APOTHEEK CHRISTIAENS BEL-AIR

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : APOTHEEK CHRISTIAENS BEL-AIR
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 506.982.871

Publication

22/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14312985*

Neergelegd

18-12-2014

Griffie

0506982871

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Apotheek Christiaens Bel-Air

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

~~Het blijkt uit een akte verleden voor Meester Alexandra JADOUL, notaris met standplaats te 3080 Tervuren, op ze-ventien december tweeduizend veertien, dewelke akte eerstdaags ter registratie zal worden aangeboden dat :

1. De Heer CHRISTIAENS Johan Arthur Robert, apotheker, geboren te Vilvoorde op 13 december 1957, nationaal num-mer 57.12.13 447-56, gedomicilieerd te 1950 Kraainem, Bloemenlaan, 31;

2. de Heer CHRISTIAENS Marc Hendrik Yvo, apotheker, gebo-ren te Vilvoorde op 17 juni 1963, nationaal nummer 63.06.17 449-18, gedomicilieerd te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Laurierlaan, 15; de notaris verzochten authentieke akte te verlijden van een handelsvennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, tussen hen opgericht. Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt acht-tienduizend zeshonderd Euro (18.600,00 ¬ ) en is vertegen-woordigd door honderd twintig (120) aandelen zonder ver-melding van nominale waarde.

Inschrijving op en afbetaling van aandelen

1) Inschrijving

Elk der beide voornoemde comparanten tekent op de helft van het maatschappelijk kapitaal in kontanten in, te we-ten elk op zestig (60) aandelen voor een bedrag van ne-genduizend driehonderd Euro (9.300,00 ¬ ) ieder, hetzij samen in totaal op honderd twintig (120) aandelen voor een gezamenlijk bedrag van achttienduizend zeshonderd Eu-ro (18.600,00 ¬ ), waaruit blijkt dat het maatschappelijk kapitaal volledig geplaatst werd en dat het bedrag ervan tenminste overeenstemt met het minimum voorzien in arti-kel 214 van het Wetboek van vennootschappen.

2) Afbetaling in geld

Ten bewijze dat het geplaatste kapitaal volledig werd volgestort wordt aan ondergetekende notaris

een bankat-test, uitgaande van Bank J. Van Breda & C° en gedateerd op 12 december 2014,

overhandigd dat aan deze akte zal gehecht worden, waaruit blijkt dat een bedrag van acht-

tienduizend zeshonderd Euro (18.600,00 ¬ ) werd gedepo-neerd op naam van onderhavige

vennootschap in oprichting op rekening nummer BE60 645102862370.

Gezegd attest werd aan de notaris overhandigd met verzoek het in zijn dossier te bewaren.

De oprichters verklaarden en verzochten de notaris te willen akteren dat op elk aandeel evenveel, te

weten: de totaliteit of honderd vijfenvijftig Euro (155,00 ¬ ) per aandeel, werd volgestort.

STATUTEN

De oprichters verklaarden de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

A. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1  Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten ven-nootschap met beperkte

aansprakelijkheid. Zij draagt de benaming  Apotheek Christiaens Bel-Air .

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1970 Wezem-beek-Opppem, residentiepark Schone

Lucht 2.

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Residentiepark Schone Lucht 2

1970 Wezembeek-Oppem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze mag bij eenvoudige beslissing van het bestuursor-gaan, bekend te maken in de Bijlagen bij het

Belgisch Staatsblad, worden overgebracht naar iedere andere plaats in het Vlaams of Brussels

gewest.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursor-gaan, exploitatiezetels, administratieve

zetels, filia-len, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft als doel:

a) het oprichten, overnemen en uitbaten van apotheken, aankoop en verkoop, in- en uitvoer, fabricatie in  t groot en in  t klein van scheikundige, farmaceutische en parafarmaceutische, phyto-farmaceutische en homeopatische artikelen;

b) de handel in kruiden, drogisterij-, parfumerie-, schoonheids-, toilet-, verband-, dieet-, laboratorium, optische en onderhoudsartikelen en aanverwante producten of diensten;

c) het ondernemen van industriële en klinische ontledin-gen;

d) het onderzoek naar geneeskrachtige substanties en hun farmacologische eigenschappen, en meer algemeen de medi-sche expertise;

e) De aan- en verkoop en verhuur van medische apparaten en reparaties van alle gezichts- en gehoorapparaten, als-ook de voorwerpen van bandagisten en orthopedisten en aanverwante artikelen; de handel in alle soorten toebeho-ren met betrekking tot de uitbating, het uitvoeren van analyses, dit alles in de ruime betekenis van het woord;

f) Ontwikkeling van nieuwe producten en formules, assis-tentie bij farmaceutische problematiek;

g) iedere handelsbedrijvigheid welke met gezondheidszorg verband houdt, in de ruimste zin genomen.

De vennootschap zal haar doel mogen nastreven zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden en ook als commissiehandel.

De vennootschap zal in het algemeen alle handelingen kun-nen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel of die van aard zijn om het bereiken ervan te vergemakkelijken.

De vennootschap mag belangen nemen bij middel van in-schrijving, inbreng, overname, fusie, opslorping, split-sing, of op een andere wijze, in elke vennootschap of on-derneming met een gelijkaardige, verwante of aanvullende bedrijvigheid en, in het algemeen, alle handelingen ver-richten die de verwezenlijking van haar doel kunnen be-vorderen.

Zij kan optreden als bestuurder, zaakvoerder of vereffe-naar in andere vennootschappen.

Zij kan leningen verstrekken en zich borg stellen voor derden.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken in België en in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht.

Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur; zijn begint te werken op de dag van verkrijging van rechtspersoon-lijkheid.

B. KAPITAAL  AANDELEN

Artikel 5  Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door honderdtwintig (120) aan-delen op naam zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderdtwintigste (1/120ste) van het kapitaal ver-tegenwoordigen. Artikel 6 - Wijziging van het kapitaal

Tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering, volgens de regels gesteld voor de wijziging van de statuten, en met inachtneming van de hierna vol-gende bepalingen.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij tus-sen blote eigenaar en vruchtgebruiker anders is overeen-gekomen. De nieuwe aandelen die door de blote eigenaar met eigen middelen verkregen worden, zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de oude. Bij het einde van het vruchtgebruik is de vruchtgebruiker evenwel ertoe gehou-den de blote eigenaar te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik van de aandelen.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die door de vruchtgebruiker met eigen middelen verkregen worden, behoren toe aan de blote eigenaar, doch zijn met hetzelfde vruchtgebruik als de oude bezwaard. Bij het einde van het vruchtgebruik is de blote eigenaar ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van de blote eigendom van de aandelen.

Wordt dit voorkeurrecht niet geheel uitgeoefend, dan wor-den de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan de andere vennoten, die reeds van hun recht gebruik hebben

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

gemaakt.

Op de aandelen waarop overeenkomstig het voorgaande niet werd ingeschreven, kan door om het even welke natuurlijke of rechtspersoon, met inbegrip van de in artikel 249 van het Wetboek van vennootschappen genoemde personen, slechts worden ingeschreven mits instemming van alle vennoten.

Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een ver-mindering van het kapitaal, dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal gebeuren.

Is een aandeel bezwaard met vruchtgebruik, dan komen de uitgekeerde bedragen toe aan de blote eigenaar, op last deze te plaatsen met het oog op de uitoefening van het vruchtgebruik door de vruchtgebruiker.

Artikel 7  Aandelen op naam  Register

De aandelen zijn steeds op naam en worden voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend:

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van el-ke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, en door de zaakvoerders en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan worden de vruchtgebruiker en de blote eigenaar afzonderlijk inge-schreven in het register van aandelen, met vermelding van hun respectievelijke rechten.

De overdrachten en overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dit register inzage nemen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan over-handigd.

Het register van aandelen en andere effecten op naam kan ook gehouden worden onder elektronische vorm van zodra de wet dit toelaat.

Artikel 8  Overdracht en overgang van aandelen

§1. De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle vennoten, na aftrek van de rechten waarvan de over-dracht/overname is voorgesteld.

Deze bepaling is van toepassing zowel op de overdrachten of overgangen in volle eigendom, als op deze in vruchtge-bruik of in blote eigendom, alsmede op de overgang van rechten ten gevolge van de toepassing van de regels be-treffende de huwelijksgemeenschap van goederen bestaande tussen de vennoot en zijn echtgenoot of van huwelijks-voorwaarden. Zij is eveneens toepasselijk op al de geval-len van openbare verkoop ten gevolge van een rechterlijke beslissing of wegens elke andere oorzaak.

§2. De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen onder levenden moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de identiteit van de voorgestelde overnemer(s) meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor bedongen prijs. Indien de vennoten in ge-breke blijven binnen een maand te antwoorden op het ver-zoek tot toelating van de overdracht, zullen ze geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

§3. Tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep bij de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de wei-gerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

In dat geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de wer-kelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen de partijen, zal de verkoop-prijs worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elke partij te benoemen is. De deskundigen zul-len rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige, die op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, op eenzijdig verzoekschrift van de meest gerede partij, zal worden aangewezen door de voor-zitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

§4. De afkoop van de aandelen door de weigerende vennoten of de door hen verkozen koper zal in elk geval tot stand moeten komen binnen drie maanden na de weigering. Na het verstrijken van die termijn worden de aandelen geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorge-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

stelde koper tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen. De bepalingen inzake overdracht onder de levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

§5. Bij een overgang van aandelen wegens overlijden moe-ten de erfgenamen, legatarissen en rechtverkrijgenden de vennoten binnen één maand na het overlijden van de ven-noot nauwkeurig inlichten hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten ook de identiteit van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfelijke rechten meedelen.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten worden, hebben recht op de waarde van de over-gegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbe-taald zoals eerder in dit artikel is bepaald.

Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aan-gewezen vennoten. Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen de maand aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of gevolmachtigde zal optreden.

Artikel 9  Verzegeling van de goederen

De vennoten, hun erfgenamen, rechthebbenden en schuldei-sers mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de boeken, goederen en waarden van de vennoot-schap, noch het opmaken van de inventaris eisen.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten hou-den aan de inventarissen en balansen van de vennootschap en aan de besluiten van de algemene vergadering.

C. BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING

Artikel 10  Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoer-ders, al dan niet vennoot, natuurlijke of rechtspersonen, die benoemd worden door de algemene vergadering voor een tijdsduur door haar vast te stellen.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoer-der, benoemt deze onder zijn vennoten, aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste verte-genwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden vol-doen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechte-lijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken op-dracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbren-gen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden de-zelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Worden voor de duur van de vennootschap tot statutaire zaakvoerders aangesteld:

a) de heer CHRISTIAENS Johan Arthur Robert, geboren te Vilvoorde op 13 december 1957, wonende te 1950 Kraainem, Bloemenlaan 31, en:

b) de heer CHRISTIAENS Marc Hendrik Yvo, geboren te Vil-voorde op 17 juni 1963, wonende te

1150 Sint-Pieters-Woluwe, Laurierlaan 15.

De opdracht van de statutaire zaakvoerder kan slechts herroepen worden bij eenparig goedvinden

van de vennoten.

Artikel 11  Vergoeding

De opdracht wordt onbezoldigd vervuld, behoudens anders-luidende beslissing van de algemene

vergadering.

Artikel 12  Interne bestuursbevoegdheden

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te ver-richten die nodig of dienstig zijn voor de

verwezenlij-king van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor

volgens de wet alleen de al-gemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en

verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere

volmacht opdra-gen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere

zaakvoerders zijn, dient deze volmacht geza-menlijk gegeven te worden.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de be-stuurstaken onder elkaar verdelen.

Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 13  Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap

in en buiten rech-te, zowel als eiser en als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere

volmacht aangestelde ver-tegenwoordiger.

Artikel 14  Tegenstrijdige belangen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het lid van een college van zaakvoerders dat, recht-streeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrech-telijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrich-ting, is gehouden de procedure van artikel 259 van het Wetboek van vennootschappen na te komen, zoals gezegd ar-tikel alsdan zal luiden.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen. De tussen hem en de vennootschap geslo-ten overeenkomsten worden, tenzij het courante verrich-tingen betreft die onder normale omstandigheden plaats-vinden, opgenomen in het stuk dat tegelijk met de jaarre-kening wordt neergelegd.

D. CONTROLE

Artikel 15  Commissaris

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, ten aanzien van het Wetboek van vennootschappen en deze statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergade-ring worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel voor het laatst en het voorlaatst afgesloten boekjaar voldoet aan de criteria voorzien bij artikel 15 van het Wetboek van vennootschap-pen, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit onge-acht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd, kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de ac-countant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd of indien deze vergoe-ding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlij-ke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16  Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarver-gadering genoemd, zal gehouden worden op vijftien juni om veertien uur.

Indien die dag geen werkdag zou zijn, wordt de vergade-ring op de eerstvolgende werkdag en op hetzelfde uur ge-houden.

Een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. De algemene vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeen geroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoor-digen.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene ver-gadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelij-ke besluitvorming, zoals uiteengezet in artikel 22 van deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van be-sluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering of op de vastgestelde dag voor het houden van de bijzondere vergadering.

Artikel 17  Oproepingen

De vennoten, de houders van certificaten die met medewer-king van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatie-houders, de zaakvoerders en eventuele commissarissen, worden vijftien (15) dagen voor de vergadering uitgeno-digd. Dergelijke uitnodiging geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief tenzij de bestemmelingen, individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben inge-stemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De brief of het communicatiemiddel vermeldt de agenda.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewer-king van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatie-houders, de zaakvoerders en eventuele commissarissen, die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegen-woordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeen-komst van de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vergadering die zij niet bijwoon-den, aan verzaken zich te beroepen of het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 18  Ter beschikking stellen van stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergade-ring, wordt aan de vennoten, de zaakvoerders en de even-tuele commissarissen een afschrift verzonden van de stuk-ken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelij-ke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 22 van de statuten, dan zal het bestuursorgaan, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een af-schrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Artikel 19 - Vertegenwoordiging  Stemrecht

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke verte-genwoordiging, kan elke vennoot op de vergadering verte-genwoordigd worden door een gevolmachtigde, die al dan niet zelf vennoot is. Ieder aandeel heeft recht op één stem.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan:

- stemt de vruchtgebruiker in alle algemene vergaderin-gen; hij die het stemrecht heeft, kan de vergadering doen samenkomen;

- hebben zowel de blote eigenaar als de vruchtgebruiker het recht de algemene vergaderingen bij te wonen, hebben zij beide recht op informatie en krijgen zij bijgevolg de verslagen toegezonden zoals wettelijk bepaald;

Aandeelhoudersovereenkomsten kunnen de uitoefening van het stemrecht regelen. Deze overeenkomsten moeten in de tijd beperkt zijn en steeds verantwoord zijn op grond van het belang van de vennootschap.

Artikel 20  Verdaging

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting van de jaarvergadering, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere geno-men besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

De zaakvoerder heeft tevens het recht elke andere algeme-ne vergadering met drie weken uit te stellen, behalve in-dien deze vergadering werd samengeroepen op vraag van één/vijfde van de vennoten of door de commissarissen.

De tweede vergadering wordt opnieuw bijeengeroepen over-eenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennoot-schappen en deze statuten. Vennoten die niet op de eerste vergadering aanwezig waren, worden toegelaten mits zij de formaliteiten vereist door deze statuten nageleefd heb-ben.

Aan de agenda van de tweede vergadering mogen nieuwe pun-ten toegevoegd worden.

Artikel 21  Beraadslaging - Aanwezigheidsquorum en meerderheid

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden, die door de aanwezige vennoten wordt onder-tekend.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen en besluiten over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij de vergadering waarop alle vennoten aanwezig zijn eenparig besluit de agenda te wijzigen. De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notu-len van de vergadering.

Onverminderd hetgeen hierna volgt, beraadslaagt en be-sluit de algemene vergadering op geldige wijze, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden met gewone meerderheid van stemmen genomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Een buitengewone algemene vergadering, die moet gehouden worden ten overstaan van een notaris en moet beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging, kan dit slechts op geldige wijze voor zover de vennoten, die de vergade-ring bijwonen, ten minste de helft van het kapitaal vertegenwoordigen. Wordt dit quorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping vereist en de tweede vergadering be-raadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aan-tal op die vergadering vertegenwoordigde aandelen. De be-sluiten worden met een drie/vierden meerderheid van stem-men genomen.

Indien de voorgestelde wijzigingen betrekking hebben op het doel en/of de rechtsvorm van de vennootschap, moeten de door het Wetboek van vennootschappen vereiste bijzon-dere aanwezigheids- en meerderheidsquorums in acht worden genomen.

De oproepingsbrief moet nauwkeurig vermelden welke statu-tenwijziging voorgesteld wordt. Artikel 22  Schriftelijke besluitvorming

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle beslui-ten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergade-ring behoren, met uitzondering van die welke bij authen-tieke akte moeten worden verleden.

Daartoe zal door het bestuursorgaan een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatie-drager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op een correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen ge-acht niet genomen te zijn. De houders van obligaties alsmede de houders van certifi-caten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de ven-nootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Artikel 23  Notulen

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergade-ring notulen opgemaakt die ondertekend worden door de le-den van het bureau en door de vennoten die erom ver-zoeken.

Deze notulen worden in een speciaal register ingeschreven of ingebonden, dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De afschriften van of de uittreksels uit deze notulen die in rechte of anders moeten worden voorgelegd of bestemd zijn voor derden, worden ondertekend door de zaakvoer-der(s).

F. INVENTARIS  JAARREKENING  WINSTVERDELING

Artikel 24  Boekjaar - Inventaris  Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afge-sloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België. De jaarreke-ningen worden het met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 25  Winstverdeling

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige af-schrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de netto winst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste één/twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelij-ke reserve. Deze verplichting tot afneming houdt op wan-neer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de netto winst.

Artikel 26  Winstuitkering

Geen uitkering, onder welke vorm ook, mag geschieden, in-dien op datum van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Artikel 27  Aanmerkelijke verliezen

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappe-lijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statu-taire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statu-tenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te beslui-ten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerders verantwoorden hun voorstellen in een bij-zonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene verga-dering ter beschikking van de vennoten wordt gesteld op de zetel van de vennootschap. Indien de zaakvoerders voorstellen de activiteit voort te zetten, geven zij in hun verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda ver-meld. Een afschrift ervan wordt, samen met de oproe-pingsbrief voor de algemene vergadering, verzonden con-form artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het be-drag van zesduizend tweehonderd euro

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

(6.200,00 EUR), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

G. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 28  Ontbinding

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één per-soon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ont-bonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng. Indien in de eenhoofdig geworden vennoot-schap de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige ven-noot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbinte-nissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Artikel 29  Ontbinding met vereffening

Behoudens toepassing van artikel 184, paragraaf 5, van het Wetboek van vennootschappen, worden bij ontbinding met vereffening één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in func-tie na bevestiging door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergade-ring, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van ven-nootschappen. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschap-pen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd ten-zij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volstort, herstel-len de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke beta-lingen te doen.

H. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 30  Woonstkeuze

De vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffe-naars, die hun woonplaats in het buitenland

hebben, wor-den geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de ven-nootschap, waar hun alle

dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van

de vennootschap.

Artikel 31  Gemeen recht

Voor al wat niet geregeld wordt door deze statuten, wordt verwezen naar het Wetboek van

vennootschappen zoals dat alsdan in voege zal zijn.

VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar begint op datum van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31 december 2015.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2016.

3. De hogergenoemde statutaire zaakvoerders verklaarden hun mandaat te aanvaarden en bevestigden niet getroffen te zijn door enige maatregel welke zich daartegen zou verzetten. Het mandaat van zaakvoerder is thans onbezoldigd.

4. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake werd beslist thans geen commissaris te benoemen.

5. Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennoot-schappen verklaarden de oprichters dat de vennootschap:

- alle verbintenissen bekrachtigt welke werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en:

- alle daaruit voortvloeiende verplichtingen overneemt,

onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het ressort waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2, paragraaf 4, van het Wetboek van vennootschappen.

Een zelfde verplichting geldt voor alle verbintenissen welke zouden worden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in de periode tussen de on-dertekening van de oprichtingsakte en de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

6. Bijzondere volmacht: Een bijzondere volmacht met recht van in de plaatsstelling en met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk op te treden werd verleend aan accountants-kantoor VGD gevestigd te 1090 Jette (Brussel), Burgemees-ter E. De Munterlaan 5 bus 4, haar zaakvoerders, bedien-den en aangestelden, teneinde de vennoot¬schap te verte-genwoor¬digen tegenover: a. alle om het even welke fiscale administraties, waaron-der de administraties der directe belastingen, de Belas-tingen over de Toegevoegde Waarde, de admini¬stratie van Douane & Accijnzen en de administra¬tie van registra¬tie- en successierechten; Daarbij alle aangiften in te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

vullen, alle bezwaarschriften in te dienen, alle briefwisseling te voeren alsmede alle overeenkom¬sten en akkoorden aan te gaan;

b. alle administraties van de ondernemingsloketten en het rechtspersonenregister teneinde alle aanvragen, inschrij-vingen, wijzigin¬gen, doorhalingen en schrap¬pingen en alle administratieve verrichtin¬gen uit te voeren;

c. alle om het even welke sociaalrechtelijke administra-ties en sociale secretariaten;

d. alle om het even welke overige overheidsdiensten en admini¬straties.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Wordt tegelijk neergelegd om niet gepubliceerd te worden :

- Uitgifte van de akte van 17 december 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 15.06.2016, NGL 30.08.2016 16544-0400-014

Coordonnées
APOTHEEK CHRISTIAENS BEL-AIR

Adresse
RESIDENTIEPARK SCHONE LUCHT 2 1970 WEZEMBEEK-OPPEM

Code postal : 1970
Localité : WEZEMBEEK-OPPEM
Commune : WEZEMBEEK-OPPEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande