ARABIAN HORSE SOLUTIONS, AFGEKORT : AHS

Association sans but lucratif


Dénomination : ARABIAN HORSE SOLUTIONS, AFGEKORT : AHS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.606.752

Publication

17/09/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. Naam, oprichters en zetel

Artikel 2. - Doel

(verkort) : AHS

Rechtsvorm : vzw in oprichting

Zetel : Vaartkom 7, bus 0302, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statuten van de VZW  Arabian Horse Solutions

1.1 De ondergetekenden zijn op 10 september 2013 overeengekomen om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, betreffende verenigingen zonder winstoogmerk,  Arabian Horse Solutions op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

1.3 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Vaartkom 7, bus 0302, 3000 Leuven en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. De plaats van vestiging kan door de Algemene Vergadering gewijzigd worden. Hiervoor moet aan de voorwaarden van een statutenwijziging voldaan worden, namelijk twee derde aanwezigheid of vertegenwoordiging en twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden moet akkoord gaan.

2.1 De vereniging heeft tot doel om, onder andere via het ter beschikking stellen van informatie, kennis en technologie, initiatieven en activiteiten die in eerste orde de Arabische Paardenliefhebber/fokker aanbelangen te ondersteunen.

Ondernemingsnr : . .

Benaming :

(voluit) : Arabian Horse Solutions

Oprichting te: Vaartkom 7, bus 0302, 3000 Leuven

De ondergetekenden: Michael Steurs, Vaartkom 7, bus 0102, 3000 Leuven

Marga van Kessel, Biesakker 78, 2490 Balen

Lien De Clerck, Edgard Tinelstraat 1, 1500 Halle

1.2 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Arabian Horse Solutions

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13305230*

(afgekort) : AHS

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Vaartkom 7 0302

0538606752

3000

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Leuven

Griffie

Neergelegd

13-09-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

2.2 De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren waarvan vermelding in het eerste lid, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het doel in het eerste lid.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen -als in het buitenland.

Zij kan subsidies verwerven zowel van overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en ontvangen

en vertegenwoordigers uitzenden in binnen  en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 3. - Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

3.1 Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie oprichters die tevens de eerste  werkende of

 effectieve leden zijn van de vereniging.

Alleen werkende leden maken deel uit van de Algemene Vergadering en bezitten stemrecht.

3.2 Naast werkende leden kan de vzw ook  toegetreden of  niet-werkende leden hebben. Dit zijn de personen die bij de vereniging zijn aangesloten, eventueel een lidkaart hebben en deelnemen aan de activiteiten van de vereniging.

3.2.1 Toegetreden of niet-werkende leden zijn gebonden door het huishoudelijk reglement dat werd opgesteld door de Raad van Bestuur.

3.4 Nieuwe leden (zowel werkende als niet-werkende leden) worden aanvaard met toestemming van de Raad

van Bestuur.

3.4.1 Wie lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Dit

schriftelijk verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

3.4.2 De Raad van Bestuur kan onder door hem te bepalen voorwaarden werkende en

niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

3.4.3 De door werkende en niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage zal jaarlijks

vastgelegd worden door de Raad van Bestuur. Deze bijdrage mag niet meer bedragen dan

250 euro.

3.5 Ieder werkend of niet-werkend lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekende zending die aan de Raad van Bestuur ter kennis wordt gebracht. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum mits 4 (vier) maanden voor het aflopen van het boekjaar de persoon hiervan kennis gegeven heeft, uit de vereniging te treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald, en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Indien de verzendingsdatum binnen de 4 (vier) maanden voor het aflopen van het boekjaar valt, gaat het ontslag pas in 1 (één) maand na de datum van de Algemene Vergadering die wordt gehouden na het einde van het boekjaar.

3.5.1 Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig

gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging. Bij het beëindigen van een

lidmaatschap kan het lid en hun rechtsopvolgers geen rechten op het vermogen of

activiteiten van de vereniging laten gelden onder welke vorm dan ook. Evenmin hebben zij het recht om de door hun zelf of hun rechtsopvolgers gedane inbreng of gestorte geld terug te vorderen.

3.5.2 Het lid dat zijn ledenbijdrage niet betaalt binnen de termijn van 31 dagen wordt geacht

ontslag te nemen.

3.2.2 Toegetreden of niet-werkende leden hebben geen stem in de Algemene Vergadering en mogen deze ook niet bijwonen.

3.3 Zowel werkende (effectieve) als niet-werkende (toegetreden) leden kunnen vrijwilliger zijn bij de vzw, en hiervoor eventueel een vrijwilligersvergoeding ontvangen.

3.6 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van effectieve leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

3.7 Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Tot uitsluiting van een toegetreden lid kan door zowel de Raad van Bestuur als door de gewone Algemene Vergadering worden besloten volgens de algemene regels.

3.8 Het lidmaatschap van zowel effectieve als toegetreden leden eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde meerderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

gesteld.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende of effectieve leden en oefent de bij wet voorziene bevoegdheden uit.

4.2 Elk effectief lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering.

4.3 Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering. Hiervoor dient een schriftelijke volmacht gegeven te worden die daardoor het stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een effectief of werkend lid en de ontbinding van de vereniging.

De Algemene Vergadering is daarnaast ook bevoegd voor alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

4.5 De gewone Algemene Vergadering wordt minstens jaarlijks samengeroepen. Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht werkdagen voor de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail met vermelding van de agenda. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij het oproepingsmedium gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht.

4.5.1 De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij

diens afwezigheid , door de secretaris of bij diens afwezigheid, door de oudste van de

aanwezige bestuurders.

4.6 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8 De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

4.8.1 Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn of

wanneer het voorstel uitgaat van de voorzitter, kunnen bijkomende agendapunten behandeld

worden onder de rubriek  Varia , maar dit slechts indien alle aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden

eenparig akkoord gaan om de agenda uit te breiden.

4.9 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden aanwezig is, ongeacht het aantal aanwezigen, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. Deze uitzonderlijke gevallen worden besproken in artikel 4.12.1 (statutenwijziging) en 4.12.3 (vrijwillige ontbinding vzw) en 4.12.4 (wijziging functieverdeling binnen Raad van Bestuur tijdens boekjaar).

4.10 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.11 De algemene regel is dat de beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

4.11.1 Bij staking van stemmen is deze van de Voorzitter beslissend.

4.11.2 Bij de algemene regel worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet

meegeteld in de beoordeling, ze worden genegeerd. In het geval van een  buitengewone

Algemene Vergadering daarentegen, moeten deze volgens de wet als tegenstemmen worden meegeteld.

4.11.3 Er wordt afgeweken van de algemene regel van gewone meerderheid in het geval van een  buitengewone

Algemene Vergadering .

Dit wordt besproken in artikelen 4.12.1, 4.12.2, 4.12.3, 4.12.4 en 4.12.5.

4.12 We spreken over een  buitengewone Algemene Vergadering in de volgende gevallen:

a) Bij een statutenwijziging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

b) De uitsluiting van een effectief of werkend lid

c) De vrijwillige ontbinding van de vzw

d) Wijziging functieverdeling binnen de Raad van Bestuur tijdens het boekjaar

4.12.1 Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5.  Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, benoemd door de Algemene Vergadering. De

Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie personen, welke alle drie werkende of effectieve leden moeten zijn.

Als evenwel maar drie personen effectief of werkend lid zijn van de vereniging, bestaat de Raad van Bestuur uit

slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat

werkend of effectief lid is van de vereniging.

5.1.1 De Raad van Bestuur staat in voor de dagelijkse leiding van de vereniging en

vertegenwoordigt deze naar derden. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met

uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene

vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van

onder meer het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het uitlenen, alle

handels- en verzekeringsopdrachten als ook

bankverrichtingen, het lichten van hypotheken.

5.1.2 De Raad kan zijn bevoegdheden of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid

overdragen aan één van de bestuurders.

5.1.3 Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de

verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kanberaadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

4.12.3 De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

4.12.4 De Algemene Vergadering kan tijdens het boekjaar de functieverdeling binnen de Raad van Bestuur wijzigen (Voorzitter, Penningmeester, Secretaris) wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordig zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Deze wijziging van functieverdeling is geldig tot op de volgende gewone Algemene Vergadering na het einde van het boekjaar.

4.12.5 In het geval van een  bijzondere Algemene Vergadering worden de onthoudingen en ongeldige stemmen als tegenstemmen meegeteld.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag en afschriften van de notulen bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Het verslag van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de Voorzitter van de vergadering, de Secretaris en de werkende leden die het wensen.

4.13.1 De besluiten van de Algemene Vergadering worden de leden en de belanghebbende

niet-leden mondeling, per e-mail of per brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door wet voorgeschreven bekendmakingen.

4.12.2 De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor de uitsluiting van een effectief lid is er geen wettelijke aanwezigheidsvereiste.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een termijn van drie jaar. Om de drie jaar vinden er

nieuwe verkiezingen plaats. Hun opdracht eindigt ook door het overlijden, aftreden of afzetting en verlies van

lidmaatschap.

5.2.1 Iedere bestuurder kan te allen tijden door de Algemene Vergadering ontslagen worden.

5.2.2 Elke bestuurder die benoemd is om tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen

blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wiens mandaat van

beperkte duur is moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de Algemene

Vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven zijn zij

hiertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun

aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.2.3 Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door middel van een

aangetekende zending die aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum, tenzij het aantal bestuurders door het ontslag onder het statutaire minimum is gezakt. Bestuurders zijn in dit laatste geval verplicht na hun ontslag hun opdracht verder te vervullen tot er vervanging kan worden voorzien. Is er geen vervanging binnen een termijn van 6 (zes) maanden, dan kan de bestuurder ervan uitgaan dat zijn ontslag aangenomen is.

5.4 De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid over de functies binnen de Raad van Bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Jaarlijks dient de Algemene Vergadering zich hierover uit te spreken. Wijzigingen tijdens het boekjaar kunnen beslist worden door de Algemene Vergadering door samenroeping van een buitengewone Algemene Vergadering, zie artikel 4.12.4. De nieuwe functieverdeling gaat in werking op de 20e werkdag volgend op de dag van de gewone of buitengewone Algemene Vergadering.

5.4.1 De Voorzitter neemt de algemene leiding van de vereniging waar.

a) Hij/zij stelt de agenda op van de vergadering, leidt en zit de vergaderingen van de

vereniging voor.

b) Hij/zij kan een bijzondere vergadering aanvragen bij hoogdringendheid.

c) Let erop dat de regels binnen de vereniging worden nageleefd.

d) Verzorgt de link tussen de vereniging en de buitenwereld.

e) Delegeert de verschillende taken binnen het bestuur en neemt de

eindverantwoordelijkheid op.

f) Hij/zij behandelt de correspondentie door de secretaris of hem persoonlijk

toegestuurd binnen de 2 (twee) weken.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4.2 De Secretaris staat in voor de algemene administratie van de vereniging.

a) Hij/zij houdt de verslagen en de notulen van de vergaderingen bij, het archief van

de vereniging en de opvolging van de in te vullen formulieren.

b) Brieven, mails en andere vormen van correspondentie worden verwerkt en aan de voorzitter voorgelegd.

c) Dagelijkse zaken, zoals aanvraag van formulieren en beslissingen die de goede

werking niet in het gedrang brengen, voert hij/zij zelfstandig uit mits rapportering aan

de voorzitter of bij afwezigheid aan een lid van het dagelijks bestuur.

d) Hij/zij kan een bijzondere vergadering aanvragen bij hoogdringendheid.

5.4.3 De Penningmeester:

a) Hij/zij staat in voor het bijhouden van de kastoestand en de lopende rekening van

de vereniging.

b) Regelt dit als een  goede huisvader .

c) Rapporteert bij iedere vergadering de stand van zaken en vraagt een bijzondere

vergadering aan bij hoogdringendheid.

5.5 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders. Indien er

slechts twee bestuurders zijn omwille van de reden aangehaald in artikel 5.1, kunnen beide bestuurders

afzonderlijk de Raad van Bestuur samenroepen.

Hij kan zich hiervoor laten vervangen door een ander lid van het bestuur.

5.6 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone brief of e-mail, ten laatste 5 (vijf) werkdagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

5.7 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, of bij diens afwezigheid door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5.8 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij twee derde meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders.

5.9 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd

en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register.

Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

5.9.1 De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register, zij worden ondertekend

door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en

afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter, en

secretaris van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6.  Bijzondere Bevoegdheden

Artikel 7. - Rekeningen

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn, de handtekening van de Voorzitter of de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders indien het binnen de toegekende bevoegdheden van de Raad is, zolang de reële waarde van de verrichting niet meer dan 10 000 euro bedraagt. Indien de reële waarde van de verrichting meer dan 10 000 euro bedraagt, is steeds de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders vereist.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn effectieve leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.5 De dagelijkse briefwisseling en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de Voorzitter of door gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

7.1 Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. 7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

- lidmaatschapsbijdragen;

- de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

- de giften, sponsoring & subsidies;

- de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig gevoerd te worden.

7.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.5 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert niet rechtstreeks de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur. De kwijting van de bestuurders is een apart beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 8.  Ontbinding, vereffening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen alsook de wijze van vereffening.

8.3 De activa, na vereffening van de schulden, worden overgedragen aan die vereniging waarvan de vereffenaars het menen, dat het maatschappelijk doel de storting van de activa rechtvaardigt.

Artikel 9. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen toepasselijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Plaats en datum van oprichting: Leuven, 11 september 2013

Getekend en goedgekeurd door de oprichters:

Michaël Steurs, Vaartkom 7 bus 0102, 3000 Leuven - 87.05.23-139.63

Marga van Kessel, Biesakker 78, 2490 Balen - 61.11.13-050.45

Lien De Clerck, Edgard Tinelstraat 1, 1500 Halle - 90.02.09-142.37

Coordonnées
ARABIAN HORSE SOLUTIONS, AFGEKORT : AHS

Adresse
VAARTKOM 7, BUS 0302 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande