APIDAE

Société en commandite simple


Dénomination : APIDAE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 553.929.683

Publication

23/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of éénmanszaken, en dit op het vlak van het beheer, de controle, het nazicht, de organisatie, de marketing, de technische ontwikkeling,het waarnemen van mandaten als bestuurder, enzovoorts ...;

-  Het verlenen van adviezen en intellectuele administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitvoeren in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van de meeste verschillende wetgevingen, het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van het beheer op alle niveaus zowel voor eigen rekening als voor rekening van of in deelneming met derden, van handels-, nijverheids- of andere ondernemingen, bestaande onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking;

-  Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen en particulieren onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij ook borgstellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen en beursvennootschappen. Het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze al dan niet een participatie aanhoudt;

-  Het beheer van een vermogen, samengesteld uit roerende en onroerende goederen, het valoriseren en in stand houden van dit patrimonium vooral door beheersdaden. Beheer wordt in deze zin verstaan dat aankoop en vervreemding toegelaten zijn in zoverre zij nuttig of noodzakelijk zijn of bijdragen tot een meer gunstige samenstelling van het patrimonium van de vennootschap. Daartoe mag de vennootschap alle onroerende, roerende en financiële handelingen verrichten, zoals ondermeer aankopen en verkopen van roerende en onroerende goederen, onroerende goederen uitrusten, opschikken, verbouwen, verhuren en alle mogelijke onroerende handelingen in de meest brede zin alsmede aankopen, te gelde maken en beleggen in effecten en alle andere waarde-elementen. Behoudens uitdrukkelijke machtiging door de Commissie voor het Bank- en Financiewezen zal de vennootschap geen activiteiten mogen uitoefenen welke voorbehouden zijn voor ondernemingen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

-  Het nemen van participaties onder eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen alsook alle investerings- en financiële verrichtingen behalve deze voorbehouden aan deposito- en spaarbanken.

-  Het optreden als bestuurder, zaakvoerder, lasthebber, gevolmachtigde en vereffenaar van ondernemingen en vennootschappen en, in het algemeen, het vertegenwoordigen van derden en het waarnemen en behartigen van derden in de ruimste zin van het woord.

-  Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of die van de aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

4. Duur

De Vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur vanaf de datum van oprichting

6. Bestuur

De vennootschap zal vertegenwoordigd worden door één of meerdere zaakvoerders.

Tot statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap wordt benoemd: de heer HUBOT Eric, voornoemd.

7. Algemene Vergadering  Wijze van stemmen

De Algemene vergadering zal jaarlijks worden gehouden, op de plaats van de maatschappelijke zetel, en dit op

de 2de vrijdag van de maand juni om 20 uur.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten, ten minste

veertien dagen voor de vergadering.

Elk deelbewijs geeft recht op één stem.

Bij staking van stemmen wordt de beslissing uitgesteld en zal een bijzondere vergadering moeten bijeengeroepen

worden door de zaakvoerder(s) volgens dezelfde procedure. Deze bijzondere vergadering moet binnen de maand

na de algemene vergadering bijeenkomen.

Op deze vergadering zal de stem van de statutaire zaakvoerder(s) van doorslaggevend belang zijn.

Wanneer één of meer deelbewijzen toebehoren aan verscheidene personen, dan kunnen de daaraan verbonden

rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door één enkele persoon die daartoe

schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan deze deelbewijzen verbonden rechten geschorst.

5. Kapitaal en deelbewijzen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend ( ~ 1000,00-) Euro. Het is verdeeld in

honderd (100) gelijke deelbewijzen zonder vermelding van de nominale waarden.

De deelbewijzen zijn steeds op naam en worden genoteerd in een deelbewijzenregister.

8. Bijzondere vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Elke vennoot kan, volgens dezelfde procedure als voor een Algemene Vergadering, een Bijzondere vergadering bijeenroepen. Deze vergadering vindt eveneens plaats op de maatschappelijke zetel. Deze procedure is niet vereist wanneer alle vennoten vrijwillig samen vergaderen.

Dezelfde wijze van stemmen als voor de Algemene Vergadering is dan van toepassing.

9. Verdeling van de winst

De winst van het boekjaar zal verdeeld worden volgens de beslissing van de algemene vergadering op voorstel

van de zaakvoerder(s).

10. Deelbewijzen op naam

De deelbewijzen zijn steeds op naam en mogen enkel eigendom zijn van personen die vertrouwd zijn met de

activiteiten van de vennootschap zoals bepaald in het voorgaand artikel 3.

De vennoten verbinden zich ertoe de andere vennoten steeds onmiddellijk in te lichten over elke opgelopen

disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling die zij zouden oplopen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

11. Overdracht van deelbewijzen

De deelbewijzen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan mits inachtname van artikel 10 hiervoor en met instemming van alle vennoten.

De vennoot die één of meer deelbewijzen wil overdragen moet zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal deelbewijzen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs. Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien een vennoot die zijn deelbewijzen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de deelbewijzen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de deelbewijzen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstig toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen.

De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de deelbewijzen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open. De afkoop van de deelbewijzen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

Splitsing van de eigendom der deelbewijzen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een deelbewijs met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar worden afgekocht of omgekeerd.

12. Uittreding van een vennoot

Opzegging van de vennootschapsovereenkomst door een vennoot is slechts mogelijk onder voorwaarde van het

ter kennis brengen van zijn voornemen aan de overige vennoten bij aangetekende brief en mits het respecteren

van een opzeggingstermijn van zes maanden.

De uittredende vennoot kan vervangen worden door een nieuwe met inachtname van voormeld artikel 11.

13. Overgang van deelbewijzen bij overlijden

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten of zaakvoerders nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De deelbewijzen mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming verkregen overeenkomstig artikel

11.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten volgens artikel 10, hebben recht op de waarde van de overgegane deelbewijzen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 11 van de statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die deelbewijzen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

14. Rechten en verplichtingen van vennoten

a) Beherende vennoten:

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b) Stille vennoten:

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in ten beloop van hun

inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar hebben recht op de zetel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

15. Bezoldiging van de zaakvoerders

Het mandaat van de zaakvoerder kan bezoldigd worden. De Algemene Vergadering keurt de toegekende

bezoldiging goed.

16. Ontbinding en vereffening

Het overlijden van een vennoot heeft niet de ontbinding van de vennootschap voor gevolg. De overgang van

deelbewijzen bij overlijden wordt geregeld bij artikel 13.

Bij de ontbinding zal de zaakvoerder optreden als vereffenaar.

17. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

EERSTE BENOEMING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

TIJDELIJKE -EN OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf vijftien juni tweeduizend veertien tot en met eenendertig december tweeduizend vijftien.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in juni tweeduizend zestien.

De oprichters verklaren dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, de verbintenissen overneemt die voor rekening en op naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, te rekenen vanaf één juni tweeduizend veertien. Deze overneming zal maar uitwerking hebben van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De algemene vergadering stelt de heer Hubot Eric wonende te Peter Benoitstraat 65, 1702 Dilbeek aan als vaste vertegenwoordiger in het kader van het mandaat van de vennootschap APIDAE in de NV ARG EMEA. Deze beslissing neemt ingang vanaf 30 juni 2014. De aanstelling wordt stilzwijgend vernieuwd bij verlenging van het mandaat in de respectievelijke vennootschappen.

Hubot Eric

Zaakvoerder / onbeperkt aansprakelijk vennoot

De bovengenoemde statutaire zaakvoerder verklaart vervolgens dit mandaat te aanvaarden, onder de bevestiging niet getroffen te zijn door en maatregel die zich hiertegen verzet.

Uittreksel uit het proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering van 15 juni 2014:

De vergadering neemt met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen:

Coordonnées
APIDAE

Adresse
PETER BENOITSTRAAT 65 1702 GROOT-BIJGAARDEN

Code postal : 1702
Localité : Groot-Bijgaarden
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande