gelden als basis voor de overname, zonder enige verhaalmogelijkheid. Dit voorkeurrecht zal kunnen uitgeoefend worden in verhouding tot het aantal aandelen dat ieder van de andere vennoten, die geïnteresseerd zijn in de verwerving, bezit, tenzij onder hen éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen; De mededeling van het gebruikmaken van het voorkeurrecht tot aankoop zal per aangetekende brief moeten worden gedaan respectievelijk aan de erfgenamen en de kandidaat-afstanddoener binnen de drie maanden na de mededeling van het overlijden of na de vraag om toelating tot afstand aan derden.

De termijn van betaling is één jaar zonder dat rente verschuldigd is. Gezegde mededeling van overlijden of vraag tot afstand aan derden moet per aangetekend schrijven geschieden, gericht aan de vennootschap waarin de volledige identiteit, beroep en woonplaats van de erfgenamen of voorgestelde overnemers worden opgegeven en het aantal betrokken aandelen en, in voorkomend geval, de prijs.

Gezegd voorkeurrecht tot overname bestaat evenwel niet bij overdracht of overgang tussen vennoten, voor- en nazaten en echtgenoten.

Artikel 11 : Opsplitsing van aandelen

Elk aandeel is ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de rechten verbonden aan dit aandeel, te schorsen tot een gemeenschappelijke vertegenwoordiger wordt aangeduid.

Artikel 12 : Opsplitsing vruchtgebruik - naakte eigendom

Indien aandelen zouden opgesplitst zijn in vruchtgebruik en naakte eigendom, komen de rechten, behoudens andersluidende overeenkomst tussen betrokkenen, toe aan de vruchtgebruiker, met uitzondering van het stemrecht ingeval van fusie, splitsing, ontbinding, kapitaalverhoging en - vermindering, het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging, alsook in die gevallen waar deze statuten het anders regelen of er dwingende wetsbepalingen bestaan die hiervan afwijken.

Artikel 13 : Intern Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Het bestuursorgaan heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap te handelen en alle daden van beheer en beschikking te stellen die betrekking hebben op het doel, behoudens die waarvoor, volgens de wet of onderhavige statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Taakverdeling tussen diverse zaakvoerders evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij de benoeming zou opleggen zijn niet tegenwerpelijk aan of door derden.

Artikel 14 :Vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte behoudens voor verrichtingen of handelingen die de vennootschap verbinden voor een - gezamenlijk - bedrag dat tweeduizend vijfhonderd Euro (2.500 E) overschrijdt in welk geval de vennootschap slechts rechtsgeldig zal vertegenwoordigd en verbonden zijn door de gezamenlijke handtekening van de meerderheid van de alsdan in functie zijnde zaakvoerders, doch steeds mits de handtekening en akkoord van de Heer VERCAMMEN Jean Pierre.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2011- Annexes du Moniteur belge



Luik B -vervolg

Voormelde beperking van bevoegdheid kan in beginsel niet ingeroepen worden tegen derden.

Het bestuursorgaan mag zijn machten voor bepaalde handelingen overdragen. Worden tot statutaire zaakvoerders voor de duur van de vennootschap aangesteld :

1. de heer VERCAIMEN, Jean Pierre, geboren te Leuven op twaalf augustus negentienhonderd achtenvijftig en met nationaal nummer 58.08.12-301.31 ;

2. de heer SPOTBEEN, Bart Maria Jozef, geboren te Merksem op negen februari negentienhonderd eenenzestig en met nationaal nummer 61.02.09-197.52.

3. de Heer BALLASINA, Donato Luigi Philippus, geboren te Luxemburg op twee april negentienhonderd zevenenvijftig, identiteitskaart nummer 590-340894297 en nationaal nummer 57.04.02-489.94, gedomicileerd te 3080 Tervuren, Populierenlaan, 17.

Het mandaat van statutair zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist.

Artikel 15 : Controle

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe besluit door één of meer commissarissen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 16 : Algemene Vergadering - Boekjaar

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Het bestuursorgaan en de commissarissen, indien er zijn, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergaderingen vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. Zij worden, desgevallend samen met de stukken welke overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen moeten worden meegezonden, binnen de wettelijk voorziene termijnen bij een per post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de zaakvoerders, de eventuele houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de eventuele obligatiehouders en de eventuele commissarissen, tenzij deze bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk én schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping alsmede de begeleidende stukken via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Voormelde bestemmelingen zullen hun eventuele instemming en voorkeur inzake communicatiemiddel als volgt aan de vennootschap kenbaar maken:

- de vennoten en obligatiehouders: via een annotering in het register van aandelen, respectievelijk het register van obligatiehouders;

- de zaakvoerders en commissarissen: in het stuk waaruit de aanvaarding van hun mandaat blijkt;

Het bestuursorgaan heeft het recht tijdens de zitting de jaarvergadering één enkele maal drie (3) weken uit te stellen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de reeds genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

De jaarvergadering heeft plaats de eerste zaterdag van de maand maart om negentien uur. Indien deze dag evenwel een wettelijke feestdag is, wordt de jaarvergadering op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur gehouden.

Al de jaarvergaderingen worden gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap.

In de notulen van de algemene vergadering dient expliciet vermeld te worden hoe elke aanwezige of vertegenwoordigde vennoot heeft gestemd aangaande enige kwijting te verlenen aan een zaakvoerder.

De vennoten kunnen éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld bij artikel 271 van het Wetboek van Vennootschappen mogen van die besluiten

kennis nemen. J

" Voorbehouden aan het

~ëfgiscFi

Staatsblad

Luik B - vervolg

Het boekjaar begint op één oktober van ieder jaar en eindigt op dertI] september van het volgende jaar.

Ieder jaar zal het bestuursorgaan de inventaris opmaken en op de jaarvergadering het jaarverslag en de jaarrekening aan de goedkeuring der vennoten onderwerpen.

Overeenkomstig artikel 661, 6° van het Wetboek van Vennootschappen zal het bestuursorgaan bovendien ieder jaar een bijzonder verslag uitbrengen over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op de verwezenlijking van haar sociaal oogmerk. Gezegd verslag, dat ingevoegd wordt in het jaarverslag, moet in het bijzonder aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, werkingskosten en bezoldigingen bestemd waren om de verwezenlijking van het sociaal oogmerk van de vennootschap ten goede te komen.

Artikel 17 : Vertegenwoordiging van vennoten

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot, drager van een schriftelijke volmacht. Artikel 18 : Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Overeenkomstig artikel 661, 4° van het Wetboek van Vennootschappen mag niemand aan de stemming deelnemen :

- voor méér dan één/tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen, en :

- voor méér dan één/twintigste wanneer één of meerdere van de vennoten die aan de vergadering deelnemen de hoedanigheid hebben van personeelslid van de vennootschap.

Artikel 19 : Winst

Jaarlijks houdt de algemene vergadering een bedrag in van ten minste een/twintigste van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds; De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Het overschot blijft er beschikking van de algemene vergadering die omtrent de bestemming kan beslissen als volgt :

- van de netto-winst kan jaarlijkse een uitkering worden toegekend aan de !vennoten ; Gezegde uitkering mag evenwel niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning in uitvoering van de Wet van twintig juli negentienhonderd vijfenvijftig houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen met dien verstande dat geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dit blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of, ten gevolge van de uitkering, zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de Wet of onderhavige statuten niet mogen worden uitgekeerd ;

- het saldo van de winst zal, overeenkomstig het desbetreffende besluit van de algemene vergadering, overgeheveld worden op de rekening van het volgende jaar of worden besteed voor de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vereniging ;

Artikel 20 : Ontbinding - Vereffening

Bij ontbinding der vennootschap geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s), alsdan in functie, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemt waarvan zij tevens de machten en de bezoldiging vaststelt. Een vereffenaar treedt evenwel pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of homologatie van diens benoeming.

Na aanzuivering van het passief en de terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, zal/zullen de vereffenaar(s) erop toezien dat wat na de vereffening overblijft overgedragen wordt aan één of meerdere instellingen waarvan de doelstelling zo nauw mogelijk aansluit bij het sociale oogmerk van onderhavige vennootschap.

Deze instelling of instellingen zal/zullen aangeduid worden door de algemene vergadering van vennoten die beslist overeenkomstig de vereisten inzake quorum en meerderheid voor wijziging van de statuten. Indien_ op

Voor-

behoudene

sen het

neTg sch Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

~`~ëfg~sc7-i

Staatsblad

Luik B - vervolg

voormelde wijze niet tot een rechtsgeldige besluitvorming kan worden gekomen, dan zal/zullen de beneficiaris(sen), op benaarstiging van de vereffenaar(s), aangeduid worden door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het gerechtelijke arrondissement waar de zetel van de vennootschap' gevestigd is.

Artikel 21 : Ontbinding wegens verlies

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal moet de algemene vergadering door het bestuursorgaan worden samengeroepen en moet zij bijeenkomen uiterlijk binnen de twee maanden na de vaststelling van dit verlies of nadat het, ingevolge wettelijke of statutaire bepalingen, had moeten vastgesteld zijn teneinde, volgens de regels voorzien voor statutenwijziging, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding der vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan stelt een verantwoord verslag van zijn voorstellen op dat, vijftien dagen vooraf, op de zetel ter beschikking ligt van de vennoten.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten zal zijn verslag de maatregelen opsommen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand der vennootschap. De agenda vermeldt dit verslag en een afschrift ervan wordt verzonden overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Indien het netto actief tengevolge van verlies gedaald is tot minder dan een/vierde van het kapitaal wordt op dezelfde wijze gehandeld maar zal de ontbinding plaats hebben wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde van de op de vergadering uitgebrachte stemmen.

Artikel 22 : Woonstkeuze

Iedere zaakvoerder en vereffenaar, die in het buitenland woont, doet voor de uitvoering der statuten keuze van woonplaats in de zetel der vennootschap waar hem geldig alle betekeningen kunnen worden gedaan.

VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar begint op datum van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid en eindigt op dertig september tweeduizend en twaalf (2012).

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien (2013).

3. De hogergenoemde statutaire zaakvoerders hebben verklaard hun mandaat te aanvaarden en bevestigd niet getroffen te zijn door enige maatregel welke zich daartegen zou verzetten.

Behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van zaakvoerder thans onbezoldigd.

4. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake werd beslist thans geen commissaris te benoemen.

5. Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaarden de oprichters dat de vennootschap:

- alle verbintenissen bekrachtigt welke werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en:

- alle daaruit voortvloeiende verplichtingen overneemt,

onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2, paragraaf 4, van het Wetboek van Vennootschappen.

Een zelfde verplichting geldt voor alle verbintenissen welke zouden worden aangegaan in naam en -voor rekening van onderhavige vennootschap in de periode tussen de ondertekening van de oprichtingsakte en de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

(handtekening en zegel van notaris Arthur Lenaerts te Tervuren op rugzijde).

Wordt tegelijk neergelegd om niet gepubliceerd te worden : uitgifte van de oprichtingsakte.

01/02/2016 : AMBTSHALVE DOORHALING KBO NR.
18/09/2017 : AMBTSHALVE DOORHALING KBO NR.

Coordonnées
AMFIBIEEN, REPTIELEN, BOMEN, BIODIVERSITEITS…

Adresse
HERTENBERGSTRAAT 55 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande