ANNE GOOSSENS ARCHITECTUUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ANNE GOOSSENS ARCHITECTUUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 547.935.479

Publication

18/03/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14302624*

Neergelegd

14-03-2014



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0547935479

Benaming (voluit): Anne Goossens Architectuur

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 1840 Londerzeel, Weversstraat 7

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Ingevolge akte verleden voor Meester Hugo MEERSMAN, geassocieerd notaris van de burgerlijke

vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

« MEERSMAN HUGO & WILMUS MARC  Geassocieerde notarissen », gevestigd te Etterbeek,

Oudergemselaan nummer 328, op elf maart tweeduizend veertien, houdende oprichting van een

vennootschap, blijkt dat :

Mevrouw GOOSSENS Anne Maria, geboren te Vilvoorde op 12 augustus 1988, nationaal nummer

88.08.12-450.27, ongehuwd, wonende te 2018 Antwerpen, Van Leriusstraat 16/401.

Comparant verzoekt de ondergetekende notaris akte te verlenen dat zij vanaf heden een burgerlijke

vennootschap heeft opgericht en de statuten op te stellen van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid, genaamd « Anne Goossens Architectuur » gevestigd te 1840

Londerzeel, Weversstraat 7, met een maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro

(18.600 EUR), verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Elk

aandeel vertegenwoordigt het honderdste van het maatschappelijk kapitaal.

INSCHRIJVING DOOR INBRENG IN GELD

De comparant verklaart op de totaliteit van de aandelen in te tekenen in geld, aan de prijs van

honderd zesentachtig euro (186,00 EUR) per aandeel, hetzij voor achttienduizend zeshonderd euro

(18.600,00 EUR).

Hij verklaart en erkent dat op elk aandeel waarop werd ingetekend een storting werd gedaan ten

bedrage van 12.400,00 EUR door storting in speciën en dat het bedrag van deze storting is

gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de bank.

ARTIKEL 3 : DOEL

De vennootschap heeft tot doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening

van derden opdrachten :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband zijn met haar

maatschappelijk doel.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het

Reglement van beroepsplichten van de Orde van architecten.

- Het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit,

sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enzoverder.

- Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn.

- Decoratie, interieur- en landschapsinrichting.

- Design.

- Opmetingen en topografie.

- Stedenbouwkunde en milieubeheer.

- Burgerlijke bouwkunde.

- Het uitvoeren van expertisen.

- Binnenhuis- en tuininrichting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van architect onverenigbaar zijn. De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap is bevoegd om op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap zal het beheer van onroerende goederen slechts aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor en in overeenstemming met de deontologische regel betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende diensten.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze vennootschap uitsluitend van professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

ARTIKEL 11 : BESTUUR

11.1. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering. Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt, bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Het mandaat van gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

11.2. Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars... Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

11.3. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL 12 : BEVOEGDHEDEN

12.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden. 12.2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

12.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke, als een rechtspersoon zijn.

12.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

ARTIKEL 15 : ALGEMENE VERGADERING

15.1. Gewone algemene vergadering

De jaarlijkse vergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 19 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

15.2. Buitengewone of bijzondere algemene vergadering

De zaakvoerder moet een buitengewone of bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist en telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde (1/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde (1/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot, geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

Elke gewone, bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

15.3. Vertegenwoordiging

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect  aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 16 : BIJEENROEPING

16.1. De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. 16.2. Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

ARTIKEL 17 : AANTAL STEMMEN

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

ARTIKEL 18 : BESLUITVORMING

18.1. Gewone en bijzondere algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Na elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

18.2. Buitengewone algemene vergadering - statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie/vierden (3/4den) van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

Wijziging van de statuten mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

ARTIKEL 20 : BOEKJAAR - inventaris - jaarrekening

20.1. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. 20.2. Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor zover de wet dit vereist.

ARTIKEL 21 : VERDELING - RESERVES

21.1. De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

21.2. Omtrent de bestemming van de winst beslist de jaarvergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Geen winstuitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen. ARTIKEL 22 :ONTBINDING

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

ARTIKEL 23 : VEREFFENAARS

23.1. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van de stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming.

Luik B - Vervolg

23.2. Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaakvoerders als vereffenaars beschouwd. 23.3. Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten. 23.4. De vereffenaar beschikt te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald bij artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de vereffenaar. SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

De enige vennoot heeft, handelend als algemene vergadering, de volgende beslissingen genomen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en

wordt afgesloten op 31 december 2015.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar 2016.

2. Benoeming van zaakvoerder(s)

De enige vennoot beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

Worden benoemd tot niet-statutair zaakvoerder voor een onbepaalde duur:

- mevrouw GOOSSENS Anne, voormeld, hier aanwezig en die aanvaardt.

Haar mandaat is bezoldigd.

3. Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslist de enige

vennoot op dit moment geen commissaris te benoemen.

4. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen sinds heden door de enige vennoot in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

5. Volmachten

MOORE STEPHENS, Buro & Design Center, Esplanade 1 bus 96 te 1020 Brussel, of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap om alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

Voor eensluidend uittreksel

Bijlagen : uitgifte van de akte  bankattest

Getekend Hugo MEERSMAN, notaris te Etterbeek

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 16.06.2016 16182-0171-008

Coordonnées
ANNE GOOSSENS ARCHITECTUUR

Adresse
WEVERSSTRAAT 7 1840 LONDERZEEL

Code postal : 1840
Localité : LONDERZEEL
Commune : LONDERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande