AMICALE ESP/PSA

Association sans but lucratif


Dénomination : AMICALE ESP/PSA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.354.705

Publication

18/03/2011
ÿþ MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



bc 11111

" iioaasss"

0 g -03- 2011

agege

Griffie

Ondernemingsnr :0234 .351. 1o5

Benaming

(voluit) : Amicale ESP/PSA

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bergensesteenweg 413, 1500 Halle

Onderwerp akte : Statuten, benoeming raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De ondergetekenden :

Garage Smedts nv, Leuvensesteenweg 171, 3200 Aarschot, vertegenwoordigd door Moons Kurt

Garage C. Pans nv, D'Hoef 2, 2960 Sint Lenaarts, vertegenwoordigd door Pans Steven

Garage Schelkens nv, Koningin Astridlaan 7, 2830 Willebroek, vertegenwoordigd door Schelkens Daniel

Garage Carlo Deckx bvba, Dascottelei 147, 2100 Antwerpen, vertegenwoordigd door Deckx Marc

Garage Boone bvba, Begoniastraat 16, 9810 Eke-Nazareth, vertegenwoordigd door Boone Marc

Garage Eggemiont nv, Brugsesteenweg 652, 9030 Mariakerke, vertegenwoordigd dr. Eggermont Patrick

Garage Rogiers bvba, Kwatrechtsteenweg 109a, 9230 Wetteren, vertegenwoordigd door Rogiers Wouter

Garage Bernard Clette sprl, 106 Route de Marche, 6940 Durbuy, vertegenwoordigd door Clette Bernard

Grieten Robertus (natuurlijk persoon), Lodewijk De Konincklaan 393, 2320 Hoogstraten, met vestiging

Garage Autocentra, vertegenwoordigd door Grieten Lodewijk

Société Belge de Mécanique Automobile sa, 107 Avenue Fond-Roy, 1180 Bruxelles, vertegenwoordigd door

Wynants Jean-Pierre

Garage Bogemans bvba, Wolvertemsesteenweg 308, 1850 Grimbergen, vertegenwoordigd door Bogemans

Tim

Godefroy nv, Bergensesteenweg 413, 1500 Halle, vertegenwoordigd door Godefroy Bart

Garage Beckers nv, Mannenberg 87, 3270 Scherpenheuvel, vertegenwoordigd door Neirinck Linda

Garage Zune sa, 232 Luzery, 6600 Bastogne, vertegenwoordigd door Zune Samuel

Garage D'Hondt nv, Nieuwe Steenweg 2, 9140 Elversele, vertegenwoordigd door D'Hondt Peter

Rudi Vertommen nv, Leuvensesteenweg 236, 3190 Boortmeerbeek, vertegenwoordigd door Vertommen;

Rudi

Fiers bvba, Ninoofsesteenweg 557a, 9600 Ronse, vertegenwoordigd door Fiers Alex

Garage C. Havelange sa, Chaussée de Gramptinne 173, 5340 Gesves, vertegenwoordigd door Havelange

Claude

Garage Snauwaert sprl, Chaussée d'Yvoir, 5500 Dinant, vertegenwoordigd door Snauwaert Gerrit

Garage Ghyselinck bvba, Gentsesteenweg 78, 9900 Eeklo, vertegenwoordigd door Ghyselinck Jacques

Sels Dirk (natuurlijk persoon), Lossing 15, 2260 Heultje, met vestiging Garage Sels, vertegenwoordigd door:

Wispenninck Joeri

Decock Garage bvba, Torhoutsesteenweg 356, 8210 Zedelgem, vertegenwoordigd door Decock Wim

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27' juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen:

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Amicale ESP/PSA.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Bergensesteenweg 413, 1500 Halle en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel, zonder dat deze opsomming een limitatief karakter heeft:

1.Alle onafhankelijke "Mercedes-Benz" servicepunten in België te groeperen met het oog op een gemeenschappelijk en gecoördineerd optreden.

2.Gemeenschappelijk de commerciële, technische, juridische, fiscale, strategische en professionele vragen te onderzoeken die betrekking hebben op de verdeling van "Mercedes-Benz" producten namelijk nieuwe voertuigen door middel van mandaat en Nearly New Car door middel van een dealercontract en betreffende de "Dienst Naverkoop".

3.De te volgen beleidslijn bepalen met betrekking tot deze verschillende vragen.

4.AIle maatregelen ter bevordering van de ontwikkeling en de uitbreiding van het merk "Mercedes-Benz" in nauwe samenwerking met de invoerder te onderzoeken en te verwezenlijken.

5.De band met de invoerder voor alle vragen waar gemeenschappelijke belangen in het spel zijn, te verzekeren.

6.Door middel van een gemeenschappelijk fonds de processen en procedures die het geheel van de Erkende Servicepunten "Mercedes-Benz" wanbelangen te ondersteunen, met uitzondering van processen die ontstaan uit persoonlijke grieven van om het even welk lid van de vereniging tegenover de invoerder.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Met het verder gebruik van de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder onafhankelijk Erkend Servicepunt die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur dient de beslissing omtrent aanvaarding niet te rechtvaardigen en er staat geen beroep tegen open.

In geval van aanvaarding zal de hoedanigheid van het lid slechts daadwerkelijk tot stand komen na betaling van de overeenstemmende bijdrage voor het lopende boekjaar.

ARTIKEL 8

De maximum ledenbijdrage bedraagt 2500 EUR.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht, ter maatschappelijke zetel van de vereniging.

Het lid dat de bijdragen die verschuldigd zijn niet betaalt en dit binnen een termijn van dertig dagen na het versturen van een ingebrekestelling die hem zal worden gericht in naam van de raad van bestuur, zal geacht worden ontslagnemend te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke persoon die niet langer de activiteit van Erkend Servicepunt °Mercedes-Benz" uitoefent tengevolge van stopzetting van zijn contract dat hem rechtstreeks bindt met de invoerder van het merk, om welke reden dan ook, verliest automatisch de hoedanigheid van effectief lid van de vereniging.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van vier jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeéindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

MOD 2.2

r Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlag en bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

MOD 2.2

v ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 33

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze. doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering heeft tot bestuurders benoemd:

Godefroy Bart, Tembroek 5, 1540 Herne, geboren op 27/12/1971, te Halle

Bogemans Tim, Wolvertemsesteenweg 308, 1850 Grimbergen, geboren op 03104/1978, te Leuven Rogiers Wouter, Stichelendries 46, 9340 Oordegem, geboren op 22/12/1978, te Wetteren

Wynants Jean-Pierre, 107 Avenue Fond-Roy, 1180 Bruxelles, geboren op 27/01/1951, te Etterbeek

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

" " foor., 'behouden aan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Godefroy Bart, Tembroek 5, 1540 Herne, geboren op 2711211971, te Halle

Ondervoorzitter: Wynants Jean-Pierre, 107 Avenue Fond-Roy, 1180 Bruxelles, geboren op 27/01/1951, te Etterbeek

Secretaris: Rogiers Wouter, Stichelendries 46, 9340 Oordegem, geboren op 22/12/1978, te Wetteren

Schatbewaarder: Bogemans Tim, Wolvertemsesteenweg 308, 1850 Grimbergen, geboren op 03/04/1978, te Leuven

Voor alle administratieve verplichtingen tot een bedrag van 2.500 euro hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder hebben individuele volmachten. Voor alle administratieve verplichtingen vanaf 2.500 tot 25.000 euro zijn steeds twee handtekeningen van voormelde personen vereist. Voor alle administratieve verplichtingen boven het bedrag van 25.000 euro zijn steeds drie handtekeningen van voormelde personen vereist.

Voor aile financiële verrichtingen tot een bedrag van 5000 euro hebben de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder hebben individuele volmachten. Voor alle financiële verrichtingen vanaf 5000 tot 25.000 euro zijn steeds twee handtekeningen van voormelde personen vereist. Voor alle financiële verrichtingen boven het bedrag van 25.000 euro zijn steeds drie handtekeningen van voormelde personen vereist.

Te Halle, op 27/05/2010

Godefroy Bart Rogiers Wouter

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AMICALE ESP/PSA

Adresse
BERGENSESTEENWEG 413 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande